Wet op jaarrekeningen wekt verwachtingen in Suriname

15

PARAMARIBO, 1 sep – In elk geval de heren en dames politici verwachten veel van de Wet op de Jaarrekeningen. Er zal financieel verantwoordelijkheid moeten worden afgelegd. Dat kan veel gevolgen hebben, vooral voor de bedrijven. Krishna Hussainali-Mathoera (VHP) waarschuwt vooral voor de financiële gevolgen. De kosten van bedrijfsvoering kunnen oplopen.

Bedrijven zullen meer moeten stoppen in bewustwording en in het zoveel mogelijk uitsluiten van scheve ontwikkelingen. Andere parlementsleden vinden het horen bij het ondernemen. “Veel van onze bedrijven hebben gefreewheeld en ik denk dat die tijd nu voorbij is. Vooral de parastatalen. Nu maken we een belangrijke stap”, zei André Misiekaba. Afgerekend met de praktijk dat sommige publieke bedrijven jaarrekeningen presenteren van tot wel vijf jaren terug.

“De wet is vooral belangrijk voor goed bestuur en verantwoording afleggen aan de samenleving”, zegt Amzaad Abdoel (NDP). Volgens Carl Breeveld (DOE) moet gekeken worden naar het grotere plaatje. Meer effectiviteit en efficiëntie worden afgedwongen. “Het betekent uiteindelijk meer geld in het laatje, ook voor de samenleving”, aldus Breeveld. Het wetsvoorstel is unaniem aangenomen.

15 REACTIES

 1. Deze wet is meer bedoeld om te kijken welke bedrijven nog uit gemolken kan worden.Net als het met staatsolie is gebeurd.Die produceert om de arbeiders te betalen en de schulden af te lossen.
  Voorlopig hebben de Suri’s niet veel aan staatsolie.Ergens wil Dodson voor 30% ook nog aandelen kopen.En dat geld moet van ergens komen.


  Maak melding

 2. Proficiat voor de leden van het parlement. De aanname van deze wet laat zien dat er samengewerkt kan worden. Er zijn veel meer terreinen of domeinen waarop men die samenwerking kan voortzetten.


  Maak melding

 3. Daar komt de BOEFJEETJE straks met NEKS NO FOUT!!

  Wedden dat de Boefjeetje aan de Hyena gaat verwijten!!

  EN A NO MI!!! Het voor de duizendste keer dat een ander heeft het gedaan!!! dus a no mi!!!

  @@ Redskin!! Combe markt zal geen moeite mee hebben!! Ze zullen gevrijwaard worden!!! Zij gaan het wel kunnen verantwoorden! Zij hebben teveel gratis uitgegeven tijdens de verkiezingscampagne!! Ze hebben gratis voedsel uitgedeeld aan de NDPers!! Jang fu soso! weet je nog??


  Maak melding

 4. Nu moet de arme handelaar een jaarrekening opmaken. De ndp dieven gaan toch geen uitvoering aan de wet op de jaarrekening uitvOeren. Ze gaan amnestie vragen van de ingi drugsbaron Desi. De dieven van de ndp en de straatrovers gaan nog meer toeslaan


  Maak melding

 5. “De wet is vooral belangrijk voor goed bestuur en verantwoording afleggen aan de samenleving”, zegt Amzaad Abdoel.
  Heel veel ondernemers zullen uitwijken naar Guyana, anderen sluiten hun deuren, verkopen alles en verdwijnen uit het land waar de moord- en roofvloek alsmaar groter aan het worden is te beginnen bij de paarse roverheid en haar corrupt rovende ambtenaren. Kondre klarie na jare tachtig doro bakka. Dong ndpers verdienen de komende berovingen door ddb, boefdraad, ministers en allen die deel uitmaken van deze misdadig vervloekte regering olv moordenaars, drugsbonzen en staatskasrovers.


  Maak melding

 6. En dat allemaal dankzij de seminars van onze zelfbenoemde wereldhervormer RobG….die uitvoerig uitleg heeft gegeven, over de werking van jaarrekeningen aan kansloze vluchtelingen in de kelderboxen van de Bijlmer.


  Maak melding

 7. Famarie konmakkandra bijeenkomst. Onderwerpen, hoe een ndper in de familie die schade en schande over land en volk brengen te bespreken. Na fa deng baas de so deng de toe in en ook in het buitenland. Alle ndpers in de familie zijn uitgesloten.


  Maak melding

 8. Oké , goed plan. Maar hoe gaat men dit doen en door wie wordt het gecontroleerd. Want omoe snesi bijvoorbeeld die schrijft nog steeds bonnetjes uit met hand als ernaar gevraagd wordt. Hoelang houd dit stand! Geloof me , di t is weer zo een warboel belofte van de grootste criminelen in de regering.


  Maak melding

 9. Weer de zoveelste papieren tijger. Wie gaat het controleren en welke sancties zijn er te verwachten. Ik wil de wet graag integraal lezen. Wanneer wordt het op het internet gepubliceerd?


  Maak melding

 10. “De wet is vooral belangrijk voor goed bestuur en verantwoording afleggen aan de samenlevig”

  Sinds wanneer wordt er verantwoording afgelegd en antwoorden gegeven op vragen, door Bouterse en zijn paarse gevolg, of hij voelt ziche niet goed of dokt in het bos


  Maak melding

 11. -Ik hoop dat alle wetten die tot nu zijn aangenomen ook daadwerkelijk gehandhaafd zullen worden.

  -Men heeft vele wetten aangenomen, maar velen rijden nog steeds met een donker getinte ruit.
  -De wet minimumloon is gewoon een lachertje, omdat de coalitie vind dat er velen brodeloos gemaakt zullen worden als men streng gaat optreden.

  Welke organisatie gaat dit nu controleren??? de belastingdienst, waar ook gefraudeerd is/was. Op een van de fraude afdeling heeft Bouterse zijn neef gewerkt.
  Deze loopt nu vrij rond en er hoeft niets meer onderzocht te worden, omdat Misiekaba met een schone lei gaat beginnen.

  Ik zou mensen die de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt gewoon door laten werken en nieuwe projecten voor de jongeren opzetten.

  Ik wens een ieder heel veel succes


  Maak melding

 12. Wanneer worden de politici en politieke vrienden VERPLICHT ook een jaarrekening te maken !

  Het zijn gelet op de corruptiepraktijken en de onduidelijkheid over de VERGAARDE VERMOGENS, eigenlijk OOK BEDRIJVEN ! TRANSPARANTIE AUB !!!!

  Dus, geen onnodige extra lasten veroorzaken voor kleine bedrijven, laten de politieke profiteurs en hun vrienden, openheid van zaken geven !
  Dat zal de staat ook aan de broodnodige EXTRA BELASTING-INKOMSTEN helpen !!

  PS : Van wie waren de GAARKEUKENS van het project Naschoolse Opvang ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.