Mond- en Klauwzeer(MKZ) informatie bijeenkomst in Suriname

1
Mond- en Klauwzeer(MKZ) informatie bijeenkomst in Suriname

De afdeling Veterinaire Dienst van het onder-directoraat Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Suriname verzorgt op 25 en 26 oktober, een bijeenkomst met actoren als actie tegen de Mond- en Klauwzeer (MKZ). De bijeenkomst wordt georganiseerd om de positie van vrije status van MKZ te behouden en te beschermen in Suriname.

De bijeenkomst wordt in samenwerking gedaan met de PANAFTOSA, een dochterorganisatie van de PAHO (Pan American Health Organization). Suriname is vrij van vele beruchte dierlijke ziekten zoals MKZ, Klassieke Varkenspest (KV) en Aviaire Influenza (AI).

Aangezien MKZ nog nooit is gerapporteerd in Suriname, kan het land gekenmerkt worden als ‘historisch’ vrij van deze ziekte.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.