Uitbreding LPG opslagcapaciteit van Ogane in Suriname

3
Uitbreding LPG opslagcapaciteit van Ogane in Suriname

Om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar Liquified Petroleum Gas (LPG) is de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) bezig de gasopslagcapaciteit van Ogane, te Livorno uit te breiden met 800 metrieke ton (MT). In dit project zijn ook de benodigde LPG pompen en instrumentatie inbegrepen. In verband met de veiligheid worden tegelijkertijd een brandbeveiligingssysteem, inclusief brandbluspomp geïnstalleerd.

De import van LPG is ongeveer 25.000 MT per jaar. LPG wordt in haast alle huishoudens als kookgas gebruikt. Ogane levert jaarlijks ruim 1 miljoen gascillinders aan zowel huishoudens als industriële klanten. De expansie is noodzakelijk om in de toenemende vraag naar LPG (kook gas) te kunnen voorzien.


3 REACTIES

 1. Gas wordt in Europa eruit gedaan.
  Electriciteit voor koken is de toekomst.
  Inductie .. waarom wordt daar niet naar gegkeken ?
  Electriciteit opwekken met zonne energie


  Maak melding

 2. Dubbroe,jij wordt in jouw standpuntbepaling beïnvloedt door de Nederlandse media.Gas is nog altijd een van de milieu-vriendelijkste gangbare brandstoffen. De rol van Nederland als zeer grote gasexportland raakt uitgespeeld door het verzet van de mensen in Groningen en mede door het feit dat de gasvoorraad van NL over een enkele jaren op is.Nederland wordt dan voor de volle 100% afhankelijk van gasimporten.Denk jij dat de Nederlandse regering de miljoenen huizen op Nederlands grondgebied gaat voorzien van elektrische verwarmingsinstallaties? De Amerikanen zijn ook druk bezig om hun zeer dure gasleveranties aan Europa op te voeren om als tegenwicht te dienen voor de goedkope gasleveranties uit Rusland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.