zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameLid Surinaams kabinet biedt excuses voor grof taalgebruik

Lid Surinaams kabinet biedt excuses voor grof taalgebruik

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jul – Minister Robert Peneux is flink door het stof gegaan. De hoogste man op het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur heeft de samenleving zijn excuses aangeboden. Het excuus betreft het grove taalgebruik van Peneux tijdens een radio-interview. Hij noemt zowaar ook de aanleiding.

Het betreft “ongefundeerde uitspraken van dr. Henry Ori.” Ori is slechts van repliek gediend.
“Op de eerste plaats is de minister ook mens en niets is zo lastig als je zomaar in een gevecht wordt betrokken, waarbij twee wetenschappers elkander beschuldigen over het professorschap. Desondanks moet de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur een neutrale houding kunnen behouden”, stelt Peneux.

Voor de ‘harde’ uitspraken via de media worden “welgemeende verontschuldigingen” aangeboden. “Ik spreek de hoop uit dat beide wetenschappers te weten prof. Dr. Hubert Rampersad en dr. Henry Ori hun geschillen bijleggen in het belang van het Surinaamse onderwijs en trachten een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van het universitair onderwijs”, aldus Peneux.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Geen minister positie waard; kan nu door het leven gaan als “lul de behanger”. Vervloekte NDP strontzakken bij elkaar. Geen normen en waarden van huis uit meegekregen, stuk voor stuk ellendelingen met een misplaatste arrogantie.


  Maak melding
 2. Wat zijn die excuses waard na alle stront die hij de ether heeft ingeslingerd. Worden dergelijke figuren in Suriname nog met excellentie aangeduid/aangesproken? Het zal jouw minister maar zijn. Respectloze nul.


  Maak melding
 3. Hoezo verontschuldigingen aan de samenleving???…Oog in oog met dhr Ori je nederige excuses aanbieden. Typische laffe houding van een paarse NDP-slaaf.


  Maak melding
 4. In zijn zgn “verontschuldiging ” is Orie nu geen nep-wetenschapper. B… Peneux spreekt van: de Wetenschapper Dr. Orie.

  B…. Peneux is het liefst omringd door SOORT GENOTEN.
  Dr. Orie past niet in dat rijtje … dus … op z’n NDP’ s Dr. Orie een kopje kleiner maken.


  Maak melding
 5. Via verschillende radio stations hoor ik dat het de NATIONALE DIEVEN PARTIJ gelukt is een Massa op de been te brengen in Para.

  In hemelsnaam … wat moet ik daaronder verstaan …. een Massa … een grote Massa.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse
  bing pier ing bek … ” als ik de straat op ga dan ga ik met 35.000 mensen op straat.”

  Ik kan tenminste tot 1 miljoen tellen …. waren er 35.000 gratis eters en drinkers in Onverwacht? Ik heb geen aantallen gehoord … ook niet van die Boeven Partij.

  Het is hoe je het bekijkt … want … een kinderhand is gauw gevuld !!


  Maak melding
 6. Nu nog ddb die zijn excuses moet aanbieden aan het OM, PG, Surinaamse Volk, enz.

  Ga niet alleen bij jezelf te raden, maar ook aan deskundigen in je team en hoe je dat gaat doen.

  Hoe eerder, hoe beter voor Suriname en de Surinamers, orde, rust en ga dan op Broka Baka uitrusten een paar dagen.

  Respect krijg je niet, dan moet je verdienen en tot nu toe heb je met niets respect kunnen verdienen bij het volk. Als ik in jouw plaats was weet ik wel wat ik zou doen, met zoveel schade, schande, enz. met zo een bedenkelijke reputatie.

  Er valt voor jouw geen enkele eer meer te behalen. Al die mensen om je heen hebben zich verrijkt ten kosten van je daden en doen alsof. Blijf jezelf maar voor de gek houden. Niemand om je heen zou in je schoenen willen staan of geloof je dat?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Mul tijdens die meeting heeft Bouterse wederom tal van beloftes gedaan. Zaken die hij toch niet waar kan maken.

  Meeting was 1 grote grap. Overlopers als Kensenhuis, chitan en Sapoen hebben hun baas Bouterse trouw gezworen. Met name Kensenhuis heeft garanties gegeven dat Bouterse nooit achter tralies komt te zitten. Zijn achterban is bereid om geweld te gebruiken. Daar komt het op neer. Stelletje imbecielen bij elkaar.


  Maak melding
 8. Ditzelfde is toch ook beloofd die dag ergens in een van de regeringsjaren in mei. Somo en brunswijk hadden ook eeuwige trouw gezworen en samen zouden zij de klus klaren tot ver na 2020. En toen?


  Maak melding
 9. Ik heb het interview van de minister beluisterd en heb de indruk dat die man of dronken of stone was, omdat er alleen maar gif uit zijn mond kwam. Het ministerie van onderwijs heeft geen bestaansrecht onder deze man.In een beschaafd land zou er gelijk een motie van wantrouwen volgen.Zelfs 1000 keer excuses is niet voldoende om zoveel gif weg te spoelen.Die man zit met zoveel frustraties dat hij acuut behandeld moet worden.


  Maak melding
 10. Desondanks moet de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur een neutrale houding kunnen behouden”, stelt Peneux.
  Voor de ‘harde’ uitspraken via de media worden “welgemeende verontschuldigingen” aangeboden”

  Voorzover Peneu

  Wat mij betreft:
  déjá vu.


  Maak melding
 11. De beruchte NDP modus operandi…..
  vergeven en vergeten..
  Hell no….Peneux en de rest van de ndpers laten elke dag weten dat ze niet geschikt zijn ..en toch….


  Maak melding
 12. BREAKING NEWS…..
  De president van de republiek Suriname zegt het vertrouwen in de first lady op en vraagt haar om haar ontslag in te dienen. De minister van onderwijs wetenschap en cultuur Robert Peneux is tijdelijk belast met de functie van first lady. Verdere informatie volgt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES