Parlement verwerpt motie tegen ‘meer armoede’ in Suriname

26

PARAMARIBO, 9 nov – Het parlement heeft een motie verworpen van de oppositie waarin de regering wordt opgeroepen een eind te maken aan nog meer armoede. In de motie wordt gevraagd af te zien van “verdere maatregelen die lastenverzwaringen en meer armoede voor het volk betekenen.” Het leningenbeleid moet worden afgebouwd.

Leningen moeten slechts gericht zijn op “creatie van werkgelegenheid en productie ter duurzame bestrijding van armoede.” Aangegeven wordt dat “tienduizenden voedselpakketten, financiële bijdragen aan sociaal zwakkeren en sociale beschermingsprogramma’s, hoe goed die ook bedoeld zijn, niet tot duurzaam beleid en ontwikkeling zullen leiden.” Wat Suriname echt nodig heeft, is dat het beleid drastisch wordt omgebogen.

De regering moet nu niets anders doen dan een beleid voeren “overeenkomstig de verdiensten van het land, een beleid van de tering naar de nering zetten.” Beleidsmaatregelen moet gericht worden op de vergroting van Surinames directe verdiencapaciteit. Ook de veiligheid moet alle aandacht krijgen. Als de regering de huidige koers blijft aanhouden zal “de armoede verergeren met alle gevolgen van dien voor de samenleving.”


26 REACTIES

 1. Verwacht men een andere richting van deze jaknikkers van de coalitie in de Dna? Netals het uit de lucht halen van het radioprogramma zeven even, waren deze jaknikkers van deze paarse criminele organisatie het helemaal eens met die beslissing, wat zal het betoog van Belfort pijn gedaan hebben voor deze jaknikkers, vooral toen hun voorzitter met zijn staart tussen zijn benen de Dna verliet.


  Maak melding

 2. De mensen die in de regering zitten zij hebben het goed zij hebben geen tijd voor anderen die geen lid zijn van het parlement of geen familie.
  Als je geen familie ben of lid van het parlement mag je je mond houden.
  De oppositie is zwak om dat zij samen delen met de parlement.


  Maak melding

 3. De NDP kiezers hebben steeds gezegd dat ze bereid zijn op straat of in krotjes te leven als de ingi boi,boefie en anderen maar een villa hebben.Boefie heeft er zelfs twee.Eén in Washington dc en in één in Sur.
  Zolang het de coalitie goed gaat,is er niets aan de hand.Neks no fout.En het volk is er heel blij mee.


  Maak melding

 4. Elke cent die aan het uitgemergelde volk besteed wordt kan deze paarse roversbende en dievengilde niet in eigen zak steken. Dus vandaar dat er geen aktie ondernomen wordt om het beleid (roven, stelen, liegen en bedriegen) te veranderen.


  Maak melding

 5. @Stenley
  De oppositie is niet zwak. Ze worden niet ondersteund door de bevolking en in het parlement worden ze afgesnauwd of monddood gemaakt omdat ze in de minderheid zijn.
  De oppositie alleen de strijd niet namens ons gaan vechten ze hebben onze steun nodig,maar we zijn gauw geneigd de schuld aan de oppositie te geven als zaken niet volgens onze wensen verlopen.De strijd niet overlaten aan de oppositie alleen,schaar je achter hun en doe mee! De oppositie laat zijn stem horen en wij …wij doen niets anders dan elkaar verwijten te maken…


  Maak melding

 6. Dit is nu een politieke reactie. Al is het een doodvonnis dan noch denken de NDP leden “no mang wij laten niets tegen de NDP inbrengen dus mooi niet”.
  Hoe dom kun je zijn?


  Maak melding

 7. Volk van Suriname.
  Zien jullie nu op welke klootzakken jullie hebben gestemd? Deze mensen hebben jullie in die plee laten vallen en weigeren nu een hand uit te steken om jullie uit die stront te halen. Waarom gaan jullie niet massaal de straat op om te vechten voor jullie belang, die door deze klootzakken niet naar behoren worden behartigd.
  Stem dus nooit meer op de NDP, BEP, HVB en PALU . Laten zij in 2020 schijt eten. Overigens zij vermeld dat hun bedje reeds gespreid is in de vorm van goede pensioen-voorzieningen.
  Oppositie, is er geen manier om een regeringscrisis te veroorzaken? Het voorstel van Somohardjo vond ik zo gek nog niet. Het parlement moet uit 51 leden bestaan. Als de oppositie haar ontslag indient blijven er slechts 31 parlementsleden over. Dat mag grondwettelijk niet en moeten nieuwe verkiezingen worden gehouden. De honger lijdende Surinamers zullen nu niet meer zo gek zijn om NDP te stemmen. NDP wordt dan een ijsblok. Ga nadenken hoe jullie deze regering een wederzijdse loer kunnen draaien. Vecht voor het belang van uw kiezers.


  Maak melding

 8. Natuurlijk is deze motie verworpen, je laat je toch niet gijzelen door de oppositie. Door het aannemen van de motie wordt het beleid in beton gegoten en kan de regering daar waar het moet niet in grijpen. Regeren is ook soms pijnlijke keuzes maken.


  Maak melding

 9. Voor al die oerdomme paarse paria’s die oerdom vasthoudend geloven dat baas didibri rust, zegen en voorspoed zal brengen, baas en roverheid habi ka nanga oenoe moro dong burikies nanga krabitas. Ai mek oe go ka moro te we ka na broekoe paarse schijt. Wo ka.


  Maak melding

 10. Sinds wanneer kan een ka moordenaar en militair een land besturen!
  Jullie wilden nog 5 toch?????
  Wo ka moro massaale sluiting van winkels mensen gaan failliet etc om didibrie bouta!


  Maak melding

 11. Jacobus is jou moeder gepakt door een indiaan?? Niks van indianen heeft deze president. Zou he5 niet aan zijn Afrikaans en Zeeuwse roots liggen. Idioot! Je blijft lullen over ingie.


  Maak melding

 12. De kop is heel slecht. Er had moeten staan een motie “stop verarming”. Nu geeft de kop een verkeerde indruk.

  De 26 NDP trekpoppen kozen duidelijk voor meer graaien ten kosten van het volk. Na 2020 moeten zij de rekening gepresenteerd krijgen en niet het volk.


  Maak melding

 13. @John.
  Dat gaat niet werken. Dan worden de volgende op de kieslijst opgeroepen en als je pech hebt is dat een opportunist die denkt “als ik daar een jaar rustig zit heb ik levenslang een ruim inkomen”..


  Maak melding

 14. het volk kiest haar leiders en als ze kiezen voor ellende en armoede dan is het hun recht.
  de huidige regering weet ook dat de Surneds de situatie daar in stand houden door miljoenen aan pakketten en euro’s te sturen .dus stop daarmee dan zal je binnen 2 maanden zien wat er gaat gebeuren .


  Maak melding

 15. Allen,

  Waarom zou de regering zich druk moeten maken om de gewone mensen ?
  Mensen die in de regering zitten en de vriendjes daar buiten, wonen in gigantische huizen met bewaking.
  Komen niets te kort, dus nogmaals waarom zouden zij zich druk moeten maken om de gewone mensen.
  Nieuwe verkiezingen en een nieuwe leider, dat heeft Suriname nodig, waar wachte wij nog op ?
  SUCCES.


  Maak melding

 16. Mensen hebben recht eigen regering tekiezen dat hebben ze gedaan en als het niet zo goed gaat zijn hun eigenkeus.laat het regering zijn termijn uitzitten.als oppositie zou ik een handje helpen om alles in de soep te laten lopen…Dan misschien die surinaamse bange volk wakker gaan Worden….


  Maak melding

 17. @ Sjaamie

  Sjaamie wat is de oppositie nu aan het doen.
  Ze hebben een motie ingediend waar de NDP nooit tegen zou kunnen zijn, namelijk:
  >> Buig om,
  >> Doe iets tegen de armoede en
  >> Leen alleen voor productie verhogende investeringen.

  Toch stemt de NDP tegen een motie waar van zij zelf stellen dat het hun beleid is.
  Waarom stemmen ze tegen? Simpel omdat zij:

  >> Het niet waar kunnen maken en
  >> Niet kunnen verkroppen dat de Oppositie hun geleid.


  Maak melding

 18. Onze geweldige president loopt weg met de staart tussen zijn benen als Belfort hem confronteert met de werkelijkheid. Kan best zijn dat in zijn emotioneel betoog Belly wat steken heeft laten vallen, maar zijn rede is voor ons en ik denk de totale Surinaamse gemeenschap wel reden tot nadenken. Laten ze de rechter inschakelen en nagaan of DDB terecht het presidentschap nog mag uitoefenen na de veroordeling van 20 jaar door de rechter daar Mansaram een heel andere draai geeft hieraan. Mevrouw van Dijk silos gaat zich verschuilen door te beweren dat ze de auto van de staat aan het opkopen is voor haar man, maar ze gebruikt tot op het moment van overdracht van de auto wel de faciliteiten. En waarom duurt de overdracht van een auto zo lang. Nader onderzoek ook gewenst.
  Maar het meest pijnlijke in deze is dat de president vlucht voor de waarheid over de ellende, die hij zelf heeft veroorzaakt. Foei toch president. U was niet mijn president en nu bent u nog minder mijn president. U bent geen vader des vaderland want U laat uw volk stikken.U bent niet alleen een schande voor de NDP, maar ook voor alle Surinamers.
  Gelukkig zijn die nu gaan inzien dat de grootste fout die zij hebben kunnen maken was om u tot president te maken. Gaat u in daarom vrede heen president en kom niet meer terug . Ik denk dat wij u niet zullen missen. Ik wens u nu slapeloze nachten toe omdat de grond onder uw voeten steeds heter wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.