Bouterse: sancties tegen stelende Surinaamse ambtenaar

60
Dialoogronde Bouterse met vakbeweging en maatschappelijke groepen

PARAMARIBO, 31 aug – Tegen de ambtenaar die in China juwelen heeft gestolen, zullen onherroepelijk strenge maatregelen worden getroffen. Het gebeurt in opdracht van PARAMARIBO, 31 aug – Tegen de ambtenaar die in China juwelen heeft gestolen, zullen onherroepelijk strenge maatregelen worden getroffen. Het gebeurt in opdracht van president president Desiré Bouterse zelf. Dit zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Buza. De vrouw hangt ontslag boven het hoofd. “De nodige sancties zullen volgen”, staat in een verklaring van het Nationaal Informatie Instituut.

Het voorval waarbij juwelen zijn weggemaakt in een Chinese handelszaak, wordt hoog opgevat. Dit dan vooral binnen de relaties tussen Suriname en China. Pollack-Beighle zegt dat de zaak niet met de mantel der liefde bedekt zal worden. Dit “in opdracht van de president.” Volgens het NII moeten de sancties gelden als “waarschuwing voor een ieder die de kans krijgt om Suriname buiten de grenzen te vertegenwoordigen”.

Anne N.-I. maakte deel uit van een delegatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze fungeert op dit ministerie als hoofd Personeelszaken. Dit jaar mogen honderden Surinaamse ambtenaren trainingen volgen in China. Het gebeurt op kosten van de Chinese regering. De vrouw is betrapt tijdens het winkelen. Ze ontkende aanvankelijk, maar zag er vanaf toen ze geconfronteerd werd met camerabeelden.


60 REACTIES

 1. HOU TOCH OP BOEF!! jij bent de grootste!! vaag jij eerst je zichzelf op!! zij heeft jou voorbeeld doen volgen!!! stelen van een Chinees is orchinees!! dan doen de Djuka’s toch ook in Suriname, dus waarom de majeh’s niet in China!! javaanse vrouwen zijn toch bekend met Goud, geld en tjode!! weglopen met ander man wie veel te bieden hebben!! is heeeel normaal in hun cultuur!!

  Pe a moni de, drape ding puni de tu!!


  Maak melding

 2. De grote dief, drugsveroordeelde, moordenaar Desi Bouterse zegt houd de andere dief. Dus dief zegt houd de dief. Dat gaat niet werken.


  Maak melding

 3. Ach, naar haar ontslag gaat ze via de paarse achterdeur waar heel veel corrupte trawanten van baas de lakens uitdelen in beroep. Baas zal over zijn kale hoofd wrijven en krijsen, fa joe poring gi wi ndpsma. Ma baas na fa joe sreef de mi doe, joe ooktoe e lee en teki sani sa de foe a volk nanga trasma, baas mi no beng mang jepi, want a didibri paarse misdaadvirus sa ooktoe besmet Dino, Meriba, abrahams, Driko foe Ebs, someni sma sa joe aksi jepi leki driko etc, DENGS SREEF FOEROE ma e wakka vrij. Baas mi soso lobi joe.

  Oma en opa bari alla deng pikien foe deng nooit jepi of bribi didibri ddb of Sek Me Anus en misjiesosokakkalakka. Loekoe sa a gevolg de anders ooktoe joe e trong wang misdadiger leki ddb. Alla ndpsma na deng moro dongsma ina a kondre, met of zonder titel voor hun naam.


  Maak melding

 4. 1,5 miljard aan staatsgelden en staatseigendommen heb ik al achterover gedrukt.

  Het stelen van je eigen land en volk is in principe geen diefstal.

  Punt.


  Maak melding

 5. Deze ambtenaar moet hebben gedacht: wat mijn regering doet, kan ik ook: Stelen. De ambtenaar heeft zich alleen vergist. Zij heeft zich niet gerealiseerd dat ze niet in Suriname was, maar in China. Ik zou zeggen: daar houden en daar opsluiten. Maar deze dame toont het verval van de Surinaamse mentaliteit en het Surinaams karakter. Stelen is de norm geworden, dankzij een misdadig kabinet.


  Maak melding

 6. Chinezen vluchten uit suriname wegens roofovervallen. Dus moet men in China gaan om ze te blijven beroven.

  Sommige mensen zul je niet kunnen weerhouden van stelen. Het zit in de genen en is onnatuurlijk.


  Maak melding

 7. Drugsbaron DDB zegt dat er onherroepelijk sancties zullen volgen voor deze dame en dat dit niet met de mantel der liefde kan worden bedekt.
  Dit is voor een ieder die Su vertegenwoordigd in het buitenland.

  Geldt dit ook voor zijn zoon???
  Wat gebeurt er met hem als hij zijn gevangenis straf erop heeft zitten.

  We zullen het maar afwachten.


  Maak melding

 8. Dit is a l vast een van de trucjes om domme volk van su en de surinamers in het buitenland, metname nederland, zand in de ogen te strooien. Hij wil namelijk het volk nu al omkopen met loze beloftes. Een dief in china en wat ergebeurt e r met de rovers en zware criminelen in su zelf. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 9. Anne N. …. moest na haar theorie opleiding op de NDP-DIEVEN SCHOOL … in het buitenland praktijk ervaring { i/d nieuwste fraude-technieken} opdoen …. helaas …. met dit voor de Rep.Suriname schandelijke afloop.

  Bij terugkeer wordt Anne N. zeker Beleidsadviseur op het Kabinet van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse.

  In de wereld … buiten Suriname … zal men nauwlettend de moves van Surinaamse Diplomaten, Ambtenaren en Studenten volgen … de Berm Jongetjes en Meisjes in het bijzonder.

  Misikeba, Bouva, Geerlings { docenten van de NDP-Dieven Academie } …. be careful … op jullie buitenlandse reizen.
  Volg niet het voorbeeld van Mevr. Anne N.


  Maak melding

 10. wel wel zo kennen we ons Suriname weer!! . gisteren is er een circulaire verschenen waar in begrip werd gevraagd voor onze stelende mevrouw in China ( zij zet ons mooie Suriname wel HEEL GOED op de kaart) dat Suriname HELEMAAL NIET CORRUPT is , komt hier duidelijk naar voren ,. maar goed sta even stil als de President de profetische woorden uit sprak ” NEKS NO FOUT” dus de criminelen kunnen gerust hun gang gaan . Zo als we weten stelen eksters ook alles wat glimt , net als onze representatieve mevrouw in China .. daarom schreef de grote componist Gioacchino Rossini een wereld bekende stuk LA GAZZA LADRA . de stelende Ekster ..
  het zou goed voor de stelende mevrouw zijn om voor dat er onderhandeld wordt over haar vrijlating met zoveel honderd hectaren houtkap , dat ze het aan de lijve ondervindt, dat leven in de “klep ” in China hard werken is, wat ze in Suriname nooit heeft gedaan. Na haar vrijlating wacht haar zeker een grote onderscheiding door Ayathola Bouta denk aan neks no fout , als dank voor het “vertegenwoordigen” van ons Suriname in de Chinese “klep” speciaal voor haar is hier het stukje van Rossini La gazza ladra . de stelende Ekster
  https://www.youtube.com/watch?v=3MRvDGd02mA


  Maak melding

 11. De vrouw hangt ontslag boven het hoofd. “De nodige sancties zullen volgen”, staat in een verklaring van het Nationaal Informatie Instituut.

  Beter was geweest “de vrouw is op staande voet ontslagen zonder behoud van enige uitkering etc.”

  Ik moet nog zien of ze inderdaad van de loonlijst van de overheid verdwijnt


  Maak melding

 12. Stelen is ingebakken volgens Misskaba en Hoefdraad.

  Maar is dit de mentaliteit van Surinamers ??

  Weer drugs uit Suriname ..

  Suriname staat internationaal op de zwarte lijst.

  Dank je wel NDP en aanhangsels.


  Maak melding

 13. Look who is talking,
  boef bouta aan het woord!De boef die lijder is van Suriname.
  Zo geen amnestie voor de anderen ,allen jij boef bouta!?
  Waarom alleen jij?
  Hoor je anderen smeken om vergeving,hebben de anderen een strafeis van 20 jaar tegen zich aanhoren.Nee boef bouta die’eer’ komt alleen jou toe ,gefeliciteerd onnozele ndpers.


  Maak melding

 14. Mensen moeten voorzichtig zijn, want in andere landen heb je tw overal camera’s. Niet die koelkasten die we zo van vroeger kennen, maar onopvallende bollen, die lijken op lampen! Ze zijn in alle hoeken en gaten! Sterkte.
  Groet, Narah.


  Maak melding

 15. Een veroordeling is een pre op je CV in het Paarse Suriname.

  Bouterse heeft vast nog een baantje voor haar als beleidsadviseur en/of lid Raad van Bestuur van Staatsolie.

  Boereveen is dat ook gelukt na zijn veroordeling voor drugshandel in de USA.

  Als Dino wordt vrijgelaten wordt hij Minister van Justitie

  Kan alleen in Suriname…


  Maak melding

 16. Bouterse is een selectieve hond. Waar waren de sancties tegen Abrahams, Kromosoeto, Gopi etc etc. Zie gasten plunderden de kas leeg. Als dank kregen ze een topbaan en een goed pensioen mee.


  Maak melding

 17. Ik hoop dat deze mevrouw haar salaris NIETdoorbetaald wordt ,want alles kan tegenwoordig in SME. A kondre skeer . Maar wie is ze? Jampanesie anga goutoe ? Ze plegen er een moord voor .Mik a sidong de en haar straf uitbrommen .Al steel je een kip ,ding mang e sroto joe ,laat ze daar zitten en mensen let op dat ze niet ergens weer een nieuw post krijgt .Geef het door aan de pers. Weinig opleiding .Geen stijl mevr Anne Irodikromo en het volk volgt deze zaak nauwlettend .


  Maak melding

 18. De president heeft ons land GOED vertegenwoordigd in het buitenland…daar had Annie een voorbeeld aan moeten nemen????.In Suriname wordt echt met twee maten gemeten..ze verdiend straf maar wie zonder zonde is werpe de eerste steen.Als de wetten worden overtreden verdiend een ieder straf …speel geen mooi weer met mw.Annie


  Maak melding

 19. “Breaking News”:

  Anne I., wordt bij terugkomst , op “non-actief gezet met behoud met salaris en emolumenten”. Eis van HVB (Huis Van Bewaring), onder leiding van Sapoen !!!
  Het standpunt is dat ze zij niet in Suriname volgens ons rechtssysteem heeft gestolen; zoals ook Dino nog steeds geniet van zijn salaris en emolumenten !!
  En Surinamers zijn alles vergeten en we gaan over tot de orde van de dag: d.w.z. moeders van babies en oudjes kunnen geen “melk” betalen die 8,50 per liter kost !!
  Schande dat zo een groot land 12000 liters melk per dag produceert, terwijl in Nederland 1 boer per dag 2500 tot 4000liters per dag produceert.
  Wanneer gaat minister Agoe aandacht besteden aan de veestapel/koeien ?? Eet hij misschien geen rundvlees ??


  Maak melding

 20. What about . Pe you e wroko da dape jou mu njang

  Winti wai lanti e pai

  Te lawmang e seri ing pjing bai ing fosi ing ai krin

  Allemaal woorden die getuigen van gevoelloosheid en gewetenloosheid.


  Maak melding

 21. Als bouterse meent wat hij zegt, krijgt het OM het nog vreselijk
  Druk.
  Die misselijkmakende kaba is schijnheilig van eerste order.
  Gaat met terugwerkende kracht vanaf 1954, durft hij dat te doen, is hij werkelijk zo sterk, zou hij zichzelf kunnen weg cijfer in het belang van het land, en niet alleen voor hem allemaal onderzoeken.
  Als dat gebeurt zul je zien wat er in de loop der jaren gerooft is,
  Wie het weet mag het tegendeel beweren.
  Wat voor een puinhoop men er van heeft gemaakt van het land Suriname, nogmaals niemand uitgezonderd


  Maak melding

 22. Zeer triest dat deze vrouw de verleiding niet heeft kunnen weerstaan om van andermans eigendom af te blijven. Willens en wetens heeft zij heel veel op het spel gezet en tevens niet nagedacht over de gevolgen die kunnen voortvloeien uit de handeling die zij verricht heeft.


  Maak melding

 23. RobG…..

  het is eveneens meer dan triest dat jouw grote idool, de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE, de verleiding niet heeft kunnen weerstaan om 15 onschuldige en ongewapende landgenoten te folteren, martelen, verminken afslachten en standrechtelijk te vermoorden. Zonder na te denken over de gevolgen. Te weten een financieel / economisch en moreel failliet en vervallen natie dat verdeeld is tot op het bot.


  Maak melding

 24. Narah neem van mij, gewoon per omgaande van de bosje brug springen. Je bent de zoveelste paarse kakkerlak die aan de voeten hangt van de massamoordenaar.


  Maak melding

 25. Dom is nog een understatement, ze zijn stuk voor stuk OER DOM !!! Vene was ook niet zaligmakend maar een koers van 1 op 2 was acceptabel en de monetaire reserves waren op orde. Ja ook onder zijn bewind werd er gestolen maar het was gecontroleerd.


  Maak melding

 26. En waarom geen sancties tegen moordende machthebbers en militairen? Gelijke monniken gelijke kappen, geen amnestie of straffeloosheid, maar straffen!


  Maak melding

 27. DESI B, LAAT HET Openbaar Ministerie ALLE CORRUPTIE-GEVALLEN AANPAKKEN, dan kunt u komen met uw Paarse babbels !

  Gelet op de CLAD rapporten over oa Carifesta- en de Naschoolse Opvang FRAUDE, zullen zelfs paarse DNA-leden worden opgepakt !

  Paarse schijnbewegingen helpen uw partij niet meer, iedere Srananman weet van de grote fraudes (oa EBS, bruggenbouw, ongedekte gelddrukkerij ect) en men ziet dat u als Machthebber geen actie onderneemt !

  Paars is BANG voor permanente en onafhankelijke SCREENING van alle politici en hogere ambtenaren !

  Paars is BANG voor een Onafhankelijke Belastingdienst met een Onafhankelijke Fiscale Opsporingsdienst !

  SO WHO IS STEALING THE MONEY FROM THE SURINAM PEOPLE !!

  PS : Wie is bang voor OPENHEID inzake de 600 MILJOEN US dollars, op Zwitserse bankrekeningen, toebehorend aan Surinaamse onderdanen ????


  Maak melding

 28. RobG

  Dit is niet triest maar dom. Wie z’n Billen brand moet op de blaren zitten.
  Eerst is de rechter in China aan het woord. Indien mevrouw niet verschijnt op de cursus zal ze ontslagen moeten worden .PUNT. en haar tijd moeten uit zitten in China.

  Dat Bouterse hier iets over zegt is niet meer dan wrang. Meneer Bva avanouterse is tot de hoogste europese rechter veroordeeld. Meneer Bouterse i onder werp van vervolging en meneer Bouters heett amnesie geregeld. . Ofwel hij is de laaste die m=kan oordelen.


  Maak melding

 29. Ik heb begrepen dat er een nieuwe wet in de maak is 1+1 word 3 i.p.v.2.
  Zal niemand verbazen.Bij ons is toch alles mogelijk?.Misikaba,Simons en Abdoel zullen ons hierna met een strak gestreken gezicht komen uitleggen hoe belangrijk deze wet voor ons zal zijn.


  Maak melding

 30. Jojo, als de informatie klopt is het bewijs in de diefstal begaan door deze vrouw aanwezig. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Men kan wel zeggen dat ze ontslagen zal worden. Maar bewezen moet worden als zij op het moment van het plegen van de daad toerekeningsvatbaar is geweest. M.a.w. kan men haar dat verwijt maken? Er kunnen omstandigheden een cruciale rol hebben gespeeld. Het is mogelijk dat zij Chinese kruiden zoals ve-stin in grote mate heeft gegeten waardoor haar vermogen om goed te kunnen oordelen op dat moment sterk was aangetast. Laat het duidelijk zijn. Ik neem het niet voor haar op.


  Maak melding

 31. Toen hij in ’80 met zijn Revolutie aan de macht kwam, sprong eenieder een gat in de lucht; Men begreep het. En daar houd ik mij aan.
  Koning David heeft in die zin, velen opgeruimd!

  Narah.


  Maak melding

 32. Het is mogelijk dat baas Chinese kruiden zoals ve-stin in grote mate heeft gegeten waardoor zijn vermogen om goed te kunnen oordelen op dat moment sterk was aangetast (dec 1982). Ik eis daarom vrijspraak.


  Maak melding

 33. @ RobG

  Ik heb miij ooit vergist tussen de suikerpot en de pot Ve tsjin reken maar dat je overmaat Ve tsin niet apprecieert.

  Beste RobG. wij bedoelen het zelfde. Alleen ik ga er niet zo makelijk vanuit dat een Hoofd Personeelszaken buiten zinnen is als ze een juwelierswinkel ingaan voor aankopen.
  Een dergelijke medewerker moet aardige last gehad hebben van een Psychose als ze verminderd toerekingsvatbaar als excuus gaan claimen.

  Fout is fout, Chinees recht toe passen en ontslaan als er geen redelijk excuus is.
  Het zou u sieren te aanvaarden dat dit soort zaken op heel erg gespannen voet staan met het niveau dat aan een Hoofd PZ van een ministerie toegerekend mag worden. Dat is het issue volgens mij. Voor de rest is het slechts triest.


  Maak melding

 34. Surinamer@
  Hebt jij jou bouta wel eens horen praten, dan kan je de kwalificatie echte man wel weg laten, het is zielig hoopje mens.
  Ik zal niet vragen hoe jij geboren bent


  Maak melding

 35. Narha@
  Ik geef toe dat was een tegenvaller, kun jij mij vertellen wat hij nadien voor suriname heeft betekent, praten we even niet over de ORDINAIRE COUP DIE HIJ PLEEGDE, opponenten liet hij, of deed het zelf, vermoorden, eerst martelen daarna op de vlucht in hun BORST GESCHOTEN, DE MOIWANA SLACHTING, KETTINGZAAG moorden, de binnenlandse oorlog, telefoon coup, en ander soort bedreigingen, nog een paar voorbeelden goud en olie verkwanseld of zijn er al miljoen gevang en, ga je eens echt inlezen, en geeft dan commentaar, en als alles hebt gelezen wat er na 1975 gebeurd hoor ik het wel dus geen loze kreten


  Maak melding

 36. Jojo, het overmatig gebruik van Ve-Tsin zal mijn inziens ook niet als verzachtigende omdtandigheden kunnennworden ingebracht. Ik ben het daarom volkomen met u eens. Deze mevrouw kan niet meer op haar post blijven. Mensen hebben nog steeds niet door dat er overal in heel veel landen camera’s zijn opgehangen. Mensen worden heden nauwlettend in de gaten gehouden. Alleen in Suriname is men nog niet op dat niveau bezig. Ik wens deze mevrouw veel sterke toe in haar verdere loopbaancarrière. Het moet een les zijn voor velen om van andermans spullen af te blijven.


  Maak melding

 37. Bouterse is de grootste boef van Suriname want hij kan 1.3 miljard USD die gestolen is niet verantwoorden.Verbeterd de wereld en begint bij je zelf.Dat is mijn advies domkop.


  Maak melding

 38. En dan nu de anti corruptiewet. Gemaakt onder aanvoering van de crimineel Bouterse, die zijn zakken al rijkelijk gevuld heeft met steekpenningen van o.a. Ballast Nedam en andere buitenlandse investeerders. Zie je dat al voor je? De dief die zich gaat inzetten dieven te vangen. Hoe luidt het spreekwoord ook alweer? De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. De Surinaamse politiek is één grote stand-up comedy show.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.