zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname wil ook financiële hulp bieden aan eilanden

Suriname wil ook financiële hulp bieden aan eilanden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 sep – Om de door orkaangeweld getroffen eilanden te helpen, zal ook geld worden gestuurd. Dit gebeurt op initiatief van de Caribische Rampenbeheersingsautoriteit, CDEMA. De autoriteit heeft lidlanden opgeroepen om hulp te bieden op verschillende gebieden. In Suriname is een bankrekening geopend bij de Surinaamse Post Spaar Bank. Burgers en bedrijven mogen er geld storten.

De bank zelf heeft al honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer tienduizend dollar) gestort op de rekening. De rekening staat op naam van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, NCCR. Eerder heeft de regering reeds voedselhulp gestuurd naar Antigua. De hulp is bestemd voor de bewoners van Barbuda.

Deze bewoners zijn overgeplaatst naar het zustereiland, omdat het woongebied van Barbuda vrijwel geheel verwoest is. Het voedsel is per vliegtuig overgebracht. De minister van buitenlandse zaken van Antigua-Barbuda nam de schenking in ontvangst. Hij zei dat Suriname tot de eerste landen behoort die hulp heeft geboden. De bedoeling is de komende weken meer hulp te schenken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Hier in Suriname kampen de hospitalen aan een tekort met medisch apparatuur,medicijnen en dokters op nagenoeg alle afdelingen. Zelfs de lijder van het land gaat voor een doktersbezoekje naar Cuba..hopelijk blijft hij daar voorgoed!
  Wij doen het niet beter dan de rest van de arme Caricom lidlanden ,wij zelf hebben hulp nodig maar de Surinaamse Post Spaar Bank heeft het nooit opgemerkt.
  Leer je eigen mensen eerst te helpen Surinaamse Post Spaar Bank,shame,shame,shame.


  Maak melding
 2. @Ray!! neen! ik denk dat je dit keer verkeert ziet. In dit geval helpt de halfdode en de armen van SU, de armen en de daklozen in de getroffen landen. Het is niet verkeert!!

  De SUU’s laat ook zien, dat ze een beetje mens in hun zich zelf hebben (mensheid)! De banken worden rijk van al deze mensen!! ook van jou en mij, vergeet dat niet. Dus het is jou en mijn geld die daar naar toe gaat!! Al zou de grootste boef hulp geven, dan nog is het ons geld!! De boef heeft ook ons geld gestolen!!
  Ik ben blij dat de armen onder de armen zijn bijdrage heeft geleverd op welk manier dan ook!! Ik ben trots!!!
  Fijne dag!! en ik hoop dat zo’n ramp niet in SU komt!! maar let wel op!! wat niet is kan komen, alleen ik hoop van harte niet!!!!!!

  Tek a dey bung!!


  Maak melding
 3. Die financiële hulp komt terecht bij de machthebbers (in plaats van bij het volk) en via de achterdeur komt het terug naar machthebbers in Suriname.


  Maak melding
 4. Suriname heeft een middelgrote transportvliegtuig nodig voor de Caribische regio en om naar Miami, Brazilie, Columbia te kunnen vliegen. Ook de voorzieningen, gebouwen voor transport, opslag en logistiek, doaune afhandeling enz op Zanderijen moet in orde hiervoor gemaakt worden.

  De republiek Suriname heeft een middelgrote transportvliegtuig nodig. Dit toestel zou in eerste instantie naar de Caribische eilanden moeten vliegen, maar ook naar Belem en Amapa in Brazilie en naar Bogota in Columbia gaan en naar Miami in de USA.

  Dit transportvliegtuig moet gebruik worden om goederentransporten/ (medicijnen,equipment,snelle import, goederen die aan bederf onderhevig zijn, vis, vlees, bloemen, landbouwproducten zoals tomaten, kouseband, fruit,enz, voor de export) snel op hun bestemming te krijgen vanuit Suriname en van deze plaatsen naar Suriname te vervoeren. Wellicht ook inzetbaar voor hulpdiensten tijdens rampen, militairen, rode kruis, goederen
  , enz. De Regering/SLM en ondernemers zouden hierover goed moeten gaan nadenken hoe dit samen uit te voeren. Dus ook in periodes van rampen is zo een transportvliegtuig noodzakelijk voor Suriname voor landen in de regio en als de republiek Suriname haar naam hoog wil houden dat er op hun gerekend kan worden in gevallen van rampen en dus snel en betrouwbaar zijn, transport, logistiek, made in suriname kwaliteitsproducten.

  Het is te hopen dat de regering van Suriname, ( landbouw) (export)productieondernemers ( de republiek Suriname een vreemde eend in de bijt/het aller lelijkste jonge eendje in de regio zo haar humanitaire, sociale, handels, ondernemende, financiële economische doelen goed voor ogen houdt. Het gaat om geld verdienen met Made In Suriname producten in de regio en als je niet over een transportvliegtuig beschikt kan je landbouwproducten die aan bederf onderhevig zijn niet snel transporteren en goederen heel snel naar het Caribischgebied/land te brengen en andere landen ondersteunen in de regio of je eigen voorraden up to date houden, ao medicijnen en equipment.

  Suriname moet ook goed over enkele goede containerschepen die de Surinaamse haven kunnen bereiken met haar diepgang en naar de regio konden varen beschikken.

  Vroeger beschikte Suriname over een transport zeeschip de Saramacca. die naar Nederland/Europa kwam en terug ging naar Suriname. De Saramacca werd aan de ketting gelegd in de haven van Rotterdam en later als oud ijzer verkocht aan India.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  ps

  De Surinaamse Overheid en Landbouwondernemers productieondernemers moeten eerst kijken of ze na de noodhulp niet beter enkele orkaanvrije gebouwen/Surinaams fabrikaat op deze eilanden kunnen gaan opzetten, waarin deze ondernemingen hun producten aan de eilandbewoners kunnen verkopen.

  Dit is het moment om daarover nu te onderhandelen/investeren en te gaan ondernemen met de regeringen van het Caribischgebied
  .
  De landbouwproducten uit de Caribischgebied zullen op de beurs in Nederland met de orkanen van de laatste tijd nu ook afgelopen zijn. Suriname kan dus haar landbouwgewassen naar Nederland flink opvoeren, nu die
  Caribische eilanden niet meer kunnen leveren.


  Maak melding
 5. Vooral Cuba is hulp behoeftig.Ik vind dat onze regering een royaal gebaar moet maken en zeker USD 100 miljoen moet schenken! Dat zijn we als kameraden aan elkaar toch verschuldigd?


  Maak melding
 6. Gaan we ook hulp bieden aan de vele plunderaars?
  Dat er nog volksstammen zijn die onder deze omstandigheden geen eten ,maar tv’s,pc’s stelen gaat mijn verstand te boven.
  Misschien ben ik te dom om dit te begrijpen.Gaan we zulke schurken nog hulp bieden?


  Maak melding
 7. @ Papu: Dat plunderen is niet goed te praten maar ik kan het wel begrijpen. Je bent straatarm, de toekomst biedt geen hoop op verbetering en dan opeens heb je kans om die mooie dingen die je zo graag wil hebben maar nooit zal kunnen betalen mee te nemen uit een kapotte winkel.

  Op de dag van de staatsgreep in Suriname werd er ook geplunderd. De politie zat opgesloten in het bureau en men greep zijn kans. Er moesten wel wat deuren geforceerd worden en ruiten kapotgeslagen maar dat hield ze niet tegen.

  Als het gezag machteloos is grijpt men zijn kans, zo is de mens blijkbaar.

  @ Passant: Je bedoelt het goed, maar het realiteitsgehalte van je voorstellen is nul. Suriname heeft nergens geld voor, niet eens genoeg om de lopende rekeningen te betalen.
  Vliegtuigen en schepen zijn zeer kostbaar, tientallen tot honderden miljoenen $. Niet te betalen, nooit voor wat Suriname betreft. Bovendien heeft Suriname niet eens genoeg vracht om ze te exploiteren. Dat beetje groente dat naar Nederland geëxporteerd wordt past wel in het vrachtruim van de passagiersvliegtuigen.

  Producten uit het Caribisch gebied zie ik niet in de winkels in Nederland. Alleen wat rum en suiker. Dat komt niet van de eilanden die nu verwoest zijn.
  Nederland had Suriname voor de suiker en rum was een bijproduct. Suiker produceert Suriname niet eens meer. Rietsuiker komt nu uit Guyana, Demerara suiker en rum uit Jamaica. Andere tropische producten komen uit Azië.


  Maak melding
 8. Wat ik geschreven heb sta ik achter en is volgens mij ook een doel dat gesteld kan worden en ook haalbaar is.

  Transportschepen kunnen duur zijn. Suriname had al een eigen zeetransport chip, waarom is dat onmogelijk om als land dat niet te hebben? Er zijn tal van mogelijkheden om goede tweedehandse transportschepen te kopen. Suriname heeft meer dan genoeg natuurlijke hulpbronnen om als onderpand te dienen.
  Bovendien moet het mogelijk zijn dat landen als India, China, wellicht Brazilie Suriname daarin helpen. middelllange, lange termijn krediet. Ook voor het middel grote transportvliegtuig.

  Suriname heeft een middel grote transportvliegtuig nodig dat staat buiten discussie.

  Ik heb het over landbouwproducten die op bepaalde Caribische eilanden verbouwd worden en die in Suriname ook verbouwd worden, maar omdat de kosten en transport vanaf die eilanden lager en beter zijn naar Nederland die producten vandaan kwamen. Suriname kan nu deze eilanden door de orkanen getroffen zijn, hierop inspelen.

  De een zijn dood is de andere zijn brood.

  Alles dat ik in mijn vorige posting geschreven heb sta ik achter, ondanks dat Suriname er financieel-economisch zeer slecht voorstaat. Het gaat om een doelstelling dat gesteld moet worden en dat gerealiseerd kan worden als de Surinamers dat willen. Nationaal en Internationaal is er zoals uit mijn posting is aan te merken is er heel veel werk aan de winkel.

  De mentaliteit van de Surinamers daaraan moet gewerkt worden, made in Suriname en wat ik geschreven hebt is belangrijk. Ook een goede regering, dna, democratische rechtsstaat,

  Gelet op hoe de vlag van Suriname wat talrijke zaken van het land en volk erbij hangen is het geen eenvoudige doelstelling, maar die doelstelling moet er zijn. In het leven moeten mensen heel hoge eisen stellen en ook deze eisen en doelstellingen verwezenlijken en als dat gebeurd is, weer hoge eisen stellen en verwezenlijken, alsdus een/de Amerikaanse grote econoom, Adam Smith. Het aller beste telt. Hoge doelstellingen verwezenlijken. De aller beste zijn. We hebben Staatsolie Suriname en dat is een goed voorbeeld voor navolging.

  Ik ben al tig jaren weg uit Suriname, ik ben een wereldburger, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik zie Suriname als het aller lelijkste eend in de regio met genoeg mogelijkheden om de aller mooiste zwaan van de regio te worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 9. Hier mis ik nu onze econoom / ict’er / denktanker en waarschijnlijk ook meteoroloog en flying doctor RobG die de enige juiste logistieke oplossing weet aan te dragen.


  Maak melding
 10. Ter verduidelijking

  middel grote vrachtvliegtuig

  Elk land dat een rol in de wereld wil spelen heeft een vrachtvliegtuig(en) en vrachtschepen nodig. De orde en veiligheid is ook heel belangrijk evenals kennis en bondgenoten. Dat zijn zaken die tellen en je meten en kan je en wordt je gezien en respect afdwingen. Het gaat om de beste kwaliteit dat je moet hebben. Halfwas of diktator telt niet, nergens in de wereld. Halfwas of dictator is gewoon smerig, niet schoon. Je zal maar op een feest verschijnen in je halfwas of dictator.

  De democratische rechtsstaat en de grondwet, Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht en Internationale Verdragen spelen hierin zijn de belangrijkste rollen. Bondgenoten/landen die je kunnen helpen op een hogere of hoogste level te komen.

  Wie vind dat Nederland hierin niet een belangrijke rol kan spelen, weet niets over handeldrijven en de betekenis van Holland in de handel, transport en logistiek, ITC,automatisering en hun kennis over oa landbouw, kassenteelt, veeteelt, transport, scheepvaart, productie, export, dijken en dampen, infrastructuur, onderwijs en wetenschappen, spreken dezelfde taal, kenmerken van dezelfde cultuur, enz. Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. waarom moeilijk doen als het zo eenvoudig kan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 11. Ray, jij ziet het wederom verkeerd. Jij laat je teveel beïnvloeden door figuren die alleen maar goedkope onzin aan het venten zijn. Laat het volgende goed tot je doordringen. In Suriname is er genoeg geld. Dat geld zit bij de burgers en bedrijven en niet bij de overheid. De overheid heeft een tekort aan geld omdat burgers en bedrijven naar gangbare maatstaven te weinig belasting betalen. Daarnaast zijn de inkomsten van de overheid afgenomen door tegenvallers op de internationale markt voor olie, goud en andere grondstoffen. Dus door deze factoren is er een tekort aan geld bij de overheid.


  Maak melding
 12. Oma taki, al die paarse rovers en boeven olv ddb zijn degenen die hulp kunnen bieden. Maar gestolen goed van land en volk gedijt niet, zegen no de. Opa taki Suriname dit, dat, zal……..vele paars beroofde Surinamers kunnen met veel moeite het hoofd boven water houden, allen ddb, zijn roverheid en hooggeplaatste ambtenaren die vaker stelen kunnen dat, ma geen van ze gaat dat doen. Het zijn de belastingbetalers die opdraaien voor dit goed doel, geen enkele land. Veel ndpers e ka.


  Maak melding
 13. Hahaha… Ik ga bijna dood van het lachen!
  Hier is su pinaart men als een rat bouta heeft het land
  Naar de afgrond gebracht wat voor financiële hulp?
  Begin eerst hier de mensen Fin hulp te geven idioot bouta!
  Maduro styling dit soort figuren moet men gewoon dumpen in zee!
  Opgeruimd staat netjes!


  Maak melding
 14. Benzine, melk, kip, vis, groenten, fruit, rijst, eieren, brood, pindakaas, boter, schoenen, schoolspullen, kleding, maandverband, tandpasta, waspoeder, enz zijn verhoogd. Alles is met 100% verhoogd.
  Het Surinaamse volk hebben ze tot bedelaars en dieven gemaakt. Deze 2 groepen stijgen met dag en niet gesproken over de hierdoor veroorzaakte gefrustreerden, die deelnemen aan het verkeer en tot verkeerscrimineel worden gemaakt.
  Arbeiders, die ook bedelen om meer loon, om in hun behoefte te kunnen voorzien, worden steeds gezegd dat er geen geld is.
  Maarrrrr, er is wel geld, als wij financiele steun gaan geven. Wie houdt, wie voor de gek. Hulp bieden is goed, maar als je zegt dat er geen geld is, dan eenvoudig matriele hulp geboden worden. Waarom weer groot willen voordoen, terwijl je eigen volk pienaard. Daarom komt Suriname niet vooruit. Laat financiele steun over aan de rijke landen. Wat gebeurt er met ze hier.


  Maak melding
 15. Mari, je kletst alleen maar goedkope onzin uit je nek. Het is de burgers vrij om geld te geven aan de slachtoffers van de orkaan. De slachtoffers liggen niet wakker van jouw goed gevulde brandkast en jouw vette bankrekening.


  Maak melding
 16. Neem als voorbeeld Sint Maarten:dit mini eiland heeft besloten om een zelfstandig rijksdeel binnen Het Koninkrijk der Nederlanden te worden en Saint Martin (het Franse deel is gewoon een gebiedsdeel van Frankrijk).Het Franse deel krijgt alle hulp van de EU,terwijl het Nederlandse deel moet nog afwachten of ze Europese hulp zullen krijgen.Het is net als land dat door domme koeien onafhankelijk is gemaakt van het Koninkrijk met alle ellende tot gevolg! Sint Maarten moet goed nadenken of het door moet gaan met hun grootdoenerij.


  Maak melding
 17. De failliete Sranan overheid hoeft geen financiele steun aan andere landen te bieden, laat dat aub over aan particullieren en bedrijven !

  De overheid moet zich concentreren op MINDER UITGEVEN, onze staatsuitgaven zijn al enkele jaren TE HOOG !

  Met een staatsschuld van ongeveer TWAALF MILJARD moet de Sranan overheid een toontje lager zingen en FORSE bezuinigingsmaatregelen treffen !

  Deze Paarse overheid heeft dom genoeg een Adviesbureau opgezet/uitgebreid, het Kabinet van de president, dat ons kleine land ruim 400 MILJOEN per jaar kost !
  Terwijl Sranan altijd al beschikt over vakdepartementen met specialisten !

  De Paarse clan moet gaan inzien dat opheffen van de onnodige adviesbureau (de president kan volstaan met drie tot vijf adviseurs) ons land 400 MILJOEN per jaar bespaart !

  Ook de stroom onophoudelijke prijsstijgingen van paars moeten worden stopgezet. Het bedrijfsleven zit door de stijgende productiekosten, totaal klem. De Productie in Sranan loopt terug !

  Ook de bevolking is totaal geript door Devaluaties en Prijsstijgingen. Alle burgers zijn meer dan 50% (de helft) van hun koopkracht kwijtgeraakt door het VERKWISTENDE beleid van paars !

  Dus Paarse machthebbers, heel SRANAN heeft NOODHULP nodig, stop het WANBELEID en de massale CORRUPTIE !


  Maak melding
 18. Hasama bella, een ieder is vrij om zijn/ haar mening te uiten op dit medium. Geef ook jouw eigen mening en reageer niet onzinnig op wat anderen hebben geschreven.
  Ik praat over de keiharde realiteit in Suriname en het is niet anders. De waarheid is altijd hard om aan te horen en dan voelen sommigen zich aangesproken. Dat ga je altijd hebben.
  Is niet mn bedoeling om te reageren op wat je schreef. Maar hier toch het volgende:
  Een ding, als de burgers daar niet wakker liggen van ons brandkast, dan hebben ze het niet nodig. Dat is logisch toch. Wel, velr burgers in Suriname die tot bedelaars zijn gemaakt, die liggen er wel wakker van. Geef het dan aan deze mensen.
  Wie praat er nou over bugers, die vrij zijn om geld te willen geven aan de slachtoffers. Ik heb het al die tijd over de overheid gehad, die vele burgers hier tot bedelaars maakt en nu financiele steun aan buitenlanders wil bieden. In het binnenland is er ook vaak overstroming en bewoners hun huizen worden vernietigd. Waarom geeft de overheid hier geen finsnciele steun aan je eigen mensen. Ze sturen dan levensmiddelen voor die mensen en helpen met evaccuatie. Als nationalist moet je leren van je eigen land en volk te houden. Suriname moet niet groot naar buiten willen doen, dan pienaren er zoveel bewoners van jouw land. Dat is mijn punt.
  De bedere schouders z.a Nederland en Frankrijk ea geven al geld. Zij zijn groot en kunnen het missen.
  Suriname kan op een ander manier zien te helpen.


  Maak melding
 19. Wacht effen!!, ik moet het eerst verwerken en als het lukt volgt er commentaar.
  Baja financieel hulp.
  Waar gaan wij naar toe, heeft dibrie de duivel de Amerikaanse loterij gewonnen? Wordt het S.R.D. of DALLA’S.

  Ben benieuwd.


  Maak melding
 20. ALOHA……..Aay mi Pappie. Gaat Suri financieel hulp bieden voor de Eilanden.Suri heeft zelf geen eten in huis voor eigen bevolking en gaat geld geven aan de hoge Pieten in dat land.
  Nou de zakkenvullers willen met open armen dat geld zien in hun handen.Aay Baya, dat geld ziet t arme volk helemaal niet van de Eilanden. Takroe Torie!!!!!!


  Maak melding
 21. AAY MI GADO…….Hoe gaat Suri nou de Machthebbers van de Eilanden helpen.Nou ik denk, dat Pres Bouta zijn onderdanen
  het seintje gaat geven om meer nieuwe SRD te drukken in SU
  De Kassa gaat dan rinkelen in het omzetten naar Valuta(Dollars en Euro,s).
  Aay Boi, dat na TAKROE TORI FOE BOUTA EN MATIE,S in SURI!!!! CHE MI GADO!!!!!!!


  Maak melding
 22. Hallo mijn naam is Thomas Karol, mijn man leek aan leverkanker en de dokter vertelde me dat er niets is dat ze zouden kunnen doen om mijn geliefde echtgenoot te redden. Toen vertelde een vriend mij over hennepolie, ik vertelde haar dat mijn man leverkanker in het laatste stadium was dat ik niet denkt dat de hennepolie kan helpen, en ze overtuigde me om te proberen, voor de liefde van mijn man , ik heb besloten het eens te proberen. Ik heb wat onderzoek gedaan en ik heb een dokter gevonden die mij heeft geholpen met de cannabisolie om mijn man leverkanker te genezen en hij heeft me verzekerd dat na 3 maanden de leverkanker weg zal zijn en voor het afgelopen jaar is mijn man helemaal goed en hij is vrij van kanker, als u iemand kent die aan kanker leidt, kunt u zijn / haar leven redden door Dr. Brown Nelson te contacteren via zijn email: ([email protected]). Het werkte precies zoals de dokter heeft voorgeschreven. Dankzij Dr Brown Nelson voor het wegnemen van verdriet in mijn leven. God zal dokter Brown Nelson zegenen om me te helpen met cannabisolie en voor zijn steun en zorg, zal ik je verder helpen om kanker in de wereld te bestrijden, alles wat ik moet zeggen is dank je de HERE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES