Herregistratie van woningzoekenden in Suriname

17

het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting(SoZaVo) in Suriname laat weten dat er een herregistratie van woningzoekenden zal plaatsvinden in verband met de eerste partij van 350 woningen die door China worden geleverd. Bij de selectie zal er steeds eerst worden gekeken naar gegadigden die in noodsituaties verkeren. Het woningbouwproject wordt opgesplitst in twee delen: koopwoningen en sociale woningbouw.


17 REACTIES

 1. Als je NDP bent krijg je voorrang.
  Vindt het niet kunnen dat mensen die NDP zijn of zeggen NDP te zijn voorrang krijgen.
  Woningen moeten naar starters gaan. En er moet toezicht zijn dat ze het niet gaan onderverhuren aan ander om er zo op te verdienen


  Maak melding

 2. @@Dubroe!! stel dat het zo is, dan moeten de gedupeerden alles in de fik steken met de toezichthouders en de toekenners van de woningen er bij!!!

  Ik vind het ook dat het eerlijk moet gaan, maar je kent Suriname! Dus het onmogelijke maken zij mogelijk en blijven op hameren dat het niet zo is!! Het zijn vervloekte en ongewenste ongediertes die dat doen!! Echte ongeneeslijke virussen!!


  Maak melding

 3. Ouwma, ouwpa,dochter,zoon, kleinzoon en kleindochter uit 1-familie zoals in de 60/70/80-jaren gaan zich registreren (dat was zo op de roze kaarten op arbeid/huisvesting !
  Zogenaamd was men in woningnood en woonde in een hotel/of bij familie. Bij plotselinge bezoek van een eerlijke,betrouwbare onderzoeks-ambtenaar (niet iemand die steekpenning nam om alles goed te keuren: mw Lim A Po (NPS-er)weet er alles van)bleek niemand van de aanvragers op de adressen te wonen ! Het waren fake-adressen !! Zelf Siegmien Staphorst heeft zo mensen geregeld op Flora-project, toen zij onder-minister was bij Henk Illes !!
  Zo ziin mensen tijdens NPS/PNR toen zij het beheer hadden over Huisvesting, personen gelieerd aan deze partijen aan een woning gekomen !!
  Dit soort praktijken gaan zich herhalen waarbij goudzoiekers met huizen in het binnenland en in stad en omgeving een derde huis gaan krijgen van Bouta !!


  Maak melding

 4. Onderverhuur zal toch gebeuren onder het mom van het is familie. Wie voert controle hierover nobody.Er zal altijd gesjoemeld worden. De armen worden armer en de rijken worden rijker.


  Maak melding

 5. Wil je een eerlijk huisvestingsysteem, dan moet dat uit de politieke sfeer gehaald worden. Er mag geen politiek bedreven worden met basisbehoeften van mensen. Ik ben best bereid gratis het huisvestingsbeleid te helpen de-politiseren.


  Maak melding

 6. Alles gratis voor bepaalde groepen, wij Hindoestanen moesten on huisvesting zelf bekostigen.
  En thans alles gratis, wil je zo een land voor uit brengen.
  Gratis is verleden tijd
  Een ieder moet betalen.


  Maak melding

 7. oei… klinkt dat als discriminatie. want er zijn geen hindostaan die ooit een woning heeft gehad. alle hondostanen hebben zelf bekostigd…. Okeej geweldig! en jammer voor die ene bepaalde groep.


  Maak melding

 8. Herregistratie dji sang ???? Dji suma ?????

  Stop het Paarse Leugenbeleid en start eerst met het daadwerkelijk bouwen van de BELOOFDE 17.866 VOLKSWONINGEN !

  Maak een PROJECT AF, Paarse sukkels !

  PS : STOP de betalingsachterstanden, Paarse jokers, plaats geen onnodige leningen meer, stop met kopen op krediet ! Geef als staat uit, hetgeen wij zelf verdienen !

  OPHEFFING van het mega-kabinet president (wegens overbodigheid) levert jaarlijks een bedrag op van ca VIERHONDERD MILJOEN !

  Stop dat bedrag gedeeltelijk in investeringen in sectoren die de opbrengsten (valuta) van Sranan kunnen verhogen, investeer een deel van dit bedrag in oa Gezondheidszorg en Huisvesting !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !
  ROEI DE CORRUPTIE UIT !
  PERMANENTE SCREENING POLITICI en ANDERE KOPSTUKKEN !


  Maak melding

 9. Wat het sociale gedeelte van die woningtoewijzing betreft weten we al welke groep in aanmerking gaat komen: de groep die ’s nachts de wachtkamers van de huisartsen bevolkt.
  Kwizz: Welke groep is dat?
  A: de groep waarvan je ’s in het donker alleen de tanden en ogen van ziet
  B: de groep die veel kabaal maakt en agressief is
  C: de groep die uit het binnenland komt
  D: de groep die dol is op gezouten varkensstaart

  P.S: je kans op een goed antwoord is 100%.


  Maak melding

 10. Elk jaar is er een herinschrijving.En als de meerderheid niet dat gewenste deel van huizen zoekers bevat,worden de gegevens verbrand.
  En na enige tijd komt er weer een herinschrijving om de gewenste deel een woning toe te wijzen.Voor de bühne.Want zij die in aanmerking komen moeten een redelijk inkomen hebben zodat zij de woning kan betalen en niet de regering.Maar de regering draagt de naam dat het woningen gebouwd heeft.
  De echte woning zoekenden blijven met drie generatie’s in een twee slaapkamer huis wonen en slapen om beurten.Chief verband.


  Maak melding

 11. Alweer een extra administratie. Het lijkt alsof de Surinamers niets anders te doen hebben dan steeds weer een nieuwe administratie op te zetten. Gebruik toch een data base.


  Maak melding

 12. Ga naar de administratie(s)van voorheen en sluit een ieder uit die eerder een woning heeft gehad en het bv heeft verkocht of verhuurt.Of eerder in aanmerking is gekomen voor een stuk bouwgrond.Hopelijk is deze administratie goed gedocumenteerd en niet een mondelinge overdracht geweest.Zo eentje je weet wel onder de tafel of een beetje uit het zicht.Dat maakt de groep kleiner en overzichtelijker en eerlijker.Anders verschijnt bij het administreren straks een ieder in het PAARS!!!


  Maak melding

 13. Er is veel jaloezie in Suriname, de 1 gun de ander niets, hoe gaat dat goed komen geef je de ene wat dan is de ander daar boos over,er moet een soort wachtlijst komen ,maar dan nog is er jaloezie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.