Meer verkeersdoden Suriname in 3e en 4e kwartaal

13
Meer verkeersdoden Suriname in 3e en 4e kwartaal

Een brandweerman inspecteert het karkas van een auto na een verkeersongeval. Het Surinaams wegennet dreigt dit jaar ministens even fataal te worden als 2016. Het aantal verkeersdoden was vorige week dinsdag met de dood van de 28-jarige autobestuurder R.N. bij een ongeluk op de Indira Ghandiweg opgelopen tot 51.

Ook het afgelopen weekend waren er doden in het verkeer te betreuren. Op de Afobakaweg vielen vrijdag drie verkeersdoden toen twee auto’s frontaal tegen elkaar botsten. En een tractorbestuurder liet het leven in Nickerie.

De verkeerspolitie had september 2016 ook al met 51 doden afgesloten. De afgelopen jaren zijn gemiddeld meer verkeersdoden gevallen in het derde en vierde kwartaal.

13 REACTIES

 1. Jammer genoeg zijn er ,
  Surinamers met een steekje los.
  En ze zijn overmoedig, er kan mijn niks gebeuren.
  Erg als je zo je best doet en oplet, dat anderen overal schijt aan hebben , en zonder rijbewijs gaan rijden met een grote steek los en onder de drugs zitten.
  Het moet strenger.


  Maak melding

 2. Sommige auto bestuurder denken dat ze op race baan rijden; en erger nog, ze denken dat ze geweldig zijn als hard rijden ! ( Bavianen moeten geen auto besturen ) en sommige hebben ook nog een slok op !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Politie moet harder optreden. Sommige autobestuurders zijn top labiel.Rijbewijs direct invorderen.Sommigen kruipen met moordzucht achter het stuur omdat ze zelf levensmoe zijn.


  Maak melding

 4. Ook in het verkeer :Neks no fout! Scheit hebben aan alles.
  Het verkeer is een indicatie van de chaotische toestand in dit land.Donkere ruiten,geluidsoverlast,honden overal op de openbare wegen alles kan en mag.Volgens velen is autorijden
  gas geven.De gevolgen zijn dan logisch.


  Maak melding

 5. Jammer dat de boeven van de paarse strontvliegen er tussen zit!!! De grootste boef had ik wel verwacht!!
  HMMMMM………. JAMMER! misschien de volgende keer!! Volgende keer beter oftewel betere nieuws!!!


  Maak melding

 6. Afgezien van de alcohol, worden ongelukken veroorzaakt door snelheidsverschillen (iemand die met 200 kmh botst op andere met 190kmh veroorzaakt haast geen schade) en door ongelijke voertuigen (SUV die botst op mini auto laat niets heel van de mini). Oplossing 1. auto’s in de stad max 40 kmh laten rijden en buiten max 100kmh. 2. Auto’s met sensor in de bumper uitrusten, als de sensor de voorste auto op minder dan 15 m nadert moet de software ervoor zorger dat deze de andere niet raakt en vaste afstand blijft houden. 3. Auto’s uitrusten met black box en gps gegevens, zodat vanuit controle kamer te zien is wie te hard rijdt of door rood rijdt en de boetes kunnen via een geautomatiseerd systeem naar de IP houder worden gestuurd.


  Maak melding

 7. Geef niet alleen de automobilisten de schuld. Mijn mening is dat het totale systeem in Suriname fout is. Zie het als begin en gevolg.
  Om te beginnen: Er is volgens mij een wet in Suriname die voorschrijft 5 meter van een weg, kanaal, rivier, etc. vrij te laten. En wat zie je gebeuren? Occupatie van deze 5 meter. Kijk maar naar de Kwattaweg. De mensen bouwen hun schutting pal langs de weg. Gevolg: de overheid is niet in staat om het wegennet van Suriname te verbreden En daar wringt de schoen. Er rijden intussen teveel auto’s op de Surinaamse wegen. Anders gezegd: het Surinaams wegennet voldoet niet meer aan de gestelde eisen. Ook met de mentaliteit van de weggebruikers is er veel mis. Ze rijden te hard en nemen onnodige risico’s. Daar komt nog bij dat het stuur van de auto aan de verkeerde kant is. Men rijdt daar in auto’s rond die gebouwd zijn voor rechtsverkeer.
  Om terug te komen op het wegennet: Ik heb in Suriname al mijn rijbewijzen gehaald, in heb in heel veel landen achter het stuur van de auto gezeten en men lacht mij uit wanneer ik toegeef dat in niet durf te rijden in Suriname. In de eerste plaats hebben de wegen geen duidelijke markering, ze zijn veel te smal en verkeersborden ontbreken. Kijk het hoeft geen miljardenoperatie te worden, maar men zou om te beginnen net als in Griekenland, Zweden en Noorwegen met 3 -baans wegen kunnen beginnen . De middelste baan is de inhaalbaan en mag om de beurt gedoseerd gebruikt worden door de weggebruikers over een aantal kilometers. Ook U-turns kunnen op drukke punten een uitkomst bieden. Wegen moeten duidelijk gemarkeerd zijn. Ik reed een keer over een nieuwe weg in Frankrijk en ik waande mij op een landingsbaan. Met jouw koplampen worden de geplaatste kattenogen op de weg en overige lichtgevende borden heel mooi verlicht. Een ander probleem, die wij ook niet moeten onderschatten is de technische staat van de Surinaamse auto,s. Die zijn onder de maat. Slechte verlichting, remmen, banden, etc. en slechte mentaliteit van de bestuurders. Vaak vraag ik mij af of de automobilisten hun rijbewijs gehaald of gekocht hebben en of ze überhaupt een rijbewijs hebben.
  neen. net als Suriname is het wegennet nog te redden.


  Maak melding

 8. @@Correctie!!! Jammer dat de boeven van de paarse strontvliegen er tussen zit!!!

  MOET ZIJN !!! Jammer dat de boeven van de paarse strontvliegen er NIET tussen zit!!!


  Maak melding

 9. Ook karakter verandering moet ,maar er zijn natuurlijk ook goede automobilisten, die gevaar lopen, mensen hebben vaak hun kinderen in de auto, die lopen gevaar het is toch voor de
  gekke dat je bang wordt om in Suriname te rijden, omdat er malloten rijden die geen rijbewijs hebben.


  Maak melding

 10. Het komt allemaal door het cultuur van vrouwen en drank. Bij het deelnemen aan het verkeer zitten de automobilisten in gedachten helemaal vol alleen met vrouwen en drank achter het stuur en ook op de mobieltel te chatten met hun swieties.Het zal mij niet verbazen dat er meer verkeersdoden zijn in Su.Er moet een cultuurverandering komen. Anders is dit geen nieuws meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.