Oppositie Suriname ‘open’ voor oplossing na vonnis Bouterse

61

PARAMARIBO, 14 jul – De oppositie in het parlement staat open voor een ‘politieke oplossing’ na een eventuele strafrechtelijke veroordeling van desi Bouterse. Waar het op dit moment om gaat, is dat er rust gegarandeerd wordt. Dat dan voor en na het strafproces rond de executies van acht december 1982. Het strafproces moet dus rustig voortgang vinden, zonder barrières van welke zijde ook.

De afgelopen dagen is juist veel kritiek geleverd op manoeuvres vanuit de regering. President en hoofdverdachte Bouterse is zelfs zover gegaan om te schermen met het ontslaan van de procureur-generaal. Juist dit soort scenario’s moet vermeden worden. “Laat het proces normaal zijn gang vinden. Binnen de rechtsstaat zijn er voldoende alternatieven”, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland tegenover de Times of Suriname.

Het proces is eenmaal goed op gang. De rechterlijke macht moet gewoon de ruimte krijgen om haar werk te doen. “Naderhand zullen we kijken waar we staan en welke oplssingsmogelijkheden wij als Srananman (Surinamers, red.) naar voren kunnen brengen om ervoor te zorgen dat de samenleving op een goede manier verder ontwikkeld kan worden”, aldus Rusland.


61 REACTIES

 1. Oppositie van Suriname,betrek internationale organisaties en vraag ze om de berechting van bouta hier ten lande live te komen volgen!Amnesty international the OAS afvaardiging van Inter- en europol en alle andere mensenrechtenorganisaties,nodig ze uit ,Geef bouta geen ademruimte. Laat de wereld zien dat de crimineel die de surinamers in zijn greep heeft,eindelijk gestraft wordt!!
  Laat ze getuigen zijn van deze historische dag voor de Surinamers. Eindelijk kunnen zijn slachtoffers gaan rusten. Op de graven van zijn 15 slachtoffers een bloem plaatsen en een dankdienst houden en bidden voor hun zielerust.


  Maak melding

 2. Er is maar één oplossing, indien de rechter de verdachten een gevangnenisstraf geeft moet deze net als bij andere moordenaars in de samenleving, ten uitvoer worden gebracht.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht.

  H.M. van Randwijk


  Maak melding

 3. Wat een slapjanussen verhaal. Ze sturen nu al naar een gratie-oplossing. 20 jaar onvoorwaardelijk de bajes in, evenals zijn nazaten Dino..16 jaar en Meriba 10 jaar. Weghalen uit de samenleving dit gezwel. Wat een laffe houding.


  Maak melding

 4. … deze ndp regering gelijk na een vonnis van bouta en de laatste ceremonieen zoals het hoort,ja deze ndp regering nietig verklaren en een waarnemend president benoemen en na cito een verkiezing gehouden te hebben en een president gekozen te hebben de waarnemend president ontslaan in ere,en de grondwet in ere herstellen en de decreten van bouta erin vernietigen.
  Ocer met de grond gelijk maken en zijn volgelingen verbannen !!


  Maak melding

 5. Wanneer het vonnis van dit gedrocht er is, in het geheim in de boeien slaan en per direct gewoon in het KLM-toestel dat om 20.30 uur in de avond vertrekt zetten en uitleveren aan Nederland.

  Vanaf de volgende ochtend neemt hij zijn intrek in gevangenis van de Noordzee. Er is rust, veiligheid, vrede en orde in de Wilde Kust. Opgeruimd staat netjes, en het leven gaat weer zijn gangetje. De ochtendschemering, de zon die door de dauwdruppels breekt en de warmte aangemaand is, Een Grietjebie die enthousiast Grietjebie roept, file van mensen die in hun auto naar het werk gaan, een bus die bij de halte stopt voor passagiers en een ieder doet zijn ding, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Even opletten kudde runderen .
  Er is rechtens maar 1 oplossing en dat is het proces staken ogv de wet en wel de amnestiewet. Als men de wet vertrapt en toch het proces voortgang laat vinden dan is er maar 1 uitspraak mogelijk en dat is vrijspraak of zelfs afwezigheid van Alle schuld en in het ergste geval ontslag van rechtvervolging.
  Mvg
  Boy

  Ps
  Wees geen domme naprater, ga niet ten onder door gebrek aan kennis.
  En laat je niet weghonen met negerzoenen enz.
  Sabi yu srefi en yu leider noso na so yo tang…


  Maak melding

 7. Dom getoeter

  Stel dat hij wordt veroordeeld en gevangen gezet (al is die kans erg erg klein).
  De NDP is nog steeds aan de macht dan.
  Andere voorzitter en doorgaan tot 2020


  Maak melding

 8. @Kevin
  De kans is Groot Heel groot dat je baasje eindelijk achter slot en grendel geplaatst zal worden.Je baasje gedraagt zich als een zenuw patient en jullie ndp volgelingen tonen dezelfde symptonen.Zo baasje zo volgelingen!Het wachten is op een vonnis…dan is het met de ndp gedaan. !


  Maak melding

 9. @Kevin, je komt voortdurend met je idiote veronderstellingen. Vandaar dat bijna iedereen op dit Forum je voor alles en nog wat uitmaakt. Wat dat betreft heb je oogkleppen net als de paarse apen die je aanbidt.


  Maak melding

 10. Als je positie op Bouterse reageert of n positie vonnis etaleert Dan wordt het niet geplaatst. Ik denk dat er heel veel niet geplaatst wordt, dat pro Bouta is.
  Mvg
  Boy

  Ps
  Geeft niet we weten dat dit forum in het leven is geroepen door de nederlandse regering en dient om Suriname te ondermijnen en Surinamers tegen elkaar op te zetten.
  We weten ook dat ze de rechterlijke macht in Suriname onder druk hebben gezet en ze op de payroll hebben.


  Maak melding

 11. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  Jong Suriname.

  Ik denk dat een volksraadpleging Of Referendum op zijn plaats zou zijn.. het volk moet beslissen..

  (Stem NPS…. NPS 4 Life)


  Maak melding

 12. Met apen word bedoeld Creoolse Surinamers maar die Creoolse Surinamers geloven inbouta,voir hindus ,is een rat ook een heilig beest ,en een slang ook moeten deze mensen ons dan gaan vertellen,in wie we wel moeten geloven
  Iedereen weet dat hindustanen , Alleen van zich zelf houden maar dat is al als kind ingegoten door die kastesysteem


  Maak melding

 13. @Touwtje
  Idiote veronderstelling?
  Leg uit.

  Stel…Stel..Stel..

  Bouta wordt opgesloten…..wie neemt dan het voorzitterscha over van de NDP? Juist ja de VP….wie draait dan het land tot aan 2020…juist ja de VP….
  Wie zou Bouta gratie kunnen verlenen?….Juist ja de VP.

  Dat is iets wat jij niet wilt horen…..maar daarom gaat het wel gebeuren. Of denk jij werkelijk dat de NDP wordt opgesloten bij een vonnis van Bouta&Zn?

  Jij behoort bij de groep die een andermans zijn mening niet accepteren wil en horen wil en daarom iedereen en alles uitgaat maken voor verrotte vis. Wel roept te tetteren “democratie” maar geen andermans gedachten duld.
  Yeah right…….. Yu lobi Sranan……..laat me niet lachen….je vergelijkt jezelf met papa T…een anarchist met een afkeer tegen rechtstaat


  Maak melding

 14. @@@W. Whome!!
  Er is maar één oplossing, indien de rechter de verdachten een gevangnenisstraf geeft moet deze net als bij andere moordenaars in de samenleving, ten uitvoer worden gebracht.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht.

  Whome!! ik mag je wel!!! woorden uit mijn hart!!

  Een kleine aanvulling!! en als het niet anders kan, moeten de autoriteiten hem hardhandig oppakken en opsluiten. Suriname van hem verlossen, desnoods buitenland inhuren om het vuile DiDibri te laten verdwijnen van de comedypodia!!!!!!


  Maak melding

 15. de jonge ndp-ers willen ook hun graantje mee pikken. Ze kunnen niet rationeel denken en volgen blindelings een doodlopende weg. Deze gastjes hebben geen normen en waarden, ben benieuwd naar hun schoolopleiding. Ze denken heel snel rijk te worden.

  De Surinaamse opvoeders moeten deze gastjes goed in de gaten houden en Suriname voor hen behoeden. Meedogenloos zijn als hun schoolopleidingen onder de maat zijn.

  Vele van de creolen, die afstammelingen van de Afrikaanse slaven zijn geweest kiezen voor de weg van de minste weerstand, snel rijk worden, houden van mooie kleding, gouden tanden in hun mond, gouden kettingen, dure schoenen, dure kleding. Ze maken vaan de verkeerde keuzes en ze zullen nooit hun eigen soort helpen. Jaloers tot tot op het bot. Weinig zelfvertrouwen om een leven op te kunnen opbouwen, zijn niet getrouwd, maken kids bij verschillende vrouwen, wonen thuis bij hun moeder en ooms of oma en ooms. Stelen als raven. Criminaliteit is hun hoofddoel, vandaar dat er velen achter de grootste crimineel van Suriname aanlopen. Hebben na de slavernij plantages waar hun voorouders op woonden vrij gekregen om op te werken, maar trokken naar Paramaribo om op hoeken van straten te staan. Dat doen hun nakomelingen nog steeds. Het is een aard dat bij ze past, ook in USA, Nederland, Caribischgebied, Canada, drugscriminaliteit, pornoboekjes verkopen in cafés, noemen zichzelf wakaman, hosselman, rastaman, bobmarley, bushdoctor, bonoeman, enz. Per saldo levert het bitter weinig op om voor zichzelf een fatsoenlijk bestaan op te bouwen, een oudergezinnen. Dit blijven ze generaties na generaties doen en het houdt niet op. Gewoon opportunisten, vind je het gek dat Suriname nu een kapotte plantage is.

  Met grote groepen creolen valt geen land te bezeilen. Deze mensen hebben de zweep nodig, anders kunnen ze het niet redden. Hun denkvermogen is niet beter ontwikkeld dan die van een garnaal. Je moet zien hoe ze achter een pikin ingi booi aanlopen en anderen de schuld geven van hun ellendig leven en problemen. A no mi, mi na ingi a so mi tan. Het land Suriname gewoon vernietigen, geen opbouw, geloven in leugens, luchtkastelen, rijke fantasie en heel gemakkelijk voor de gek te houden worden. De pikin ingie booi ka, heeft ze diep in zijn poepzak.

  Sari (His)tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Mietje Kevina,
  Jij beweert dat je woonachtig bent in Su; menigeen betwijfelt dat. So do I.
  Ik zit momenteel in het land en daag je uit voor een persoonlijk debat; het onderwerp en de plaats waar dit debat zal plaatsvinden laat ik geheel aan jou over.
  Ik trakteer; met een koers van SRD 8,50 per 1 EURIE kan ik mij dit gemakkelijk permitteren en kan ik je dientengevolge een zeer riante traktatie in het vooruitzicht stellen.
  Echter, houd er wel rekening mee dat ik geen homo ben en er bij mij niet valt te flikflooien. Voorafgaand aan het debat zal ik daarom een vork inslikken ter voorkoming van hitsig gedrag van jou kant; je bent dus gewaarschuwd.


  Maak melding

 17. Ray, jij slaat de plank helemaal mis met je emotionele uitbarsting en je irreële droom. Het staat nu al vast dat men Bouterse na een ” eventuele veroordeling ” amnesty zal verlenen.


  Maak melding

 18. Kevin zelfs de voorzitter zal voor de rechter komen. Denk jij dat hij of zij schone handen zal hebben. Het is een boeven club dus allemaal gaan ze de eraan.


  Maak melding

 19. Het bericht komt van NPS en in naam van de Oppositie.
  Wie is nu de voorzitter van G 6 (7)? Toch Rusland?
  Goed Plan:
  Eerst berechten.
  Dan opsluiten
  En dan pas de macht overnemen en regeren.
  Op 25 november 2017 gratie verlenen.
  Op 1 januari 2018 benoemen tot hoofd van de Legerleiding.


  Maak melding

 20. ddb is een ordinaire (drugs)crimineel, leugenaar, moordenaar, die door list en bedrog het hoogste woord voert in de republiek Suriname sinds 25 februari 1980.

  Vele verstandige mensen, familie van slachtoffers wisten dat de 15 opgepakte en onschuldige mensen vals waren beschuldigd en ook ter dood zijn gebracht. Dit omdat ddb machtsbelust was en een daad wilde stellen. Hij heeft zich tot nu toe door list en bedrog, leugens gehandhaafd. Nu er een rechtszaak plaats vindt, veel onderzoekingen hebben plaats gevonden, valt het doek en komt de ware gezicht van de bedrieger zichtbaar. Hij is zich van bewust dat zijn laatste uren zijn aangebroken.

  ddb het Surinaamse Volk weet nu wie je bent. Het requisitoir van de auditeur-militair heeft de wereld de naakte waarheid laten zien. We weten wie je bent. Velen waaronder Ik wisten het al vanaf het begin dat je een grote vuile leugenaar was.

  A No mi, ik was daar niet aanwezig, ik had een alibi, Fred, Derbie, enz, Jouw leugens hebben geen stand gehouden.

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!

  Door middel van kunst- en vliegwerk probeer je je nog te handhaven, maar vroeg of laat zal je toch aan het kotrste eind trekken. Je houdt het niet vol. Velen van jouw soort hebben ook het onderspit gedolven, waarom jij ook niet?

  Als je nog een klein beetje verstand hebt, maak je het het Surinaamse Volk niet nog moeilijker. Je hebt gegokt en verloren. Gooi nu de handdoek in de ring, je wordt omringt door allerlei criminelen die niet het landsbelang maar hun eigen belang dienen ten kosten van jouw 8 december 1982 moordenplan en moorden.

  Stop, Stop. Stop Nu. Het is over en uit. Laat Suriname een andere koers varen zonder jouw en de gangsters om je heen. Wees eerlijk schaam je je niet voor jezelf en zie die awariedomrie van je. Een schaamteloze vertoning van iedereen in je inner cirkel. Mannen zonder ballen. Stuk voor stuk lafaards.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. @Christiaan; Doekhie is een aap-mens, Amzad Abdoel, Mansaran, Alibux,Phalad, Kesopersad Gangaram Panday, Sardjoe en nog veel meer. Allemaal apen van de ergste soort. De Bokito’s: Herrenberg, Wjdenbosch…en ga maar veder.


  Maak melding

 22. @ RobG

  “Ray, jij slaat de plank helemaal mis met je emotionele uitbarsting en je irreële droom. Het staat nu al vast dat men Bouterse na een ” eventuele veroordeling ” amnesty zal verlenen.”

  Beste Rob
  Ik geloof je graag dat amnestie in de volgorde zoals het hoort dan op de agenda zal staan, echter dan zal Bouterse wel moeten aftreden want bij een veroordeling en amnestie ontstaat de situatie dat Bouterse niet meer aan de eisen die gesteld worden aan de persoon die president wordt/is.

  Nog niet erg want Adhin is niet meer dan de loopjongen en dat is hij ook als hij President zou worden.
  Interessante vraag wordt dan hoe Suriname aan een vice President zal komen aangezien de DNA die met 2/3 meerderheid moet kiezen of via de verenigde volksvertegenwoordigers. Interessante operatie waar veel NDPers over elkaar heen zullen vallen.

  Beste Rob geef nu eens toe dat het een gigantische puinhoop is geworden en dat dat komt omdat Bouterse koste wat kost wil blijven zitten.


  Maak melding

 23. paraman lowlife awarie,damsco sloeber,mistermotjo.kevin asskisse,robgay

  Jullie moeten op mijn stoel komen zitten dan kan ik jullie anaal masseren met een staafmixer…onzin hier verkondigen voor een gratis rolletje toiletpapier van jullie baasje


  Maak melding

 24. Men verleent hem geen amnestie bij een veroordeling, maar gratie.
  Bouta&Zn is over 3 jaar rond de 75.
  Ga er maar van uit dat op dit moment de nieuwe aankomende Pres al klaar gestoomd wordt.
  Voor 2020 komt er uberhaubt al geen veroordeling, als die er zo wie zo al komt.


  Maak melding

 25. chimp deze nog levende FOSSIEL heeft nog gelogen over zijn opleiding heeft al die chinesen naar binnen gahaald [was ambasadeur inchina]heeft een hoop geld aan verdiend schandalig de naam weet je HERRIE


  Maak melding

 26. ”De oppositie in het parlement staat open voor een ‘politieke oplossing’ na een eventuele strafrechtelijke veroordeling van desi Bouterse” aldus NPS-voorzitter Gregory Rusland.

  Naar mijn mening is Rusland te voorbarig om zich alvast uit te laten in termen van een politiek gerichte oplossing in de zaak van DDB. De wijsheid die hij zou moeten betrachten is om geen voorschot te nemen op een vonnis dat nog niet is uitgesproken. Ik ben de mening toegedaan dat Rusland trekken vertoont van een angsthaas en anders neigt tot makkelijk capituleren.

  In essentie zullen wij het volk van Suriname na uitspraak van het vonnis de confrontatie hoe dan ook moeten aangaan en de gevolgen moeten afwachten in plaats van de gemoederen nu beginnen te sussen zoals Rusland nu appelleert.. We mogen geen lafheid tonen en hebben af te rekenen met een periode en de persoon van DDB dat veel, leed heeft veroorzaakt. Terecht wordt er vaker hier op de site opgemerkt ” Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht” . Het recht moet dan ook zijn loop hebben en mag in dit geval zeker niet leiden tot onrecht. We zijn dit met z’n allen moreel verplicht aan ons zelf maar vooral ook aan de slachtoffers van de decembermoorden en hun nabestaanden.


  Maak melding

 27. @ Kevin

  “Men verleent hem geen amnestie bij een veroordeling, maar gratie”
  .
  U bent weer koppig en maakt uw eigen gelijk

  Hierna wat betekenissen die in het algemene verkeer onder amnestie begrepen worden:

  1) Algehele kwijtschelding van straf 2) Algehele vrijstelling 3) Algemeen pardon 4) Algemene kwijtschelding van straf 5) Begenadiging 6) Genade 7) Genademiddel 8) Generaal pardon 9) Gratie 10) Kwijtschelding 11) Kwijtschelding van straf 12) Vrijlating

  Amnestie komt van het Griek Amnestia hetgeen Vergetelheid betekend en dus in het onderhavige het vergeten van schuld en/of straf .

  Kevin je bent slim genoeg om breder naar de situatie en de context te kijken.


  Maak melding

 28. JoJo ook amnestie kan bij de rechters aangevochten worden. Reken maar dat internationale rechtbanken de surinaamse amnestie niet zullen erkennen. Het land isoleert zich verder.
  Beste is als de oppositiepatijen straks Bouterse over dragen aan het buitenland. Ik geloof niet in chaos in suriname. Puur bangmakerij.


  Maak melding

 29. Die moordenaar heeft zich zo verrijkt. In plaats dat hij en zijn familie hun biezen pakken en richting Obiang vertrekken. Denk dat hij dat niet doet, omdat de moordenaar zich nooit veilig en vrij zal voelen. Want wie naar het zwaard grijpt zal door het zwaard omkomen.


  Maak melding

 30. Hou je SNAVEL maar..IDIOOT..jij bent een roepende in de woestijn. Zelfs de oppositie draait al bij…zie je dat nog niet domme klootzak.blijf maar hopen PANNENKOEK.


  Maak melding

 31. Rusland moet zijn mond houden en gewoon het proces afwachten met zijn domme opmerkingen over “politieke oplossing na het proces”.
  Ook dergelijke uitspraken zijn een inmenging in het proces, een schandvlek op de Trias en staatsrechtelijk ongewenst, onbenullig en knullig.
  .
  De man lijkt te laf om er beschaafde principes op na te houden. De man mist de kwaliteiten van een goed politicus.


  Maak melding

 32. De tijd dat Bouta zijn straf. Moet gaan uitzitten ,zijn jullie allemaal allang de pijp uit.we spreken elkaar nog.EZELS.BOUTA MAAKT ZICH NIET DRUK . JULLIE zijn zulke EZELS altijd al geweest.ons kent ons.


  Maak melding

 33. Domme PANNENKOEK het O M heeft jullie blij gemaakt met een DOOIE Mus…20 jaar….ha ha ha.ghaaaaaaaaaa..dan zijn jullie voor20 jaren zoet.het OM is slimmer dan jullie. Ik sla me op me dijen van het lachen met jullie UILSKUIKENS..HET PROCES GAAT 25 JAAR DUREN MET SOWIESO VRIJSPRAAK.BEWIJS..ZWAK.!!!!!!!


  Maak melding

 34. De Bouterse haters,zijn toch zo GEFRUSTREERD & DOM,….ZUCHT. met als klap op de vuurpeil PANNENKOEK RAY.en niet te vergeten KOOS de keuken juffrouw.die met PASSANT samen een trio vormen .


  Maak melding

 35. Passant.
  Je posting van vrijdag 14 juli 18.37.
  Je hebt het over “verstandige mensen”.
  Is het niet zo dat vele van deze ” verstandige mensen” nu de kant van Bouterse hebben gekozen? Althans dat lees ik hier op Waterkant. ( S. hira en G. Rahman).
  Dit is niet sarcastisch bedoeld, maar een oprechte vraag


  Maak melding

 36. In Suriname doen ze aan komedie dat er een oplossing moet komen naar de eist van 20 jaar gevangenis straf van Bouterse.Een moordenaar verdient gestraft te worden punt uit.Al die lul verhalen ten spijten.Vind je het gek dat het land nooit vooruit komt.Er heerst een vloek in het land en dat is Bouterse en zo lang hij president blijft komt er geen verbetering.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 37. @ Neus

  Rusland laat een politieke mening horen die allicht in zijn ogen het best bij de situatie past.
  Ook al zal er recht moeten gesproken en al zal er recht moeten worden gedaan, is het reëel te verwachten dat er heethoofden zijn die rondom Bouterse gaan staan en enorme verdeeldheid creëren.
  Men moet niet bang zijn voor deze mensen echter als deze mensen door blijven gaan blijft het door etteren en blijft de toekomst troebel.

  Verban Bouterse en vrienden naar Broko Baka met gratie of Amnestie (hoe men het ook wil noemen) en er kan met de redelijke elementen uit de NDP aan een toekomst gewerkt worden. Want bij een veroordeling kan Bouterse geen president meer zijn omdat hij niet voldoet aan de eisen die de Grondwet aan een Presidentkandidaat en dus ook de President stelt.

  Laat hij en z’n vrienden zich te pletter zuipen op Brokobaka.
  Dat er een andere President komt is het belangrijkste. Zodra Bouterse geen president meer is is de NDP ook bevrijdt en zullen we zien wat er van overblijft..


  Maak melding

 38. @RobG
  Wat snap je niet?
  Je baasje wordt gestraft voor de moord van 15 burgers als een crimineel!!
  Je denkt dat bouta gestraft zal worden met zijn amnestie nog in tact?
  Nee hoor hij wordt gelijk gestript van zijn privileges, Geen amnestie geen camouflage meer!
  Je denkt dat iedereen zoveel moeite doet en bewust is van het feit dat je baasje vrij zal gaan omdat hij amnestie geniet?!Hallo die amnestie is bovendien door niemand aan hem geschonken,hij heeft het zelf geplakt aan zijn lichaam is dus illegaal!!Wij gaan hem strippen van zijn nep titels totdat je baasje naakt staat in de rechtszaal!!
  Blijfd dromen !!!


  Maak melding

 39. @Pico rico
  Verstandige mensen zijn personen met een goede stel hersenen,ze bezitten hersenen.Verstandige mensen zijn mensen die goed en kwaad van elkaar kunnen scheiden,Verstandige mensen zijn personen die kunnen denken en de juiste zijde kiezen,Verstandige mensen verraden niemand vooral niet hun eigen broer, verstandige personen zwichten niet voor een post aangeboden door een moordenaar,Verstandige mensen verkopen hun ziel niet aan bouta de duivel ,verstandige mensen vechten voor gerechtigheid van hun geliefden en geven nooit op!
  Met verstandige mensen worden niet bedoeld Rahman en S.Hira .Wij kunnen er niks aandoen als je deze 2 jpkers voor verstandige mensen ziet.Je moet je kop upgraden okay!


  Maak melding

 40. Zo vader Bouterse en zo de zonen::Opvoeding- drugs, criminaliteit, leugens en de gevangenis.
  De NDPérs zijn zo trots op deze Bouterse dat zij alles eraan doen om hem ver van de gevangenis te houden.

  Ik luister liever naar pater Choennie dan een misbaksel die zich prediker noemt genaamd Misiekaba. Deze schoft wil alles eraan doen dat de Rechtstaat neervalt.

  Niet vele NDP’ers hadden in het verleden geschreeuwd dat Bouterse gewoon de hele wereld rond kan reizen??? Ik wacht nog steeds dat hij dit ook nog doet. Zijn loop jongens helpen hem wel.
  Zelfs in eigen land toen vele buitenlanders daar waren is Bouterse vertrokken naar Nickerie, omdat hij het te druk had met zijn populistische preek. Hij was er niet bij, omdat vele Zuid-Amerikaanse landen hem niet ziet zitten als president.

  Hij mag een gratis ticket naar Amerika en samen met zijn zoon op een kamer verblijven.

  Er moet bezuinigd worden, maar merk nu al dat van der San zijn minister salaris mag behouden, ondanks dat hij weer in het kabinet van Bouterse gaat plaats nemen.
  Zie waar al dat geld naar toe gaat.

  Ik wens deze ordinaire schoft, moordenaar slapelozennachten toe. KARMA doet zijn werk al, maar zal hem blijven achtervolgen tot de dood. In het nieuwe leven zal hij zeker de gevangenis ingaan.


  Maak melding

 41. @Ray, het goede zal altijd winnen van het kwade, dus die Boutisten zullen dit ook merken.

  Velen die zeggen dat zij gelovig zijn staan altijd aan de kant van de duivel, maar proberen ook zand in de ogen van anderen te gooien. Ze zijn lief, maar achteraf kunnen ze jou gewoon vermoorden. Dit is ook het gedrag van Bouterse en zie wat Misiekaba aan het doen is. Een prediker van het geloof.!!!!


  Maak melding

 42. @JoJo.
  In een sollicitatie training leert men je om niet te denken aan de dingen waar je NIET over wilt praten. Rusland moet die training eens volgen.
  Rusland moet gewoon zeggen dat hij niet inmengt en het einde van de rechtszaak afwacht. Intern moet hij er wel op bedacht zijn wat er kan gebeuren maar dat meer welke reactie passend is op welke actie van de hooligans.
  Wat Rusland doet getuigt van politiek onbenul. Zoals altijd geeft hij troeven weg, doet hij de verkeerde uitspraken op het verkeerde moment en het verkeerde podium.


  Maak melding

 43. @Ira
  Het liefst zou Mie -sjie-kaba rechter willen zijn om zijn baas dan een vonnis van NIET schuldig te vellen.Mie -sjie kaba is trouwens de schuldige die de amnestie voor bouta heeft klaargespeeld. Nu zijn uitvinding de bouta amnestie in gevaar is wil hij zijn eer redden en de surinamers wijsmaken dat meerdere mensen het recht hebben een vonnis uit te spreken en de meerderheid geldt.Als je nagaat dat de ndpers in de meerderheid zitten is het niet moeilijk te raden waarom het DNA vonnis moet uitspreken..en hoe de vonnis zal klinken.DNA moet een uitzondering maken en voor rechter spelen volgens mie-sjie- kaba.
  Bovendien denkt misiekaba ons voor de gek houden met artikel 148 dat zegt de regering het lot moet bepalen en het laatste woord heeft en je weet wel wie de lijder is.Een crimineel gaat aan onze grondwet zijn eigen wetten erin sluizen en we moeten het als serieus opvatten? Einde van bouta betekent ook einde show misiekaba vandaar dat deze misiekaba zo wanhopig doet!


  Maak melding

 44. @ Neus

  “Zoals altijd geeft hij troeven weg, doet hij de verkeerde uitspraken op het verkeerde moment en het verkeerde podium.”

  Hier heeft u duidelijk gelijk. Hij is politiek gezien niet de handigste. Daar kan hij veel leren van Bouterse.


  Maak melding

 45. Ik reageer niet op berichten, ook niet op berichten die ik plaats. Ik zou erop kunnen reageren, maar doe dat niet.

  Nu ik zie hoe de kaarten van alle spelers in het spel zijn, de plaats, de krachten van de spelers in het veld/spel, nationaal, internationaal, orde, rust, veiligheid, de rechtsstaat, ben ik bezig goed na te denken om de juiste oplossing aan te dragen om het probleem op te lossen.

  Het zou goed zijn dat iedereen die hierin een bijdrage kan leveren hierover gaat nadenken en met derden over in discussie treedt en daarna zaken beter aan het voetlicht brengt voor de betreffende partijen in het spel.

  Awaridomri van ndp en waarheidsvinding van ddb zijn oplossingen die van tafel moeten worden geveegd. Zij moeten zeer bescheiden zijn en niet met oplossingen komen. De rechterlijke macht/krijgsraad zou in het belang van orde en rust in de samenleving m.i. de zaak even in de wachtkamer moeten zetten.

  ddb en gangsters moeten wel weten dat ze niet aan de rechtsstaat komen en of veranderingen hierin gaan brengen, straf gaan ontlopen. De wet en straf is voor een ieder gelijk ongeacht wie je ook bent.

  Het was bekend dat ddb zich schuldig had gemaakt aan de 8 december moorden, een bevlekt persoon was van de staatsgreep op 25 februari 1980, enz. Niet over goed gedrag beschikte en mocht daarom nooit op de lijst van de ndp geplaatst worden om een publieke functie te bekleden. Het is gedaan door de ndp om er zorg voor te dragen dat hij zijn straf kon ontlopen. Dus laten we elkaar niet voor de gek houden, dat als hij veroordeeld wordt, hij moet aftreden. Als hij verstandig is treedt hij nu af, nu hij al een eis van 20 jaar aan zijn broek heeft.

  Let ook op dat hij ook voor drugscriminaliteit in Nederland is veroordeeld en dat de DEA , MIAMi in USA hem ook stevig wil verhoren voor drugscriminaliteit.

  Een advies van mij aan ddb is dat hij nu aftreedt als president van de republiek Suriname in afwachting wat zijn vonnis van de krijgsraad wordt. De enigste plaats waar hij zich al die tijd mag bevinden is Broko Baka en op oproep van justpol moet hij zich aanmelden op het hoofdbureau van politie.

  Ik ga mij nu bezig houden met de oplossing van het probleem en zal als het klaar is dit bekend maken. Hopelijk dat ook anderen met een goede oplossing over deze uitdaging komen.

  Een broedende kip/haan mag je niet storen. Ik kom met de oplossing.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 46. De hele oppositie is bang voor Bouterse want hij kan zo mensen oppakken en beginnen dood te schieten als in het verleden en Surinamers zijn heel erg bang voor de kogels.In Suriname is het volk gebruikt door Bouterse en nu hebben ze spijt van dat ze zo een idioot hebben gekozen als president van het land.Ook Brunswijk en Somohardjo moet zicht schamen voor hun steun aan de amnestie.Ze hebben ook hun zak gevuld met het leegroven van Suriname toen ze in de regering zaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.