woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse ex-minister van Financiën Hildenberg overleden

Surinaamse ex-minister van Financiën Hildenberg overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jun – Voormalig minister van Financien Humphrey Hildenberg is overleden. Hildenberg, lid van de Nationale Partij Suriname, heeft zich aan het begin van het nieuwe millennium laten kennen als economisch restaurateur. Met André Telting, toen president van de Centrale Bank van Suriname, heeft hij de weerslag helpen keren van de militaire periode en de regeerperiode van Jules Wijdenbosch (NDP).

Volgens berichten was Hildenberg ongeneeslijk ziek. Hij is in het ziekenhuis opgenomen en overleed er korte tijd later. Humphrey Hildenberg is één en zeventig jaar oud geworden. Hij heeft zijn studie economie afgerond in Nederland. Kort na de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname keerde hij terug. Hij werd adviseur van de minister van Opbouw en later topfunctionaris op dit intussen opgeheven ministerie.

Van 1981 tot 1992 was hij econoom bij de Nationale Ontwikkelings Bank. In 1992 werd hij minister van Financiën in het eerste kabinet Venetiaan. Na de verkiezingen van 2000 keerde Hildenberg terug als minister van Financiën. Onder zijn ministerschap is de Surinaamse gulden ingewisseld voor de Surinaamse dollar. De munteenheid raakte tegelijkertijd drie nullen kwijt. Ook na de verkiezingen van 2005 werd hij minister van Financiën.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Triest nieuws. Nabestaanden gecondoleerd met het verlies.

  Hildenberg was kundig in zijn vakgebied. Hij had een groot hart voor Suriname.


  Maak melding
 2. Mijn condoleances aan het adres van de familie van deze ex minister. Humphry Hildenberg heb in mijn jeugd leren kennen toen hij aan de Rijksuniversiteit Groningen economie studeerde samen met o.a. Henk Goedschalk e.a. Wij wisselden af en toe wat woorden met elkaar over o.a. Economische vraagstukken ,enz. Humphry Hildenberg heb ik leren kennen als een vriendelijke en sympathieke persoon. Nogmaals mijn condoleances aan de familie en vrienden van deze aimabele persoon.


  Maak melding
 3. Jammer hoor ,hij ergerdevzich teveel aan de situatie in dit land hoe er wordt omggegaan met ons stasts middelen foei toch suriname.is to late


  Maak melding
 4. Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten

  Sterkte aan het gezin, familie, nabestaanden toegewenst.

  Al zijn werk en inspanningen om Suriname goed financieel- economisch te stabiliseren (inter)nationaal, goed, betrouwbaar met perspectieven is te niet gedaan door ddb, gangsters en paarse kakkerlakken, zelf die in Nederland te vinden zijn. Ik vraag me af wat die paarse kakkerlakken in Nederland zoeken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Hij is heengegaan en hoeft zich niet meer ergeren aan het zwaar financieel corrupt wanbeleid en monetair verval dat dit jaar al te merken is op grote schaal. Oerdomme debiele idiote domme paarse paria’s zullen met de dag toenemen met hun begi begi gratis ete, drinke en huisje nietsdoen paarse ddb bezeten luierende mentaliteit.


  Maak melding
 6. sme gecondoleerd, hij was een goede mens en goed voor zijn functie goed voor het land sme..

  maar na zijn vertrek als minister, kun je niet zeggen dat de opvolgers het beter gedaan hebben, ze waren allen misdadigers, boeven oplichters zelf ver rijker vooral na de 25 mei 2015 is sme leeg geplunderd geroofd..

  ook nooit meer verantwoording afgelegd en zo is ons land naar de bliksem gegaan..

  onze nakomelingen zullen het niet beter hebben, jammer dat de huidige boeven moordenaars oplichters het niet gaan meemaken….


  Maak melding
 7. Gecondoleerd,

  Gecondoleerd alle nabestanden en zijn partij-genoten !!
  Ook RobG en Kevin gecondoleerd ; jammer dat mensen die hij heeft geleerd hoe je positief zaken kan veranderen die door de paarse kakkerlakken zijn teniet gedaan, nu Redi Moesoes zijn geworden.Ik denk aan een Prof.op de Centrale Bank (was adviseur van NPS) en een Tjong A Hie, (ook NPS-er, nu Redi Moesoe)) !! Geld stinkt niet !! Aksi Brunsie !!


  Maak melding
 8. Oma taki, zijn goede werken volgen hem, hij is een ware zoon geweest van Suriname. A no leki deng didibri paarse verdoemde misleider en duivelse trawanten, hun slechte werken volgen hen na als zij het tijdelijke met het eeuwige verwisselen, zij zijn misbaksels van zonen van Suriname, die ze tot een woestenij willen maken voor paars misdadig verderf leki, roof, moord, drugs, leugen en paars verderfelijk bedrog. Ndp na a moro bigi vloek sa habi ndper’ s en kondre,. dankzij deze paars misdadig verdoemde ndper ’s aanhangers van hun afgod ddb, de misdaadbaas. Alleen zieke paars misdadig bezeten geesten houden van ddb.


  Maak melding
 9. Nogmaals mijn condoleances aan het adres van de familie en vrienden van ex minister Hildenberg. In mijn puberjaren heb ik de heer Hildenberg leren kennen toen hij samen met vele andere Surinamers waaronder Henk Goedschalk studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Humphrey was een rustige en vriendelijke man met wie ik af en toe van gedachten wisselde over o.a. koetjes en kalfjes en over economische, sociale en politieke vraagstukken.

  Dit bericht had ik al eerder geplaatst maar door de een of andere redenen is het artikel niet verschenen in het portaal van WKN.


  Maak melding
 10. Een waarachtige Surinamer, die daadwerkelijk niet aan de kantlijn was blijven staan is heen gegaan. Moge zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding
 11. Enkele ndper’ s geven de overleden toch de eer. Geweldige uiting van deze paarse ddb bankrover, moordenaar en drugs aanhangers. Ere aan wie ere toekomt, dat kunnen ze niet toegeven of zeggen van de baas der misdadigers die ze desondanks blijven dogen en verafgoden. Want dat na schande aan wie schande toekomt, na alla ndper ‘s. Ndp na soso misdaadvloek. Oma sreef e verwonder, dus fa kang dat deng no mang meki onderscheid? Omdat na soso lobi ddb eng paarse schijt en druiperige pis vol paarse misdadige wanbeleid, corruptie en bedrog.


  Maak melding
 12. ja hij kon er wat van. Sparen voor het land. SAP 1 en SAP 2. Het volk moest de buikriemen strak trekken. En nadien bleek geen productie of productieve werkgelegenheid. Wel n vette Varken vol geld. Voor n stel mannen die er niet mee om wisten te gaan. ja hij heeft gespaart voor de NDP.

  jammer genoeg niet aan productie gewerkt.
  dat zou de volgende fase zijn. maar het volk koos voor Njan Dringie Priesiere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES