donderdag, april 11, 2024
HomeNieuws uit SurinameHonderden passagiers Surinam Airways gestrand door orkaan

Honderden passagiers Surinam Airways gestrand door orkaan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 sep – “Er zijn ruim duizend passagiers gestrand als gevolg van door ons afgelaste vluchten naar Miami en Orlando.” Dit zegt directeur Robbi Lachmising van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. De vluchten naar de Verenigde Staten moesten worden afgelast. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hadden de luchthavens gesloten wegens de last met orkaan Irma. Wat Sint Maarten betreft, is het onduidelijk hoeveel passagiers er zijn gestrand.

“Wat ik wel weet, is dat Insel Air vier Surinamers van daaruit heeft vervoerd naar Curaçao. Wij zullen ze daar ophalen en naar Suriname brengen. Verder hebben acht mensen die Surinamers op het getroffen eiland hebben die naar huis willen, mij persoonlijk benaderd”, zegt Lachmising tegenover de Ware Tijd. De regering treft intussen maatregelen om gestrande Surinamers thuis te krijgen.

Deze week is er tenminste één vlucht beschikbaar. Het betreft het vliegtuig dat hulpgoederen naar de getroffen eilanden zal transporteren. Gestrande passagiers krijgen dan de gelegenheid mee terug te vliegen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom een beroep gedaan op de samenleving om informatie te verstrekken over gestrande Surinamers. Er zijn telefonische hulplijnen ingesteld.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Imago is prioriteit nummer 1 bij de president van Suriname. Suriname en Surinamers is op de laatste plaats. Jammer! Flash news was: 10 ton hulp aan Barbuda! Nu praat men over landgenoten! Stemmen hosselen tijd komt eraan!


  Maak melding
 2. Het stormt overal , maar het is windstil over dhr Bouterse, hij zwijgt al het graf, ondanks de situatie in Cuba, geen woord over de ravage die hij ziet in zijn geliefde vakantie land, ook Mw. Bouterse houd zich stil, raar he?
  De meeste volksvertegenwoordigers die in de rampgebieden zijn uiten hun bezorgdheid, wel heeft hij in opdracht v/d Caricom voedsel gestuurd , maar daar wordt dan wel weer de loftrompet over geblazen terwijl het een normale zaak is dat je hulp bied, kortom het is windstil, hopelijk geen stilte voor de Bouterse storm.


  Maak melding
 3. Beste Isabelle,

  Bouterse is aan het bijkomen van zijn niertransplantatie..

  Dat is de reden dat je al 10 dagen heen nieuws hoort en ook geen foto’s van hem ziet,


  Maak melding
 4. Mama Irma had de boef moeten meenemen!! Zij zou ons heel gelukkig mee maken!!!

  Papa José was eensgezind met Mama Irma en heeft ook niets gedaan!
  Ik weet waarom…. De Duivel gaat hem meenemen naar de hel door een grote vuurzee heen!!

  Mama en Papa zijn nu gaan rusten!!


  Maak melding
 5. @Paul
  Hoeveel passagiers vliegen dagelijks naar Miami en hoeveel hebben de bedoeling terug te keren?
  Wat gaan ze met de gestrande crimineel bouta op Cuba doen?Hahahaaaa…hopelijk is het vliegveld daar zo kapot dat geen enkele vliegtuig daar kan landen of opstijgen,
  Voorlopig zijn we bevrijdt van hem. Hij kan liever het cubaans nationaliteit aanvragen.Geen enkel surinamer wacht op zijn terugkomst,Wij missen hem helemaal niet,


  Maak melding
 6. @Ray

  Ook jij bent al langere tijd niet fris. Het is schoolvakantie in Suriname en Miami is een geliefde vakantiebestemming waar veel mensen hard voor sparen. Dus praat geen poep stomkop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES