Bouterse op persconferentie: ik weet dat Bouterse III komt

79

PARAMARIBO, 7 aug – “Ik weet dat Bouterse III er komt, maar we gaan dit wel afmaken in Bouterse II.” Dit was de plechtige belofte van president Desi Bouterse tijdens een persconferentie over het grondenrechtenvraagstuk. “We zijn sinds Bouterse I bezig. We kunnen het niet maken om na een tweede keer het niet van de grond te krijgen”, zei Bouterse over het vraagstuk.

Grondenrechten zijn al decennialang een bron van wrijving. De centrale overheid vrtegenwoordigd door opeenvolgende regeringen en de gemeenschappen in het binnenland kunnen maar niet tot een oplossing komen. Een heikel punt is het beheer over de natuurlijke rijkdommen in de bodem. Volgens de Surinaamse grondwet is de overheid de enige bezitter van deze rijkdommen.

De Inheemse en Marrongemeenschappen hebben tot nog toe geweigerd zich erbij neer te leggen. Maar Bouterse heeft goede hoop dat het nog tijdens de huidige regering goed komt. Voor de persconferentie hebben de In heemsen en de regering een gezamenlijke verklaring getekend. In de verklaring worden stappen genoemd richting een oplossing. De Marrongemeenschappen zeggen nog niet zo ver te zijn.


79 REACTIES

 1. De duivel gaat voor een derde termijn. Eerst al geld van het volk roven en daarmee de stemmen omkopen; dat kunstje beheerst de nationale dieven partij heel goed. Nu afwachten wat het volk van Su wil; een ellendeling beschermen of kiezen voor gerechtigheid en vooruitgang.


  Maak melding

 2. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  zie Cuba, Venezuela, Irak, Haïti, Noord-Korea, enz.

  ddb!
  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Voor De Kerst Is Die Weg!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Wat had deze struikrover verwacht?dat die grotere struikrover hem zou belonen voor het voor de gek houden van de inheemsen. Ze tooien zich met veren en denken indruk te maken op vooral de indianen. Dacht niet dat mijn indiaanse broeders achterlijk zijn. Deze struikrover artist is een vazal van die grotere struikrover. Die hoopt na deze 5 jaren nog eens 5 jaar het volk te beroven. Dacht het niet en dat weet hij zelf ook,dat hij nog maar een paar maanden heeft te gaan,


  Maak melding

 4. Er is een overeenstemming en toch wil je niet tekenen , wat ben je toch een sujet.
  En dan nu zeggen dat je derde termijn eraan komt ,terwijl dat nog 3 jaar duurt ga je nu alvast de geesten rijp maken.
  Probeer eerst nu maar eens een normaal begrotingsplan te maken over dit jaar, Betaal ons mensen eens normaal het salaris waar we recht op hebben ipv, dat we moeten bedelen, betaal alle bedrijven die nog recht hebben op de gemaakte werkzaamheden, doe eens wat aan kinderarbeid, enz enz. Maar allereerst…. teken gewoon deze grondrechten want nu sta je als een hans worst met een doek om je hals zgn 1 te zijn met de inheemsen.


  Maak melding

 5. Bouterse III zou de doodsteek voor het land en volk zijn.
  Als de kiezers zo dom, laf en corrupt zijn zal iedereen zich van hen afkeren. Dan zal hun lot erger zijn dan Noord Korea of CAR.

  overigens is de rest van het verhaal weer de gebruikelijke inhoudsloze onzin. Ze zijn nog heel ver van een overeenkomst. Bouterse zit duidelijk verlegen om een succesverhaal en denkt dat de betrokken bewoners zijn onzin niet gaan horen en hij dus dit soort onzin kan uitkramen.
  De journalisten moeten bij VIS, etc naar hun reactie vragen op deze onzin en de veroordeling/opdracht van de OAS om dit snel te regelen eens goed nalezen.


  Maak melding

 6. Gelijk heeft deze roversbeest. De wereld word gerund door beesten gehuld in een pak en een vriendelijke lach op het gezicht. Gewoon doorgaan! lang leve psychopaten en bezeten machtsdronken narcisten.


  Maak melding

 7. Bouterse III ? Zie de apatische suri’s wel aan om deze moordenaar annex coke dealertje wel aan een derde termijn te hebben. De wanhopige suri’s zijn om te kopen voor een broodje batjauw met een blikje Fernandes.
  Heb meer respect voor de inwoners van Venezuela.


  Maak melding

 8. =Bouterse 111 komt, natuurlijk komt het, omdat nu al de stemmen binnen gehaald moeten worden door mensen te paaien.

  =Dit staat geschreven::::: Een heikel punt is het beheer over de natuurlijke rijkdommen in de bodem. Volgens de Surinaamse grondwet is de overheid de enige bezitter van deze rijkdommen.
  –Ik ben benieuwd of Bouterse het lef zal hebben om alle scalians uit het stuwmeer weg te halen.

  =Er staat geschreven:::Voor de persconferentie hebben de In heemsen en de regering een gezamenlijke verklaring getekend.:
  =Ik vraag mijn af of er wel of niet getekend is, omdat ik het volgende lees::::

  De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) had eigenlijk verwacht en gehoopt dat president Desi Bouterse de intentieverklaring van het grondenrechtenvraagstuk vandaag zou goedkeuren en ondertekenen. Echter heeft de regering meer tijd gevraagd om zich hierover te buigen, zegt Lesley Artist, voorzitter van de VIDS in de Congreshal.


  Maak melding

 9. Bouterse belazerd je weer de mensen van het binnenland. Ik hoop dat die mensen inzien dat je een bedrieger bent en dat ze je niet serieus moeten nemen.Je hebt geen verstand van zaken.Je houdt je alleen maar bezig met onzin i.p.v. het land goed besturen.Dat is mijn mening als inwoner van Suriname.


  Maak melding

 10. Het zal me niet verbazen. Surinamers zijn dom en lui. Je kan ze makkelijk omkopen met zoete praatjes en loze beloften. In 2019 stort Bouta weer ergens een beetje asfalt en laat ergens anders een zinloze en dure project starten. Zijn de Surinamers weer in de zevende hemel dromen over Dubai.
  En dan heb je nog de Hindoestanen, de kontkrabbers van Bouta.
  Bouta III komt er …


  Maak melding

 11. Miljarden stelen en een paar Srds geven doet heel veel mongolen in vreugde leven.

  Zal me echt niet verbazen want het volk houdt van spiegeltjes en kraaltjes. En kijk niet naar de lange termijn.


  Maak melding

 12. dit is humor van de hoogste orde in sme..

  hij verdient zeker de wereld beker, liegen, bedriegen, ontkennen, ver vrommelen, stelen, staatskas leeg plunderen, overfactureren, tweede tot 4 de handse goederen kopen die lang versleten zijn voor meer dan de nieuwe prijs, ontslag geven wederom in dienst nemen, geen kader bezitten, geen minister jus/pol kunnen benoemen , geen kader
  en zo een hele a4 invullen..

  wat een dom denker..


  Maak melding

 13. zal me niets verbazen. De strategie voor Bouterse 3 wordt al sinds 16 mei 2015 uitgezet.
  Alle acties die je ziet positief en negatief zijn daar een onderdeel van.
  In 2019 beginnen ineens weer allerlei projecten op te komen om het stemvolk te laten zien dat de NDP Suriname toch weer mooi door de crisis heeft geholpen.
  Alleen komt de anticlimax weer na de verkiezingen helaas.

  ben benieuwd of de inheemsen zich hierdoor ook zand in de ogen laten strooien.. Een wetje in het voordeel van de roverheid kan binnen een dag worden beklonken. Dus dit kan ook morgen geregeld zijn voor de inheemsen.


  Maak melding

 14. @marcel; ook dom denken is teveel gevraagd bij deze man. Een pathologisch narcistisch persoonlijkheid; liegen is ook een kunst, maar voortdurend liegen en bedriegen is ziekelijk gedrag. En toch zijn er mensen die in hem geloven.


  Maak melding

 15. Bouterse 111 is best wel realistisch,gezien zich afspeeld in dit land, waar corruptie en omkoping schering en inslag is, er word constant met allerlei projecten geld verduisterd,om deze gestolen gelden te kunnen gebruiken tijdens de verkiezingen, en daarbij is een gedeelte van dit volk analfabeet, en hebben geen notie van de realiteit die zich aan het voltrekken is in dit land, en zullen weer in 2020 op deze moordenaar stemmen, daarbij kan als andere optie de grondwet veranderd of herschreven worden zoals momenteel in Venezuela het geval is, waardoor deze moordenaar hier gewoon kan blijven zitten, helaas is dat de hedendaagse realiteit, en bovendien is deze moordenaar er bij gebaat, om zijn positie veilig te stellen, anders is het gebeurd met deze crimineel.


  Maak melding

 16. Zuiver prietpraat van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse. Die KLOOTZAK heeft met de uitspraak … alleen maar … willen te peilen … hoe het gesteld is met zijn ” populariteit “.

  @ DMDDB … had gehoopt op een daverend applaus!

  Wat nu … zal die KLOOTZAK gedacht hebben!

  @ DMDDB …” watra e falla en mi boto fasi keba ini a toko toko. Ik zit diep in de put …. ik had niet moeten moorden, stelen en snuiven, het volk voor-liegen … zo te zien … jepi no de moro ” !!!!!


  Maak melding

 17. Bouta heeft de verkiezingsuitslag al binnen van 2020. Net als criminele vriend Chavez gaat hij fraude plegen.

  Ik wordt de nieuwe first lady.


  Maak melding

 18. Bouterse III is zeer wel mogelijk. Niet omdat het Surinaamse volk dom is zoals de meeste arrogante Surineds hier zullen beweren. Maar meer omdat de oppositie niks voorstelt.


  Maak melding

 19. Ik weet ZEKER dat er een Bouterse 3 komt. Het is een NOODZAAK dat ook de RACISTISCHE VHP – Valse Hoop op Paé-partij wordt WEGGEVAAGD met hun DECENNIA-lang, LEUGENACHTIGE, BEDRIEGLIJKE, ROVERS-MENTALITEIT en hun samen met de NPS – Na Poor Sani ZOGENAAMDE verbroederingspolitiek, waar het Surinaamse volk steeds STAANDE werd GENAAID.

  Die NPS – Na Poor Sani, die op ORDINAIRE wijze de WOONGEBIEDEN van de INHEEMSEN en MARRONS hebben VERNIETIGD en VERKWANSELD met een zogenaamde STUWMEER, noem dit KANNIBALEN-gedrag domweg het Surinaamse RACISTISCH meer.

  De VERBROEDERINGSPOLITIEK-BEDRIEGERS mogen NOOIT meer in de BUURT van het MACHTSCENTRUM in SURINAME komen, laat staan aan de MACHT.

  De SURINAMERS moeten MASSAAL of nog MASSALER op de NDP hun STEM uitbrengen en SURINAME VRIJWAREN van deze twee RACISTISCHE HYPOCRIETEN. De SURINAMERS zien en WETEN dat 2020 de FINALE KLAP MOET worden uitgebracht aan de NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, te weten de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij en de NPS – Na Poor Sani.

  SURINAME is GEZEGEND met een VOLKSPRESIDENT, de GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, ten SPIJT.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 20. Dit is wel de domste opmerking die ik tot nu toe gelezen heb… jij gaat de verkiezing voor domste Surinamer zeker winnen… en denk eens aan een hersentransplantatie want die heb je zeker te weinig… wat een domme sukkel…


  Maak melding

 21. Als dir van het ka olo kabinet van moordenaar/coke snuiver en dealer weet ik dat bouta 3 niet gaat komen. Deze beschimmelde opa leeft buiten de realiteit. Hij snuif de hele dag, geen wonder dat hij niets weet hoe de mensen dood gaan van de honger.


  Maak melding

 22. Do the RIGHT thing!

  SURINAME is GEZEGEND met een VOLKSPRESIDENT, de GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, ten SPIJT.

  ===

  Suriname is een steenrijk land, jammer dat er zo veel Suriname als Do the RIGHT thing! wonen,…..


  Maak melding

 23. Suriname is een heel mooi land van een mooi indianen volk. Toen kwamen de blanken en brachten een boot vol luie mensen. Mijn droom is weer die boot laten varen maar dan de andere kant weer op.


  Maak melding

 24. dagdromen mag zeker vooral als je niks kan oplossen. zelf de corruptie kan bouta niet oplossen. hij en zijn duur betaalde adviseurs zijn niet intelligent genoeg om problemen goed te analyseren en op te lossen. als de bevolking de rest van hun leven graag in shit en armoede willen moeten ze zeker voor bouta 3 gaan.


  Maak melding

 25. @ To {do} the RIGHT thing!

  SURINAME is GEZEGEND met een VOLKSPRESIDENT!

  In alle eerlijkheid bedoel je een Drugsveroordeelde Moordenaar { = Desiré Delano Bouterse }.

  Prent dat goed in je … TONTON … een Drugsveroordeelde Moordenaar is ” plé – sident “.


  Maak melding

 26. mul, GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALISTEN zitten en ZULLEN BLIJVEN ZITTEN in de ONTKENNINGSFASE. Van deze ZWAKKE SCHEPSELS ben jij er ÉÉN van.

  Onze VOLKSPRESIDENT is de MEEST OPLOSSINGSGERICHTE PRESIDENT van SURINAME ooit. Of zit jij als ONNOZELE en NAÏEVE ZIEL, nog steeds te HOPEN op een Ambassadeur die heeft MOETEN VERNEMEN: meneer DAAR is de DEUR!

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 27. @ misterbojo

  Mijn stem is al bij jou binnen Baas.

  Je bedoeld zeker het volgende ;

  Baas; mijn tong is al heel diep in je Reet Baas.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 28. Dit is het enige waar deze laaggeschoolde pornoboekjesverkoper nog geschikt voor is…als een dement fossiel, potsierlijk uitgedost, de clown uithangen en vervolgens de inheemsen achter laten met loze beloftes.


  Maak melding

 29. Ik weet dat ik jullie FAILLIET heb gemaakt !

  Maar……….ik weet en beloof u dat ik nog meer miljarden aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten zal DRUKKEN en nog veel meer US dollars voor U zal LENEN !

  PS : NO SPANG, MONNIE DE !

  LEVE DE PAARSE ECONOMIE ZONDER PRODUCTIE en ZONDER ARBEIDSPLAATSEN VOOR DE JEUGD !!


  Maak melding

 30. Tsja, ik weet ook heel zeker dat ik op donderdag 10 augustus 2017, de hoofdprijs van de Nederlandse staatsloterij win. Prijs €13.9 miljoen, das nou srd120 miljoen, phoehoehoehoe.
  (fyi, mie bai wan lot yere).

  Dus ik ben net zo zeker van mijn zaak, als deze bij verstek veroordeelde crimineel.

  You are what you vote!


  Maak melding

 31. Allen,

  Bij de volgende verkiezingen, zal de VHP zeker wiinnen.
  De rest heeft zijn kansen al gehad, en niets positief mee gedaan.
  Alleen hoop ik dat de VHP de eenheid in Suriname terug kan brengen, alleen dan zal Suriname weer vooruit gaan.
  SUCCES.


  Maak melding

 32. Bouterse weet inmiddels hoe je een verkiezing kan winnen met geld en beloften . een verkiezing kost geld en dat hebben ze al klaar liggen .waar het vandaan komt leggen we even terzijde . daarnaast .daarnaast heeft hij rijke en grote sponsoren waaronder Dhilip Sardjoe en rijstmagnaat Imro Manglie .

  de oppositie daarentegen heeft weinig te bieden en heeft ook niet zoveel middelen en grote sponsoren als de NDP .

  het volk van Su is niet zo politiek bewust als in andere landen , je kan ze zelf politiek dom noemen en ze vergeten heel snel. tijdens de verkiezingsstrijd wanneer ze veel toegeschoven krijgen en getrakteerd worden op muziek,eten en drinken dan zijn ze alle ellende vergeten . dit is een methode die veel in Afrikaanse landen voorkomt en dat weet Bouterse heel goed .

  daarom denk ik ook dat Bouterse !!! in 2020 de verkiezingen grandioos zal winnen met een absulute meerderheid dat hij zelf de grondwet naar zijn hand kan zetten .


  Maak melding

 33. Dat kabinet Bouterse lll komt, is een realiteit en ook een lV en ga zo maar door. Als het niet de huidige President is, dan wel zijn NDP. Zo simpel is dat. Voor een stukje bestuurlijke rust, lijkt mij goed dat de NDP aan de macht blijft tot in lengte van jaren. De oppositie zal nimmer in staat zijn om te zorgen voor een stukje bestuurlijke rust. Simpelweg omdat de oppositie een bundeling is van diverse golflengtes. Gevolg hiervan is, geen bestuurlijke rust. Geen bestuurlijke rust kan nimmer leiden tot regeren. Van het volk verkregen regeertijd wordt dan het uitvechten van de machtsstrijd. Dus kortom, de enige echte oplossing is, de NDP.


  Maak melding

 34. @ R.C. …. wat versta je onder bestuurlijke rust. Zorgt de Nationale Dieven Partij voor bestuurlijke rust? Heb je de woorden “bestuurlijke rust ” in een woordenboek opgezocht … ook gekeken wat het betekent en aan de huidige Sur. praktijk getoetst?

  De Nationale Dieven Partij is een verzameling van een groot aantal ZOMBIES. Een partij/vereniging heeft leden … geregistreerde leden … contributie betalen leden.

  Wat deze coalitie-regering kapot gemaakt heeft in de afgelopen 7 jaar … duurt decennia om te herstellen.

  Geef me een grote brick … go to hell with your …. bestuurlijke rust.


  Maak melding

 35. Ondanks de economische malaise die het land mee moet maken geven de regering Bouterse I en Bouterse II nog hoop aan de bevolking. Dit is mogelijk omdat het Front niet in staat is om de bevolking te overtuigen met een gedegen plan voor economische herstel. De bevolking weet dat de economische crisis externe oorzaken heeft. Een oplossing moet op dat vlak gezocht worden en niet de oplossing die het Front hanteert door het op de man te spelen. Het Front kan geen gebakken lucht aan de bevolking verkopen.


  Maak melding

 36. @ Rocky …. in 2020 zullen jullie merken dat het Sur. volk niet zo STUPID is als jullie denken.

  In het uiterste geval kan .. kan … .de Nationale Dieven Partij weer de grootste worden … maar … dan zullen ze op zeer grote schaal moeten frauderen … we zijn en blijven wakker!

  In 2015 heeft de Nationale Dieven Partij de verkiezing gewonnen … dankzij … een waardeloos kiesstelsel.
  En what about de 60 – 80.000 kiezers die niet zijn gaan stemmen … waren dat ook Nationale Dieven Partij leden/ stemmers?


  Maak melding

 37. We kennen allen dat van het klein geld behouden.Dit is weer zo rancuneuze daad van de volks president.Zijn volk gaf geen toestemming om de highway door Wit Santi te trekken dan tekent de president ook niets.

  De verkiezing van 2015 heeft hij gewonnen dankzij Dora en Miranda.Op de beslissende momenten toen op de dozen gelet moest worden,zijn ze gaan slapen


  Maak melding

 38. Do the RIGHT thing!

  Onze VOLKSPRESIDENT is de MEEST OPLOSSINGSGERICHTE PRESIDENT van SURINAME ooit.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?
  *********************************************************************@ T[do}tRt … het LICHT begint in je duistere wereld te schijnen … eindelijk ga je inzien dat je PLE – SIDENT de meest … GELD OPLOSSINGS … PLE – SIDENT is.

  Hoe DMDDB het telkens flikt is en blijft een raadsel !!!!!!!

  Al de Miljarden USD zijn verdwenen als sneeuw voor de zon …. Pe a moni tan … pe a de … na ini ding zakka fu ding ABANIE NDP’ers.

  @ T[d]tRT … we cannot stop the Sun from SHINING … but we can STOP your DRUGS ADDICT MASTER KILLER = { Desiré Delano Bouterse } from STEALING and MISLEADING the people.


  Maak melding

 39. How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Volgens mij zit je met je kop diep in de reet van Bouterse. Tja dan schijnt de zon idd niet meer verdwaalde revo kleuter.


  Maak melding

 40. Mul onze do the wrong thing is een farizeeer. Met zulke imbecielen in discussie gaan is zinloos. Deze idioot is in staat zijn zus in een massage salon te laten werken als Bouterse nog een termijn mag aan blijven.


  Maak melding

 41. RobG: “Ondanks de economische malaise die het land mee moet maken geven de regering Bouterse I en Bouterse II nog hoop aan de bevolking.”

  Hopen is wat de koeien doen. Waar het om gaat is dat er wat gebeurt. We hebben al heel wat mooie vergezichten zien ontvouwen, maar er moet wat gebeuren.

  RobG: “Dit is mogelijk (Wat is mogelijk?) omdat het Front niet in staat is om de bevolking te overtuigen met een gedegen plan voor economische herstel.”

  De onaangename realiteit is dat geen enkele regering economisch herstel kan laten plaatsvinden. Er moet veel in de Surinaamse economie geïnvesteerd worden en dat kan alleen maar van buiten komen. Van buiten komt echter niets omdat er geen vertrouwen is in het Surinaamse landsbestuur en zijn President. Er wordt alleen maar weggehaald uit Suriname.

  Robg: “De bevolking weet dat de economische crisis externe oorzaken heeft.”

  De economische crisis heeft als oorzaak dat men volledig op de kaart van Suriname als grondstoffenleverancier heeft gespeeld en zo veel heeft het land op dat gebied niet te bieden.
  Men heeft verzuimd om de economie te diversiviseren waardoor Suriname zo kwetsbaar is geworden. Men had industrie moeten opzetten die de import deels vervangt, de exportwaarde van Surinaamse producten vergroot en werkgelegenheid biedt. Dat heeft men nagelaten.
  Inmiddels trekt overal de economie weer aan, de aandelen stijgen wereldwijd, maar Suriname weet daar niet van te profiteren.

  RobG: “Een oplossing moet op dat vlak gezocht worden en niet de oplossing die het Front hanteert door het op de man te spelen. Het Front kan geen gebakken lucht aan de bevolking verkopen.”

  Het probleem moet dus opgelost worden door de externe oorzaken aan te pakken begrijp ik. Het probleem van externe oorzaken is nu juist dat je daar geen invloed op hebt. Beter kijk je naar de interne ommissies zoals hierboven genoemd.
  Het front kan geen gebakken lucht verkopen. Gelukkig maar dat de Surinamers daar dus niet in trappen. Bouterse kan dat blijkbaar helaas wel dus loopt het minder intelligente deel van de bevolking zo achter hem aan. “Baas” noemen de sukkels hem.


  Maak melding

 42. Bouterse kan gelijk hebben.Grote delen van de surinaamse bevolking zijn passief en blind.Nu ook wederom blijkt dat hij gelogen heeft wat het 8 december proces betreft maakt ze niets uit.Verwacht werd dat hij zijn onschuld zou bewijzen.En indien je nu In Su niet blind of passief bent word je als anti Suriname gebrandmerkt en valt dan uit de boot.


  Maak melding

 43. @Robje-mislukte-Paarse-propagandist, u zegt : “De bevolking weet dat de economische crisis externe oorzaken heeft”

  JAAAAHH, IEDEREEN weet dat de “externe oorzaken” een drukkerij in Paramaribo hebben gebouwd en MEER DAN DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten hebben gedrukt en uitgegeven !

  IEDEREEN weet dat “externe oorzaken” er al jaren voor zorgen dat deze Surinaamse Machthebbers , ELKE Dag, ELKE Maand, ELK Jaar VEEL MEER UITGEVEN dan wij als staat aan INKOMSTEN binnen krijgen !

  Robje, Nep-drs en Nep-mr , GO SRIBI YERE !!

  Het door PAARS veroorzaakte FAILLISSEMENT van Ons land en de STRAFEIS van TWINTIG jaar tegen hun leidinggevende, heeft NDP in totale verwarring gebracht !

  Eerst roepen dat zij de PG zullen ontslaan, dan zijn de 17.666 Volkswoningen onderweg naar Sranan, dan zal erhuursubsidie aan het Volk worden verstrekt, dan zal de president een Resolutie/overeenkomst tekenen voor verlening van Grondenrechten, dan komt er ook nog een FINANCIELE-Gaten-Begroting voor 2017 en 2018 etc etc !

  SET THE PEOPLE FREE !!

  STOP THE PURPLE SURINAM SLAVERY !!!!!


  Maak melding

 44. Er vindt een merkwaardig scenario hier plaats:
  men beschuldigt de Surinamer in Suriname dat hij zo passief is. Ik zou zeggen niet passief, maar lethargisch
  (koos spreekt van apathie 7 augustus), Alles maar over zijn kant laat gaan en snel de handdoek in de ring werpt.
  “ach laat maar hor”
  Nu zie ik die houding hier ook ineens bij tegenstanders van Bouterse.
  Postings in de trant van: ja Bouterse 3 zal er komen. Nu al de handdoek in de ring gooien. Dat zal helpen. (wat een h…s)
  Het zal me niet verbazen als hier ook nog Bob Marley fans tussen zitten, maar toepassen. Ho maar,
  (get up stand up bob marley)

  Hou op met die slappe houding.
  Ik weet nog geen eens wat ik morgen zal koken en men weet nu al dat Bouterse 3 er aan komt.
  Dit geldt gelukkig niet voor iedereen


  Maak melding

 45. het is algemeen bekend, dat een groot deel van het lamlendig volk niet nooit vooruit zal komen ,maar blijven leven in de prasie oso waar zijn voor-ouders hebben geleefd en nu dus ook de nakomelingen..

  die willen niet anders, zie maar over de hele wereld,, vrijdag krijgen ze hun loon en maandag zijn ze weer blut algemeen bekend..

  een andere die slim is, laat zijn kinderen zo goed mogelijk de lagere middelbare eventueel de hoge school volgen en vervolgens vertrekken naar het buitenland, al waar de blanken overheersen en al daar een beter toekomst opbouwen..

  een nieuwe toekomst in den vreemde al waar de ouders t.z.t. ook komen vestigen.,.

  probleem opgelost, jammer voor de achterblijvers..

  nu de vakantie komende is, is het niet anders ..

  het gaat u goed..


  Maak melding

 46. Robg@
  Het front is niet staat sur uit de economische malaise te halen, moet het front dat doen, paars is niet slim genoeg om het land te regeren, dat hebben ze de twee regeer periodes wel bewezen, die externe factoren, robby kan jij die duiden, ik ben vreselijk benieuwt wie er nu weer de schuld krijgt, je begint steeds meer door het ijs te zakken, met je slappe gelul, en niet steek houden argumenten, ik zit te wachten op de verklaringen, van externe factoren, doe je best professor icter, psycholoog, econoom, hoog leeraar, als je je niet onsterfelijk belachelijk wilt maken moet je wel antwoorden


  Maak melding

 47. je krijgt gauw het gevoel van waarmee zijn de gasten eigenlijk mee bezig. om duidelijk te zijn ik respecteert ieder zijn of haar mening. maar betekend niet dat ik eens bent met de gasten. is doodsgewoon een marteling dat je wordt aangeboden. nootgedwongen wordt je als `t ware meegesleept naar plata broki of bana broki. je zou niet kunnen indenken dat je met geschoolde mensen te doen hebt. het zijn uitgerekend viswijven of samenzweerders bij mekaar. we zijn aardig op weg een tweede Kenia te worden! gelet op de uitspraken van de aanhangers van Raila (Baba) Ordinga ten opzichte van de huidige president Uhuru Kenyatta.


  Maak melding

 48. RobG

  Blindstaren op externe oorzaken is het bewijs dat men incompetent is.
  De externe oorzaken moet men opvangen en dempen met degelijk beleid. Hopen dat de goudprijs door het plafond gaat is geen beleid, Verwachten dat de olieprijs op een alltime high blijft is illusie.

  Hoefdraad heeft bij het crisis en herstelplan figuren laten zien die duidelijk maakten dat Vene III de kredietcrisis netjes heeft opgevangen en het voor Suriname een dipje werd.
  De maatregelen die toen genomen zijn hebben echter wel de verkiezingen gekocht omdat Bouterse alles aangreep om de internationale kredietcrisis en de gevolgen daarvan aan Vene III te verwijten en Suriname gouden Bouterse bergen beloofde.
  Er zijn dankzij Vene Gouden bergen geweest want IAM gold bracht 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 (winst en dividend ijlen wat na) heel wat extra op voor de regering Bouterse I.

  RobG
  Het zou maar zo kunnen dat Bouterse kans ziet een stevige achterban te behouden van mensen die eenvoudig beïnvloedbaar zijn en die hun leiders verbale onzin geloven.

  Het is niet zo dat de ex front partijen geen visie, geen plannen of bijdrage leveren. Het wordt echter gemarginaliseerd door niet al te inhoudelijke volgelingen van Bouterse.
  Luister echter goed naar mevrouw Nading of mevrouw Vreedzaam en u hoort dat zij bijzonder kritisch zijn.


  Maak melding

 49. @RobG, het heel gemakkelijk steeds de schuld en een vingerwijzing te geven richting de Front, dit terwijl Bouterse aan de macht is.

  Er is nog steeds NIETS ondertekent waarop de inheemsen hadden gehoopt.


  Maak melding

 50. Het is maar zo. Juist de ptjieng ingi boi zou in de voorhoede moeten zijn in de strijd voor grondrechten van onze inheemsen .
  Echter, de pjieng ingi boi verschuilt zich achter een schim die Bouterse III heet.


  Maak melding

 51. Hallo runderen,
  3 is n zweep voor jullie en jullie eigenaren.
  Dat is duidelijk.
  Wat ook duidelijk Moet zijn is dat de vhp Alleen meedoet als chan van oranje, chan van paars wordt anders niet.
  Ga even herkouwen Dan kunnen jullie verder krijsen of loeien.
  Jullie hebben 3 problemen.
  1. D
  2. D
  3. B

  Mvg
  Boy

  PS,
  Chan begint het heel langzaam te begrijpen, het volk komt niet uit India maar uit Suriname.
  Alleen n rund snapt dat niet…
  Nietwaar???
  Groetjes!


  Maak melding

 52. Neen, dat geloof ik niet DDB. Bouterse II wordt de doodsteek van Bouterse III.
  Waar baseer ik mijn conclusie op.
  Leugens. Tijdens Bouterse I heb je flink gelogen.
  En in Bouterse II werd je geconfronteerd met het spreekwoord : Al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
  Je hebt volgens mij ook onsportieve dingen gedaan om herkozen te worden. Ik wil slechts 1 voorbeeld aanhalen en praten over de bus- en boothouders. Ik heb mij al die tijd afgevraagd hoe boot- en bushouders , die stelselmatig en maandenlang niet betaald werden, ineens van paarse vlaggen waren voorzien. Reden: Ik zou persoonlijk nooit propaganda voor je maken als je mij niet (op tijd) betaalt. Toch heb je deze mensen zo gek gekregen om met paarse vlaggen rond te rijden en te varen. Het antwoord is: Chantage. Je hebt deze mensen gechanteerd. Het was een keuze: paarse vlag voeren en vergunning behouden of geen paarse vlag voeren en vergunning verliezen. Met het mes op de keel werden deze mensen gedwongen om de weg van de minste pijn te kiezen en dat is : een paar maanden geen geld of bij intrekking van de vergunning nooit meer geld. Ik vind jou met jouw chantagepraktijken niets meer en niets minder dan een grote klootzak, die bereid is zelfs de scheve schaats te rijden om president te blijven.
  Als we nu kijken naar Bouterse II moet ik niets anders concluderen dat je het niet goed hebt gedaan. Bouterse II is tot dusverre een ramp en ik ben zeker niet de enige met deze conclusie. Wil je dat Bouterse III komt dan zal je het roer drastisch moeten ombuigen. Ik denk niet dat Surinamers , die jou nu doorhebben, zo gek zullen zijn om weer te kiezen voor nog meer ellende. Balkeneinde heeft ooit gezegd: na het zuur komt het zoet. Bij jouw zal het altijd zuur blijven.
  Overigens zij vermeld dat ik ook kan chanteren. Ik ondersteun diverse familieleden en ik heb ze gezegd dat ik al twee keer last van jou heb gehad . In de jaren 80 en 90 en nu weer, in de vorm van het versturen van geld en dozen. Dit kost mij een vermogen en jij bent de schuldige voor deze aanslag op mijn financiën.
  Mijn chantage: Ik heb tegen mijn familie het volgende gezegd: als Bouterse III komt, vervalt mijn steun en dan mag je steun bij die klootzak Bouterse gaan zoeken..


  Maak melding

 53. De president van SWITI Sranan zou wel eens gelijk kunnen krijgen.Bouterse 3 is in mijn optiek mogelijk met behulp van de VS en het kleine landje aan de Noordzee.De VS heeft het op dit moment erg lastig in de wereld met IS en die kleine Noord Koreaan die gedreigd heeft de Amerikanen in Guam aan te vallen.Voor de VS is het dan van groot belang om te weten dat er een bondgenoot in hun rug is ( SWITI Sranan ) en dat zullen ze die taatas op niet mis te verstane wijze kenbaar maken.En deze opdracht van DIK Trump zullen ze moeten uitvoeren.In SWITI Sranan moeten ze zich druk maken hoe ze dan aan bepaalde zaken ( voedsel enz enz ) komen als er stront aan de knikker is.Beginnen jullie daar aan te denken.
  Gado Blessie


  Maak melding

 54. Laat de regering haar termijn volzitten en dan mogen de kiezers weer hun stem laten horen in 2020. het Surinaamse volk staat bekend als een die van klagen houdt en productie komt niet in hun woordenboek voor . en als buitenlandse krachten komen om productie te leveren dan is het ook niet weer goed want dan slepen ze de rijkdommen weg .
  naast de mijnbouwsector , die bovendien ook door mutltnationals wordt geexploiteerd , is geen enkele sector in Su van enige betekenis . daarom zal Su een importland blijven .misschioen zal daar verandering in komen als China het land overneemt want zij weten tenminste wat productie betekent .


  Maak melding

 55. @ John,

  Zelf zal ik er niet van opkijken dat Bouterse III toch zal komen.
  Mensen zijn erger dan die ezel die zich geen 2 keer aan dezelfde steen stoot.

  De president van Zuid-Afrika zuma heeft een motie van wantrouwen overleeft.
  Ook in Zuid-Afrika is de roep om Zuma naar huis te sturen, maar als het erop aan komt, zijn ze a.h.w. hun hersenen kwijt geraakt en stemmen nog weer om hem in het zadel te houden.

  Het is een en al devotie voor Zuma.
  Ook in Suriname zijn er genoeg mensen die Bouterse aanbidden.
  Nogmaals het zal mij niet verbazen dat Bouterse III in 2020 bewaarheid zal worden.

  Maar dan zullen de Surinamers die nu al pinaren nog meer pinaren. De armoede zal drastisch toenemen.

  Binnen mijn familie zijn er ook mensen die toch op de NDP hebben gestemd ondanks de vele waarschuwingen.
  Deze familieleden worden door ons niet gesteund.
  De anderen die niet op de NDP hebben gestemd, ontvangen wel het een en ander onder 1 voorwaarde dat ze niet gaan delen met de NDP stemmers.
  Komen we er achter dat dat wel gebeurt, dan krijgen ook zij niks meer van ons.
  Immers het geld groeit ons niet op de ruggen en ook niet aan de bomen.


  Maak melding

 56. De van moord verdachte veroordeelde Drugscrimineel heeft geroepen dat er na 2020 een K3 administratie komt. Nu schreeuwen alle KUMA Lovers dat dat zeker zal gebeuren.

  De K2 administratie zal haar zittingstermijn niet voltooien. Dit volk oogt inderdaad LABIEL maar zal in actie komen. Daar geloof ik heilig in.

  De economische situatie zal verergeren ondanks de miljoenen aan leningen die zijn gedaan. Wij moeten niet uit het oog verliezen dat Suri-Neds voor honderden miljoenen op jaarbasis familie ondersteunen waardoor het lang kan duren voordat de schoen echt gaat wringen.


  Maak melding

 57. Er zijn te veel rijken hier en de armen durven niets te zeggen. Alleen maar ophef want niemand doet wat. Waar zijn al die demonstraties gebleven. Zijn jullie bedreigt !!!!


  Maak melding

 58. @ Johan,

  Onder Bouterse I kon men het verval al zien, onder II is het erger geworden, onder een eventuele Bouterse III (sluit ik niet uit aangezien bepaalde Surinamers zich graag voor de derde keer aan dezelfde steen willen en zullen stoten) zal het verergeren.

  Ik heb echt niet geschreven dat het onder Bouterse I en II goed is gegaan en gaat, maar ik bekijk zaken van alle kanten, vandaar mijn opmerking over de regeringen Venetiaan.

  Surinamers moeten leren lezen en begrijpen.


  Maak melding

 59. je ziet dat de opmars van de NDP heel wat teweeg heeft gebracht . a revolution is not a tea party . je ziet ook dat heel wat politieke partijen ,grote en kleine, van het toneel zijn verdwenen of een groot deel van hun achterban zijn kwijtgeraakt . NPS,SPA,DA91. KTPI en ook de VHP heeft veel verloren . NDP is de jongste partij en ik denk dat er een tijd is gekomen dat alle oude partijen zullen verdwijnen . ze hebben hun tijd ook gehad en na 1975 ook niet veel gedaan .
  de enigste tegenstaander van de NDP zal uiteindelijk worden een nieuwe partij met jonge intellectuelen met een visie.


  Maak melding

 60. De NDP heeft enkel een staats-faillissement teweeg gebracht en heeft Ons Land en Ons volk opgezadeld met een MILJARDEN-schuld !

  Permanente SCREENING van presidentskandidaten en van alle politici en hogere ambtenaren zal Sranan vooruit kunnen helpen !

  Met daarbij een stevige en onafhankelijke FIOD die alle achterstallige belastingen plus boetes int !

  Inderdaad zullen dan alle oude partijen, inclusief de NDP verdwijnen !

  Landsbelang moet leidraad zijn in de politiek, GEEN PRIVE-BELANGEN !!

  PS: Stop de MEGA Paarse Corruptie !!!

  Stop de door Paars WANBELEID ontstane Dagelijkse Zware CRIMINALITEIT, DIE HET VOLK TEISTERT !

  PERMANENTE SCREENING IS DE REVOLUTIE !!!!!


  Maak melding

 61. Hij is bang voor de straf die hij moet uitzitten. En.zal nu proberen de mensen te paaien. Met schoolgeld weer afschaffen. Maar Amerika loert hem ook , dus hij krijgt het zeer moeilijk op zijn oude dag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.