Bloedmonsters zwangere Surinaamse vrouwen naar Amerika

5

PARAMARIBO, 10 jul – Bloedmonsters genomen bij zwangere vrouwen worden getest op het voorkomen van landbouwgif en andere schadelijke stoffen. In het padieverbouwende Nickerie is bij tientallen vrouwen bloed getapt. De monsters zijn intussen naar de Verenigde Staten van Amerika gestuurd. Het betreft het Meki Tamara project dat sinds begin dit jaar wordt uitgevoerd.

De bedoeling is heel Suriname te bestrijken om de gevolgen van gifinname te meten. “Vooral kwik en pesticiden tasten elk orgaan van het menselijk lichaam aan, maar bij baby’s de hersenen. Wij willen zo vroeg mogelijk meten, zodat we stappen kunnen ondernemen dat kinderen gezond geboren worden en een gezond leven kunnen hebben”, zegt projectleider Maureen Lichtveld tegenover de Ware Tijd.

Alleen bij de moeders wordt bloed afgenomen, niet bij de ongeboren kinderen. “We nemen alleen bloed af bij zwangere vrouwen”, aldus Lichtveld. De bedoeling is bij tweehonded vrouwen bloed af te nemen om een betrouwbaar beeld te krijgen. Intussen zijn al tachtig testen uitgevoerd. Het project wordt eind dit jaar afgerond. De kosten, ongeveer drie miljoen dollar, zijn voor rekening van de Amerikaanse regering.


5 REACTIES

 1. Ben nieuwsgierig naar wat voor een land de volks president voor deze komende kleintjes achterlaat.
  De Hollanders hebben voor hun nageslacht een welvarend land achtergelaten.En nu wil alles uit de arme landen er heen.Ook de honden en katten.Al moeten sommigen zwemmend gaan.


  Maak melding

 2. Moderniteit (technologie) vraagt ook bloedoffers. Vroeger stikten de mensen dood in mijnen, nu in de steden en ook al op het platteland. Een cadeautje van de ontwikkeling.


  Maak melding

 3. En waarom kan de study niet door surinaamse wetenschappers gedaan worden, In Suriname?
  Sending the DNA information of ur population to the Americans whom we know care so much for poor and sick people around the world.
  Stop being so naive everytime the white man tells u he wants to help.
  The american government doenst give a flying sh!t about the wellbeing of its own people, think they care about Su?
  Wake up fools

  This is just an intelligence and data gathering operation most likely designed to hurt rather than help in the long term.

  Da Ai


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.