Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

25
Koning ontvangt Bijbel in Sranan Tongo

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft vorige week een exemplaar van de Bijbel in Sranan Tongo ontvangen. De koning ontving op Paleis Noordeinde een delegatie van het Nederlands Bijbelgenootschap en het Surinaams Bijbelgenootschap. Deze bijbelgenootschappen werken op een aantal gebieden samen, waaronder de totstandkoming van een Bijbel in het Sranan Tongo.

Deze taal wordt in Suriname (naast het Nederlands) zeer veel gesproken. De Koning kreeg een exemplaar van deze Bijbel overhandigd als markering van het feit dat deze ook in Nederland wordt geïntroduceerd.

Het gesprek met de delegatie ging onder meer over de betekenis van de migrantenkerken in Nederland. De Koning is beschermheer van het Nederlands Bijbelgenootschap. FOTO: ©RVD / Jeroen van der Meyde


25 REACTIES

 1. I am a human.

  I’m not a christian, I’m not a muslim, I’m not a jew, I’ am not a capitalist I’m not a communist, I’m not a socialist and I’m not the politics, it shouldn’t matter to you.

  I’m not a soldier, I’m not a jihadist, I’m not a buddhist, I’m not a hindu, I’m not black and I’m not white. I’m not a ”what”, I’m a ”who”. Are these the reasons, you can’t live right?


  Maak melding

 2. Hahahahaaaaa,,,heeft de koning ook een woordenboek sranantongo-nederlands ontvangen?!
  Zelfs hij weet dat het sranantongo niet het geschreven taal is in Suriname!Het wordt nergens ter wereld gebruikt.Het is ook niet waard deze boek in een nederlands museum te plaatsen.


  Maak melding

 3. @ misterbojo

  Nee de creolen zitten in het drugs circuit, ze hebben geen tijd om de kerk te gaan . Dat kan ook niet, ze zijn immers high !

  @ Ray.

  Uit fatsoen heeft de Koning deze bijbel aanvaard, dus jij moet niet zo negatief zijn.

  @ Prof. Misaboi

  Jezus was vreedzaam, dus je kan hem niet vergelijken met
  DDB.

  @ Jacob

  Waarom moet de duivel van NDP een exemplaar krijgen ?
  Voor hem bestaat geen hogere macht, alleen de Uzi´s en Glock kent hij.


  Maak melding

 4. @JZwartmans
  Natuurlijk heeft de koning uit fatsoen de bijbel ontvangen ,hij heeft zijn manieren .Alleen weet ik niet zeker wat hij met deze bijbel moet doen, Ai mie Masra Gado……
  Da Gado takie ‘;mars gwe Adam en Eva…donder op’…..


  Maak melding

 5. Hallo runderen,
  Misschien kunnen jullie aan jullie koning n suggestie doen.
  Laat hij Suriname n namaak gouden koets kado doen.
  Gewoon als tegen prestatie.
  Mag ook van aluminium zijn er ligt genoeg hij bhp Billiton, waar hij Groot aandeelhouder is.
  Fijne dag verder hoor koebeesten .
  Mvg
  Boy

  PS
  Wanneer is het prinsjes dag
  Ben Ik n rund of n koe als Ik zoiets vraag of n Surinamer.
  Soso lobi,
  Ga maar lekker herkauwen…


  Maak melding

 6. Surinaamse Christenen zouden er heel verschrikkelijk goed aan doen om beschaving aan sommige Surinaamse bewoners bij te brengen. Het is zeer nodig.

  Door evangelie zal er minder beestengedrag zijn.

  Alexander is al beschaafd genoeg denk ik.


  Maak melding

 7. ach ach Zwartmans
  de Farao vindt zichzelf door God gezonden!
  In Latour, Flora is de Farao al Bouta populairder dan Jezus.

  Vraag het maar aan zijn hoge priester Misibakba


  Maak melding

 8. wie heeft nu God laten ontstaan?

  Ik vind dat er in jet Jodendom een paar mensen zijn geweest die een systeem hebben gemaakt met een Godsverhaal om zo de wereld naar hun hand te zetten. Wie daaraan niet voldeed moest worden onderworpen.

  Omdat de Joden bepaalden, vonden zij dat ze het Volk was die God verkoren had.

  Ik zie de bijbel meer als een cultureel historisch boek van de joden om mensen te onderdrukken, zichzelf te verrijken en te bepalen wat goed en fout.

  Godsdienst, hou toch op. Zie maar hoe de paus leeft met al zijn rijkdom, dure kleding, huishoudelijk personeel, lijfwachten, Vaticaanstad, enz.

  Bovendien zijn er nog meerdere boeken zoals de bijbel geschreven door andere culturen en volkeren. Al deze culturen geloven in hun enige God en datgene in hun boeken. Hun regels.

  Geloof, God. Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Ja de paus, pater, nonnen, dominee, enz die ook dat soort boeken voor hun culturen en volkeren hebben geschreven en daardoor zichzelf op een voetstuk te plaatsen, met alle voordelen voor zich zelf.

  Sari Tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij


  Maak melding

 9. @@ Boy!! Laat hij Suriname n namaak gouden koets kado doen.

  Boy! beter zou zijn, dat hij een Buriki en een burikiwagi aan SU doneert!! Kost niks!! Gras en water is gratis!!

  @@ Jacob!! de duivels van de paarse strontvliegen kent geen Bijbel!! Ze kennen allen de Hel!! en daar gaan ze ook!! Jezus schopt hen naar toe door een grote vuurzee heen!!


  Maak melding

 10. De Koning moet nu ook een boek ontvangen, waarin de leed van alle slaven zijn vertaald. Misschien gaat hij dan meer begrip hebben voor de slavernij verleden en de rotzooi van zijn gpudenkoets eraf laten halen.


  Maak melding

 11. Goh. Wan Pipel en jij neemt aan dat de Koning niet weet wat er zich afgespeelt heeft en mensen de historie kunnen vergeten door die afbeeldingen van de gouden koets te halen, ik dacht eerder dat dit een goede aanleiding was voor bewustwording van een veel zaken en aanleiding tot discussie, maar goed jij neemt aan maar denkt niet door, jammer


  Maak melding

 12. Wat moet de koning met een bijbel doen. Hij kan het niet
  lezen want spreekt geen Surinaams Vraag hem waar hij het heeft gezet. Zeker direct weggegeven no. Er mag geen ambassadeur in Suriname maar wel de koning een bijbel geven. Wat voor land is dit.


  Maak melding

 13. @J. Zwartmans, natuurlijk was Jezus ‘vreedzaam’. Wie de Bijbel aan een kritische kijk onderwerpt weet heel goed dat Jezus van Nazareth totaal niet vreedzaam kan zijn geweest !
  De Bijbel is 400 jaar na het heengaan van Jezus door de Romeinen opgetekend. Veel feiten die oorspronkelijk in de Bijbel stonden zijn zo aangepast dat het lijkt alsof het Christendom een vreedzaam geloof is. Ja, want onder de Romeinen en de Germanen moesten zieltjes worden gewonnen en een boek waarom de meest afgrijselijke straffen stonden zou een averechtse werking hebben. Vandaar dat de Bijbel geen authentiek boek is. Het is een samenraapsel van verzonnen gebeurtenissen.


  Maak melding

 14. Alsof de Surinaamse vertalling de leugens die er in staan.zou doen vervagen. Het zou verstandiger zijn de tijd en energie die erin heeft gezeten, te vertalen naar de waarheid die erin zou moeten staan,want het woord van God wordt verteld Door onze stervelingen die leugens,dood,en verderf niet schuwen.Wij moeten nu God,en die andere twee overtuigingen die een God verweren zelf aan het woord laten………Al meer dan 2000 jaar bidden wij voor de terugkeer van Jezus (it wil neer ever happen)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.