dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister met korte lont gooit geiten en koeien

Surinaamse minister met korte lont gooit geiten en koeien

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 jun – Gekibbel tussen minister Eugène van der San van Justitie & Politie en enkele leden van de oppositie heeft voor nogal wat deining gezorgd in het parlement. ‘Jo koe! (Koe die je bent, red.)’, riep Van der San op gegeven moment tijdens een toespraak. Kort tevoren hadden oppositieleden wat minder vleiende zaken door de zaal geroepen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons had Van der San vooraf gewaarschuwd.

Eerder tijdens zijn toespraak had hij al gezegd zich niet te willen bezighouden met een ‘geitendief’. Dat moest een lid uit de oppositie zijn, want daar was kort te voren wat geroepen. Simons maande Van der San aan zich kalm te houden en zich niet te laten uitlokken. “Wij kennen het parlement. U moet proberen te concentreren op wat u wil zeggen”, zei Simons. Niet lang daarna was het weer mis.

Van der San gaf uitleg over de ontwikkelingen rond de leiding bij politie. Na de schorsing zei fractieleider van de regeringsfractie André Misiekaba te verwachten dat Van der San de uitdrukking ‘jo koe!’ terugnam. In het parlement behoort iedereen de ander met respect te bejegenen. Bij zijn aantreden als minister zei Van der San de ‘korte lont’, waar hij om bekend staat, te hebben ‘natgemaakt’.

VIDEO:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

94 REACTIES
 1. Deze asshole duld geen tegenspraak, en denkt dat hij het altijd aan het rechte eind heeft, maar in feite is dit heerschap een zielig persoon die geen manieren heeft,laat staan de atetude van een minister heeft.


  Maak melding
 2. Hij schijnt ook geen psychologische test gedaan te hebben wat behoort , die zou hij waarschijnlijk niet doorstaan en ook niet geschikt geacht zijn geworden voor zijn functie.

  het korte lontje dreh..


  Maak melding
 3. Dit zijn de paars voorbeeldfiguren die oerdomme paarse dwaze debiele idioten verafgoden. Ndper’s zijn de ware oorzaak van het steeds toenemend geweld en stijgende misdaden en armoede. Wo ka.


  Maak melding
 4. Mijn advies is om het optreden van de minister aan de rest van de wereld te laten zien zodat men weet hoe het gesteld is met de beschaving van de bestuurders in Suriname. Het wordt alsmaar erger. Dagelijks proberen onze opvoeders de kinderen normen en waarden bij te brengen maar het wordt dweilen met de kraan open zolang wij een ongeleide projectiel als minister van justitie en politie hebben, Een hele generatie groeit nu op met decadente normen en waarden. De voorzitter van het parlement is ook zeer selectief, want ze zei in eerste instantie dat ze de woorden van de minister niet had gehoord.


  Maak melding
 5. KOEIEN ,ja .dat. is de juiste benaming voor deze REDIEMOESOE oppositieleden,..OLIEBOL,…UILSKUIKENS,..en PANNEKOEK,..en EZELS …die mis ik nog in t rijtje die kunnen er ook nog bij !


  Maak melding
 6. Wederom een GENANTE vertoning van Eugène van der San.Vriend en vijand slaan verbijsterd de handen voor het gelaat. Gelukkig wordt hij niet voor de leeuwen geworpen maar als een gehandicapt kind in de armen genomen en met warmte omringd.Laten we met zijn allen bidden om kracht en genezing!


  Maak melding
 7. hij maakt een ander uit voor koe, dan is hij een varken, om in de veeteelt te blijven. dit ongeleid projectiel moet een mini ster voorstellen? De plaats waar t thuishoort is op de veemarkt


  Maak melding
 8. Selectief doof zijn als voorzitter ; horen wat je horen wilt en doof zijn als het niet uitkomt. Een gehoorapparaat zal uitkomst bieden.


  Maak melding
 9. Ha,ha,ha, moet je het commentaar van Marlene lezen. Typisch het kenmerk van de overheersende ‘ de blinde vlek ‘ bij de verkeerden. Deze blinde vlek staat o.a. de ontwikkeling en het oordeelsvermogen van mensen in de weg. Marlene vergeet dat de ongeleide projectielen van het Surinaamse parlement in de oppositiebanken zitten. Denkt zij dat Paul Soemohardjo en Ronnie Brunswijk lieverdjes zijn?


  Maak melding
 10. Ik mag hopen dat jullie dit ook van DIK Trump vinden.Anders zijn jullie net als de wereld leiders die niet luid op durven te zeggen wat ze van DIK Trump vinden en denken.


  Maak melding
 11. Oorzaak en Gevolg.

  Wat zou een psycholoog in zijn psychologisch rapport over dit gedrag van Van der San Vermelden?

  Wat zou een psychiater er over zeggen?

  Er zijn in het bosdorpje Suriname personen, zogenaamde eenoog koningen/ afstammelingen van Afri-Su, als ze wat geleerd hebben en omhoog vallen zijn een gedrag ten toon spreiden dat thuis hoort in LPI of de Amazone bos. Niets anders dan Poelepantje gedrag of Franchepantje gedrag

  Sari (his)Tory

  Tik Joe Bondroe Dai Hoepel Op. No vergiet a tip tip/slipper fie bakka a dorro of wordt het ook, hij moet zijn slippers nog komen afhalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. Is het geen drukfout van de redaktie ?

  ´´ Hij van der San, bedoelde joe Ka ´´.

  De Baas heeft hem als Mini – Ster aangesteld dus no
  wan man kan puru a man dapé.

  Het vocabulaire onder de mini – ster en dna leden, is beneden het niveau binnen het dna.
  Ach ja, ze moeten immers maar het domme en willige ezels tevreden te stellen, dus geen probleem !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 13. Beste RobG

  Het gaat er niet om Brunswijk of Somohardjo maar om een koppige minister die vragen van vermeende geitendieven niet WIL beantwoorden.
  Een minister die zich daarna laat uit lokken door straatvechter Gajadien.
  Een minister die zich niet wil laten corrigeren door de voorzitter van het huis waar hij te gast is.
  Een minister die door de voorzitter, de ondervoorzitter en de fractievoorzitter van de NDP onderhanden genomen moet worden om iets van een excuus uit te spreken. Waarna van hij het overlaat aan de voorzitter waarvoor hij zich geëxcuseerd heeft en waardoor er nu van alles in de handelingen opgeschoond moet worden.

  Beste RobG deze regering bestaat uit lossers, verwaande mini despoten zonder enigerlei management competentie.

  Deze regering is een schande voor het land.


  Maak melding
 14. Levende in een multi samenleving kan de minister niet onwetend zijn van dat zowel de koe als de olifant heilig worden beschouwd bij een deel van de bevolking.
  Een onheuse typering van deze dieren is gelijk aan heiligschennis en een zware belediging voor de hindoe.
  Hopelijk zijn deze woorden niet de lont naar iets ergers.


  Maak melding
 15. Ik heb net de life stream van het “jo koe” incident terug gezien.
  RobG ga ook even kijken op dna.sr en naar livestream en daarna naar Youtube en u kunt de Bokito van der San zien acteren.

  In een normale regering was deze man door de Vice President en de Voorzitter van het Parlement verwijderd.
  De president rest slechts 1 beslissing deze minister te ontslaan omdat deze glashard gelogen heeft door te stellen dat de uitspraak buiten de microfoon gedaan was.
  De man is een leugenaar.en werd zelfs door Misiekaba tot de orde geroepen.

  Van der San is een soort Bokito die men in een kooitje moet zetten. Je kunt aan zijn ogen zien wanneer hij gaat ontploffen.


  Maak melding
 16. Ondanks dat van der San volledig gelijk heeft met zijn uitspraken, ware het beter ze Olifanten geitendief en Olifanten koe te hebben genoemen. Of: Ik heb van horen zeggen dat u een Olifanten geitendief en Olifanten koe bent! Maar het kan echt niet dat hij zich zo uitlaat met de microfoon aan (ik heb begrepen dat het wel mag als de microfoon uitstaat 😉 )

  Het zou overigens ook wel leuk zijn te weten waarom hij deze uitspraken heeft gedaan, ik bedoel wat is er door die Olifanten geitendief en Olilifanten koe tegen hem gezegd. Maar het kan en mag niet nee.


  Maak melding
 17. @Kevin
  Jou van der san is een schoft.de paarsen in de assemblee zijn schoften..Zie je de oppositie zij gedragen zich .Ze konden ook schreeuwen ‘meneer de dec moordenaar’,tegen brunsie konden ze ook zeggen ‘meneer de bankrover’,of meneer de crimineel met afschuwelijke amnestie,Van de assemblee konden ze een markt maken.Gelukkig weet de oppositie zich te gedragen en verdragen.Jammer dat de oppositie de assemblee niet toespreekt met’meneer de dec moordenaar’,want dan horen we niet van jou dat de oppositie gelijk heeft.wat werkelijk jammer is.Jou van der san dacht zeker dat hij op een markt veilig was,Jou van der san is echt een zondagse koe!!


  Maak melding
 18. @Ray….heb je Olifant Jogy Jogy tekeer horen gaan? Dat is jouw standaard van “gedragen”? Dezelfde standaard die jij hier toepast.

  Als jij het allemaal zo goed weet, waarom kom je niet naar hier en gaat vooroplopen in elke protestmanifestatie. Jij bent het type: opruien en schreeuwen van een veilige afstand.
  Hoe moeten mensen jou serieus nemen: Grappenmaker


  Maak melding
 19. Ik heb gelachen om deze grofbek `Dhoeki 2`met zijn opmerking `Jo Dong Kaw`. Sjinnie met de korte lont is van hetzelfde kaliber als Rachied Doekhi.

  Who`s here to Blame?: Ik denk de van moordverdachte en veroordeelde crimineel die Sjinnie heeft benoemd als mini-ster.


  Maak melding
 20. Jojo, ik vind de uitspraken van de minister zeker niet aanbevelenswaardig. Maar wat dacht je van de uitspraken van presidenten Bush, Sarkozy of Berlosconi? In vergelijking met deze personen zijn het strelende woorden die van der San heeft gebruikt. Ik vind zijn opmerking daarom een vlijende opmerking aan het adres van Gajadien.


  Maak melding
 21. @Kevin
  Als Jogi tekeer gaat geven we hem op zijn donder!Wij laten hem weten dat hij vrij is de vhp te verlaten. Wij willen niemand die tegen zijn wil gedwongen voelt binnen de vhp te blijven.Wij moedigen Jogi niet zoals jij meneer kort lontje van der san aanmoedigd,maar dan …jij bent 1 van de paarsen die het niet beter weet,
  Jij woont in Suriname en dat maakt ons verdrietig.Wat ga jij voor Suriname kunnen doen?!Niks ,van jou verwachten we niks,Jij bent eerder een last voor Suriname.
  Geef niet waar ik woon.Ik ben altijd nog een surinamer en ik zal altijd voor de rest van de surinamers opkomen die het niet durven.Onze doel is je baasje achter slot en grendel te zien sinds hij een ordinaire crimineel is en zijn amnestie bevestigd hoezeer wij gelijk hebben.


  Maak melding
 22. Dit individu (mini-ster), is natuurlijk gewoon ordinair en asociaal.

  De ‘not my president’ vond het nodig deze mini-ster te presenteren als zijnde; de man met het ‘kort lontje’, maar tsja wat verwacht je anders van een ongeschoolde.

  Onjuist gebruik van de koloniale taal.


  Maak melding
 23. Ha, die Ray.

  Everything oké?
  Waarom ben je verdrietig, niet doen hoor.

  Deze gast woont wel (tijdelijk) in suri, maar is niet stemgerechtigd.
  D.w.z. het heeft een Hollands paspoort en werkt bij de suri-afdeling van een Internationale organisatie ‘one of the big four’, die de boeken van de staat controleert.

  Snappie, logisch dat het een ‘wedstrijdje’ wil houden, over wie, wat, wanneer, welk Overheidscontract is aangegaan.
  Het schrok zich een hoedje toen het duidelijk werd wie het land draait.

  Dus darling Ray, leun achterover en neem een zware fatoe op dit individu.
  Ter herinnering, weet je nog: Zem opa was bigie mattie met bouta.

  Gr van de sister met het olifantengeheugen.


  Maak melding
 24. @Kevin

  Kijk naar de live stream en de reacties van Simons (proberen te negeren) en Misiekaba direct vergoeilijken maar qua woord keuze en procedure geheel veroordelen.

  In zijn betoog beet hij van der San zelfs toe dat hij moest luisteren.

  Alles buiten de microfoon wordt niet geregistreerd en is dus geen onderdeel van de beraadslagingen.

  Jogi is een ster in het schaamteloos buiten de microfoon de zaak op stang te jagen. De enige reden om de man verkiesbaar te stellen.

  RobG.
  Wat andere presidenten in hun parlementen formeel uitspreken of uitspoken is niet de norm. Ik kan mij alleen voorstellen dat Berlusconi heel onmogelijke uitspraken deed maar wie neemt en nam Berlusconi serieus buiten Italie.
  U moet de normen niet verplaatsen naar anderen.
  We kunnen Bouterse 16 lijken ook niet naast Mao tse Toeng plaatsen 70.000.000 lijken (ook niet zelf vermoord).


  Maak melding
 25. =Wie kan mij met deze stukje korte tekst helpen? wat moet ik hieronder gaan verstaan???

  ==Minister Ronni Benschop van Defensie heeft in nog geen twee minuten donderdag in De Nationale Assemblee korte, maar bijzonder belangrijke antwoorden gegeven op vragen van volksvertegenwoordigers. Hij deelde mee de herinvoering van opsporingsbevoegdheid van de Militaire Politie (MP) in de maak is en dat de cassavefabriek onder beheer van Defensie zal komen.


  Maak melding
 26. @Esmerald
  Altijd als ik de halve gare Kevin hoor praten en hoe hij jaft een surinamer te zijn ,vraag ik mij af waaraan Suriname dit te danken heeft.Zie je dan denk ik dat Suriname ineens gewoon zomaar nog een bouta erbij heeft ,echtwaar!
  @Ira
  Nu gaan de heren van defensie cassave planten.Dat is voordeliger dan oorlog voeren met onzichtbare vijanden.
  En dit is gewoon camouflage hoor,hun echte werk zal gedaan worden op de hennepplantages!


  Maak melding
 27. Ira,

  Niet zo moelijk:
  De MP wordt in ere hersteld en de cassave fabriek zal gebruikt worden dor de militairen voor hun eigen voedselvoorziening.

  Dat de MP in ere hersteld wordt heeft er waarschijnlijk mee te maken dat militairen mee patroulleren maar geen enkel bevoegdheid hebben


  Maak melding
 28. @Kevin; jo schaamteloze kakkerlak. Tori may chodo. Jap ham span haathi keh laar tor mai keh but meh ghoeserlie, tab tu saitan djanem lele. Tjaltjata!


  Maak melding
 29. -Dank u allen voor de info. Ik wacht het af hoe het verder zal uitpakken.

  Wat ik wel weet is het feit dat Bouterse heel veel zaken naar zich toe trekt om te bepalen wat er mee moet gaan gebeuren.
  De tijd zal het leren.


  Maak melding
 30. @Kevin
  Jij bent een stink RACIST.Vergeet niet waar je op lijkt .Kijk even goed in de spiegel en dan je vieze stront bek op trekken.Je moeder is flink genomen door een Olifant daarom heb je steeds over je vader.


  Maak melding
 31. Mi gado, mi masra,
  Look who is talking : Jo koe !!! A “dong kaw” Eugene die zijn dochter perse wilde laten slagen voor toelatingsexamen naar de MULO; hij zette personeel van examebureau onder druk.Weet deze klootzak niet dat ambtenaren een eed cq belofte afleggen !!
  Sedert hij is aangetreden is een stijgende lijn in misdaad in het land!
  Straks gaat hij opdracht geven dat Meriba vrij gelaten moet worden !!
  Kan beleidsadviseur “RASTAMANG” op het kabinet deze Eugene niet onder zijn hoede nemen om te begeleiden !!!


  Maak melding
 32. Alle ndper’ s zijn als paarse poepvliegen, parasieten , bacterien en vieze wormen die leven van de misdadige onberechte mensendoder, zoon des duivels die ze zal doen lijden no ka. Dat oerdom paars volk zal paars bitter lijden tot op hun botten, wacht maar af. Niemand zal helpen, want ook al wilt men helpen, ze hebben liever hulp van baas die ze paars laat schijten en pissen van pure ellende, zodat ze hongerig en dorstig hun eigen shit dwingend zullen moeten opvreten en opdrinken. Die shit is ddb en duivelse trawanten sa e mek deng ka dag na dag tot de ka dee nanga dee moro. Bun dat baas eb co e mek deng dong paars volk ka. Tjies deng mooi beet, Vene beng waskow ding paars verworden rioolratten en ongedierte des misdaad, neks no fout krijsten en piepten deze idiote ndper’s neks no fout a wiens we ka, we ga weer vo vijf. O mpp ka dang.


  Maak melding
 33. Ik heb gekeken naar TBN Prime Alert 25 minuten lang naar de body language van Sjinnie die boekdelen sprak:

  Dit is een minister onwaardig. Hij kan zijn emoties niet in bedwang houden.

  Shame on you Sjinnie!!


  Maak melding
 34. cassave poeder heeft één maal de zelfde kleur als die zeer bekende dure handels waar wat ”coke” wordt genoemd..

  het geeft duidelijk aan, dat er hier bij grote handel gedreven kan worden in de export..

  dus komt de droom langzaam meer zeker uit..

  slapeloze nacht gewenst..


  Maak melding
 35. Deze mini-ster weet te weinig van Staatsrecht en van Strafrecht, helaas heeft Opa D op deze post iemand nodig die de bevelen van Opa zonder vragen opvolgt, wanneer geweld moet worden gebruikt tegen het Volk !

  U heeft dit ZWAAR GEWELD tegen vredelievend demonstrerende landgenoten, onlangs al kunnen zien !

  Met weinig kennis kan je niet tegen een stootje, een minister onwaardig !
  Een zwakkeling die geparachuteerd is ivm het inzetten van geweld !

  De mensenrechten in Sranan zullen steeds verder in de verdrukking komen en zullen in ernstiger mate worden geschonden !

  Sranan gaat helaas Venezuela achterna, met mega-inflaties, verarming, manipulatie van de Rechterlijke Macht en met het gebruik van GEWELD tegen ongewapende vreedzaam demonstrerende burgers !

  SARI TORI INI WAN FAILLIET KONDRE !!!!!


  Maak melding
 36. Haco, van mij krijg jij een dikke middenvinger voor jouw gezicht. Ik zie jou het liefst voor de kust een doodstrijd voeren tussen een stel vraatzuchtige/bloeddorstige witte haaien en dat een NDP-er jou uit de benarde positie komt redden. Door de jouw blinde vlek ben je alleen maar op zoek naar bepaalde kersen om een punt te maken. Er is helemaal geen verschil tussen jou en de persoon van Curtis Hofwijks of Maisha Neus of Gajadien. Jullie zijn allemaal een stel idioten. ONTKEN DIT NIET………..!


  Maak melding
 37. Dit is Suriname vandaag.Helaas moeten wij het hiermee doen.Je ziet aan zijn uitstraling dat iets niet goed is met de man.Ik denk dat de hij hulp nodig heeft.Na wan sikie mang.


  Maak melding
 38. Het handelen van de diverse spelers is ver beneden peil en een democratie onwaardig. Een minister hoort zich op beschaafde wijze te verantwoorden in de DNA en er moet alles aan gedaan worden dat DNA leden met respect behandeld wordne en hun vragen kunnen stellen en daar ook antwoord op krijgen.
  Niet alleen Van der San heeft zich ernstig misdragen. Ook de rol van Simons en Misiekaba is beneden alle peil. In een beschaafde democratie zouden die 3 al lang weggewerkt zijn uit hun functie omdat ze niet naar behoren en op niveau kunnen en willen functioneren.


  Maak melding
 39. Brazilië komt alweer uit de recessie. Tegen de tijd dat er weer verkiezingen zijn heeft de NDP de wind mee. Er blijft niets meer over van het Front. Zoveel lijkt me wel duidelijk. Het volk gaat ze afrekenen op niks doen en demonstreren. De NDP gaat straks in z’n eentje kunnen regeren.


  Maak melding
 40. Joe dong koe. Ie no sab tak mie sab alla sanie? Fa ie durf foe takie tegen mie? Ie naai ding krabita zeker no? Ie loek bong yere. Of ye naai ding mira? Me waarskuw joe, joe krabita foerfoeroemang. No mik grap nanga mi. Mie na minister. Mi na baas foe skotoe. If mi kar ding mang, ding broko joe mars. Ie verstang tok?


  Maak melding
 41. RobG, als er eentje met een blinde vlek behept is ben je dat zelf wel, als het wangedrag van een paars politicus ter discussie staat haal jij anderen van over de hele wereld er wel bij om als bliksemafleider te dienen, de aandacht van het hoofdpersoon af te leiden, dat doe je niet hierin maar alles wat maar met de wanprestaties van wat met paars en Bouterse te maken heeft, hoe doorzichtig allemaal, voor iemand die zichzelf zo ontwikkeld en intelligent voordoet wel heel dom, probeer de realiteit in Suriname eens te zien, niet alleen vanuit achter je PC in Nederland met een gekleurde bril op, maar in werkelijkheid in Suriname, met je voeten in de klei zogezegd, of je bent in Suriname zo als wel vaker gesuggereerd en probeert van daaruit de boel te misleiden, wat wel weer past in de politiek van paars, kortom je bent wel een heel opgeblazen, zelfingenomen, maar ongeloofwaardig mannetje. eigenlijk een in en in triest figuur, wat meer thuishoort in een psychiatrische inrichting


  Maak melding
 42. Johan, ook jij krijgt een dikke middenvinger voor jouw gezicht. Jij meet met twee maten.Ik interpreteer de woorden van de minister als vlijende woorden aan het adres van Gajadien. Als het mijn eigen woorden waren zou er geen graantje onduidelijkheid bestaan over mijn woorden. Ik zou Gajadien op de juiste plek naartoe vervloeken. Hetzelfde zou ik met jou doen. Jij mag van mij wegzakken in een meer vol drijfzand vermengd met drek. Jullie meten met twee maten. Hoe vaak heeft de voorzitter van het parlement jouw idool en spreekbuis Mahinder Jogie tot de orde geroepen. Hij is ook een of meerdere keren uit het parlement verwijderd. Johan, ga toch lekker spelen tussen de Front drek en Front bagger. Jullie hebben een dorpse visie over politiek bedrijven. Foei toch…….!


  Maak melding
 43. Rob.
  Je richt je pijlen wederom op een van de bezoekers op dit forum.
  Het artikel zelf gaat aan jou voorbij.
  Bovendien doe je wat Bouterse cs. ook altijd doen, namelijk de aandacht van het onderwerp proberen af te leiden door er andere zaken, in dit geval andere personen bij te halen.
  Dit is zo doorzichtig en achterhaald dat het niet meer werkt.
  Het is zelf boring geworden.

  Wat het artikel betreft:
  Deze knaap dient ten minste geschorst te worden. Gebeurt het nogmaals dan: reshuffle
  Zo’ n figuur op een ministerpost is een schande voor een ieder zichzelf respecterende natie


  Maak melding
 44. Pico, jij staat aan de verkeerde kant van de lijn net als de personen die kritiek leveren op deze regering. Ik ga ervan uit dat de minister Girjasing het een en ander duidelijk probeerde te maken maar dat het kwartje niet viel bij de autist Girjasing. Deze autist bleef de minister telkens in de rede vallen en dat wekte de irritatie op bij de minister die bekend staat als een man die wil werken en wil aanpakken. Girjasing was echter met boosopzet bezig om de minister te dwarsbomen waardoor hij zijn punt niet duidelijk kon maken. Wat de minister deed is niet nieuw. Het is een bepaalde strategie uit de organisatieleer. Ik zal niet dieper ingaan op deze speciale strategie. Ik ben niet hier om het Front en haar aanhang kennis bij te brengen.

  Trouwens die Haco is mijn inziens een leeghoofdige giftige kwal uit de moerassen van het Front. Dit soort tuig moet men bestrijden met kennis.


  Maak melding
 45. What a joke! Organisatieleer. Die leer kun je beter de parlementsvoorzitter bijbrengen, want zij moet een goede discussie en orde garanderen! Haar falen leidt tot dit soort taferelen! Ze moet hoog nodig op cursus.


  Maak melding
 46. Mensen met een korte lont moeten liever niet dicht bij het vuur gaan zitten. Voor hun eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen.


  Maak melding
 47. Politiek suriname gaan we geen stap verder…deze mensen als bouterse brunswijk somo van der san houden suriname achter in ontwikkeling deze mannen moet je levend in een van de grote mijnputten van suralco gooien en vervolgens dempen .. zo kunnen we suriname nog redden.. niet vergeten tsang die chinees parlementarier van ndp


  Maak melding
 48. @@Pa Henkie van Latour, je schrijft:::::
  Mi gado, mi masra,
  Look who is talking : Jo koe !!! A “dong kaw” Eugene die zijn dochter perse wilde laten slagen voor toelatingsexamen naar de MULO; hij zette personeel van examebureau onder druk.Weet deze klootzak niet dat ambtenaren een eed cq belofte afleggen

  -Sommige mensen vergeten gauw wat ze zeggen en doen en als je ze ermee confronteert weten zij het niet meer.
  Je hebt groot gelijk. Hij had Bouterse toen ook om hulp gevraagd.

  @@RobG, je schrijft:::::

  Pico, jij staat aan de verkeerde kant van de lijn net als de personen die kritiek leveren op deze regering.

  Deze regels heb je al eerder gebruikt naar mij toe en vergeet niet wat ik toen had geschreven::::::Ik heb mijn discipline en zal NOOIT achter een crimineel staan als leider van een land. Mijn ouders hebben mij waarde en normen bijgebracht.
  Je weet ook zelfs dat deze Bouterse volgens de grondwet NOOIT en nimmer president van het land mocht worden.

  Ik zal ook niet achter mensen staan die vies en vuil uitschelden, maar ik begrijp sommigen hun emoties wel, omdat van de jaren 80 deze Bouterse heel veel ellende in het land Suriname heeft gebracht.

  Zodra mensen kritisch zijn tegen de NDP komt het niet goed over bij jou Rob???? waarom?

  Daarom heb ik heel veel respect voor @@@Jojo en nog vele anderen hun mening.


  Maak melding
 49. @Robg alias LAUWPIE,

  Beste lezers,

  Ik vind de zogenaamde ernstige vingerwijzing van August Boldewijn aan het adres van Maisha Neus totaal overbodig. Neus heeft immers nimmer gezegd dat ze de Surinaamse regering zal rapporteren bij de Nederlandse staat. Neus heeft aangegeven de Surinaamse regering te zullen rapporteren bij internationale organisaties als de OAS en de VN. Dat is heeft ze gezegd. Waarom August Boldewijn er meer van wil maken mag Joost weten.

  Boldewijn is voorts zeer eenkennig. Hij weet precies wat aan de vooravond van de Staatsgreep is gebeurd. Hij was toch lid van de Commissie Abendanon? Die Commissie werd toch door de regering Arron Ingesteld om de conflicten binnen de toenmalige Surinaamse Krijgsmacht(S.K.M.) te onderzoeken en de regering ter zake te informeren en adviseren? Boldewijn weet toch drommels goed dat Bouterse zeer goede contacten onderhield met kolonel Valk en hem van a tot z op de hoogte hield? Waarom maakt hij er geen gewag van? Waarom benoemt hij de kwestie van het Nederlandse besluit om de archieven over de Nederlandse betrokkenheid in de pre- en post-revolutionaire periode tot 2060 geheim te houden?

  Want waarom vraag hij Bouterse niet om zijn versie van die geschiedenis? Waar zijn die Surinaamse archieven trouwens? Waarom verwijt Boldewijn Bouterse niet dat ook hij met de ex-kolonisator heeft samengespannen om een wettig gekozen regering omver te werpen? Waarom probeert hij Maisha Neus te linken aan collaboratie met de ex-kolonisator?

  Maisha Neus woon en werkt in Suriname. Zij voelt ook de klappen van de zweep. Waarom vindt men het bezwaarlijk dat zij ronduit voor haar mening uitkomt? Waarom reageren ze zo hyper in Suriname als het woord Nederland valt? Ik moet echt lachen hoor want ik maak anderzijds wel mee hoe de locals zich uitsloven voor de witte Hollanders. De lokale Surinaamse bevolking etaleert een zeer nederige houding ten opzichte van de witte Nederlanders. De Surineds worden evenwel niet zelden onheus bejegend. Dat is me wel opgevallen.

  In ieder geval vind ik de aantijging van Boldewijn, die de pers aangeduid als vingerwijzing, volstrekt overbodig en niet ter zake doende. Boldewijn zwijgt in alle talen over de smerige insinuaties welke door de leugenachtige perschef Limburg over Neus worden gespuid. . Waarom kaart hij zulks niet aan? Ik vind het maar rare snuiters. Als een troep hongerige hyena’s vallen ze Neus aan. Het zijn stuk voor stuk lafaards! Ook Boldewijn.

  Je bent een lafaard meneer Boldewijn!

  W.g.,

  Johan, alias Jopie


  Maak melding
 50. RobG, steek jij die middelvinger van je maar lekker in je hol, met je nergens op slaande aannames, bij jouw is het als je tegen Bouterse of zijn paarse marionetten bent ben je automatisch voor alles wat VHP of het front, een andere mogelijkheid komt niet in die door het paarse virus hersenen of wat daar voor doorgaat, voor. En dat verwijt anderen meten met twee maten. Echt probeer eens een goede psych.


  Maak melding
 51. Ook ik had het genoegen de Surinaamse minister van justitie en politie in actie te zien.Ik weet niet wat die man getriggerd heeft zulke uitlatingen te doen.Maakt niet uit wat er geroepen is vanuit de oppositie maar ik vind dit laag bij de grond,schofterig,schaamteloos gedrag een minister onwaardig.Ik heb nu ook een idee hoe het korps politie in elkaar steekt.Want laten we eerlijk zijn verdient deze man gezag en respect verre van.Ik Ga ervan uit dat ook deze post van me niet geplaatst wordt…het zij zo.


  Maak melding
 52. @ RobG

  “Deze autist bleef de minister telkens in de rede vallen en dat wekte de irritatie op bij de minister ”

  U zwetst. ik heb het Bokito momentje van van der San een paar keer gezien en moet vast stellen dat hij zeker niet in de rede gevallen werd.
  U verzint maar wat en bent niet op de hoogte. Hij had het ook niet tegen Girjasing maar tegen Gajadien.

  Beste RobG u neemt het niet nauw met de waarheid en bent daar door onbetrouwbaar.


  Maak melding
 53. @Henry
  Mooi betoog. Geen speld tussen te krijgen.
  Suriname moet snel en voor eens & altijd afrekenen met het gespuis en de schaamteloze opportunisten er om heen. Er zijn, ook onder de jeugd, voldoende capabele mensen die wel integer zijn. En zelfs als die kostbare fouten maken zal het nog altijd veel voordeliger zijn dan deze charlatans te gedogen met hun dieftige aard.
  Nb Neus is al jaren mijn nick op WKN. Ik ben geen familie van Maisha.


  Maak melding
 54. hoe diep kunnen we nog vallen..

  nog 5..

  sme is radeloos reddeloos richtingloos kortom een verloren land.

  de moordenaar heeft nu alles in de hand., het ka volk is aan het dood bloeden..

  je-pé no dé mo-ro..


  Maak melding
 55. Worden ministers in Suriname nog met excellentie aangesproken/geduid? Zo ja, kunnen ze die aanspreekvorm gelijk door de wc spoelen.


  Maak melding
 56. Jojo, uw blinde vlek heeft tot gevolg dat u selectief informatie consumeert. Gij bent het product van de eenzijdige informatiestromen uit het nest waar u zich thuis voelt. M.a.w. u bent helemaal afgericht en geprogrammeerd door de eenzijdige informatiestromen. De uitlating van de minister is mijn inziens het gevolg van een cumulatie van irritaties die Girjasing veroorzaakte. Ik ben daarom van mening dat de minister vlijende woorden tegen hem heeft gebruikt. Een koe is en blijft een heilig dier.


  Maak melding
 57. Surinaamse minister met korte L door Jennifer aangesproken

  Jennifer heeft gelijk. We moeten vooruitgang boeken en dat bereik je niet al je een korte L hebt. Productie komt in gevaar.


  Maak melding
 58. Maar waarom zou deze minister een dergelijke uitspraak doen? Roept hij zomaar wat? Wat is de oorzaak dat hij zoiets zegt? Wat is de reden dat hij dat zegt? Hoe komt het? Ik heb ook naar het filmpje gekeken op Starnieuws en ik moet constateren dat er sprake was van uitlokking. Een minister zegt niet zomaar iets terug zonder dat daar iets aan vooraf is gegaan. Oorzaak en gevolg dus. De voorzitter had de minister erop voorbereid dat hij zou worden uitgelokt. Hier wordt voorbijgegaan aan oorzaak en gevolg. Ik keur de uitspraak van Van der San niet goed en ik keur de uitspraak van Jogi ook niet goed. Het merendeel van de commentaren hier is gericht op Van der San maar hoe zit het dan met Jogi? Heeft Jogi niet eerst het lontje aangestoken waarna er brand ontstond? Of is de brand gewoon uit het niets ontstaan?


  Maak melding
 59. Rob
  Al zou je gelijk hebben dat deze knaap voortdurend in de rede werd gevallen en ook werd beledigd dan nog zou hij zich niet als een straatschoffie moeten hebben gedragen
  Dat kunnen jij en ik doen, maar niet een minister.
  Je dient soms eerder je tong af te bijten dan je te laten gaan.
  Niet alles wat je denkt moet je ook zeggen.
  Als je dat niet kan of niet begrijpt respectievelijk niet wilt begrijpen dan ben je ongeschikt als minister.


  Maak melding
 60. @ RobG

  “Jojo, uw blinde vlek heeft tot gevolg dat u selectief informatie consumeert. Gij bent het product van de eenzijdige informatiestromen uit het nest waar u zich thuis voelt”

  Beste RobG hoe eenzijdig ben je als de informatie van de bron komt (livestream DNA), eigen waarnemingen en dat ik onderken dat Gajadien van der San heeft zitten sarren.
  Simons heeft hem gewaarschuwd. Desalniettemin is van der San in deze val getrapt en gaat hij daarna liegen dat zijn Koeien uitspraak buiten de microfoon gedaan was.
  De minister van Justitie en Politie levert persoonlijk het KEIHARDE bewijs een LEUGENAAR te zijn en niet geschikt voor deze functie. Hij is betrapt op liegen.

  Harder kan liegen niet bewezen worden. Dat is ook de reden dat Simons alles uit de handelingen schrapt en zelfs wil gaan schrappen in de live stream opname.

  Beste RobG ik ben redelijk neutraal, ik weet hoe ministers en wethouders dienen te reageren op inhoud en uitlokking.

  Mijn blinde vlek valt best mee omdat ik de ene kant en de andere kant van de medaille mee weeg.
  U daar in tegen reageert op de zelfde wijze als Mohammed Said al Sahaf (minister van Informatie van Saddam Hoessein)


  Maak melding
 61. Dit krijg je ervan als je over het paard bent getild.
  Van der San is gewoon dom en dit maakt dat hij primair handelt. Het trieste is dat hij onder een minderwaardigheids-complex gebukt gaat. Wellicht te hoog gegrepen en valt zijn politieke ambt hem te zwaar.


  Maak melding
 62. De wereld leiders zijn oude vis wijven. Als ze hun zin niet krijgen schelden ze of zwaaien met hun kapmes. Het is de tijd van Dódó, Sásá, Jájá en Káká . Tijd geest!


  Maak melding
 63. de moordenaar moet nog een paar daklozen, zwervers wakaman benoemen , dan is zijn wens totaal in vervulling gegaan , daarna kan ook hij zijn ogen sluiten..

  zijn wé ook bevrijd van deze moordenaar, kan het volk het land sme op poten zetten..


  Maak melding
 64. Regering NDP gaan jullie mantelzorg doen in een bejaarde huis .

  De Revolutie is totaal misluk door diefstal en onder drukking van NDP Regering .

  Misikaka word volgende President 2020

  Abdoel of Abboel zeg dat de Cocos project een midden en lange termijn project is .

  Wanneer gaat men de Cocos bomen dan planten is dat dan wel op korte termijn Adboel van NDP.

  Mensen van NDP kunnen zicht melden om Cocos bomen leren klemmen , aan melden bij NDP Centrum Ramon Abrahams of Henk Herrenberg ook bij Graanoost

  Universiteit van Suriname gebouwd in door NDP in 1970 project leider Ramon Abrahams leugenaar .

  Van Der San is Maandraak de Tovenaar haalt hij 2020

  Limbo SRS Radio NDP schrijf geschiedenis wanneer zind je DNA vergadering uit van af 2010 nog nooit een vergadering

  SRS Radio is niet gemaakt voor Odi Odi Radio om te groeten elke dag .

  Limbo laat de mensen van Odi Odi Radio mantelzorg gaan doen bij Bouterse

  Saramacca Kanaal gegraven door NDP in 1962 Project leider DD Bouterse .

  Limbo SRS Radio draai wat muziek nummers van Papa Touwtje voor D.D.Bouterse en de rest van NDP koeien ook .

  De groeten van

  BoBo Bouterse Aan Damsco en rest van NDP .


  Maak melding
 65. Het eeuwige verhaal van de gekrenkte ego’s. Als de mens z’n ego zou kunnen uitschakelen zou hij niet onderdoen voor de Goden.


  Maak melding
 66. Waar hebben ze deze idioot vandaan gehaald? Een proleet pur sang. Moet deze man een minister voorstellen? Zelf in de bananenrepubliek die Suriname nu is slaat deze man een modder figuur. Of heeft deze man de kleur overgenomen van zijn paarse omgeving? Gecorrumpeerd tot het bot, met het naar beneden donderen van alle waarden en normen. Een stinkdier een omgeving waar de stank vanuit de paarse beerputten dominant is.


  Maak melding
 67. Er is onder de NDP vanaf 1982-heden nooit een ontwikkelings- beleid geweest met als doel welvaart en welzijn voor iedere Suri burger. Wat men heeft bereikt is oorlog, roof, moord, corruptie, nepotisme, betrokkenheid internationale drugshandel, bankroet, verpaupering , extreme armoede verdiensten van 35 jaren Bouta. Volk van Su is dit wat U verdient?????!!!!!


  Maak melding
 68. @Il ment
  Joe dong koe. Ie no sab tak mie sab alla sanie? Fa ie durf foe takie tegen mie? Ie naai ding krabita zeker no? Ie loek bong yere. Of ye naai ding mira? Me waarskuw joe, joe krabita foerfoeroemang. No mik grap nanga mi. Mie na minister. Mi na baas foe skotoe. If mi kar ding mang, ding broko joe mars. Ie verstang tok?

  zaterdag 3 juni 2017 om 10:20 uur.

  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Laat deze koeterwaals de volgende keer ontcijferen EZEL.


  Maak melding
 69. Mensen, Mensen, mensen, het parlement in Suriname of in Nederland of in Zuid Afrika of in Amerika is altijd een poppenkast en zal altijd een poppenkast zijn. De grootste leugenaars zitten in het parlement in alle landen van de wereld.

  Wat mensen in de wereld moeten proberen te weten is waar de leden van elke parlement ter wereld hun geld investeren.
  En dan hun geld ook daar inveresteren. Want ik heb nooit een arm lid van een parlement in de wereld gezien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES