Vreedzame bijeenkomst ter bewaring rechtsorde in Suriname

62
Vreedzame bijeenkomst ter bewaring rechtsorde in Suriname

PARAMARIBO, 10 jul – Diverse organisaties in Suriname hebben opgeroepen om op woensdag 12 juli bij elkaar te komen voor een vreedzaam samenzijn bij het Hof van Justitie in Suriname. Onder de noemer “Handen af van de rechterlijke macht. Wij wonen in een rechtsstaat en geen machtsstaat” komen organisaties om 13.00u bij elkaar op de stoep van het Hof van Justitie aan de Tamarindelaan in Paramaribo(FOTO).

Deze ‘vreedzame vereniging ter bewaring van de rechtsorde in Suriname’ is een reactie op het bericht dat president Bouterse afstevent op een clash met de rechterlijke macht. Bouterse heeft afgelopen weekend gezegd geen vertrouwen meer te hebben in procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday omdat die zijn bevel om het strafproces tegen hem onmiddellijk stop te zetten, niet heeft uitgevoerd. Ook beschuldigt hij het OM en andere politieke partijen ervan alles uit de kast te halen om zijn regering weg te krijgen.

Enkele leden van oppositiepartij VHP noemden gisteren op de radio de nieuwe zet van Bouterse een ‘intriest dieptepunt’, die ‘het begin van een onrustige periode dreigt in te luiden’.


62 REACTIES

 1. En ook alle buitenlandse media uitnodigen om het te verslaan.Deze president is ongevoelig voor vreedzame protesten.Misschien dat hij wat doet als de buitenlandse diplomatie belangstelling voor het land krijgt.
  Tenslotte hield hij ook op om op Holland te schelden toen Jacobi hem even onuitgenodigd een bezoek bracht.


  Maak melding

 2. @ jacobus : heel goed gezegd
  Handen af van de rechterlijke macht en laten we het buitenland er ook bij betrekken om bouta’s mond te snoeren


  Maak melding

 3. De son of bitch zal alles uit de kan halen om het land verder in misère te dompelen. Dit is maar een begin. De massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel, denkt dat hij boven de wet staat, vandaar de wetteloosheid die hij voortdurend predikt met; neks no fout, a no mi. Dood aan deze klojo met al zijn gevolg. Het volk moet echt massaal de straat op om duidelijk het signaal af te geven dat hij moet aftaaien.


  Maak melding

 4. NU nieuws 10 juli 2017 8.04

  Zelf lezen, onderstaand stuk vind ik het belangrijk:

  “Tuchtstraf
  Volgens de NOS kan de president ook een pg dwingen af te treden wanneer de noodtoestand in het land wordt uitgeroepen.
  Bouterse riep vorige week ook al op de openbaar aanklager in de zaak, dus de man die de strafeis uitsprak, een tuchtstraf op te leggen. Ook in dit geval verwijt Bouterse de aanklager dat hij het proces niet heeft stopgezet toen de president dat eiste.”

  In de hele wereld demonstreert men vrijelijk; dagelijks in de U.S., zelfs in het grimmige Turkije, gaan de demonstranten de straat op.
  Wat ik niet begrijp dat de suri‘s, zich laten tegenhouden door een paar hopen zand, en een afrastering en een idiote smoes uit het jaar 3000 BC.
  En dat smoesje van dat het volk voor ndp is, daar trappen we niet meer in, de groep is drastisch vermindert.
  Hij gaf gisteren zelf aan dat “alleen het volk hem daar kan weghalen”!!

  Strakx is het afgelopen met faceboeken, want dan is er nergens meer bereik, dan zullen ze met ‘rooksignalen, of trommelgeroffel’ om hulp vragen.
  Nou de Noordzee is 9000km verwijdert, rest bootje Frans Guyana of Guyana.
  Ohh ja, tegenwoordig heb je een pas nodig voor Frans Guyana.

  Geen Feestboek is wel een idee, 🙂 🙂 , misschien dat ze dan eindelijk de straat opgaan.


  Maak melding

 5. Dat is goed zo vreedzame demonstratie, en de vrienden van DDB die de Amnestie wet in werking hebben gezet. Graag deze vrienden buiten de deur van de demonstratie houden.


  Maak melding

 6. Wij surinamers zijn vreedzaam en vreedzaam en geduldig wachten wij op een vonnis van de rechter,
  37 jaren lang hebben we geduld getoond en nog een paar weken te gaan ,,nee wij gaan onze geduld niet verliezen.De wereld kent ons als vreedzame mensen want in een een moderne wereld is het onmogelijk dat een moordenaar de lijder is.De wereld vindt ons bobojantjes die niet durven op te komen tegen zoveel onrecht!


  Maak melding

 7. Welke vrees? Wij leven niet meer in de jaren 70 of 80. Mensen moeten niet als bobbos langs de kant blijven staan, maar opkomen voor het land, volk en toekomst. Een ieder moet opstaan, anders blijft de situatie hetzelfde.

  Wie denkt Bouta dat hij is? Te zielig voor woorden dat hij met dit soort acties gaat komen.

  Als hij onschuldig was zou het hem niet deren, dan zou hij Kanhai zijn werk moeten laten doen voor de Krijgsraad, en anders zijn straf accepteren.

  Dat Surinamers voor zo een moordenaar hebben gekozen. Mensen dachten dat hij het land vooruit zou brengen. Zelfs mensen die niks met Bouta hadden dachten dat. En kijk wat er is gebeurt. Geen moer!!


  Maak melding

 8. DDB, de haan die u in heet water wil stoppen. Uitkijken dat de haan u gaat pikken en verwonden met zijn spoor.

  Zodat u naar een ziekenhuis kunt gaan in Frans Guyana


  Maak melding

 9. Ray Suriname is een vreedzaam volk, luister dan is nu oog om oog tand om tand.
  Ik kan me niet in denken dat niemand van de familie van de 8 decembermoorden niets met DDB wil of kan doen.

  We leven nu in de jaren 2000 alles is te koop.


  Maak melding

 10. Vreedzame demonstraties worden stelselmatig door het doodseskader van “Adolf” Bouterse met extreem geweld uit elkaar geknuppelt. We kennen de beelden van Valies onlangs. Dit zijn de praktijken van het paarse nazi-regime. Meepraten en meelopen met die paarse IS anders gaat je nek eraf.


  Maak melding

 11. Sranangman,
  Mansaram zal over 9mnd een nieuwe “ptjien-ingi-dogla-boi”
  voor ons neer zetten, die bij haar zal opgroeien !!
  Nana en Nani , Mansaram wachten vreugdevol op deze gebeurtenis !!!
  Misschien dat Santokhi deze keer wel de felicitaties zal sturen.


  Maak melding

 12. Ik Denk tog als wij allemaal ook in Nederland naar Suriname gaan en ook de hele vakantie de staat op gaan.
  Wordt het een andere verhaal.
  We moeten gewoon een eenheid vormen want nu worden we pas echt op de proef gesteld.
  En dat weet bouta en zo als de Nederlanders dat weten daarom wordt het in de periode december weer een sinterklaas discussie.
  Iemandt zegt ABC dan komt een andere die nog op hem lijkt CBA zeggen.
  Bij ons alleen gebeurd dat


  Maak melding

 13. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  ddb is een oude wolf in schaapkleding, die aan zijn enige eigen belang denkt, misbruik maakt van zijn functie als president, intimideert, verdeeldheid brengt onder het Surinaamse Volk, enz.

  Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

  Volk van Suriname, jeugd van Suriname, sporters, huisvrouwen, moesje, mai, maé, pae, bai, marrons, plantage mensen, districtmensen, fotto-sma, praisie-oso sma, ingie-sma/inheemsen, boeroesma, libineessma, chinsiesma, kortom alla Sranansma, laat u niet misleiden. Suriname is een democratische rechtsstaat en niet een machtsstaat.

  ddb kan en mag de pg niet ontslaan. Kijkt u hoe deze man zijn functie als president denkt te kunnen misbruiken en beslissingen neemt in zijn eigen belang. Belangen verstrengeling, enz.

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time

  Sranansma:
  – Oe Wiki No?!
  – Oe Bondroe,
  Komt u massaal naar deze Vreedzame bijeenkomst ter bewaring rechtsorde in Suriname op woensdag 12 juli 2017.

  Pas u op voor de awaridomries van de ndp.

  Volk Van Suriname Wees Waakzaam En Verdedigt U Democratische Rechtsstaat.

  Leve:

  Suriname is een democratische rechtsstaat, heeft een grondwet, Internationale Verdragen, cq Mensenrechten, scheiden der machten:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Suriname is niet van ddb, gang en ndp.

  Suriname is een democratische rechtsstaat en geen machtsstaat, de slavernij is afgeschaft op 1 juli 1873, de contractperiodes van immigranten is voorbij, de staatsgreep van 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, Moiwana86moorden en alle andere misdaden tegen de menselijkheid moet afgelopen zijn.

  Laat zien dat wat gebeurd is op 25 februari 1980, 8 december 1982, Moiwana86moorden, enz, enz, nooit meer mag gebeuren. Laat dit een goede les zijn voor alle Surinamers en laat u geen zand in de ogen strooien.

  Remember de jaren van 1980 tot 1987 en jaren daarna en ook de jaren die ddb en gang aan de touwtjes trokken en trekken.

  Zie:
  – 3 x skeer van Suriname,
  – onderdrukking,
  – angst,
  – armoede,
  – verdeeldheid – en heersheid bij het Surinaamse Volk,

  Surinamers zijn een vreedzaam volk, Vriendelijk en Rustig.

  Suriname is van alle Surinamers, die naast elkaar en met elkaar samen leven op het Surinaams Grondgebied.
  Suriname is een democratische rechtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. En Su is niet van een etnische groep.
  En een kan niet zitten.
  Wij kunnen dat niet ,van allen bevolking moet r een zijn die beslist .
  Wat ik wil zeggen is dat 1 pres niet relevant is voor Su en die regeringstijd inplaats van 5 jaar 5 tot 12 duurt.
  En die hun werk naar behoren doen met een periode van een aantal maanden verlend en die niet gewoon kunnen laten aftreden.


  Maak melding

 15. De oppositie moet hulp zoeken in het buitenland. Bouterse moet hoe dan ook zijn ambt opgeven, desnoods met geweld.

  ——————————————————————————

  Para staat pal achter president Desi Bouterse en de NDP. Assembleelid Patrick Kensenhuis garandeert dat alle Paranen zullen strijden om te voorkomen dat Bouterse de gevangenis ingaat. De NDP en haar leider hoeven niet te vrezen voor verraad, belooft hij. Ook coalitiepartners Celsius Waterberg van de BEP en Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) hebben benadrukt altijd en geheel achter de paarse partij te staan. Ze zijn ervan overtuigd dat de NDP de verkiezingen van 2020 wint.

  De NDP heeft zaterdag haar dertigjarig bestaan gevierd in Para. De paarse partij heeft alle drie zetels veroverd. Sapoen haalde aan dat hij geen ‘goud en juwelen’ kan schenken aan de jarige partij. “Wat we wel voor u hebben is partnerschap, want u kunt de ontwikkeling niet alleen ter hand nemen, vertrouwen omdat ook in de politiek dit het hoogste goed is, en respect. U kunt op ons rekenen, op loyaliteit,” bood Sapoen aan. Sapoen en Chitan hebben na de verkiezingen van 2015 een eigen organisatie gestart, terwijl ze nog verbonden waren aan de Pertjajah Luhur. De BEP is uit de V7 gestapt om deel te worden van de coalitie.

  Waterberg haalt aan dat de HVB en de BEP vaker onder vuur staan. “Men zegt dat we verraad hebben gepleegd, ik weet niet wie we zouden hebben verraden,” merkt hij op. “Ik heb in elk geval geen verraad gepleegd want V7 is uit elkaar gevallen vóór de samenwerking. Al de andere partijen die nu in de oppositie zitten, zijn ook gaan onderhandelen maar de cv van de BEP was mooier.” Waterberg belooft dat hij blijft samenwerken met de NDP. “We gaan jullie blijven ondersteunen met onze ideeën en onze visie.”

  Assembleeleden Kensenhuis, Jennifer Vreedzaam, Glenn Sapoen (gekozen in Para) en Amzad Abdoel zijn ervan overtuigd dat de NDP “diepe wortels geschoten heeft, nog steeds groeit, onschuifbaar is en ook in 2020 alles paars zal kleuren.” Abdoel heeft minuten lang enkele verdiensten van de NDP opgesomd. Hij is ervan overtuigd dat ook in 2020 de mensen weer paars zullen stemmen. Hij vraagt geduld in deze dagen van de crisis. “It’s not about waiting for the storm to pass. Its about learning to dance in the rain,” citeert hij. “And we will dance in this rain, we will pass, we will win de verkiezing!”

  Kensenhuis is in 2015 overstapt van de NPS naar de NDP. Hij benadrukt dat in Para de NDP niet bang hoeft te zijn om verraden te worden. Kensenhuis verzekert dat de Paranen op straat zullen komen als het zover komt om Bouterse te beschermen. “Mi e gi NDP a garanti dat no wan sma o kon keti na leider fu a partij disi. Para knap na yu baka,” verzekert hij. “Di Para wini a feti in 2015 da Para o sor’ yu tak’ no wan sma e sroto a president, a voorzitter fu NDP.” Kensenhuis merkt op dat alle Paranen achter de paarse partij staan. Er zijn geen andersdenkenden, geen ‘redi musu’s’ in Para, geeft hij aan. “Het gebeurt vaak dat de eigen mensen worden ingezet om de eigen leider af te maken, die redi musu. Tot de dag van vandaag zal je geen Paranen vinden die verraad plegen. De Paraan ondersteunt de leider die ontwikkeling brengt. Redi musu no de in Para.”


  Maak melding

 16. sommige mensen die hier reageren, zijn letterlijk oer dom..

  ze kunnen niet nadenken reageren alleen op anderen z’n mening geen zelf inbreng zijn echte na prater daarom is het land ook naar fieliestijnen

  het zal heel lang duren,, voordat het land enig sinds op adem komt..

  let wel, dat een ieder die enig geld nog heeft, zal het land verlaten en elders zijn heil zoeken,, wat overblijft, zijn de mofin wan, die trouw blijft aan de moordenaar en onder de armoede zijn/haar laatste snik halen..

  de tijd van tjé potie is hierbij voorbij..

  —-

  als die moordenaar de p.g. gaat ontstaan,, dan moeten alle rechters hun werk neerleggen uit protest voor langere tijd.., dis nood totdat deze figuur verdwijnt uit het land../

  alle advocaten behalve kanhai moeten hun werk ook staken tot betere tijden..

  laat de moordenaar maar uitzoeken hoe verder..

  ik hoop ook dat I Am Gold ook het werk staakt of op een heel laag pitje draait..


  Maak melding

 17. In de Grondwet staat nadrukkelijk op welke gronden deze functionaris, die voor het leven wordt benoemd, mag worden ontslagen.

  Artikel 142 lid 1 van de Grondwet geeft aan dat rechters en de pg worden ontslagen op eigen verzoek of wanneer ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. In lid 2 staat dat ontslag van de pg en rechters wordt geadviseerd wanneer ze onder curatele zijn gesteld; bij gebleken zielsgebreken; wanneer zij wegens misdrijf zijn veroordeeld tot een onherroepelijke vrijheidsstraf; wanneer ze failliet zijn verklaard; wanneer zij surseance van betaling hebben gekregen of wegens schulden zijn gegijzeld.

  Ook wegens ernstig wangedrag, onzedelijkheid of bij gebleken voortdurende achteloosheid in de waarneming van hun ambt, kunnen rechters of de pg worden voorgedragen voor ontslag. In de Grondwet is niet genoemd dat bij het opzeggen van vertrouwen door de regering ontslag kan volgen.

  Lees meer: Regering op punt vertrouwen in pg op te zeggen – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2017/07/10/regering-op-punt-vertrouwen-in-pg-op-te-zeggen/#ixzz4mRJzPw00


  Maak melding

 18. laat de plicht getrouwe 51 ongechoolde ja knikker maar doen waar van ze ook geen verstand hebben ja blijven knikken, ook al is het tegen hun zin in..

  hun eigen vrienden families kennissen lijden en onderdoor gaan .


  Maak melding

 19. meneer Verdy Getrouw,, heel veel waardering voor u, jij weet hoe het hoort, maar verder weet men in het land niet om de ” eer “aan zich zelf te houden, maar blijven hangen voor een beetje geld tot de dood hen schijdt.

  voorbeelden te over, hierbij laten..


  Maak melding

 20. Meneer Bouterse
  U bent door god benoemd tot president van Suriname ? Hoe komt u tot die gedachte ? Denkt u nou werkelijk dat God een moordenaar zou benoemen tot President , en nota bene 1 die niets te maken heeft een heel land in chaos te storten alleen om zelf maar aan te kunnen blijven als president . Suriname verdiend beter . Volk van Suriname herstel de normen en waarden weer op de hoogste niveaus in Suriname.
  Doe dit vreedzaam en met waardigheid en respect , zelf voor degenen die aan de andere kant van moraal lopen .
  Stre defoe stre , wie No sa frede


  Maak melding

 21. De PG heeft niet gedaan wat hij had zou moeten doen, dus mag hij de laan uit worden gestuurd door de regering !

  Come on ! Er is een amnestie wet die het OM negeert en doorgaat met hun ding te doen. Is dat voor jullie een rechtstaat ? Waar rechters, OM leden en de PG bepalen wat er naar eigen believen gaan bepalen wat er in het land gebeurd.

  Van mij mag deze PG lekker naar huis, desnoods per decreet !


  Maak melding

 22. Ook de RK kerk heeft het afgekeurd en hopelijk volgen meerdere maatschappelijke organisaties.

  Het handelen van Bouterse en de regering druist in tegen de ambtseed die ze hebben gedaan. Ze moeten opstappen en daarvoor een passende straf krijgen


  Maak melding

 23. Het kabinet van ddb, waarin hij zich op dat bevindt moet door de massa bestormd worden en tot de laatste steen worden afgebroken.

  Hij moet dan door de massa worden ontbloot van zijn kloffie ,ingesmeerd worden met pek/teer en daarna met veren worden bedekt. Hierdoor lijkt hij dan op een kip. Zijn kop kan in een ton met heet waren, waaronder een houtvuur brandt bij 100 graden Celsius voorgoed tot rust worden gebracht door het om de 2 tellen hierin te onderdompelen tot de laatste adem en dan stoppen.

  ddb is meer een overlast voor de republiek Suriname en de Surinamers. Alleen maar ellende, moord en verderf, drugcriminaliteit, gevangenisstraf van 11 jaar in Nederland, die hij nog moet komen uitzitten, eis 20 jaar van de krijgsraad in Suriname, achteruitgang, armoede, alles vernietigen, leugens, redimusu, misleiding, leugens, vertrappen van de grondwet, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. Deze PG (lees: PaGla) Roy Baidjnath Panday had NOOIT van z’n leven BEËDIGD mogen worden. Hij waant hij zich kennelijk nog steeds in de LUI-LEKKER periode van het ONTPLOFTE Front. Daarom wilde deze VHP – Valse Hoop op Paé-partij ALTIJD dit Ministerie van Justitie & Politie beheren die deze OER-RACISTEN van deze VHP – Valse Hoop op Paé-partij ofwel Vieze Hoop Poep, via CORRUPTIE en RACISME, SCHATRIJK heeft gemaakt.

  Het is een VIES politiek spelletje dat er wordt gespeeld in plaats van het NALEVEN van de WET c.q. GRONDWET. Door de NDP en haar Coalitie-partners moet er STEEVAST worden gehouden en de AMNESTIE-WET die door het HOOGSTE ORGAAN en WETGEVER, De Nationale Assemblee is BEKRACHTIGD.

  Deze PaGla Roy Baidjnath Panday denkt dat de PROGRESSIEVE WAARACHTIGE SURINAMERS slapen, niet wetende dat hij en z’n RACISTISCHE VHP-BENDE met een HOGE MATE van FREQUENTIE in de gaten worden gehouden. De WETGEVER ofwel De Nationale Assemblee en de PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME dienen ervoor zorg te dragen dat een dergelijke TWEEDERANGS FIGUUR zoals deze PaGla Roy Baidjnath Panday, zo GAUW als maar kan uit z’n functie wordt ONTHEVEN.

  Onder het OUDERWETSE Rechtstaat, is het juist deze PaGla Roy Baidjnath Panday die de WET denkt met de voeten te kunnen betreden.

  Het woordje Rechtstaat is voor deze VHP RACISTEN, –
  althans denken ze – een SOORT ALIBI om het SURINAAMSE VOLK zand in de ogen te STROOIEN. Ze proberen de REVOLUTIE van 1980 BEÏNVLOED door VOORNAMELIJK de WAARACHTIGE PROGRESSIEVE SURINAMERS, de das om te doen.

  Binnen een Rechtstaat dient men de WETTEN na te leven en te VOLGEN en niet hun RACISTISCHE AGENDA.

  De NEO-KOLONIALISTISCHE TROEFKAART ‘Rechtstaat’ is een TROEFKAART die z’n LANGSTE tijd heeft gehad. Het enige POSITIEVE is: we zijn GELUKKIG deze PaGla VHP LANDVERRADER kwijt en de VERRICHTE SCHADE valt te overzien.

  Normaliter is de PG het hoofd van de Openbare Aanklager en dient deze zijn INSTRUCTIES op te volgen. Bij deze PG PaGla gebeurt het TEGENOVERGESTELDE, hij volgt de geïnstrueerd door de Aanklager. Ben je in dit geval als PG toch INCOMPETENT en dien je plaats te maken voor iemand die invulling weet te geven aan de WET.

  Enige wat REST voor deze PG PaGla Roy Baidjnath Panday is OPHOEPELEN en terug in z’n één en al DOORZICHTIGE RACISTISCHE VHP HOL.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 25. @ Milton

  “De PG heeft niet gedaan wat hij had zou moeten doen, dus mag hij de laan uit worden gestuurd door de regering !

  Come on ! Er is een amnestie wet die het OM negeert en doorgaat met hun ding te doen. Is dat voor jullie een rechtstaat ? Waar rechters, OM leden en de PG bepalen wat er naar eigen believen gaan bepalen wat er in het land gebeurd.

  Van mij mag deze PG lekker naar huis, desnoods per decreet”

  Milton in de hele wereld en in Suriname is het zo dat in de rechtszaal de rechter de baas is.
  De PG en AM hebben gedaan wat Bouterse ze opgedragen heeft, zie hebben zich tot het uiterste verzet en in de rechtszaal ongelijk gekregen.

  Nergens ter wereld en ook niet in Suriname kan de wetgevende macht of de uitvoerende macht middels nieuwe wetten lopende rechtszaken beïnvloeden en burgers haar recht op rechtspraak ontnemen.

  Niet alleen de oppositie maar ook de orde van advocaten en de kerken hebben zich uit gesproken tegen het dreigement van Bouterse richting de rechtelijke macht.

  Bouterse veroorzaakt een constitutionele crisis in het land. Zie wat er gebeurt in Venezuela en hoe de rest van de wereld daar naar kijkt. Zie wat er in Brazilie gebeurt met betrekking tot corruptie en nepotisme en wat er in Chili en Argentinie gebeurt is ten aanzien van Presidenten met bloed aan hun handen.

  Bouterse keft nog wat maar is klaar. Het feestje in Para zei genoeg. 22 stoelen naast elkaar 8 vakken van 4 rijen en legge plekken. Er waren pakweg 750 Loyalisten en Activisten en mensen met Partij baantjes die geen feest stemming in de tent kregen.


  Maak melding

 26. @right/wrong

  je lijkt wel een bloedverwant te zijn van Peneux.Dezelfde gebektheid en terminologie kan geen toeval zijn.Zulke dingen krijg je met je geboorte mee.Waarschijnlijk verricht je ook dezelfde slaapkamer daden als Roberta.


  Maak melding

 27. @ To [do} the Right thing … op je graf zal in platina gegraveerd staan : …. hier ligt …. HOL BEWONER van MOORDENAAR … DESIRÉ DELANO BOUTERSE.

  Je nageslacht moet weten dat zij een … FOSSIEL … { To {do} the Right thing } … als voorouder hadden !!!!!!


  Maak melding

 28. @@Jojo, bedankt voor jou uitleg.

  @@Do the RIGHT thing!, jij en nog vele NDPérs::::als ik lees wat jullie allemaal schrijven moet ik zeggen dat jullie opvoeding ver beneden de peil is. Bah bah bah.
  Alles wat fout is wordt recht getrokken door jullie.

  Het buitenland is nu ook al op de hoogte van wat er allemaal gebeurd in Suriname. Nu gaan de investeerders echt in de rij staan om zaken met Suriname te doen.

  Bouterse kan nauwelijks een goed gesprek voeren met het volk. Hij doet alles om niet in de gevangenis terecht te komen, maar met de wet van de KARMA zullen geen enkele NDPérs hem kunnen helpen.
  Bouterse valt dood en wordt heel snel weer geboren dan zal hij wel in het nieuwe leven de bak ingaan.

  @@koos, ik heb het geval van Para ook gevolgd, maar ik kan jou vertellen dat het een grote poppenkast was.
  De mensen klapten nauwelijks voor hun preek die ze vertoonden


  Maak melding

 29. Via verschillende radio stations hoor ik dat het de NATIONALE DIEVEN PARTIJ gelukt is een Massa op de been te brengen in Para.

  In hemelsnaam … wat moet ik daaronder verstaan …. een Massa … een grote Massa.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse
  bing pier ing bek … ” als ik de straat op ga dan ga ik met 35.000 mensen op straat.”

  Ik kan tenminste tot 1 miljoen tellen …. waren er 35.000 gratis eters en drinkers in Onverwacht? Ik heb geen aantallen gehoord … ook niet van die Boeven Partij.

  Het is hoe je het bekijkt … want … een kinderhand is gauw gevuld !!


  Maak melding

 30. Milton het is onmogelijk een pg per decreet weg te sturen. Deze mensen zijn voor het leven benoemd. PG wegsturen heeft geen zin. De rechter gaat hierover.
  Suriname zou internationaal ook voor lul staan.

  Bouterse heeft een domme fout gemaakt. Als hij een constitutionele hof had benoemd dan was er kans dat de zaak geseponeerd zou worden. Hij had zelf rechters kunnen benoemen die Mw Valstein hadden kunnen overrulen. Maar goed zoals gewoonlijk zat hij weer aan de blacklabel. Dikke pech voor hem. Hij zal de gifbeker moeten leegdrinken.


  Maak melding

 31. Beste Ira ook die ndp ers zijn het geloof in Bouterse kwijtgeraakt. Ik acht Bouterse in staat wederom een coup te plegen. Zo stom is hij wel. Ergens hoop ik dat hij dit gaat doen. Anno 2017 komt hij hier niet mee weg. 2020 wordt de jaar vd waarheid voor Bouterse.


  Maak melding

 32. Dtrt, wat een krankzinnige betoog van je. Of je bent knettergek of je zit aan de troep. Schuim staat op je stinkbek.

  Je hebt geen verstand aangaande benoemingen binnen de rechtssysteem.
  Dat deze mensen voor het leven zijn benoemd heeft een reden namelijk het garanderen van een eerlijke rechtsysteem. Dankzij de nps heeft suriname een redelijke rechtssysteem. Als Bouterse onschuldig is dan heeft hij niks te vrezen.

  Niemand is groter dan suriname, ook Bouterse niet.


  Maak melding

 33. @Milton-NDP-dombo : Koop een exemplaar van de Grondwet en lees artikel 141 lid 2, de PG is voor het leven benoemd !

  De president heeft op dat punt niets te vertellen, niet zijn taak !

  Desi wil op dit moment de Sranan rechtsstaat, openlijk VERNIETIGEN en een soort Venezuelaanse dictatuur vestigen !

  PS : De Economie en de Financien van Sranan heeft Desi al VERNIETIGD, wij zijn zwaar FAILLIET !!!!!!!!!!

  DE Amerikaans regering heeft Op D indertijd op indringende wijze laten weten, DAT HIJ AF DIENDE TE BLIJVEN VAN HET 8 DECEMBER MASSAMOORDPROCES !
  Maar Opa D is bijzonder koppig en provoceert de USA !


  Maak melding

 34. Vreedzaam maakt geen enkele indruk op een masochist.
  Het is net zoiets als dat een hertenjong vreedzaam gaat demonstreren bij een leeuw, die hem dan gelijk pakt en oppeuzelt.


  Maak melding

 35. BREAKING NEWS:

  Er is nooit sprake geweest van een ontslag van de Procureur Generaal. De media uit een bepaalde hoek heeft het verhaal gefabriceerd.

  Een zware taak voor Jojo om het voor de partijdige media op te nemen.


  Maak melding

 36. Ndper’s olv van de duivel ddb en trawanten en awariedomrie Meye en Misikeba zijn de ware veroorzakesr van de steeds verder stijgende moorden, berovingen, diefstallen, moreel en geestelijk verval. De moordenares van KFC is een fervente ndper. Vele rovers en dieven idemdito. Wo ka,


  Maak melding

 37. RobG je verdraaid de boel. Bouterse heeft gisteren met de PG gesproken. Zijn ontslag wordt heroverwogen dat is heel iets anders dan dat er nooit sprake is geweest van ontslag.


  Maak melding

 38. Welke Paarse SUKKELS, zwaar betaalde dombo’s op het Kabinet vd president, hebben DDB geadviseerd om de PG te ontslaan ???

  Een ontslag welke NIET UITVOERBAAR is vanwege strijd met de Grondwet !

  ONTSLA HET GEHELE ZEER DOMME KABINET VAN DE PRESIDENT !
  LEVERT SRANAN EEN BEZUINIGING VAN RUIM 300 MILJOEN PER JAAR !

  Ook Opa D faalt weer, blijkt niet eens Onze Grondwet te kunnen lezen !

  Gelukkig heeft de regering van USA de Paarse machthebbers gebeld, waardoor DDB, door slapeloosheid en vrees, even wat andere buitenwettelijke maatregelen zal trachten in te zetten !

  PS : Wanneer wordt de noodtoestand uitgeroepen ???

  De DRUK van binnenuit de samenleving en de internationale DRUK, maken de Paarse Grondwet-schenders gek !

  De Paarse Paniekmaatregelen zullen nog even voortduren !

  MEK WAN TRUE TRUE PRESIDENT KONG SIDONG !!!!


  Maak melding

 39. @ Zeer geachte Jojo … a.u.b. … niet reageren op RobGEK … it is a waste of time. Gebruik uw kostbare tijd om het Sur. volk oprechte en eerlijke informatie te verschaffen.


  Maak melding

 40. Koos
  RobG je verdraaid de boel. Bouterse heeft gisteren met de PG gesproken. Zijn ontslag wordt heroverwogen dat is heel iets anders dan dat er nooit sprake is geweest van ontslag.

  Ook nu weer: déjá vu
  Wat een wanvertoning.
  Telkens met maatregelen komen en daarna gaan nadenken en heroverwegen.
  Net alsof je bami besteld en dan toch maar voor nasi kiest.


  Maak melding

 41. @ RobG
  “BREAKING NEWS:

  Er is nooit sprake geweest van een ontslag van de Procureur Generaal. De media uit een bepaalde hoek heeft het verhaal gefabriceerd.

  Een zware taak voor Jojo om het voor de partijdige media op te nemen.”

  Beste Rob
  Ik hoef het niet voor de Media op te nemen. Ik verwijs u met overtuiging naar de facebook pagina van de NDP dan kunt u zien en horen wat de partijleider en zijn hulpjes aan de achterban voorhielden.

  U zult toch niet willen beweren dat de Facebook pagina van de NDP ook tot de partijdige Media behoort.


  Maak melding

 42. Helaas zijn enkele staatsburgers op de vlucht neergeschoten en gedood !

  Tijdens de Decembermoorden was ik afwezig, ik zat enkele dagen lang op het toilet bij mijn vriend Lie P.S. !

  Helaas heeft de economische crisis onze staatskas leeggeroofd !

  De economische crisis heeft ook de door mij beloofde 17.888 volkswoningen geroofd !

  Verder heeft de economische crisis, zonder dat ik dit doorhad, ook nog meer dan DRIE MILJARD ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Wij gaan NIET devalueren ! IK ga de koers van de SRD omhoog brengen !

  Ik heb noot beweerd dat ik de PG zou ontslaan !

  PS: MIJN FAVORIETE LIED IS VANAF HEDEN

  “IK ZIE EEN POORT WIJD OPEN STAAN …………….DIE

  VAN DE BAJES !”


  Maak melding

 43. @Pa Winti

  Surinamers hebben geduld,Geloof me in elk ander land zou er hard en fel geprotesteerd worden en bouta zou belanden in de gevangenis en het zou niet 37 jaren in beslag nemen.Dan heb je de surinamers,iedereen wil bouta weg maar ze hopen allemaal dat bv Hofwijks het gevecht namens hun aan het leveren is.Niemand wil gezien worden bij protestdemonstraties,tenzij het gaat om hun salaris dan gaan ze wel protesteren ,geen schande hier gezien te worden volgens hun. Iedereen komt maandelijks aan de beurt om te gaan demonstreren voor hun salaris, Dan heb je de familieleden en nabestaanden van de 15 slachtoffers,die hebben een aanklacht ingediend en wachten op een vonnis waaraan geen einde lijkt te komen.Het liefst zou bouta voor het vuurpeleton geplaatst worden maar dat is een heel makkelijke straf voor hem. Hij moet voor de rechter gesleept worden en door hun gevonnist worden. De moordenaar moet tot het besef komen dat niet hij maar wet en recht de baas is in een land. Hij is gewoon een ordinaire moordenaar!Elke dag dat hij in de gevangenis doorbrengt is een vernedering voor hem,Hij moet voelen ,geestelijk gekweld worden voor de rest van zijn vervloekte leven!


  Maak melding

 44. Denk niet dat het gevaar geweken is. Bouterse is slechts aan het “heroverwegen”. Door alle sterk afkeurende reacties en het simpele feit dat hij de PG nooit van zijn leven van die stoel kan krijgen moet EN GAAT hij een nieuw plan verzinnen.
  Hij dacht de PG zwaar onder druk te kunnen zetten zodat deze wel zou aftreden maar kreeg het lid op zijn neus.

  Maar denk niet dat hij geen nieuwe acties gaat ondernemen.
  DAAROM: LAAT MORGEN JE STEM HOREN
  13:00 HOF VAN JUST TAMARINDELAAN


  Maak melding

 45. Met een schorsing tot aan z’n pensioen is hij ook uitgespeeld.
  De President van het Hof van Justitie is daartoe volgens mij voor bevoegd.

  Het voordeel voor Bouta&Zn…hij ontslaat niemand, een ander schorst de PG niet hij……..


  Maak melding

 46. @Kevin

  in de Grondwet staan de gronden en de wijze voor buiten functie stelling.
  De President van het Hof valt ook onder de rechtsprekende macht en zal zich ook niet voegen naar een opdracht van Bouterse.

  Sukkel, je bent net zo maf als Bouterse


  Maak melding

 47. @Kevin, uw Paarse opmerkingen: “De President van het Hof van Justitie is daartoe volgens mij voor bevoegd
  “Het voordeel voor Bouta&Zn…hij ontslaat niemand, een ander schorst de PG niet hij……..”, zijn m.i. echt onzinnig !

  Want U denkt hat het HOF van JUSTITIE, dat bevel gaf tot voortzetting van de Vervolging tegen DDB, op verzoek vd hoofdverdachte, en zonder geldige motivatie en/of toetsing de Procureur-Generaal zal voordragen voor ontslag ???????????????????????????????????

  BETRE YU GO SRIBI WAN BUN DIPI PAARS SRIBI !

  PS : Hierbij nogmaals art 142 lid 2 :

  ” 2. De in het eerste lid genoemde personen kunnen op voordracht van het Hof van Justitie door de Regering worden ontslagen: – wanneer zij onder curatele zijn gesteld; – bij gebleken aanhoudende zielsgebreken; – wanneer zij wegens misdrijf zijn veroordeeld tot een onherroepelijke vrijheidsstraf; – wanneer zij in staat van faillissement zijn verklaard; – wanneer zij surseance van betaling hebben verkregen of wegens schulden zijn gijzeld; – wegens ernstig wangedrag of onzedelijkheid of bij gebleken voortdurende achteloosheid in de waarneming van hun ambt.”

  Dus, “OP VOORDRACHT VAN HET HOF VAN JUSTITIE” !

  Enne deng Rechter fu a HOF no LAW SREF SREFI !


  Maak melding

 48. jullie hebben veel worden voor een man , is klaar hoor de now heeft die bloed hond ddb een gezicht . de wereld is nu aan het kijken . laat hij nu een move doen . alles is in stelling . en dat weet hij donders goet .


  Maak melding

 49. @JoJo, mooi dat je met sukkel aanspreekt.

  Het is een optie die hij kan gebruiken als hij werkelijk de PG buitenspel wil zetten. Of de President van het Hof van Justitie daarin mee gaat is niet aan mij of jou.

  Kijk eerst naar jezelf voor je iemand met sukkel aanspreekt en probeer mij geen woorden in m’n mond te leggen.


  Maak melding

 50. Kevin voelt zich op z’n pik getrapt omdat hij voor een sukkel is uitgemaakt.
  Hij vergeet wel dat hij elke dag wel meerdere personen voor dom uitmaakt en ook bijnamen geeft.

  Hij kaatst wel de bal maar wil hem niet terugkrijgen.
  Hij is werkelijk een sukkel!


  Maak melding

 51. Ik ben blij dat de gemeente op ddb reageert. De rechtstaat mag niet vertraptr worden door niemand .Ook niet door ddb. Goed hoor van de verschillende organisaties.

  Die Milton moet college nemen op het recht bij een geode professor..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.