vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVerhoging prijs melk en melkproducten in Suriname

Verhoging prijs melk en melkproducten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De prijs van melk en melkproducten van Melkcentrale N.V in Suriname is per 1 juni naar boven bijgesteld. Een liter melk kost voortaan SRD 6,25. Dat is een verhoging van vijftig cent. Melkcentrale-directeur Dewkoemar Sitaram heeft de nieuwe prijzen donderdag in een bekendmaking vrijgegeven. Hij wijt de verhogingen aan de huidige financieel-economische situatie in Suriname met als gevolg dat de prijzen van rauwe melk, grondstoffen en transport in de afgelopen periode zijn gestegen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Bouta en zijn intelligente adviseurs het Surinaamse volk bedankt jullie wederom voor de prijsverhoging.
  Dank u, u heeft weer goed werk gedaan. Klootzak!


  Maak melding
 2. Aanleiding tot de import van gesubsidieerde melkpoeder uit Europa?
  Ook in NL zijn de melkprijzen flink gestegen het afgelopen jaar.


  Maak melding
 3. Maar as die kindere kreige nu meer duure melk, dang hun waarde steig tok ook? Dang sei worde nu tok ook duurder? Is dit goet voor ekonomie?


  Maak melding
 4. Surinamse volks zijn niet Dom!ze hebben bewust gekozen voor deze regering,vooral de jongeren..nu Worden ze wakker van sweet dream en die dream gaat langzaam in nachtmerie..self ondervinden is beste leer…meneer President u bent gekozen door de volk en u gast door met regeren en 2020 kunnen die zelfde volk bepalen of u door gaat of niet..


  Maak melding
 5. Ook als iemand van uit het buitenland zou komen en zag dat de prijzen van goederen hoog zijn of zijn de goederen schaars,dan weet de persoon gelijk dat de NDP aan de macht is.
  Het denkwijze van de NDP is om alles duur of schaars te maken.In ieder geval buiten het bereik van het volk houden.Geef het volk daarna pakketten je hebt ze bij de pitten.


  Maak melding
 6. NDP gaat door met verkwisting, insluiting, uitbuiting en uitsluiting van het volk. Dit beleid gaan ze zeker tot medio 2018 voeren. Daarna wordt NDP weer sinterklaas en zal de domme massa weer omkopen, frauderen met stembiljetten om weer aan de macht te komen. Melk tekort zegt niks over anticonceptie of libido van de wakamans; Els van der Pels!


  Maak melding
 7. Nu even wachten op de 2 ndp ‘deskundigen’ Kevin en RobG die ons natuurlijk gaan komen uitleggen dat de prijsverhogingen van eerste levensbehoeften heel knap zo te doen door de incompetente ndp regering.


  Maak melding
 8. Ook de melkcentrale ontkomt niet aan de maatregelen die de overheid moet treffen om de economie gezond te krijgen. De overheid moet de subsidie aan de melkcentrale afbouwen omdat de inkomsten van de overheid door de crisis op de goud-, olie-, en grondstoffenmarkt minder inkomsten heeft. De consumenten moeten thans het deel dat de overheid subsidieerde nu zelf betalen.De Surinaamse economie wordt hiermede ook hervormd. Deze hervorming is nodig om de efficiency in het land en bij de overheid door te voeren. Mensen moeten gaan beseffen dat economische hervormingen in Suriname dringend nodig zijn. Zo is het en niet anders. Dus, de toetjes, vla, joghurt en melk wordt niet meer door de overheid gesubsidieerd.


  Maak melding
 9. मांस मछली के दाम खूब बढ़ाओ | कफरी ये सब अधिक खाते हैं ||


  Maak melding
 10. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  In een democratische rechtsstaat mag het volk de president en
  volksvertegenwoordigers kiezen. Soms beide rechtstreeks, in bepaalde gevallen trapsgewijs.

  Het Volk moet wel over een bepaalde intelligentie en ontwikkeling beschikken om te weten hoe daarmee zichzelf minimaal het cijfer voldoende, ruim voldoende, goed, zeer goed of uitmuntend te geven, in alle andere gevallen een cijfer geven zegt dat het volk zwak begaafd is. De lijders/leiders, kandidaten van de partijen hebben dit snel door.

  Eem volk dat kiest voor petjes, T-shirt, parbobier, linzensoep, buke-muziek i.p.v. haar uitdagingen, noden, welzijn, welvaart, doelen zal het niet redden en die niet kan lezen of schrijven, zaken begrijpen. De Surinaamse kiezers moeten datgene wat er nu in de politiek gebeurt en begon sinds 25 februari 1980 maar eens goed onder de loep nemen en kijken wat het hun gebracht heeft.

  Velen waaronder ik hebben de ( jonge) kiezers, wandelmars kiezers in paarse kleuren vaak gewaarschuwd, maar zij wilden niet luisteren. Zij vonden dat de Noordzee hen met rust moest laten. Deze paarse kiezers moeten één ding goed onthouden, de Noordzee heeft Suriname maar zeer beperkt nodig. Het KLM-vliegtuig of hun vrachtschepen hoeven Suriname niet aan te doen. Alles dat Suriname te bieden heeft kunnen ze ook elders vinden. Suriname heeft meer aan de Noordzee dan omgekeerd. Zie maar de officiële taal het Nederlands, waar de meeste Surinamers wonen die naar Suriname komen, als er nood is, waar dat vandaan komt, zie de schoolboeken die uit Nederland komen, hoewel Eddie Jozefszoon ook voor miljoenen euro schoolboeken heeft gekocht die op de planken van het ministerie van onderwijs zijn blijven liggen, enz.

  ddb en gangsters, adviseurs zijn met hun enige eigen belang bezig en niet met het Surinaams belang. Zie maar wat er gebeurt telkens als ze een regering mogen leiden.

  Een mini ster noemt een dna-lid een koe. Een term hiervoor in de psychologie is projectie.

  Suriname en de Surinamers zal het never, nada, nunca, nooit, nevel nul, niks, notie, negatief met ddb en gangsters redden, enige welvaart en welzijn, normen, waarden, democratische rechtsstaat, mensenrechten, orde en veiligheid, enz, (inter)nationaal.

  Wat voor goeds heeft ddb en gangsters Suriname gebracht sinds 25 februari 1980. Daarom moet het volk ook goed kijken, naar de woorden die deze luitjes gebruiken tegen anderen, tenzij het volk ook in dat categorie gerekend kan worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding
 11. @RobG
  Je kan in 1 keer zeggen dat het heel knap van je baasje is de bevolking te doen lijden.
  By the way die 400000 dollars aan subsidie voor je baasje,is het al op,heeft je baasje het al verspild?Die subsidie aan je baasje moet stopgezet worden !


  Maak melding
 12. Niet steeds lullen en klagen in SWITI Sranan in alle landen in de wereld heeft men te maken met prijsstijgingen.Wanneer worden jullie in SWITI Sranan een keertje inventief.Jullie weten niet wat jullie hebben tot dat jullie het kwijt zijn.
  odi odi


  Maak melding
 13. Altijd maar die vergelijking met Nederland.Wordt er zo moe van..Ook de particuliere huurwoningen in Nederland stijgen maar dan krijgen de mensen in en bij de sociale dienst huurtoeslag die kan oplopen tot honderden euro’s.Er bestaat..huurtoeslag,zorgtoeslag,kindertoeslag,etc etc.Allemaal goed geregeld voor de minderen bedeelden onder ons..pfff wordt hier zo moe van.


  Maak melding
 14. Robg@
  Ik denk nee ik weet het zeker jij bent econoom in Maduro dam Scheveningen.
  Je heb je met de laatste post onstervelijk belachelijk gemaakt.
  Nu snap ik dat sranang failliet, het door die super intelligente mens die aan het bewind zijn, die gaan er nog steeds van uit dat je met geld lenen het land kan redden simpel maar niet doeltreffend. Simpel ge zegt, als je 1000srd verdient kan je geen 200. 000. 000 uitgeven tenzij je zeker weet dat je het terug verdient en dat geloof ik niet


  Maak melding
 15. Mundo@
  Je doet je naam geen eer aan in tegenstelling van je nick name, ben jij behoorlijk wereld vreemd, dat er prijs stijgingen zijn dat dat kopt, alleen stijgen onze lonen mee, plus wij hebben geen deflatie van 70-80% nadenken voor je wat post.
  Odi Odi


  Maak melding
 16. Haco, jij heb een zware hypotheek op jou genomen om te pretenderen het beter te weten op economisch gebied. Kan jij een heldere verklaring geven over o.a. de prijsstijging van de melkcentrale. Ik onderschat jou omdat ik weet dat je alleen maar gebakken lucht verkoopt.


  Maak melding
 17. @ RobG

  ” de toetjes, vla, joghurt en melk wordt niet ” ..
  Het is niet “wordt” maar “worden” ..

  Je hebt je lessen niet goed geleerd ..


  Maak melding
 18. laten we beginnen met die gesubsidieerde privileges van die dieven
  bij de belastingbetaler weghalen zodat zij in alle rijkdom kunnen leven


  Maak melding
 19. Aandeelhouders Melkcentrale:
  Tot en met 14 oktober 2010 was de Staat Suriname als enige aandeelhouder vertegenwoordigd door het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Met ingang van 15 oktober 2010 is de Investment and Development Corporation Suriname (IDCS N.V.) de nieuwe vertegenwoordiger namens de aandeelhouder .De directeur van de MCP is dhr. drs. D. Sitaram.

  Vermoedelijk is hier iets anders aan de gang. Lonen verhoogd, zodat de verhoging van melkprijs noodzakelijk is geworden?


  Maak melding
 20. Suriname is een vervloekt land en dit gaat nog erger worden. Vluchten is de enigste optie als het mogelijk is. Jammer voor de goeden die zullen ook geslachtofferd worden. De vruchten zie je nu al van wat geplant is door het volk. Het is niet alleen de schuld van de regering maar de mentaliteit van het grote deel van de bevolking.

  Criminaliteit, criminalisering en stemmen voor criminelen en criminaliteit is nooit goed. Karma is a Bitch.


  Maak melding
 21. Ik raad alle moeders aan met ontblote borsten te lopen zodat alle hongerige kinderen naar hun borsten kunnen grijpen en zuigen. Want die koeienmelk is te duur geworden.


  Maak melding
 22. RobG
  aha nu tover je weer iets uit de lege hoed.
  Je bent naar het Atheneum geweest zeg je. Weet je het zeker?
  Want even opsommen
  Lagere school (neem ik aan)
  Atheneum
  Economie Universiteit (Groningen)
  IT cursus
  Docent

  smeerput 7 zegt het weer


  Maak melding
 23. hoe armer de mensen zijn mofina wan des te meer kinderen ze maken, hoe komt dat..

  kunnen ze soms niet afblijven van die potlood..

  kijk maar in de blanke wereld, hebben de witte mensen bijna geen kinderen meer, leven als welvarend in weelde..

  onze mensen pinaren no ka , lijden honger elke week een kind erbij , niet wetende wie de vader is..

  en dat noemen ze srefidintie..


  Maak melding
 24. Nieuw produkt op de markt !! Moeders bieden zich aan als zoogmoeder !!, uiteraard tegen betaling .
  Bij mij in de buurt zijn al een paar moeders uit het binnenland waar je tercht kan > Elk jaar een kind wil zeggen, non-stop zoogtijd. Paarse kakkerlakken zijn welkom, zo krijgen ze de paarse indoctrinatie met de moedermelk gelijk mee !!


  Maak melding
 25. Bigi sma…

  die RobG liegt en verzint alles bij elkaar. Komt uit het paarse nest van pathologische leugenaars.

  In zijn sociale huurflatje in de Bijlmer, ingericht met Ikea-shit uit de kringloopwinkel slaat deze stumper soms volledig op hol.


  Maak melding
 26. Er heerst een vloek over land en volk, de naam ddb en ndper’ s. Een misdadig vervloekt oerdom paars bezeten debiel zeer slecht van aard volk, zo leider, zo aanhangers, zo oerdomme paarse klote verarmde paria’ s


  Maak melding
 27. Jammer dat de melkboeren niet van de prijsstijgingen kunnen profiteren. Wie wel profiteren zijn de ndpers die poedermelk importeren.

  We moeten de melk en producten boycotten. Niet kopen.


  Maak melding
 28. @Robje-G-leerling-propagandist van Opa D, komt met ONZINNIGE ROTZOOI , hij zegt : “Ook de melkcentrale ontkomt niet aan de maatregelen die de overheid moet treffen om de economie gezond te krijgen.”

  De economie van Sranan is door Opa D en zijn wanbeleid te gronde gericht ! Negatieve groei, krimp !

  Alle goederen en grondstoffen die moeten worden geimporteerd, worden duurder, als gevolg van wanbeleid en waardedaling van de Sranan munt !

  Opa D en clan hebben Sranan FAILLIET gemaakt ! Het drukken van MILJARDEN aan ongedekte SRD-biljetten heeft Sranan munt gekilled !

  Het wanbeleid en de openlijk toegestane corruptie moeten worden gestopt !

  Pak de Carifesta-boeven, de OW-boeven, de naschoolse-opvang-boeven, de EBS-boeven, de sneltrein-boeven etc etc op en gooi hen in de cel !

  Donder anders op, en geef bestuur in handen van een zakenkabinet om orde op zaken te stellen !

  PS : De laatste cijfers wijzen OPNIEUW uit dat de staatsuitgaven HOGER zijn dan de staatsinkomsten !

  De corrupte leiding van het land moet weg !!!

  Robje-G-de-leerling-propagandist, volg een rekencursus,
  1 +1 = 2 ! Alleen bij de NDP en Opa D is 1 + 1 = 3 !!!


  Maak melding
 29. Bij mijn weten is de subsiedie er al af vanaf 2006.
  En werd o.a. Michie in 2008 behoorlijk dwars gezeten door het ministerie van LVV en verplicht om de veel te duur aangeboden melk van de surinaamse veehouders af te nemen waardoor men er voor gekozen heeft melk te mengen met melkpoeder.
  De prijsverhoging is vooral te danken aan de import van melkpoeder. Dit is vooral te danken aan de Europese Commissie. Die heeft de laatste maanden circa 380.000 ton magere melkpoeder opgekocht om de prijzen wat op te krikken.


  Maak melding
 30. in stand te houden kevin, als sur opgelet had ,hadden ze zelfvoorzienend kunnen zijn ,maar ja we hebben goud en bauxit olie ,dus die agrarische sector gewoon verwaarlozen, achterover leunen ,de grondstoffen reden ons wel, wel we zien het weer nooit op een paard wedden dan kom je te biechten, grond principes een brede economie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES