Surinaamse oppositiepartij: deel verdrag met Fransen schrappen

25

PARAMARIBO, 25 okt – Vanuit de politieke partij van Ronny Brunswijk zijn kritische kanttekeningen geplaatst bij de politie-overeenkomst met Frankrijk. Het ruim tien jaar geleden getekende verdrag wacht net zo lang op de zegen van het parlement. De Abop van Brunswijk wil bepaalde delen uit de overeenkomst geschrapt zien.

Het gaat dan vooral om delen waar juist de Fransen op aangedrongen hebben. De overeenkomst voorziet in het vervolgen van verdachten over de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Politie-ambtenaren van beide landen moeten tot twee kilometer over de grens het buurland in kunnen. Het moet wel onder toezicht van collega’s van de andere zijde. Abop-parlementariër Marinus Bee ziet een ‘scheve’ toestand.

De Surinaamse grensplaats Albina is nog geen twee kilometer breed. Het Franse Saint Laurent is veel breder. Volgens Bee krijgen de Fransen zo toegang tot heel Albina. De Surinaamse politie krijgt toegang tot slechts een deel van de overzijde. De Fransen hebben ook veel meer politieagenten in het grensgebied. Brunswijk is door een Franse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens drugshandel.


25 REACTIES

 1. Brunsie ben je bang, je hebt toch schone vingers.
  Je bent een parlementariër waarom ben je bang?
  Je bent de Einstein van de marrons of niet?


  Maak melding

 2. En dat wil ook nog president van suriname worden, en dat de Suris dit pikken mooi weet je in ieder geval dat niet goed gaat komen. De volgen de 2 decennia


  Maak melding

 3. Brunswijk geeft stilzwijgend toe dat hij tot de onderwereld behoord. Wat heeft deze crimineel met Paul Indiaan zijn bedrijf op Mongo Marowijne gedaan? En de Hakrinbank op Tamaredjo Commewijne. En de NDP (Bouterse) zag nog de kans om met deze klote man in zee te gaan. Ongelooflijk maar toch waar! Macht is zoet.

  Ondoordacht politiek voeren kan alleen in Suriname. Geen enkele politieke partij komt met een regeerprogramma en men blijft maar aan de kiezers mondelinge beloftes doen.
  Dit A-nationale houding is in de wereld van vandaag een gepasseerde station.

  Ook de VHP en de NPS werkt hieraan mee. Van deze twee politieke partijen zou je het wel kunnen verwachten gelet op hun (bejaard) kolonialistische bestaan. Maar van een partij als de NDP helemaal niet.

  De partij PSV van Pater Weidman later vervangen door Emile Wijntuin, Eenheidsfront SDP van David Findlay de partij van Iding Soeminta de KTPI later vervangen door zoon Willy en de HPP van Panalall Parmessar Enz. Zijn allemaal opgehouden te bestaan ook de PNR van Eddy Bruma inbegrepen.

  Fred Derby is de man geweest die zijn Goeroe Eddy Bruma en niet te vergeten Eddy Hoost de dood hebben ingejaagd alleen om de PNR/SPA over te nemen.
  Fred Derby is echt geen eenvoudige jongen geweest. En pronkt nu als beton held aan de Rust en Vredestraat nu Fred Derbystraat.
  Dit is de beloning van Bouterse aan de klokkenluider Fred Derby.
  ALLES IS MOGELIJK IN EEN LAND ALS SURINAME als je maar het politieke spelletje met Bouterse meespeelt.


  Maak melding

 4. Bravo voelt zich in zijn kruis aangetast. Dit kan niet, hij voelt de hete adam van de Gendarmerie in zijn nek en moet hierdoor uit zijn doppen kijken en zijn oren goed te luisteren leggen.

  Want als de Franse Gendarme(rie) komt, ondersteunt door Vreemdelingen Legioen Franse Ldger en NAVO, weet Bravo dat hij naar Duivelseiland moet en dat er geen schijn van kans is om net als Pappilon daarvan te ontsnappen, omdat de klappernootbomen zijn verwijderd en er daar geen kokosnoten meer te vinden zijn. Ook dat ddb zijn dala skotoe opdracht heeft gegeven inlichtingen te verschaffen aan de Franse inlichtingen dienst (Direction centrale du Renseignement intérieur) dat Bravo in de buurt is.

  De verkiezingsstrijd voor de dna van Suriname is al begonnen en er wordt al strategisch en tactische zetten geplaatst. Mik Din Kon, We Waktie Din.

  Sranansma Oe Wiki no!
  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Brunswijk laat precies zien wat hij is en waar hij voor staat. Hij is een crimineel, wordt door Frankrijk gezocht om veroordeeld te worden en hij wil juist deze passages uit het verdrag schrappen. Eigenlijk stof voor een stand-up comedian! Maar helaas, dit is de realiteit van Suriname vandaag de dag. Een grote criminele bende onder aanvoering van een criminele en veroordeelde president.


  Maak melding

 6. A bob lid Cee:

  Dat hele sitawasie is skeef; a no kang,
  Lonnie is alleen maar aan dat Franse kant kewild, en niet aan die Surinaamse kant. Lonie moet ook door de Surinaamse polissie kewild worden tok! Dan is er keen skeefkroei.
  Dan is er weer ballans.


  Maak melding

 7. In welke taal gaan de agenten communiceren? Het protocol moet voorschrijven dat op Surinaams gebeid in het Nederlands moet worden gecommuniceerd.


  Maak melding

 8. Brunswijk is door een Franse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens drugshandel. Alsook de zijn vroege baas. Het gros der aanhangers van deze beide warlords kan men terecht oerdomme stommelingen van aanhangers noemen. De misdaad zal voor vele van deze oerdomme aanhangers van deze twee bij verstekveroordeelde drugsbonzen hun brood wezen. Als ooit Lon president wordt is het land voorgoed tot in de vierde generatie verdoemd te worden als Zimbabwe. Op straat en op vuilnisbelten gaan al die oerdomme aanhangers in kartonnen dozen leven en eten. Sinds 1980 is de misdaad vloek ddb en in 1986 de vloek Lon een feit. Overal in het land wordt er door oerdomme aanhangers opgekeken naar deze twee grootste misdadigers. Daarom zal de misdaad blijven toenemen in al zijn vormen. Wo ka.


  Maak melding

 9. “ABOP stemt niet voor politionele samenwerking Suriname-Frankrijk”

  Dit is toch belachelijk. De fransen marchanderen niet met wet en regelgeving.Ook voor deze heren geld de wet. Je ziet waartoe dit leidt in Suriname. Anarchie in het verkeer, iedereen doet maar wat hij wilt.Autos met donkere ruiten die niet aangepakt worden.Noem maar op.Kortom een klere zooi!!!


  Maak melding

 10. “Volgens Belfort heeft de gendarmerie de gewoonte grof te werk te gaan”.

  Als jullie je eigen rotzooi niet kunnen opruimen, hebben ze mijn zegen. Wat mij betreft mogen ze tot de Corantijn rivier optreden. De instituten (o.a politie) die doen toch niet waarvoor ze betaald worden. Er zijn veel criminelen die in Europa in de bak moeten.

  “Brunswijk prominent op opsporingslijst Interpol”


  Maak melding

 11. Fransen, de laffe Nederlanders hebben het niet kunnen doen, de Amerikanen niet, doen jullie het maar.

  Oppakken die gasten en gelijk naar de duivelseiland.


  Maak melding

 12. De franse gendarme moet zich kunnen bewijzen door deze mpp malloot op Suri bodem op te halen. Dan wil ik nog bouta’s reacktie zien en zijn dagen uittellen.


  Maak melding

 13. hahahah,
  Kat in nauw maakt rare sprongen. Lony
  Door gaan tekenen de document.
  Komt tijd komt raad.
  Nu is de kans de crime aan te pakken ……
  Lony….je karma komt dichterbij….


  Maak melding

 14. Voor mij mogen ze helemaal in paramaribo opereren want korpspolitie su deugt niet ……… op stolkesijver zijn ze bezig mensen te ronselen onze korps is corupt fransen worden opgehouden op stolkesijver politieagenten te stolkesijver maken veel geld


  Maak melding

 15. Lonnie en bouta komen halen ..dan zal er een andere en frisse wind over su en albina na de vernietigende binnenlandse oorlog waaien …. ze zijn de …..Kunu s van su en albina abop weet niet wat ontwikkeling is


  Maak melding

 16. Abob
  Een stelletje laffe honden zijn het, dit wil gaan regeren, dan word net als nu, opzitten, potje geven en blaffen als de baas het zegt.
  Ronnie ouwe rukker trek je terug uit de politiek, of durf je het niet, ben je bang, dat ze je op komen halen, hoogmoed komt voor de val, ook jij zal een keer door het stof kruipen, en alles zal je afgenomen worden.
  O happy day


  Maak melding

 17. Jullie hebben allemaal zoveel praats maar waar zitten jullie allemaal in het buitenland toch! Dus hou je lelijke smoel of pak je biezem en ga terug naar Su en ga daar aan de slag wil je verandering .ga dan teug. Als je het lef niet hebt hou je smoel.die beste stuurlui zit altijd aan wal mpp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.