Energie Bedrijven Suriname leent miljoenen voor betere kwaliteit

30

PARAMARIBO, 26 sep – Energie Bedrijven Suriname, EBS, leent vijf en zestig miljoen dollar. Het geld komt van de Caribische Ontwikkelingsbank, CDB. EBS-directeur Rabin Parmessar noemt het een record lening. Het bedrijf heeft nog nooit zoveel geld geleend. Er moet dan ook een heleboel worden gedaan.

Via het project Upgrade en Expansie Elektriciteitsvoorzieningsysteem bijna veertig kilometer aan transmissie- en distributielijnen worden gemoderniseerd. Ook zullen onderstations worden gebouwd of hersteld. Voor het opwekken van zonne-energie is ook plaats ingeruimd. In Nickerie en Coronie worden zonne-energiecentrales opgezet. Twee studies zullen worden uitgevoerd om na te gaan hoe de energievoorziening op niveau te houden.

EBS heeft nog een leningaanvraag lopen bij de Caribische Ontwikkelingsbank. Het gaat om dertig miljoen dollar voor de eerste fase van het Landelijke Smart Led Lighting project. Het project moet de straatverlichting helpen moderniseren. Volgens Parmessar bewijst de lening dat EBS serieus werkt aan het verbeteren van de energievoorziening. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren te lijden gehad van achterhaalde tarieven.


30 REACTIES

 1. Wat daar bij de Ebs gestolen is, moet nu geleend worden, en dat weet deze Parmessar donders goed, want het zijn lieden geweest uit zijn criminele paarse organisatie, bovendien is deze Parmessar totaal ongeschikt als directeur van Ebs, vanwege zijn ondeskundigheid in dit bedrijf.


  Maak melding

 2. Wanneer wordt Obilis onder handen genomen? 21 miljoen usd voor 1 generator! Geld terug vorderen!
  Wie worden de onderaannemers? Dit gaat net zo transparant worden als een dichte koelkast!
  2,5 procent is voor de Directie als bonus.


  Maak melding

 3. Hou toch eens op met lenen !!! Geld lenen kost alleen maar geld.
  Wanneer eindigt dit euvel??
  Eerst nette jongens spelen door orkaan getroffen eilanden te steunen, om vervolgens een aanval te openen op de c.o.b. Mooi bedacht natuurlijk.


  Maak melding

 4. Niet morren maar hard werken aan de vernieuwing van de elektriciteitsnetwerken. Vernieuwingsinvesteringen konden niet uitgevoerd worden omdat de consumenten een belachelijk lage prijs betaalden voor energie. Het enige dat men bij EBS kon doen was het verlengen van de technische levensduur van de infrastructuur,enz. Natuurlijk is dit een zeer dure grap omdat de economische levensduur reeds onder regering Venetiaan 1 verstreken was.


  Maak melding

 5. De schatkist is helemaal leeg. DSB is leeg geroofd, en Newmont / Staatsolie produceren nauwelijks iets.
  EBS is failliet omdat de staat niet over de brug komt en EBS kan Staatsolie niet kan betalen. Nu komt er een smak met geld binnen dus staan de hyena’s klaar om weer eea af te romen.


  Maak melding

 6. Al het geld is straks verdwenen als sneeuw in de hete zon!!

  Pe a moni de?? mi no sabi!!

  A NO MI!!!

  SANTOKHI JIJ BENT STRAKS DE PINEUT!!! Jij heb het gedaan straks!! Mister A no mi sa taki A NO MI!!!! De Bevolking van SU gaan je verrot schelden!! Na yu du, tak a kon so fara!!! Dus luku bung!!!! Yu sab sa ey wakti yu!!

  A No MI kweki Labaria dji yu kba!!


  Maak melding

 7. Hoefdraad en consorte laten die 65 miljoen in no-time verdampen. Daar zijn het meesters in. En dan komt het dementerende fossiel DDB met een jaarrede waarin wederom alles hosanna is en bol staat van de loze beloftes. Zo voorspelbaar allemaal.


  Maak melding

 8. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse

  Beste Sranang Mans

  Velen kijken rijkhalsens toe wanner dat Geld op de rekening van de EBS gestort word.. De HOUDINI Act Word Weer Toe Gepast.. en dat is zorgen dat het geld zo gauw mogelijk verdwijnt ..

  Daar Staat De NDP Bekent om beste mensen..

  Beste Kondre mangs

  Hier op deze site zijn er een Enkel (en) BATAVIEREN Van Het Germaanse Ras (franken) Huurling (en) die proberen alle Bull shit van de NDP te romantiseren.. laat je niet kisten mensen.. Zulke NDP huurling (en) moeten we gewoon
  In Dijken Mensen Of de Cordon Sanitair toe passen op zulke Gasten.


  Maak melding

 9. Dat wordt weer graaien door de leden van de Paarse Roversbende in een pot van 65 miljoen usd.

  Wat er nu gaat gebeuren is dat de bekende groep van grote graaiers allerlei fake bedrijven gaat oprichten om als leveranciers van spullen en diensten aan de EBS die 3 keer zo duur worden geleverd en de buit wordt onderling verdeeld.

  Dat geld is zo verdwenen en de kwaliteit van de EBS wordt echt niet verbeterd, Zie Telesur. Ook daar zijn allerlei schimmige Paarse bedrijfjes opgericht door de Paarse Roversbende om ze kaal te plukken met toestemming van Bouterse.

  Wie niet meedoet wordt naar huis gestuurd.( wel met behoud van salaris natuurlijk)

  Zo werkt dat in Suriname


  Maak melding

 10. RobG

  U zwetst weer het EPAR net is onder Venetiaan adequaat beheert en uitgebouwd.
  De er werden verdeelstations en onderverdeelstations gerealiseerd aangezien men anders de groei in vraag en productie niet had kunnen bijhouden.

  Beste RobG de upgrade van de Saramacca straat naar 64 Megawatt was nog een Vene project.
  Alleen was Bouterse en co vergeten de verzwaring van de kabels naar het verdeelstation aan te brengen. Waardoor men toen maanden lang met loadsharing problemen zat.

  Staatsolie Power Company Suriname van 14 megawatt via 28 megawatt naar 64 Megawatt was een Veneproject.

  Betergezegd onder Vene was er voldoende aandacht voor ontwikkeling, uitbreiding en beheer.
  Onder Bouterse was er geen enkele aandacht voor plannen en beheer, anders dan dat het magazijn van EBS leeg gedragen werd door een schoonzoon van Abrahams en dat er bij Olibis en van Kanten betaald werd voor niet geleverde of veel te dure apparatuur.

  Beste RobG indien u het nieuws volgt kunt u beter weten.


  Maak melding

 11. OFF TOPIC.

  Internet in Su is zwaar K..

  Was het vroeger zo dat men de beschikking had over 3 snelheden (‘Langzaam’, ‘Langzamer’ en het ‘Langzaamst’), sinds kort hebben zij er een nieuwe bij (‘Misschien’).


  Maak melding

 12. Oeroeroerdomme ndp aanhangers en helaas ook het anti paars volk zullen het merken aan hun stroomrekeningen. Met ndp aan de macht verwordt het gehele land als Zimbabwe. Alle oerdomme ndpers, in principe aanhangers van moordenaars, drugsbonzen en bankrovers zullen het gevolg van hun oerdomme keuze zevenmalen erger vervaren dan tijdens de jaren tachtig. Kwestie van tijd. Ook hun nageslacht zal het gelag moeten betalen voor hun oerdomme stemkeuze. Het ndp volk is samen met hun misleider en lijder de werkelijk ramp voor land en volk. Wo ka.


  Maak melding

 13. Volgens mij is er kortsluiting in je hoofd. Venetiaan was daar allang mee bezig,wat bouterse en frends daar hebben leeggeroofd dat zie jij niet. Je begint steeds dommer te lullen. Nog één keer de vraag noem maar 1 ding wat Ndp heeft bereikt. Je zet jezelf hier meer voor lui,maar voor een laag mens als jij is voor lul staan geen probleem.


  Maak melding

 14. Jojo, u reageert alsof u door een NDP wesp wordt gestoken. In de periode Venetiaan heeft men bij de investeringen geen rekening gehouden met de ” volume groei ” van de samenleving. Het was daarom ook niet verwonderlijk toen de economie door het goede beleid van de regering Bouterse 1 op volle toeren draaide en dat er energietekorten ontstonden in het land. Ook het netwerk kon de grote vraag naar elektriciteit niet meer aan omdat Venetiaan bij zijn uitbreidingsplannen van de energie-infrastructuur veel over het hoofd had gezien.

  Regeren is vooruitzien. Bij de regeringen van VHP/NPS was het vooruitzien te zoeken. Die ” blinde vlek “, de arrogantie van wij weten het beter is er de oorzaak van dat er onvoldoende werd geïnvesteerd in de elektriciteitsvoorziening. De regering Bouterse moet thans heel veel repareren dat door de voorganger werd verwaarloosd. Maar elk nadeel ‘ hebt ‘ zijn voordeel. De regering Bouterse is thans bezig te breken met oude de structuren die ervan uitgaan dat de overheid voor bijna alles verantwoordelijk is. Hoe zit het dan met de eigen verantwoordelijkheid van de burgers?


  Maak melding

 15. Zou de Caribbean bank ook meedelen in de pot, of zitten er nog een paar consultants tussen die mee eten. Het verhaal goed analyseren komt de staat in met 30mio en de bank met 65 mio. Dus de totale investering zal feitelijk 30 mio zijn de rest zijn wervingskosten. Er loopt schijnbaar ook een aanvraag voor led straatverlichting voor 30mio. Terwijl je die 60.000 lampen voor minder dan de helft kan inkopen en ook nog top kwaliteit.


  Maak melding

 16. beste RobG.

  Ik ben niet gestoken door een NDP mug.
  Ik reproduceer de feiten:

  Strukton (u weet wel het bedrijf dat het trein project zou doen) heeft tussen 2002 en 2010 continue gewerkt aan de uitbouw, verbetering van het stroomnet in en rondom Paramaribo.
  Centrales intern vernieuwd etc honderden kilometers kabels etc.
  in 2010 was 80% van het net stabiel, vernieuwd en geschikt voor de toekomst en voorbereid op groei.

  Beter gezegd regeren is voor uitzien.

  Helaas heeft Bouterse het goede werk niet voortgezet en veel vernietigd door show projecten die niet af zijn en nooit voltooit werden.
  Bouterse heeft door geld weg te leiden naar consumptieve bestedingen de projecten die niet direct opvielen geplunderd beste RobG.

  U zou zich eens in de feiten moeten verdiepen.Het internet kan u van vrijwel alle informatie voorzien.

  Deze info komt uit het huisblad van Strukton “Spoorwerk”


  Maak melding

 17. Jojo, men dus de tegenstanders hebben het altijd over het beladen begrip ” consumptieve bestedingen ” door de regering Bouterse. Kunt u concreet met harde feiten uw bewering onderbouwen?


  Maak melding

 18. RobG.

  Ten aanzien van Consumtieve besteding:

  Wat denkt u van de vertienvoudiging van de kosten van het kabinet van de president van SRD 30.000.000 naa SRD 400.000.000.

  Wat denkt u van de ongedekte verhogingen van AOV en Kinderbijslag.

  Wat denkt u van de enorme uitbreiding van de Ambtenarij met functies zonder werk en inhoud.

  Wat denkt u van allerlei onderzoek projecten die nooit door zullen gaan.

  Wat denkt u van de explosie van ontheven functionarissen omdat er geen reden voor ontslag is.

  Wat denkt u van de explosie in Subsidies voor EBS zoals die aan Newmont en IAMgold.

  Wat denkt u van de niet afgemaakte projecten en de ziektekosten mislukking of de schoolboeken en allerlei commissies.die niets doen.

  Wat denkt u van de salarissen voor de first lady, de persoonlijke predikant, de first son en firts daughter.

  dit om er maar een paar te noemen.


  Maak melding

 19. Een van de grootste posten van de Paarse Machthebbers, die een voorbeeld zijn van Consumptieve Bestedingen, zijn de Kosten van het Kabinet van de Pres !

  Deze VIJFHONDERD MILJOEN (PER JAAR !) levert het land niets op, enkele oude mannen verdienen hoge salarissen en presteren NIETS voor het Land !

  Tot nog toe zijn vrijwel alle Paarse projecten MISLUKT, mede dankzij de adviezen van de zwaar betaalde ontelbare staatsadviseurs !

  Geen andere president van Sranan heeft zoveel adviseurs nodig gehad !

  STOP deze domme kostenpost en benoem vier tot vijf goede presidents-adviseurs, meer is niet nodig !

  Zet het vrijkomende geld in voor Productie, zodat het land weer valuta kan verdienen !

  PS : EBS had al geinvesteerd onder PAARS, om zaken technisch volledig te verbeteren, via de OLIBIS-vrienden.

  Generatoren voorgefinancierd door OLIBIS tegen 25 % RENTE, terwijl de machines niet eens allemaal zijn geleverd aan EBS ! ! Een voor de prijs van drie bij OLIBIS !!!!!

  Nu gaat PAARS weer lenen tbv EBS, Dang Suma DONG ,
  Suma LAW ?????????/? !!!!!


  Maak melding

 20. tja robg ….dat komt er van als je teveel lulkoek eet
  men ziet dat je onzin verward met feiten.
  probeer ook te minderen met de chocolade…met name mars.
  geef dat ook door aan je paarse sekte genoten .
  sommigen eten teveel mars en lulkoek en dat is duidelijk te horen aan de onzin die ze uitkramen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.