Jermaine overleden na strijd tegen hersentumoren

10

Aanstaande maandag wordt het boek ‘Opgeven is geen Optie’ van Jermaine de Wind gepresenteerd. Jermaine kan het helaas niet meemaken, hij overleed vandaag aan de gevolgen van agressieve hersentumoren. Begin dit jaar startte hij met familie en vrienden via de stichting Main Life een inzamelingsactie om zijn acht agressieve hersentumoren te bestrijden.

In Nederland kreeg de fitnessinstructeur en vader van twee kinderen te horen dat hij was uitbehandeld, maar vasthoudend aan zijn credo ‘opgeven is geen optie’, knokte de Tilburger door en haalde 166.000 euro op voor een behandeling in de VS. Door zijn crowdfundingsactie werd Jermaine bij velen bekend.

Helaas kwamen de tumoren terug en Jermaine overleed vandaag in een hospice. Het boek gaat over zijn jeugd, het opgroeien in een multiculturele wijk en uiteraard ook over zijn verschrikkelijke ziekte. Meer info over het boek vind je hier.


10 REACTIES

 1. Het ergste vind ik voor zijn 2 kinderen die zonder vader verder moet opgroeien ! De moeder vindt zo een vent, en deze zal voor zijn kinderen een vreemde zijn. Alhoewel je hebt ook goede stief vader´s ik ga niet iedereen over een kam scheren. Dat Jermaine naar America wil gaan ( second opinion ) was zijn volste recht, maar als de oncoloog tegen een patient zegt dat hij / zij uitbehandeld is, dan is het ook
  zo !
  Jermaine mi mati ; ik ken je niet, maar rust in vrede man.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Rust zacht Jermain. Jij hebt het niet gered ondanks alle strijd. Uitbehandeld wil nog niet zeggen dat je moet opgeven. Het komt vaak voor dat sommige oncologen in een ivoren toren zitten. Lees gezondheids berichten op nu.NL dan gaat er een wereld voor je open aan informatie.


  Maak melding

 3. Mijn condoleance!! heel veel sterkte voor de fams!

  @@ J. zwartmans!! Het ergste vind ik voor zijn 2 kinderen die zonder vader verder moet opgroei.
  Paraman en RobG zal voor hun zorgen of zijn baasje de boef!! Mi wan si pe a bigi bek de!! van deze smiechten. Ze weten nu dat er € 166.000,= ergens ligt!!

  @@ Jaco! fawaka mi mati?? tek a neti switi mi pa!!


  Maak melding

 4. In zekere zin is het wel de schuld van Bouterse. Als zijn partij en hij als president een goed beleid hadden dan was er geld en deze man had geen tijd hoeven verliezen voor eerdere behandelingen. Ik vraag mij af als hij een kind was van een minister of er dan eerder was ingegrepen.Door NDP beleid ga je dood tijdens behandeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.