dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOok Surinamers die op Sint Maarten wonen willen terug

Ook Surinamers die op Sint Maarten wonen willen terug

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 sep – Voor Surinamers die op Sint Maarten zijn gestrand, word teen chartervlucht uitgevoerd. De regering heeft dit voor elkaar gekregen. Ruim honderd personen zullen gebruik maken van deze gelegenheid om het eiland te verlaten. Gebleken is dat zich niet alleen Surinaamse toeristen geregistreerd hebben.

Onder de groep die zich heeft opgegeven voor de vlucht naar Paramaribo, bevinden zich ook Surinamers die wonen en werken op Sint Maarten. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR, houdt rekening met meer registraties. “Het kan dat we dicht bij de honderd en twintig mensen aanleunen”, zegt NCCR-directeur Jerry Slijngaard tegenover de Times of Suriname. Er zijn voorkeuren.

Die gelden bij de selectie van personen die voor de charter in aanmerking komen. De voorkeur gaat allereerst naar zieken, gewonden en mensen met een beperking. Dan worden ouderen en zwangeren geaccommodeerd. Ook met Surinaamse ingezetenen van Sint Maarten wordt rekening gehouden. “Die komen ook in aanmerking. Het zijn mensen die daar werken, zoals verpleegkundigen”, aldus Slijngaard.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Het eiland moet opgebouwd worden we er ons geld verdiend, maar we trekken ons terug, lat een ander het maar doen, u ziet de mentaliteit, verpleegkundige die nu hart nodig zijn trekken aan hun stutten, mooi


  Maak melding
 2. Paul@
  Paul jij hebt daar geen last van toch, jij bent verhelderend, en het is geen afzeiken, ik konstateer dat mensen die hard nodig zijn het zinkende schip verlaten, denk daar maar eens over na, of hebt jij de zelfde mentaliteit, dan heb ik jou niet aan gesproken.
  Sari Tori


  Maak melding
 3. Ook ontsnapte criminelen zullen zich onder hen bevinden. Hopend op een beter rovend bestaan zoals ddb en oerdomme ndp aanhangers dat zijn, verworden criminelen. Wijs me aan wie je vrienden zijn, wijs me aan wie je leider is, wijs me aan wie je geestelijke leider is………..aanhangers van moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en staatskas rover. Neks no fout, dieven en rovers uit St. Maarten zullen stiekempjes mee sluipen in de hoop op een beter paars rovend bestaan.


  Maak melding
 4. Hebben deze Surinamers ooit een pakket met medicijnen of hulpgoederen gestuurd toen het binnenland werd getroffen door watersnood en de kustvlakte ?
  Ze zaten rustig in het Paradijs, als ratten hadden ze Suriname verlaten, vooral verpleegkundigen terwijl wij ze hier hard nodig hadden. (De zieken en ouderen zijn natuurlijk welkom !!).

  In mijn droom zag ik “Bouta” in zijn jocky en Ingrid in haar onderbroek terwijl ze bezig waren het puin op Cuba op te ruimen;bjna wang kronto ben va-dong dat ing “kop” !!


  Maak melding
 5. @Paul, zit niet zo dom uit je nek te lullen man.
  Je snapt best wel wat @haco bedoelt.
  Toentertijd waren het dezelfde verpleegkundigen die Suriname bij bosjes verlieten omdat ze vonden dat ze niet genoeg verdienden hier. De problemen waarmee Suriname door hun toedoen werd opgescheept lapten ze aan hun laars. Ze gingen allen voor de doekoe.
  En nu Irma voor hun de vooruitzichten volledig heeft weggevaagd, roepen deze gelukszoekers het hards om hulp uit Suriname. Terwijl hun hulp terplekke heel hard nodig is. Wat een mentaliteit.


  Maak melding
 6. a (his)tory foe a nierie misluk in Havana Cuba. Orkaan Irma mik alla stroom valle uit in Cuba. A man bin dé na beademingsapparaat. Maar a no jepí, tap ai, me taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Is een goede keuze van de Surinamers in st Maarten om terug te keren naar hun land. Komen jullie #Suriname helpen opbouwen.
  St Maarten is een rampgebied. Je gaat nu weer investeren en opbouwen wat kapot, terwijl er olgend jaar weer een orkaan op komst is. Het eiland gaat ophouden te beztaan, de zee gaat t weer opeisen


  Maak melding
 8. @Haco
  @Ban de gelukszoekers

  Stelletje gajes zijn jullie bij elkaar. Als mensen vooruitstrevend willen zijn en proberen wat van hun leven te maken weten jullie wel als de krabben in de ton mensen neer te halen. Ik walg van jullie hypocriete houding. Gadverdamme. Ik hoop dat jullie heel gelukkig zijn met jezelf. Wat een tuig zeg.


  Maak melding
 9. Verwar ons Niet met die Surinaamse leeglopers in Nederland. in Sint Maarten hebben wij geen Surinaamse criminelen Zoals in Nederland , in Sint Maarten is het Kei Hard Werken voor jou geld , (er is geen stontji) dus laat u beter informeren voor dat u rotzooi uit kraait.


  Maak melding
 10. Paul@
  Als ratten het zinkende schip verlaten, je laat in ieder geval zien dat je het snapt, hypocriet ik walg van jou mentaliteit, ze hebben er hun geld verdiend, toen was St Maarten wel goed genoeg, en nu de nood het hoogst is trekken we aan onze stutten dat noem ik hypocriet.wat jij in eerdere postings mij verweet dat ik niet beters te doen had.
  Gezien de tijd van je posting hebt je het ook vreselijk druk
  Sari Tori


  Maak melding
 11. Ja en nu gillen “wij willen terug” en terug keren naar een land die jullie nodig hebben. Een ieder die gilt “ratten etc” zou ik zeggen:
  Kijk naar jezelf. Als je mogelijkheden hebt om ergens niet met je gezin te pinaren dan is de keus snel gemaakt. Dus geef niet af op deze mensen want het is hetgeen ze doen een menselijke reactie.


  Maak melding
 12. Ik vind niet dat de bewoners van St Maarten hun land moeten verlaten na deze vernietigende orkaan.
  Men moet zich herpakken en verder de schouders er onder om hun woonplaats weer leefbaar te maken.
  Voorts moeten de woningen, met verplichte steun en subsidie vanuit Nederland, hurricane proof worden gemaakt zodat de schade beperkt blijft bij een volgende soortgelijke orkaan.

  Ook was de lokale overheid niet goed voorbereid mbt “what to do when the hurricane hits the ground” dus waren de bewoners aan hun lot overgelaten.
  Er zou een goed informatie systeem en een warning system zoals in Cuba opgezet moeten worden voor deze eilanden.


  Maak melding
 13. De locale bevolking wil graag dat het bestuur van het land wordt overgenomen door Holland, alleen de corrupte regering daar wil dat niet hebben, weet je waarom ?
  Een afride regering is een en al ellende over de hele wereld.


  Maak melding
 14. De bewoners van Sint Maarten blijven niet bespaard van de ellende. Er is een nieuwe storm ontstaan. Deze storm met de naam Maria bevindt zich enkele honderden kilometers uit de Surinaamse kust. Ik vermoed dat men in Suriname ook het een en ander merkt van deze storm. De koers die deze storm volgt wijst richting Sit Maarten. Deze storm kan zich tot een orkaan ontwikkelen. Zet u maar schrap. Enkele duizenden kilometers uit de West Afrikaanse kust heeft zich wederom een andere storm ontwikkeld. Deze storm met de naam Lee volgt een koers richting het Caribische gebied. De kans is groot dat deze storm zich gast ontwikkelen tot een orkaan.

  De Surinamers die op Sint Maarten wonen hebben het recht om (tijdelijk) terug te keren naar Suriname. Ik het eiland goed omdat ik er een tijdje heb vertoefd. Ik weet hoe de mentaliteit van de mensen kan omslaan in tijden van nood. Een ieder wil overleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES