Felle reacties na ontslagdreiging procureur-generaal Suriname

43
'Bouterse treedt scheiding der machten met voeten'

PARAMARIBO, 11 jul – De leden van het Openbaar Ministerie hebben met grote verontwaardiging kennis genomen van het besluit van de regering en/of de president om het vertrouwen op te zeggen in de procureur-generaal. De vervolgingsambtenaren nemen in een verklaring stelling tegen het voornemen om mr. Roy Baidjnath Panday de laan uit te sturen. De hoogste vervolgingsambtenaar is voor de keus gesteld zelf ontslag te nemen of ontslagen te worden.

Het opzeggen van het vertrouwen in de procureur-generaal is onaanvaardbaar. “De redenen welke de Regering daartoe aanvoert, zijn in strijd met de waarheid en brengen onnodige verstoring in de balans tussen de drie machten, waardoor de beleving van de rechtstaat wordt aangetast”, stellen de leden van het OM. Sunil Oemrawsingh, voorzitter van Stichting 8 December is ook verontwaardigd.

De houding nu doet denken aan de jaren tachtig. “De signatuur van dictatuur manifesteert zich steeds duidelijker. Vandaag zien wij dat als objectieve wetenschappelijke toetsing van strafbare feiten niet in het straatje past van de NDP en de president, de rechter niet goed is”, zegt Oemrawsingh tegenover Dagblad Suriname. Als nodig, zou de rechterlijke macht haar spierballen moeten tonen, desnoods door het justitieel apparaat lam te leggen.


43 REACTIES

 1. Dien een klacht in en laat de PG de president hiervoor ter verantwoording roepen bij de rechtbank. Surinamers kunnen alleen bedelen en preken, maar echt iets doen, ho maar!


  Maak melding

 2. Iedereen hier, is in de ban van ėėn persoon, en laat zich ook nog intimideren door die ene persoon, terwijl deze persoon de grootste crimineel van dit land is, en normaliter allang achter slot en grendel had moeten zitten, daarbij schend deze moordenaar de grondwet en mensenrechten.in een ander soortig land,zou deze crimineel al gelincht of geliquideerd zijn.


  Maak melding

 3. Bouta u doet met suriname hoor!
  Soso aaaaaaaarmoedeeeee!
  Deze rot man hoort in het bos thuis die bouta ongeschoolde rioolrat ie fuck a kondre baldadig up!
  Hy is zo dood ziek ma hy gaat niet dood man!
  Liever vandaag dan morgen mang!


  Maak melding

 4. ndp staat voor de Nationale Drugs/Dieven/Duivels/Dwazen/Debielen?Demonen/Dictatoriale/ Partij

  Zoon Dino en zijn pa zijn drugscriminelen, duivelse awarie domries hypnotiseren en indoctrineren vele paarse dom gelovigen, alle ndper’s zijn dwazen van misdaadaanhangers, ndper’s zijn de grootste debielen die boeven vereren, ndper’s zijn waarlijk bezten van demonen, vnl drugs/moord/ en roofdemonen, hun baas is een dictator van nature. Kortom ndp na wang mpp misdadig vervloekte politiek verdoemde partij die oerdomme aanhangers verdienen.


  Maak melding

 5. Bouterse begint in te zien dat hij zijn hand overspeeld heeft en hij retireert. Om zijn gezicht te redden zegt hij dat hij het ontslag gaat heroverwegen.
  Feitelijk is hij tot de orde geroepen door “hogere machten” en te kennen gegeven dat hij er niet over moet peinzen “rare dingen” te gaan doen.

  Het is definitief afgelopen met Bouterse. Hij mag nog blijven zitten waar hij zit en af en toe toespraken houden en beloftes doen die hij niet kan nakomen om het NDP volk gelukkig te maken, maar het is voorbij.

  @ RobG: Schaamt u zich nu zelf niet voor de onzin die u hier regelmatig verkondigt? > “De vijandige media heeft het verhaal gefabriceerd.” schrijft u nu weer.

  Iedereen heeft gehoord wat Bouterse zei. Denkt u dat iedereen achterlijk is en uw onzin gelooft? Dit wordt niet alleen gelezen door domme NDP-aanhangers maar ook door mensen met een IQ hoger dan hun schoenmaat.


  Maak melding

 6. Robg@
  Zelfs als je je mond houd lieg je nog, terug in je Hok, er is niemand die jou nog serieus neemt, Amsterdam huilt waar heft eens heeft gelachen, je gaat zeker weer in de bijl er op vakantie, meer zit er niet in denk ik


  Maak melding

 7. @ RobG
  BREAKING NEWS:

  Er is nooit sprake geweest van ontslag van de Procureur Generaal. De vijandige media heeft het verhaal gefabriceerd.

  Beste Rob U bedoelt breaking fake news.
  Ik raad u aan de NDP Feest Filmpjes oo haar Facebook eens te bekijken. Meer dan duidelijk zijn de woorden van de president. Hoe zouden de Vijandige media dat kunnen fabriceren.

  Er heeft ook niemand formeel gesproken van ontslag maar van het opzeggen van het vertrouwen. U verdraaiingen zijn komisch en triest te gelijk.

  De President heeft voor de zoveelste maal bewezen te vroeg zonder na denken te spreken. Hij maakt zichzelf en het land grenzeloos belachelijk.

  Wellicht heeft u wel eens van de kleren van de Keizer gehoord. De hovelingen prijzen de mooie kleren van de Keizer terwijl deze in zijn nakie loopt. Dat is de huidige situatie van de regering en de NDP.


  Maak melding

 8. Paraman
  Met de Wet in de hand en in ALGEMEEN belang zal deze landverrader opzij worden gezet!

  RobG
  BREAKING NEWS:

  Er is nooit sprake geweest van ontslag van de Procureur Generaal. De vijandige media heeft het verhaal gefabriceerd.


  Maak melding

 9. De “grote massa meeting” van de Nationale Dieven Partij te Onverwacht …. opzeggen vertrouwen van de PG … de ” geweldige toespraken ” … het onbeschoft optreden van B… Peneux …. in dit alles heb ik de STEM van de meest “” INTELLIGENTE JURIST, ECONOOM, VAKBONDSMAN “” van Suriname …. HOOG {laag} HART niet gehoord.

  Was genoemde “” Orakel “” aanwezig op Onverwacht ?

  Is Hoog {laag}hart bezig met GEBITS VERNIEUWING ???

  Leeft die man nog …. is hij bezig zijn BIEZEN te pakken? Time will tell !!!!


  Maak melding

 10. Hans van den Broek; niet iedere Surinamer is achterlijk wel is het gedrocht dat slaafs achter een massamoordenaar en terrorist aanloopt, zoals RobG, achterlijk.


  Maak melding

 11. De heer Kanhaai en DDB hebben zich vergist. De eis van de OM is totaal een verrassing voor deze heren.
  Nu zitten ze in “Nauw.”
  Een ieder weet inmiddels wat dit betekent.
  Je ziet ook dat op alle fronten een versterking plaatst vindt.
  Legerleiding is al voorzien van een vertrouweling.
  Voor JUSTPOL hebben we momenteel twee kandidaten: Graan en Mansa.
  Mansa gaat het niet worden. DDB vertrouwt geen enkel overlopers.


  Maak melding

 12. BREAKING NEWS: president heroverweegt besluit rond PG.

  Bron: Starnieuws

  President Desi Bouterse heeft maandagavond een onderhoud gehad met procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. De president heeft besloten om de situatie aan een nadere beschouwing te onderwerpen. De president had het vertrouwen opgezegd in de pg. Starnieuws verneemt de pg zaterdag een schrijven heeft ontvangen per deurwaardersexploot waarin het hoofd van het Openbaar Ministerie beschuldigd is van ernstig wangedrag.

  Het Kabinet van de President heeft via het Nationaal Informatie Instituut zojuist de volgende verklaring uitgegeven:
  “Uit verschillende mediaberichten is gebleken, dat er enige onduidelijkheid is ontstaan met betrekking tot de positie van de procureur-generaal bij het Hof van Justitie.

  De president van de Republiek Suriname heeft een constructief gesprek gehad met genoemde functionaris.

  Alhoewel er een verschil van mening bestaat heeft de president, indachtig het hoger ’s landsbelang het besluit genomen om de ontstane situatie aan een nadere beschouwing te onderwerpen.”

  Geen acht slaan op de ROTZOOI van de FAKE- econoom die om 7:21 uur reageerde.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. “DE ONTSTANE SITUATIE” ????????????????

  DE MASSAMOORDVERDACHTE BEDREIGT DE

  RECHTSSTAAT EN DE RECHTERLIJKE MACHT, DAT IS

  DE SITUATIE !!!!!!!

  PS TEKI YU BONDRU DANG YU GWE !!!!!!!!!!!!!!

  DE PAARSE KLIEK STIKT IN HAAR EIGEN LEUGENS !!!!!


  Maak melding

 14. @ Paraman

  Iederéén die niet in de rovershol past of extreem gedraagt tegen de Nat.Dieven Partij wordt gekenmerkt als Lands verrader. Dit is nou typies een dom en bekrompen gedrag
  van sommige idioten van de NDP. 1 ding is zeker, de Pres is niet selectief; ongeacht je etnische achter grond, als je niet voldoet aan de eisen van de Dieven partij ligt je eruit !
  Het is een langa béré tori gebeds zonder end, binnen het
  dictatoriale staat ( bananen republiek Su )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht.

  Suriname is:
  – een democratische rechtsstaat,
  – heeft Grondwet,
  -Trias Politica;
  – Wetgevende Macht,
  – Uitvoerende Macht,
  – Rechterlijke Macht,
  – heeft Internationale Verdragen, cq Mensenrechten ( die veel hoger en krachtiger zijn dan de grondwet)

  Suriname is geen machtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. RobG
  BREAKING NEWS:

  Er is nooit sprake geweest van ontslag van de Procureur Generaal. De vijandige media heeft het verhaal gefabriceerd.

  ==========================================

  Stel dat de media het verhaal heeft gefabriceerd waarom is Bouterse dan gaan praten met mr. Roy Baidjnath Panday ?
  Waarschijnlijk ging het niet over voetbal of vrouwen.

  Rob, telkens als het je niet uitkomt is het de schuld van de media, oppositie of Nederland. Wanneer ga je toegeven dat Bouterse de plank heeft misgeslagen.


  Maak melding

 17. @ Piroti: Ik weet heel goed dat de gemiddelde Surinamer niet achterlijk is maar RobG schijnt wel te denken dat ze zo onnozel zijn om zijn schrijfsels voor waarheid te slikken. Het lijkt er sterk op dat RobG betaald wordt door de NDP leiding om de opinie op dit medium te beïnvloeden. Helaas doet hij dat op een domme en doorzichtige manier waardoor het effect het omgekeerde is van wat men wil.

  Er wordt veel gescholden op de NDP, maar het is een Surinaamse partij met een grote en gemêleerde aanhang. Het probleem is Bouterse en zijn club. Het lijkt er op dat men binnen de NDP probeert Bouterse op een zijspoor te schuiven door hem zijn functie van partijvoorzitter te ontnemen.
  Bouterse is bijna verleden tijd en de NDP wil ook in de toekomst een rol blijven spelen. Bouterse is daarbij een last waar een deel van de NDP van af wil.

  De NDP zou zich moeten heroriënteren en ontdoen van besmette figuren. Bouterse moet geprofileerd worden als buiten en boven de partij staand zodat men zich van zijn erfenis kan bevrijden.
  De vraag is, heeft men aansprekende kandidaten voor toekomstig leiderschap? De vice-president wellicht? De man doet zijn werk in stilte, maar hij lijkt mij niet dom.


  Maak melding

 18. Meneer Bouterse,

  Beken uw fouten, beken dat u een immer bloedend wond bij de nabestaande hebt achtergelaten door hun dierbaren te vermoorden. Neem uw verlies en vertrek…….u hebt een HEL in Suriname doen ontstaan en het is onaanvaardbaar dat u alles naar eigen handen wil omzetten. Het zijn maffia praktijken. U blokkeert, intimideert en saboteert de gehele rechtsgang in Suriname. Doet men niet wat u wilt, dan moet men weg. In 1982 heeft u mensen op een beestachtige wijze laten martelen en vermoorden.

  De rol van Kanhai….. ook deze man moet worden opgesloten als medeplichtige. Reden is dat deze idioot keihard heeft gelogen dat Bouterse tijdens de moorden in 1982 hem gezelschap hield. Mensen, mensen, mensen, als een advocaat in staat is om als valse getuige te functioneren in Suriname……dan is het einde zoek.

  Ik vind en ik vraag u allen, ook de aanklagers in de onderhavige december moordproces om ook Kanhai aan te klagen wegens medeplichtigheid aan de moorden en het verschaffen van valse alibi aan de beest Bouterse.

  Mensen, het is nu geen tijd om rustig zaken af te wachten, er moet nu worden ingegrepen……..BOUTERSE GAAT EEN DICTATUUR van Suriname maken. Dit mag niet en dit kan niet. Het volk moet zich verzetten en desnoods met buitenlandse hulp Bouterse voor altijd uitschakelen.

  Laten wij bidden voor Suriname.


  Maak melding

 19. De clown van een PLEE-SIDENT heeft de positie van de PG in heroverweging genomen in s’lands belang

  Wat een giller: ik lig echt in een deuk.

  Hij doet echt niet onder voor 1 en 1 is 3


  Maak melding

 20. Men wil ons uitlokken en is uit op Chaos. nou als er een iemand is die scheve verhoudingen en chaos uitlokt, dan is het Desi wel. Degenen die naar deze onzin van een volgepropte president met talloze hallucinerende middelen luistert moeten een IQ lager dan 0 hebben. Desi hou de eer aan jezelf en hoepel op. Suriname is beter af met jouw vertrek.


  Maak melding

 21. Ghaddaffi van Libie is platgegooid door Frankrijk en de VS en Italië. Waarom kan het Westen niet hetzelfde doen met Suriname en Bouterse ? Deze man heeft te lang ellende gebracht.


  Maak melding

 22. Mensen let op. Dhr Elgin wordt alsnog teruggefloten door de PG, en wordt deze hele carnavaleske vertoning en show getermineerd.

  Die Valstein-Montnor zat al handen wrijvend te wachten tot zij haar uitspraak mag doen, maar dat zal helemaal niet gebeuren.

  Het is ‘einde oefening’ voor deze case.


  Maak melding

 23. Bouta weet nog altijd heel goed te bedreigen en wanneer hij bedreigd is het fataal voor enkelen en de natie in zijn/
  geheel.Deze Panday is niet betrouwbaar.Hij heeft voor de moordenaar gekozen en is zeker jaloers dat heden de justitie in Suriname strafeis van 20 jaren heeft geeist tegen de moordenaar wie hij dient .Voor een moordenaar , heeft hij zijn PG post wat een eer betekent ,opgegeven ,Nu is hij jaloers op degenen die het durven bouta voor het gerecht te slepen zonder hem.
  Ga het goedmaken met bouta hoor panday ,aan de zijde van recht staan past niet bij jou.


  Maak melding

 24. @Milton
  Sanggggg,je baasje kan de boel bedreigen hoor…..
  E3lgin kan alleen opgeven als hij een bedreiging van je baasje ontvangt ,zover begrijpen wij het…..


  Maak melding

 25. BAAS moet jullie allemaal opruimen. Jullie denken dat Suriname Europa is.Bouters is de enige die iets voor Suriname heeft gedaan en doet.al die andere zijn alleen maar bezig met hun eigen en eigen omgeving. Ga zo door BOUTERSE.


  Maak melding

 26. Tijdens de massameeting hebben de familieleden van paraman oude kranten gekregen om hun bil mee af te vegen familie van robg hebben jerrycans met water gekregen omdat men vroeger geen water had.


  Maak melding

 27. Modi van India kan Bouta in deze advisiren; hem uitnodigen en onder het genot van een blue label en een flinke portie rund-biefstuk aangeboden aan Modi, krijgt Bouta het juiste advies hoe te handelen !!


  Maak melding

 28. @MisterBojo-Paarse-nihilist :”BAAS moet jullie allemaal opruimen.”

  Dat is weer de herkenbare PAARSE dictatoriale zieke taal !

  Tegen het Volk, tegen de Rechtsstaat, tegen de Grondwet en tegen alle Mensenrechtenverdragen !

  Waarom van uw zijde geen voorstel om uw hele familie op te ruimen ?????????

  PS : Moderator opgelet, dit is puur aanzetten tot MASSAMOORD, hetgeen ernstig strafbaar feit is !


  Maak melding

 29. @Misterbojo
  Je baasje heeft geen goeie dingen met Suriname gedaan,
  coup 1980,telefoon coup,Moiwana slachting ,executie Dec1982,
  bouta amnestie ,zogenaamde waarheidscommissie….geen zaken om trots op te zijn…dat doen alleen criminelen en moordenaars en je baasje is beiden,


  Maak melding

 30. De tijdperk van Bouterse zal ongetwijfeld als een zwarte bladzijde in de geschiedenis boeken van Suriname komen te staan. Maar ik vrees dat er heel veel Bouterse achtige figuren rondlopen in Suriname. En dat het echt nooit goed zal komen in Su. De geschiedenisboeken zullen dus heel veel zwarte bladzijden hebben.


  Maak melding

 31. @ Hans van den Broek

  “Het lijkt er op dat men binnen de NDP probeert Bouterse op een zijspoor te schuiven door hem zijn functie van partijvoorzitter te ontnemen.”

  Bouterse is in 2012 voor het laatst gekozen tot NDP voorzitter.
  Volgens de statuten zit het bestuur voor 4 jaar.
  Hij is dus demissionair en heeft schijnbaar niet het lef (na Sital en vrienden die in opstand kwamen) om bestuursverkiezingen uit te schrijven. Elke uitslag anders dan unaniem is voor Bouterse verlies en tweedracht.

  Ik denk dat je gelijk hebt en dat er rationele mensen aan zijn stoel aan het zagen zijn.

  Zie hoe lang het duurt voor er een mini ster voor Juspol is er is geen eenheid en de oude knakkers weten het ook niet meer.

  Het wordt donderdag leuk in de DNA als de regering moet antwoorden op het OP en de begroting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.