Politie onderzoekt racistische reacties herdenking slavernijverleden

39
Politie onderzoekt racistische reacties herdenking slavernijverleden

De Nederlandse politie doet onderzoek naar discriminerende en racistische comments op sociale media naar aanleiding van live-uitzendingen van AT5 en de NOS rondom Keti Koti, de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Dat zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg gisteravond in het AT5-programma Het Verhoor.

Begin deze maand gingen racisten helemaal los onder de livefeed van de slavernijherdenking. Zo vroeg een van de kijkers: ‘heeft de apenheul een nieuw park geopend?’ en probeerde een ander de aanwezigen op pijnlijke, racistische manier belachelijk te maken: ‘De slaven mogen met de krans slepen’. Een kijker vond dat alle bij de herdenking aanwezigen ‘jankers’ waren en voegde daaraan toe: ‘Ik ga lekker een doos negerzoenen kopen’. Andere berichten uitten walgelijke stereotyperingen over de aanwezigen: ‘Morgen staan ze bij sociale dienst met de beelden schadevergoeding vragen’. Volgens weer een ander bericht was het gehele land van Suriname ‘een vergaarbak van waardeloze minkukels’. (via Joop.nl)

‘We hebben 1 juli een waardige, mooie herdenking gehad in het Oosterpark, waarbij ook de politie aanwezig was. Tijdens de uitzending hebben we gezien dat er op sociale media opmerkingen werden gemaakt die strafrechtelijk niet kunnen. Het is echt fors grensoverschrijdend. Ik ga die opmerkingen hier niet herhalen.’ Op dit moment ligt er één aangifte, maar de politie verwacht er de komende tijd meer. ‘Ik weet dat die aangiftes in de planning zitten om opgenomen te worden. Het is toch wel heel heftig is. Als je die opmerkingen ziet dan is dat zwaar discriminerend en soms ook racistisch’, aldus de Amsterdamse politiechef. (Bron/beeld: AT5)


39 REACTIES

 1. Beste beste beste mensen….

  Ik dank de politie voor haar onderzoek naar dergelijke uitlatingen van de medemensen. Maar vergeet niet dat ook bij de politie te veel razzia’s werkzaam zijn.

  Veder wil ik kwijt dat NIEMAND anders dan onze politie hiervoor verantwoordelijk is. Tevens voor alle racistische ontwikkeling in Nederland en ook heel Europa.

  Harde feiten:
  Rutte heeft volkeren tegen elkaar opgezet door diverse malen te roepen “eigen volk eerst”. Rutte meent op deze wijze alle financiële en andere problemen in Nederland in de schoenen van de kleurlingen te schuiven.

  De witte Nederlanders die het niet beter weten, nemen alles wat Rutte zegt klakkeloos roept, dus geen haar beter dan Wilders.

  Dat WIJ ALLEMAAL, OOK IK ALS GEKLEURDE, hard moet werken om rond te kunnen komen is een feit. Dat de belastingdienst genadeloos toeslaat is ook een harde feit, maar dit is niet iets wat alleen de banken treft. Het treft ons allemaal en zeker die werken, het treft vele gezinnen en studenten, ouderen, zieken etc.

  En nu kont de echte probleem aan het licht……..
  mensen, dat wat al deze problemen heeft veroorzaakt, is de EU. Hierdoor is Nederland asociaal geworden ten opzichte van ALLE Nederlanders. Onze gelden worden met bakken zonder enige controle uitgegeven als langen als Hongarije, Bulgarije, Roemenië en rest van de dievenbende.

  Ik kom met regelmaat in Hongarije, ik kan aantonen dat met onze zuurverdiende centen in Hongarije slechts privé personen worden verrijkt en dan hebben we het niet over enkele tienduizenden euro’s maar miljoenen.

  Onlangs reeds ik langs in het dorpje Egerlovo en wat verbaasde mij????

  Ik zag 3 nieuwbouwwoningen verlaten. Tevens zag ik bordjes met bedragen in de ramen staan. Alsof het niet genoeg was, zag ik ook nog een nieuwe 4×4 Suzuki vitara, eveneens met een EU teken en alsof het niet genoeg was, mijn Hemel, ook nog een kippenfokkerij wat wij volledig zonder controle hebben gefinancierd. En wat het nog erger maakte…..schokkend, heel erg schokkend……….Al het genoemde is op naam van 1 privé persoon gekocht en gebouwd. Dit gaf mijn redenen voor naderonderzoek…en wat blijkt na 3 a 5 jaar wordt de man op wiens naam alles gekocht is EIGENAAR. Ook die 4×4 die met onze centen is gekocht voor zogenaamde bewaking van het dorp is straks eigendom van een en dezelfde man.

  Ik ben een berekening gaan maken van de financiële schade conform de bordjes met daarop de bedragen die de EU hen kennelijk heeft geschonken.
  3 woningen ad € 75.000,- is €225.000,00
  Suzuki 4×4 € 20.000,00
  kippenfokkerij € 30.000.00
  ———————————————————
  Totale € 275.000,00 KASSA

  En dit is nog maar een berekening van de schade in dit dorp, totaal zijn wij voor meer dan een miljoen het schip ingegaan in dit dorp.

  Ter uwer informatie, de woningen zijn gebouwd om het zogenaamd te verhuren, maar men kon op voorhand al weten er geen animo voor was.

  De bouw van deze woningen hebben geen €75.000,00 per stuk gekocht, max max max € 30.000,00 per stuk. Nou Rutte vertel eens, waar is het verschil gebleven?
  ————————–
  Ik ben zo verder gaan kijken in andere dorpen en kwam aan in Borsoivanka, wow, daar hebben we een worstenmakerij voor een privé persoon betaald, een peperdure speeltuin (kids) en voor zeer hoge bedragen gebouwen gerenoveerd, mensen het gaat om zeeeeer grote bedragen omdat het allemaal 4x meer kost en degene die het allemaal regelt weet waar hij de centen naar toe sluist…Ja voetbalstadia.
  We hebben het hier ook over een miljoen of meer aan schade wat ons rechtstreeks in financieel treft.
  ———————————
  Veder rijdend kwam ik in het dorpje genaamd Negyes….

  Hier probeerde ik iemand te spreken die toevallig goed Engels sprak…..deze meneer vertelde mij… hier is de Balkan, alles is corruptie en de EU geeft……en wij nemen.
  Onderzoek in dit dorp wijst het volgende uit:
  Wederom ca een miljoen van ons bestolen, zo hebben ze hier de gemeentehuis opgeknapt met waardeloze materialen wat nu al uit elkaar valt, kosten €270.000,00, hebben ze kerk opgeknapt ca.€25.000,00, hebben in dit dorp met waardeloze hout een kinderspeelplaats aangelegd, TERWIJL IN DIT DORP max 5 kinderen zijn die er nagenoeg GEEN gebruik van maken, kosten €50.000,00 ( is nog geen € 5000,00 waard qua materialen en moet zo een simpele goedkope speelplek wat met houd en hand is vervaardigt zoveel kosten?.

  NB. Feit is dat het max 35% heeft gekost qua bedrag, ik heb het door een aannemer laten berekenen….mensen maar waar blijft het overgebleven bedrag?. Ja, weet u het al?

  En dan ontdek ik veder nog meer en dit is echt om te janken: De Hongaren die grootgrondbezitters zijn vangen subsidie om te ondernemen van de EU, vervolgens verhuren ze hun percelen aan anderen en vangen ze weer geld van de huurders, kassa….en zo wordt men in Hongarije slapend rijk.Dan zijn er weer groepen Hongaren die grote stukken land opkopen met EU subsidie EN krijgen ze ook nog geld om iets met het land te doen, dit gebeurd jaarlijks.
  Dus betalen wij hun stukken land in enkele jaren af door de aanschaf in delen te betalen en het geld wat ze voor ondernemen ontvangen steken ze in hun eigen zak en doen ze andere leuke dingen mee.

  Voor een ieder die een kijkje wil gaan nemen ( ik moet weer voor werk naar toe) kom maar een kijkje nemen.

  Wat mij steekt……….niemand kan de bedragen die wij al kwijt zijn terughalen.Dit is erg zuur, want voor de kleinste bedragen hebben we de hijgende belastingdienst in Nederland op onze nek, boetes etc. is geen pardon voor ons in Nederland. Rutte jij weet alles, maar je doet niets, jij weet alles en jij, jij vuile hond, jij bent een leugenaar en jij houdt heel Nederland voor de gek terwijl er bakken met gelden zonder controle worden uitgegeven. Jij schuift alle problemen die wij in Nederland hebben in de schoenen van de kleurlingen. Jij hebt volkeren tegen elkaar opgezet.

  Mag ik Rutte vragen waarom van jong tot oud in Nederland getroffen wordt door steeds nieuwe maatregelen en bezuinigingen?. Rutte wie helpt onze ondernemers die kapot gaan, wie helpt onze studenten?.

  Nederland is een land dat opgebouwd is door mensen uit te buiten. Alle ex slaven en nakomelingen daarvan hebben recht om hier in Nederland te zijn. Nederland is opgebouwd met bloed zweet en tranen van onze voorouders die jullie als slaven gebruikten en misbruikten met dood tot gevolg.

  Vergeet uw eigen geschiedenis niet.

  Ten aanzien van de fraude en corruptie verwijs ik u naar onderstaande link, het is niets nieuws wat ik heb geschreven, het is allemaal al bekend wat er onze gelden gebeurd, maar Rutte vind het allemaal prima. Rutte hoe ga jij het allemaal terugvorderen?

  http://www.telegraaf.nl/dft/25902287/__Gesjoemel_EU-subsidies_bedraagt_bijna__900_miljoen__.html

  https://fd.nl/economie-politiek/1171405/eu-subsidies-en-corruptie-gaan-hand-in-hand-in-hongarije

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/12/21/kliek-rondom-orban-spekt-zichzelf-met-eu-geld-1571194-a1188244

  https://www.filosofie.nl/nl/nieuws/15444/hongaarse-filosofen-beschuldigd-van-fraude.html


  Maak melding

 2. De racisten in Nederland moeten zich niet bezig houden met de deelnemers aan de slavernijherdenking, maar met de Turken en Marokkanen die hun land regeren. Kijk maar naar de recente uitspraak van een rechter in Nederland waarin wordt aangegeven dat een school 500 euro smartengeld moet betalen aan een Turkse ouder, omdat het maken van de schoolfoto gepland stond op Suikerfeest en het kind daardoor niet kon deelnemen. De moeder had het kind die dag nota bene zelf thuis gehouden en Suikerfeest is geen nationale feestdag. Beetje bij beetje hebben de racisten niks meer te vertellen in eigen land en met name de Turken schijten zwaar over hun heen.

  Jammer dat zij hun energie niet stoppen in waar zij echt voor moeten strijden. Zij hebben nog steeds niet door wat er gaande is in Euro en eigen land. Het is een strategisch plan dat in 2040 Europa herovert moet zijn door moslims. Waarom denk je dat er zoveel vluchtelingen uit islamitische landen in Europa aankomen en niet door naastgelegen islamitische landen worden opgevangen. Saudi Arabië wil geen vluchtelingen opvangen, maar is wel bereid om miljoenen te doneren zodat vluchtelingen die in Europa verblijven daar moskeeën kunnen bouwen.

  https://www.youtube.com/watch?v=iKEicRekY6Y

  Laat die racisten zich dus maar bezig blijven houden met de slavernijherdenking. Over 20 jaar lopen al hun dochters in boerka’s en zijn zij allen bezwangert door moslims.


  Maak melding

 3. Allen,

  Je hebt altijd een paar gekken er tussen, die zo racistisch denken en die zullen dat blijven doen.
  Meestal zijn het niet hoog opgeleide mensen, die andere (die er anders uit zien) de schuld geven van hun eigen falen.
  Maar ga niet mee hierin want niet elke Nederlander is een racist. anders zijn wij net zo verkeerd bezig als deze ongeletterde gekken.
  SUCCES.


  Maak melding

 4. Je zegt het zelf Danny “half Nederland”. Je geeft daarmee aan te weten hoe onwetend en onverdraagzaam grote delen van de blanke Nederlanders zijn.
  Met een wilders als slecht voorbeeld verwacht ik niet anders. De heer Markoesh wordt gewoon burgemeester en er volgen nog meer Marokkanen in zulke functies. Wij hebben al genoeg corrupte VVD politici in dergelijke functies.
  Geef de eerlijke mensen ook een kans.


  Maak melding

 5. Ik ben niet eens boos op die internet en Facebook gangster.
  ik eerder boos op die broers en zussen van mij die als je abc zegt zeggen ze cba, zoals sinterklaas een no go is anno 2017 en tog kom mijn broer/zus zeggen maar,wat voor maar.
  Kan gewoon niet.
  En die slaven gedrag dat van ons moeten we uit ons bloed doen.


  Maak melding

 6. Gek genoeg zijn er heleboel Blanke Nederlanders te vinden bij het Kwakoe festival, en het Milan festival wordt de laatste jaren ook meer bezocht door de blanken !!

  @ Eerlijk

  Ben volkomen met je eens, je wordt eerder door de strontkar overreden dan de goudenkoets !

  @ Bert

  Voor G.Wilders werd er al raar gekeken naar allochtonen dus, geeft hem niet de schuld !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. quote Boy: “Nu zijn alle runderen muisstil”.

  Terwijl het onderwerp gaat over de racistische reacties op internet wat betreft de herdenking van keti koti, geeft Boy een discriminerende reactie.
  Mensen runderen noemen is discriminatie!

  Discriminatie ligt heel dichtbij racisme, dus Boy is net zo erg bezig als alle personen die de walgelijke reacties hebben gegeven..


  Maak melding

 8. Niemand scheld nu op die witte duivels.
  Stelletje eikels en sukkels, ga maart lekker op mij Schelden of op Bouta.
  Grotere slavenclub bestaat er niet. Zitten Julie nu ook aan de koffie met een doos negerzoenen erbij. En fatsoenlijk lullen over Jullie onderdrukking.
  Sari tori Jere.
  Sranan mus wini!
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 9. @ Eerlijk,

  Vergis je niet, ook onder hoogopgeleiden zijn er genoeg die zich racistisch gedragen.
  Het is een fabel dat alleen minder opgeleiden racistisch bezig zijn.


  Maak melding

 10. Willewn de nazaten van de slaven die in Nederland wonen en die zich gediscrimineerd ,niet terugkeren naar het land van hun voorvaderen? Naar suriname misschien,naar Afrika..
  1x ,2x…..


  Maak melding

 11. @ Ray,

  Jij gaat er dus vanuit dat alleen de nazaten van de slaven in Nederland worden gediscrimineerd.
  Ray doe je ogen open en leg je oren te luisteren!


  Maak melding

 12. Ai als Holland en eerst Suriname niet goed is voor jullie donderskmp op naar India ivoorkust Ghana Indonesia China Kongo en laten jullie Suriname en Nederland met rust.
  Mvg
  Boy

  Ps
  Laat Bouta ook met rust
  Stelletje runderen


  Maak melding

 13. In Suriname wonen erg veel racisten. Nederland mag van mij ook een onderzoek instellen waarom er zoveel racistische roofovervallen op specifieke etnische groepen plaatsvinden door een van racistische mensensoort welke ooit op de aardbodem heeft geleefd.


  Maak melding

 14. Boy,
  runderen hebben 4 poten , 2 grote oren en ze grazen.
  Dat is geen visuele print van de mens,verstandelijk misschien?
  Maar een Ree is ook een soort van rund
  En dit is echt geen discriminatie maar sarcasme. ghehehehe


  Maak melding

 15. Discriminatie zal altijd blijven bestaan!! Bij alle volkeren heb je dat ook!! Hindoestani zegt, ding blakamangs.
  Ding blakamangs ai taki; koelie dus neks no fout!!!

  Na wan ka en soso weerede tori!!


  Maak melding

 16. @ Boy

  Een simpele vraag aan jou ; waar komen je voorouders vandaan ? Van jou moeten de mensen terug naar de Landen van herkomst, waar kom jij / je ouders vandaan dan ?

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Waarom moet Nederland een onderzoek instellen naar het reilen en zeilen in Suriname?
  Suriname is sedert 25 november 1975 een onafhankelijk land en moet dus zelf de boontjes doppen.

  Nederland heeft al genoeg problemen in eigen land, die nodig opgelost dienen te worden.


  Maak melding

 18. Boy is een indiaan en zegt keihard dat hij een echte Surinamer is. Maar ook de Indianen zijn vanuit het Oosten vertrokken en hebben zich verspreid over de Amerika’s.
  Dus in feite zijn de indianen ook immigranten.


  Maak melding

 19. “You must be the change you wish to see in the world”.

  Fijn dat er werk van gemaakt wordt om discriminatie te elimineren.
  Ik ben wel teleurgesteld op sommige reacties en ook op reacties van afgelopen periode op andere topic’s.

  “Vaak lees ik discriminerende woorden over Creolen,Hindoestanen,Javanen, Indianen.
  Onderling zijn we ook niet goed bezig.
  Laten we eerst bij onszelf beginnen en dan pas een oordeel geven over een ander.


  Maak melding

 20. Als Surinamer ben je indiaan en niks anders of je hoort ergens anders thuis. Neem je koffer en vertrek naar je stek en lul niet. We hebben niks aan gelul, als we je accomoderen Moet je dankbaar zijn en je accomodatie waarderen. Wees ondankbaar in India of afrika of Indonesia .. Pak je schip en donder op als het hier niet bevalt niemand houd je vast.
  Grati lusu panja go…
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 21. Boy@
  Jongetje, als men het over discriminatie en rassisme heeft, moeten ze maar eens inloggen op de waterkant, weet men gelijk wat het betekent blaaskaak,


  Maak melding

 22. @ Yiyani

  Reageren op bepaalde personen is lullen tegen de bierkaai,
  sorry voor mijn vocabulaire. Het zijn ego trippers ze willen altijd gelijk hebben, wat mij betreft kunne ze ………. !
  Als je respect van een ander verwacht, moet je ook respect
  tonen naar ander een toe ! Voor sommige is dat niet mogelijk, dus Jiyani besteed geen aandacht aan deze soort individuen .Het zijn tuig van de riggels zoals de blanken dat zeggen.

  sari tori

  Jacko
  .


  Maak melding

 23. Slaven gedrag? Hoezo ? Lijdt jij aan valse schaamte en durf je het beestje daarom niet bij de naam te noemen ? Dingen onbespreekbaar maken en of in de doofpot stoppen lost niks op.
  Het zijn lafaards, racisten en niet alleen laag opgeleiden die al die domme anonieme opmerkingen op het net plaatsen.


  Maak melding

 24. @zwartman.
  Zijn het alleen blanken die gestemd hebben op geert wilders. Hoog opgeleiden Hindoes maar ook de middenklasse Hindoes uit Suriname hebben op hem gestemd. Puur op basis van haat die deze Hindoes meegenomen hebben uit su tegen moslims. Dus ga niet generaliseren dat het allen blanken zijn.

  Tjee


  Maak melding

 25. @ Bigi mofo,

  Tussen de hindustaanse moslims en hindu’s in Suriname onderling gaat het prima. Er zijn tussen deze 2 groepen gelovigen zelden conflicten en mochten die er zijn dan ze incidenteel. Zowel de hindustaanse moslims als de hindu’s zijn afkomstig uit het toenmalige Brits-Indië en hebben onder dezelfde omstandigheden geleefd, gewoond en gewerkt om in een vreemd land ver van huis een nieuw bestaan op te bouwen.

  De hindustaanse moslims en hindu’s noemden elkaar jihaji bhai aur behan en dat betekent broers en zussen van de boot. (Jihaji= boot). Ze hebben elkaar op de boot leren kennen.

  Zowel in Suriname als in Nederland zijn er radio stations (meestal met een hindu als directeur) die niet alleen hindu’s in dienst hebben, maar ook moslims.
  Tijdens de ramadan krijgen ook de moslims zendtijd om het over hun geloof te hebben.

  Hindustanen maken hun overlijdensberichten niet via kranten bekend, maar over de radio.
  Moslims laten hun overlijdensberichten ook door deze radiostations omroepen. En ik moet zeggen dat deze berichten met net zoveel respect en eerbied door de omroepers worden uitgezonden.

  Geel leugens vertellen dat de hindu’s hun haat tegen de moslims uit Suriname naar Nederland hebben meegenomen. Deze mensen hebben als broers en zussen met elkaar samen geleefd.
  Dat is pertinent niet waar.

  Dat de veel hindu’s in Nederland hebben gestemd op de PVV heeft te maken met de problemen die met name de Marokkaanse moslims in de maatschappij veroorzaken.
  Veel hindu’s ondervinden haast dagelijks last van deze moslims.

  Er zijn ook creolen die op de PVV hebben gestemd. Zij geven ook de overlast die deze mensen veroorzaken in de maatschappij als reden op.

  Trouwens er zijn ook hindustaanse moslims die op de PVV hebben gestemd. Zij zeggen dat Geert Wilders niet de Surinaamse moslims bedoelt maar meer de moslims uit Marokko en Turkije.

  Wel de waarheid vertellen.


  Maak melding

 26. Ik had gereageerd op de Bigi mofo.
  Blijkbaar mag de waarheid niet verteld hoe het zit tussen de hindustaanse moslims en hindu’s.

  Leugens vertelt door Bigi mofo worden echter wel geplaatst.

  De censuur knop is weer actief!


  Maak melding

 27. @ Bigi mofo

  Lees mijn posting nog eens goed, blijkbaar heb je er moeite mee om het te bergrijpen wat ik schreef !
  Ik generaliseer niet, ik ben de laatste die dat doet.
  Iedere ras heeft rotte appels, dat wil niet zeggen dat alles
  slecht is .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 28. Nederland is ook zeer verantwoordelijk voor de roofovervallen, criminaliteit, moorden die in Suriname nu vrij en blij plaatsvinden. Nederland hadden het kunnen weten, dmv onderzoek. Er is een mislukte mensensoort die nooit goed gaat kunnen civiliseren en daar is de rest ook voor geslachtofferd door Nederland. Ik neem Nederland hier zeer verantwoordelijk voor.

  Heel Suriname lijdt hieronder en dit vormt ook een zeer grote belemmering voor ontwikkeling en vooruitgang voor de rest die wel willen hard werken en vooruit gaan.

  Ten slotte vind ik dat Nederland nooit heel Suriname onafhankelijk had moeten laten worden maar de helft onder zijn eigen bewind had moeten houden. De onafhankelijkheidsstrijders met een grote mond hadden dan in het onafhankelijke gedeelte gedumpt moeten worden. De rest kon onder het koninkrijk blijven. De mislukking in Suriname is mede daardoor ook de schuld van Nederland.

  Suriname is uiteindelijk een mislukte product van Nederland waar slachtoffers als ratten in een val zitten.


  Maak melding

 29. @Slachtoffer van roofoverval

  ben eens met je dat Sur. een failed state geworden is.

  Hoe stevig een gemeenschap ook moge zijn maar als 37 jaar met een sloophamer op gebeukt word,begeeft het een keertje.


  Maak melding

 30. @slachtoffer

  “Ten slotte vind ik dat Nederland nooit heel Suriname onafhankelijk had moeten laten worden maar de helft onder zijn eigen bewind had moeten houden. De onafhankelijkheidsstrijders met een grote mond hadden dan in het onafhankelijke gedeelte gedumpt moeten worden.”

  Wie was de overloper? Ik ben zijn naam vergeten. Was wel iemand van de VHP toch?


  Maak melding

 31. zenuwpezen jullie rukken de kern van de topic totaal uit zijn verband.
  Wat is de meerwaarde als je geen onderscheidt kan maken.
  Gaat het om een issue over Suriname of Nederland.
  Trek het karretje maar voort als een stelletje losgeslagen/doorgeslagen kudde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.