Suriname moet verwachte welvaart niet opmaken

36

PARAMARIBO, 13 sep – Met het te verwachten extra geld uit de goudindustrie mag het niet weer verkeerd aflopen. Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi van de oppositionele Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. Suriname moet lering getrokken hebben van recente lessen. Voorkomen moet worden dat in minder goede tijden de bodem weer al snel te zien is. Het ‘nieuwe’ geld moet goed besteed worden.

Een simpelere maar ook betere aanpak is er niet. “Om het geld te zien, zul je moeten investeren”, zegt Jogi tegenover de Ware Tijd. Maar dan niet zomaar investeren. Het geld moet naar die delen van de economie die duurzaam geld kunnen opleveren. Het extra geld uit de goudindustrie moet dus economisch aan het werk worden gezet. Onder meer moet worden gedacht aan landbouw en toerisme.

“Daarna komen andere zaken zoals onderwijs en volksgezondheid”, aldus Jogi. Landbouw en toerisme zijn de laatste jaren veel geroemd als alternatief. Suriname hangt nog te veel aan de economisch uiterst kwetsbare mijnbouw. Hoe een politiek overgevoelige overheid al de miljoenen moet gaan investeren, weet niemand. Naar schatting verdient Suriname de komende jaren minstens anderhalf miljard dollar aan het werk van multinationals.

36 REACTIES

 1. Jogi doet aan politieke stemmingmakerij. Laten we eerlijk zijn. Anderhalfmiljard dollars verdienen over een aantal jaren is peanuts als je naar de omvang van de bevolking kijkt. Per inwoner is dat slechts 3000 dollar verdient over een aantal jaren. Dit geld is zo uitgegeven als men denkt aan investeringen in de infrastructuur, de bouw van scholen,enz. Een ding staat vast. Een deel van het geld zal zeker in versterking van de economie geïnvesteerd worden.


  Maak melding

 2. Anderhalf miljard dollar lijkt wel een hoop geld, maar het is de vraag of mijnheer Jogi zijn rekensommetjes heeft gemaakt. Suriname heeft grote verplichtingen naar schuldeisers die afbetaald moeten worden en het landsbestuur vraagt ook het nodige. Het is op voor je het weet.

  Dat de multinationals het nodige zullen verdienen, daar is ook geen twijfel aan, maar wat Suriname daar aan over zal houden is nog maar de vraag.

  Het probleem in Suriname is niet dat er geen potentiële rijkdom is maar de bevolking is het probleem. Bij de tien rijkste landen in de wereld zien we landen als Luxemburg (2), Singapore (3), Ierland (8), Zwitserland (10). Allemaal landen die geen natuurlijke rijkdommen bezitten, geen koloniën hebben gehad, maar toch schatrijk zijn. Suriname bezit veel natuurlijke rijkdommen, maar is straatarm.

  Hoe komt dat? En vooral, wat is daar aan te doen? Daar moet mijnheer Jogi eens naar kijken voordat hij geld uit gaat geven dat er niet is.


  Maak melding

 3. Geld moet gebruikt worden voor aflossen leningen en investeren in werkgelegenheid.
  daarmee worden de kosten van de staat vermindert en komen er meer inkomsten binnen.
  Niet aan snoepreisjes en adviseurs


  Maak melding

 4. De deal is rond !!
  “Anne Irodikromo vrij in China, tegenprestatie is 1000 chinezen mogen Suriname binnen zonder screening en krijgen verblijf en werkvergunning !!
  Anne Irodikromo wordt bevorderd tot byzondere “beleidsadviseur op BIZA” om Sapoen van HUIS VAN BEWARING (HVB) tevreden te stellen.
  De andere ‘Anne’s op Biza, RobG en LVV en Sociale zaken, lachen zich krom !!


  Maak melding

 5. @ RobG

  “Een deel van het geld zal zeker in versterking van de economie geïnvesteerd worden.”

  U verkoopt de huid van de beer al voor dat de jager een kogel gekocht heeft om die te schieten.

  Er wordt gesproken over het verdienen van $ 1.500.000 in d komende jaren aan de Multi Nationals.

  1 >>> Staatsolie verdient geen stuiver op dit moment en dat wat het verdient verdwijnt in het Zwarte gat EBS. Hoefdraad heeft zelf in de DNA gemeld dat EBS niet betaald voor de electriciteit van SPCS en dat die ontbrekende betaling gecompenseerd wordt met de dividend betalingen. Dat door dit gedrag Staatsolie vorig jaar oktober middels een obligatie lening a 9,25% uit de handen ING en Credit Suisse gehouden moest worden bent u vergeten.
  2 >>> Newmont betaald tot ongeveer 2022 geen vennootschap belasting of dividend en het ontvangt subsidie op de elektriciteit. De enige inkomsten zijn royalties en loonbelasting.
  3 >>> De IAM Gold deal gaat pas in 2019 in productie dus eerst begin 2020 zullen er inkomsten zijn inkomsten die afhankelijk zijn van de kostprijs die AIMgold dat kan bepalen.

  Beste RobG u noemt $ 1,5 miljardpeanuts met een beetje pech is duurt het 8 jaar voor dat de staat dit binnen heeft op de wijze waar op de staat zich bij de neus laat nemen.

  Zet daar dan tegen over dat de rente lasten heel sterk stijgen. Dat is niet pessimisme maar de realiteit.

  Er is nog geen kogel gekocht om de beer te schieten en u denkt reeds dat het geld voor 10 huiden op de bankstaat.


  Maak melding

 6. Het geld moet gebruikt worden om een hele grote NDP bejaarden centrum annex rusthuis te bouwen. Dit moet net voor de volgende verkiezingen klaar zijn voor de ouderen van Latour, Flora, en pontbuiten.

  Of gaat de tram/trein Zanderij – Paramaribo eindelijk rijden?


  Maak melding

 7. Hier zien ze alleen maar $ tekens, maar verplichtingen nakomen zoals al die aflossingen die nog betaald moeten worden, dat moeten komende generaties maar oplossen, nu komt er weer nieuw geld binnen, dus na mij de zonvloed, denkt dit geboefte, vooral er al enkele mislukte drugstransporten hebben plaatsgevobden, is dit nieuwe geld meer dan welkom.


  Maak melding

 8. Geachte heer Jogi

  De heer Dokson geeft in Starnieuws gemeld dat de eerste miljoen aandelen van Rosebel in december 2017 gdoor IAMGold eleverd gaan worden.

  Hij meld daar ook achter aan dat er met beleggers en banken gesproken wordt ofwel het aandeel zal per omgaande door gegeven moeten worden als onderpand.

  Het geld is al weg voor dat het ontvangen is beste meneer Jogi. Dit is net zo’n deal als met Ballast Nedam die alle Aluinaarde inkomsten in de toekomst aan onderpand had.

  Dit past geheel in het beleid van Boefdraad en Bouterse je geeft meer uit aan de blunders van het verleden dan te investeren in de toekomst.


  Maak melding

 9. RobG: ” Een ding staat vast. Een deel van het geld zal zeker in versterking van de economie geïnvesteerd worden.”

  Beste RobG,

  Er wordt geen euro geïnvesteerd in de versterking van de economie.

  Dat is onder Bouterse nog NOOIT gebeurd.

  Bouterse en zijn Roversbende investeren hun geld in fake bedrijven waarmee Telesur, EBS, SLM, Staatsolie etc worden verplicht hun spullen af te nemen tegen 3 x keer de normale prijs.


  Maak melding

 10. Uit ervaring zeg ik het volgende: Als de boef zijn poot daar neer zet, dan verdwijnt alles als sneeuw in de zon of een druppel water op een gloeiend plaat!

  Dat weet een ieder!!


  Maak melding

 11. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Surinamers

  Suriname word van uit leonsberg bestuurd.. als ze dr flink hebben gedronken gesnoven whatever.. kan het zomar kunnen dat er een telefoon word gepleeg richting de centralen bank van Suriname, met als opdracht.. heer hoefdraad maak zo gouw als mogelijk aantal miljoenen over naar zo een bank rekening nummer… dient hoefdraad de opdracht te volgen. zo makkelijk gaat het ..

  Beste Mensen … Suriname word bestuurd door een aantal Aasgieren die het arme bevolking niet eens wat zonlicht in de ogen gunnen… laat het duidelijk zijn


  Maak melding

 12. Meneer Jogie zegt alvast wat wij verwachten wat de ndp regering zal doen bij het zien van extra geld namelijk onderling verdelen en haasten om het zo snel mogelijk te verspillen .
  @RobG en Hans
  Spaar je adem want een bloeiende goudindustrie gaat nooit komen en dubai2 komt ook never,


  Maak melding

 13. Best Surinamers

  Er Moet Alles Worden Gedaan Dat De NDP Nooit Meer Aan De Macht Moet Komen.. Het Gaat Een Harde Strijd Worden..Een Taien Strijd..

  Ronald Venitiaan IsTe Vroeg Geboren.. Wijlen Heer Telting Is Te Vroeg Geboren En Heen Gegaan.. Wijlen Heer Hildenberg.. Te Vroeg Geboren En Heen Gegaan..

  Laten Wij Als Surinamers Hoop Hebben Op De Nationale Trots Van Suriname.. De NPS.

  NPS 4 Life.

  Beste Sranang Mang

  Er Zijn Enkele BATAVIEREN Van Het Germaanse Ras Met Narcistische Trekjes .. Op Gelet He.. Laat Je Niet Kisten.


  Maak melding

 14. Met NDPérs aan de macht is het vragen om problemen en dit hebben zij al bewezen.

  Al dat geld is toen opgemaakt en men heeft gerekend op het goudgeld, waardoor Suriname een tweede Dubai zou worden, dit namens Misiekaba.

  Bouterse, Boefdraad en co, ik wens jullie letterlijk slapelozenachten toe en hoop dat die bom snel op jullie bezittingen valt zodat alles vernietigt wordt. Voel dan mee met het volk die haast niet te eten heeft en dood gaat, omdat er geen medicijnen zijn.


  Maak melding

 15. De lange vingers partij en met bloed besmeurde handen van prominente leden van deze partij zal Suriname geen milimeter vooruitgang laten zien. ZE zijn niet alleen hongerig voor bloed maar lijden aan geldzucht en macht; bastaards allemaal.


  Maak melding

 16. Surinamers en de overheid hebben een kaboela cultuur( zie pres met met kleinmeisje aan het kaboela dansen) houden niet van hun eigen land. Alles van het land wordt door de bevolking en vreemdelingen geroofdb onder het van vooruitgang. De wet stelt regels vast , maar deze worden niet nageleefd En bovenal wordt alles gedoogd terwijl het niet mag omdat het niet van hun is. Hierdoor gaan alle rijkdom naar de bodemloze put.Suriname moet af van “cultuur van staffeloosheid en sinterklaas; dan pas kunnen ze rijk rekenen van hun rijkdom. Welvaart gaat samen met cultuur en cultuur is je lot. Met deze kaboela cultuur is welvaart ondenkbaar en nu is Su hard op weg naar Haiti en doorreis naar Afrika.


  Maak melding

 17. Suriname????? Ddb en paars corrupte gangsters moeten verwachte welvaart niet opmaken, zoals in 2010 tot 2015 hebben gedaan met de staatskas. Oerdomme paars verarmde verworden criminelen zijn vde ele ndpers die sinds 2015 flink misdadig aan het groeien zijn. Roof is naast moord hun paars geboren mentaliteit geworden. Ndpers zijn de oorzaak van dat het steeds bergafwaarts gaat met Suriname. Ndpers zijn een paars slecht en misdaad ddb minnend oerdom volk. Er komt geen enkele vooruitgang zolang ddb en duivelse trawanten de macht uitmaken, dus ook gaat het stelen gewoon door. Leningen worden op hold gezet en wanneer er de staatskas weer leeg wordt gaan ze weer megaschulden aangaan om hun oerdomme aanhangers gratis ete en drinke te geven. Ndp na soso ka.


  Maak melding

 18. Land en leiding teruggeven aan Nederland incl. alle hulpbronnen, grondstoffen, indien niet mogelijk dan een intensieve samenwerkingsverband t.b.v. duurzaamheid.

  Zoniet dan is SU op lange termijn ten dode opgeschreven. Duurzaam economie is zeer moeilijk te vatten woord voor veel Surinamers.


  Maak melding

 19. De reserve van Venetiaan waren echt peanuts. Er was zoveel achterstand ontstaan door de regering Venetiaan in wegen, scholen, pensioenen, gezondheidszorg en andere voorzieningen. De nieuwe regering was gedwongen om deze achterstand weg te werken. De reserve was daarom snel op. Jogie geeft een signaal af. Als NPS en VHP weer zouden regeren gaan ze het volk zwaar laten pienaren. Ze gaan niets investeren in scholen, gezondheidszorg en voorzieningen, wegen. Dus stem niet op NPS en VHP.


  Maak melding

 20. Ik ben het helemaal eens met slachtoffer,

  De onafhankelijkheid nietig verklaren en het land weer teruggeven aan Holland omdat de afride niet in staat is om ontwikkeling te brengen nergens ter wereld.

  Geef het vandaag terug of anders wordt Suriname een 2e Haïti !!!!!


  Maak melding

 21. @ Dubaihiti: @ Slachtoffer van roofoverval:

  De beste oplossing voor Suriname zou zijn geweest een provincie van Nederland te worden. Dan had men rechtstreeks invloed gehad op het regeringsbeleid van Nederland middels een vertegenwoordiging in het parlement en waarschijnlijk ook in de Nederlandse regering. Alle voorzieningen en voorrechten die Nederlanders hebben zouden Surinamers ook hebben, zoals in Frans-Guyana. Er zou bovendien veel meer vanuit het buitenland geïnvesteerd worden en tot ontwikkeling gebracht, mede met hulp van riante EU fondsen.

  Uit nationalistische- en anti-Nederlandse sentimenten heeft men voor onafhankelijkheid gekozen. Nederland stond daar achter want men zag daar al lang geen brood meer in Suriname (en de Antillen) als onderdeel van het Koninkrijk vanwege het continue gezeur, de eindeloze verwijten en het continue onvermogen om tot goed bestuur te komen. Weg ermee was de gedachte en dekolonisatie was in de mode.

  Terug naar Nederland gaat er dus nooit van komen. Nederland wil het niet, nationalistische Surinamers willen het niet en de heersende machthebbers in Suriname willen het niet.
  Zij hebben nu een sleutelpositie bij het zich verrijken op kosten van het land en zullen die nooit willen opgeven. Voor het volk zijn ze niet bang, ze weten dat ze het de baas kunnen. Met Nederland zou dat niet lukken.
  Het belang van het volk is nooit een overweging geweest bij het onafhankelijk worden. Dat is zelden het geval. Machtswellust en hebzucht, daar gaat het om.

  Suriname is de weg gegaan van zoveel landjes die onafhankelijk zijn geworden toen men daar nog niet rijp voor was. Of er ooit nog betere tijden aankomen, dat zal de toekomst leren, maar zolang het land bestuurd wordt door lieden die maar één belang hebben, eigen belang, en zo lang het volk dat accepteert zal het er niet van komen.

  Terug naar Nederland? Nooit! Wie als Surinamer in het Koninkrijk wil wonen zal moeten verhuizen.


  Maak melding

 22. @ Hassama Bello

  “De reserve van Venetiaan waren echt peanuts. Er was zoveel achterstand ontstaan door de regering Venetiaan in …. etc”

  1 >>> U geeft gelukkig toe dat er reserves waren.
  2 >>> De achterstanden die u benoemd zijn onzin omdat er juist bij overdracht stevig gebouwd werd en gebouwd was, Oos West, Paranan Brokopondo, Weg naar Atjoni, EPAR net, reconstructie luchthaven, Staatsolie was gefinancieerd en gepland, etc.
  3 >>> Ondanks veel lagere begroting waren subsidies geen groot probleem.

  U draait de zaak 180 graden om.
  Bouterse is met de reserves en de enorme extra inkomsten gaan potverteren en leuke dingen gaan doen zonder naar de inkomsten kant van de begroting te kijken.
  Inplaats van volgens plan Staatsolie investeringen voor 50% uit eigen cashflow te financieren heeft hij staatsolie veel meer dan mogelijk was laten lenen en heeft hij staatsolie leeg getrokken. etc.

  De staatsschuld is onder Venetiaan van 45% naar 27,5 % gedaald en is nu ongeveer 100% geworden ondanks de heel hoge grondstoffen prijzen. Grondstoffen prijzen die wel gedaald zijn maar nog altijd veel hoger dan onder Venetiaan.

  Bouterse geeft nu in 2017 aan rente en aflossing ongeveer SRD 1.800.000.0000 uit dat is 5 maal meer dan Venetiaan uitgaf en het is de helft van de laatste begroting waar Venetiaan het hele land op liet draaien.

  Wie heeft er op gebouwd en wie heeft er afgebroken.


  Maak melding

 23. Hassama Bello, je hebt het goed gezien. De oppositiepartijen stellen zich op als de redder van Suriname, maar het middel dat ze willen toepassen is erger dan de kwaal.

  Jojo, de reserves die Venetiaan heeft kunnen realiseren had hij mede te danken aan de ontwikkelingsgelden en andere fondsen die Suriname ter beschikking stonden of toestroomden. De behoefte om geld te gaan lenen o de kapitaalmarkt was niet noodzakelijk. Enerzijds genoot het land inkomsten uit de bauxiet-, aluminium-,goud-, en aardolie industrie, terwijl anderzijds Venetiaan een zeer hardvochtig (sociaal)beleid voerde. Venetiaan werd niet geconfronteerd met tegenvallers op de wereldmarkt.


  Maak melding

 24. @ RobG

  “Jojo, de reserves die Venetiaan heeft kunnen realiseren had hij mede te danken aan de ontwikkelingsgelden en andere fondsen die Suriname ter beschikking stonden of toestroomden.”

  U zit er weer eens vreselijk naast:

  1 >>> het door Boefdraad aan gehaalde rapport “een belaste relatie” maakt meer dan duidelijk dat Wijdenbosh even veel steun in 4 jaar kreeg dan Venetiaan in 10 jaar.
  2 >>> De steun was uitgesmeerd over 10 jaar peanuts in vergelijking tot de staatsbegroting (max 5%).
  3 >>> Van deze middel heeft Bouterse ook nog eens euro 40.000.000 listig weg gesluist voor pimp projecten. Hij moest ze later namelijk bij ABNAMRO lenen om de dijken af te kunnen bouwen.
  4 >>> Bauxiet was door de rare energie deals van Wijdenbosch (Ballast Nedam en Energie) geen inkomsten bron meer.
  5 >>> De goud inkomsten waren tot 2009 vrijwel nihil vanwege de toenmalige veel lagere goud prijzen.
  6 >>> Ook de olie prijzen waren toen aanzienlijk lager
  7 >>> Daarnaast moest de kaalslag van de economie onder Wijdenbosch hersteld worden.
  8 >>> Venetiaan heeft door snel in te grijpen juist het effect van de kredietcrisis 2007 -2008 in 1 jaar weg weten te werken. Zie de dip die boefdraad in grafieken in het crisis en herstel plan presenteerde.
  9 >>> Het sociale beleid van Venetiaan was niet hardvochtig maar doelmatig en duurzaam. Je kunt geen ongedekte beloften doen. Iets waar Bouterse in uitblinkt.

  Beste RobG welk sociaal beleid is hardvochtiger. heel langszaam voorwaarts of met een groot gebaar ongedekte cheques uit delen en de toekomstige generaties laten bloeden.
  Namelijk alle sociale weten falen of zijn door devaluatie en lasten verzwaring geheel overschaduwd.

  De BBP is onder Venetiaan ver drievoudigd onder Bouterse gehalveerd.
  De Staatschuld is onder Venetiaan van 45% naar 27,5% gegaan en onder Bouterse naar 100% gestegen.
  De SRD is van 2,78 naar 7,6 gegaan.
  De Deviezen zijn verbrand en worden dan nu wat aangesterkt met :LEENINGEN.

  Beste RobG alles wat Suriname drijvende houd komt uit de daden van de regering Venetiaan en uit de familie steun uit nederland (ondertussen meer dan 10% van het BBP).

  Ondanks record prijzen voor grondstoffen heeft Bouterse alleen maar afgebroken en moet Suriname in 2017 alleen al SRD 1.800.000.000 aan rente en aflossing betalen.
  Dat bedrag zal door zogenaamde grace periodes die aflopen sbel gaan stijgen n in 2026 voorlopig een piek bereikeb als de $ 550.000.000 obligatie lening afgelost zal moeten worden.

  RobG zie de realiteit eens onder ogen.


  Maak melding

 25. @Robje-huisslaaf van Paaarse opa D, het door Paars veroorzaakte FAILLISSEMENT van Sranan en de door Paars WANBELEID en CORRUPTIE veroorzaakte mega-staatsschuld van ruim TIEN MILJARD,

  ZIJN IN UW VISIE UITERAARD OOK “PEANUTS” !!!!

  PS : PAARSE rekenkunde 1+ 2 = 10
  Betalen voor 18000 volkswoningen en er 1000 cadeau krijgen, in ruil voor talloze verblijfsvergunningen Chinezen en het wegslepen van grote voorraden Surinaams rond hout !

  PAARSE ECONOMIE : Wij Paarse overheid, verhogen bijna alle prijzen in Sranan (zwaar kostenverhogend voor de bedrijven), dan gaat onze productie stijgen !

  PAARSE financieringstheorie : Met dure buitenlandse leningen de grote gaten (TEKORTEN!) in de staatsbegroting trachten te stoppen ! Op die manier zal de SRD koers stijgen en geraken wij snel uit het FAILLISSEMENT !

  MORO DONG NO DE, STOP DE PAARSE ELLENDE !!!


  Maak melding

 26. @ Dubaihiti: Schrijven naar de Nederlandse koning heeft geen zin. In de eerste plaats heeft hij geen enkele macht en ten tweede kan Suriname alleen weer onderdeel van het koninkrijk worden als zowel Suriname als Nederland dat willen.
  Nederland wil het niet en Suriname wil dat zeker niet. De meeste Surinamers die nu leven zijn geboren na de onafhankelijkheid en sommigen zullen liever gras eten dan weer bij Nederland horen. Leven van een Nederlandse uitkering is natuurlijk een andere zaak.

  Als Nederland een nauwere relatie zou willen hebben met Nederland dan kan dat via verdragen waarin bepaalde vormen van samenwerking worden afgesproken, maar waarom zou men dat doen? Suriname en Nederland liggen geografisch ver van elkaar en mentaal drijven ze ook steeds verder van elkaar weg. In Zuid-Amerika is Suriname een vreemde eend in de vijver, maar bij het Caribisch gebied passen ze wel. Daar ligt de Surinaamse toekomst, niet bij Nederland.

  De Surinaamse machthebbers zouden het ook blokkeren. De droom van elke crimineel is zijn eigen koninkrijk waar hij de baas is. Bouterse heeft dat voor elkaar, dus die zit niet op buitenlandse pottenkijkers te wachten, en zeker niet uit Nederland. Zo lang Suriname een crimineel bewind heeft zullen fatsoenlijke landen en bedrijven er ook geen zaken mee willen doen. Zo lang Bouterse er is staat alles stil.

  Suriname weer bij Nederland? Een illusie. Ga verder met je leven en hou op met dromen! Veel succes!


  Maak melding

 27. Holland prei den poku en dansi den poku Suriname met de Surinamers hebben niks gemerkt van de zogenaamde drie
  miljard nf cadeau van Holland! De koning is Alexander en de opperkoning is Geld. Teki un ai luku hoeveel euro`s ze gaan vrij maken
  voor de getroffen koloniën met hun bevolking. Wat we gemerkt hebben is dat de hulp uit Nederland specifiek bestemd zijn voor de blanke Nederlanders aldaar en niet voor de locale bevolking. Het wordt weer de media en het volk dat met aalmoesbussen gaan rondlopen om een bijdrage te vragen.
  Als Suriname nu op eigenkracht iets kan verdienen om de economie op te vijzelen dan is het voor een weldenkend landgenoot betaamt om de zittende regering het allerbeste toe te wenzen. Zeker 98% van de gasten dat reageert op de krantenknipsels op dit net zijn vergiftig door het Bouterse syndroom. Misschien kan baas Waterval nog iets voor deze betekenen.


  Maak melding

 28. @ Watrasei
  Het is de kunst te nuanceren en beide kanten van de medaille te bestuderen.

  Suriname heeft veel mogelijkheden maar verliest die uit het oog door gebrek aan planningcapaciteit en vooral veel oud zeer. Ongenuanceerde mondkrant oordelen die keiharde waarheden zijn geworden. Ongenuanceerde oordelen die nu harde etnische lijnen creëren en vrijwel iedereen dwingen in de achteruitrijspiegel te kijken en daar het gelijk te halen.

  “Wie het verleden vergeet is gedoemd het te herhalen” citaat George Sayantana.
  Je moet om vooruit te kunnen het verleden wel verwerken en er lessen uit trekken. Dat vereist leiderschap


  Maak melding

 29. Robg@
  En jij wil dat we je nog serieus nemen,
  Wat mij betreft zal dat niet meer gebeuren, ken je je eigen verleden nog, volgens mij lach jij je veters uit schoenen als er op jou stommen schrijven gereageerd word, wat mij betreft ben ik er helemaal klaar mee Rob Sari Tori niks nut


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.