‘Breuk met IMF: Suriname komt als oplichter over’

85
'Breuk met IMF: Suriname komt als oplichter over'

PARAMARIBO, 17 mei – Suriname komt als oplichter over. Dit stelt parlementslid en leider van de VHP Chandrikapersad Santokhi. Toen er geldproblemen waren en een bankroet dreigde, is aangeklopt bij het IMF. Het fonds stelde geld beschikbaar, nadat Suriname zich had uitgesloofd om te voldoen aan de eerste voorwaarden. Nu de eerste geldinjectie is gegeven, heeft Suriname ineens geen financiële problemen meer.

Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zei onlangs dat hulp van het IMF niet meer nodig was. Toch was er al een herstelprogramma overeengekomen. Santokhi sprak in het parlement van “staatsoplichterij.” Overigens gelooft lang niet iedereen dat het Suriname ineens weer voor de wind gaat. “Tegen eind dit jaar ontkomt Hoefdraad er niet aan om monetair te financieren”, zegt de econoom Guillermo Samson tegenover Dagblad Suriname.

Monetair financieren is uit den boze met het IMF erbij. Daarom ook zou een loonronde voor ambtenaren niet kunnen. Onlangs zijn salarisaanpassingen aangekondigd. Santokhi en ook andere parlementariërs van de oppositie zijn bezorgd over de kosten. Het is nog niet duidelijk of het herstelprogramma verder uitgevoerd zal worden. Volgens het programma moeten subsidies op onder meer nutsvoorzieningen worden afgeschaft.


85 REACTIES

 1. En straks eist het IMF in één keer het aan Suriname toegekende bedrag terug … net zoals andere banken ook doen. Mag aannemen dat men wel heel goed de voorwaarden heeft nagelezen alvorens men geen gebruik meer “hoeft” te maken van de diensten geleverd door het IMF.


  Maak melding

 2. * DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  * DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN god IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT. AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals aids, het offeren van mensen aan Lucifer waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in usa en europa) en anderen de schuld geven zoals Isis die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding

 3. De oppositie gaat niks meer kunnen doen, want het volk heeft democratisch gekozen om zich te laten leiden door criminelen en oplichters.


  Maak melding

 4. De werkelijke reden om het IMF te bedanken is niet omdat Suriname geen geldproblemen meer heeft.
  Suriname heeft nu geld omdat het ergens anders dan bij het IMF kan / heeft opgehaald tegen voorwaarden die je alleen accepteert als de nood hoog is. Suriname is skeer.
  Hoefdraad bekommert zich niet om terugbetaling van de leningen. Belangrijk is voor Hoefdraad: “zorg dat IMF wegblijft omdat ze eisen stellen die ons de regeermacht zal ontnemen omdat er geen goede plannen zijn en geen sluitende begroting”.
  Ja precies zoals Samson zei “Suriname zal monetair financieren” wegens gebrek aan productie die inkomsten genereren.
  Gebrek aan werkgelegenheid
  Gebrek aan een goede planning om productie te vergroten
  Gebrek aan geld om productie te stimuleren
  Gebrek aan kader en intellect die sturend en planmatig kan opereren
  etc

  En tot slot
  Hoefdraad is liever het IMF kwijt omdat ook de eis van intrekking subsidie etc niet kan.
  Government take wordt gebruikt om de subsidie op brandstof af te bouwen ja zelfs dat kunnen ze niet doen. kijken wat het 1e kwartaal 2017 zal opleveren

  Kijken wat het


  Maak melding

 5. Als dit geen wanbeleid is dan weet ik het echt niet meer. Met heel veel fanfare werd het IMF binnengehaald door deze K-administratie, waarbij het volk van harte werd gefeliciteerd met deze mijlpaal.

  Ik hoorde zelfs KUMAKOISI deze organisatie de hemel in prijzen om daags daarna te komen vertellen dat het IMF koud en berekenend is.

  Mijn God: Deze man moet zo snel mogelijk verdwijnen samen met Wonderboy Gilmore.


  Maak melding

 6. @miep..je ziet spoken over dag,last je behandelen door een psychiater.zonder imf was vee! Landen bankroet..imf pdobeert su een oplossing te bieden en nu heeft su imf niet nodig…


  Maak melding

 7. Santhoki spreekt een waarheid als een heilige koe.

  Met de IMF overeenkomst heeft Suriname zich uitgesloofd om allerlei plannen te maken. Door die plannen kreeg de CBvS de eerste IMF tranche van $ 81.000.000 en een aantal relatief
  kleine leningen los bij meerder Ontwikkelingsbanken.
  Op staatsolie kreeg het een grote Oblgatie lening tegen extreme rentes.

  Het voorgaande is een geheel dat nu door Suriname defacto verbroken wordt nu Newmont voor extra deviezen zorgt en de import stilvalt omdat de burgers niet meer kunnen kopen.

  De deviezen van Newmont vertrekken langs de kortste weg naar haar moeder voor Fees en Aflossingen/Afschrijvingen/ Rente.

  Het is normaal dat bi het verbreken van akkoorden nakoming gevorderd wordt. Zie het probleem van staatsolie dat de grote obligatie lening nodig maakte. Goedkopere financiers zegden hun leningen op omdat Staatsolie ten onrechte dividend wilde uitbetalen aan de staat.

  Wat gebeurd er als IMF nu haar 1ste tranche terug vordert en dan de andere leningen volgen. Dan neemt de deviezen voorraad extreem af en kan Boefdraad slecht monetair financieren.


  Maak melding

 8. Echt ondankbare ndpers!
  Ze vergeten dat het de IMF is geweest die hun mars redde eerder, Nu hebben ze zogenaamd de IMF niet meer nodig.Maar de IMF gaat zijn geld wat zij reeds gedoneerd hebben aan bouta en bende terug eisen en onze nakomelingen zullen het slachtoffer worden,
  Hey IMF heb alvast de volgende lening gereed want de ndpers gaan terugkeren met hangende pootjes.Bedelaars keren altijd terug!~!Wij hebben helemaal geen medelijden met je IMF,je was gewaarschuwd!


  Maak melding

 9. EZEL,.Ray ..De ene dag IMF uitmaken voor boeven,nu verdedig jij IMF…alleen om te ZEIKEN tegen de regering,..joe toe moffo gong joe ! zielige RAT !


  Maak melding

 10. Hopeloos wat het volk te wachten staat…..komende jaren…….deze gigantische puinhoop van bouta zal nog vele jaren nadreunen in de Surinaamse samenleving……!!


  Maak melding

 11. Ik denk dat deze breuk gevolgen zal hebben voor Suriname. Hebben de( wan)beleidsmakers hieraan gedacht? nee dus, want nadenken bij deze gasten is echt ver te zoeken?

  Misschien denkt men dat het IMF niet meer terugbetaald hoeft te worden?

  Suriname heeft zich internationaal zichzelf voor schut gezet door de deal met het IMF op te zeggen.
  Men gaat nu geld moeten lenen tegen een hele hoge rentevoet (obligatielening).


  Maak melding

 12. Het is ook nooit goed. Eerst wil men besist geen IMF en nu het IMF wordt bedankt is het weer niet goed.

  Als je een hond wilt slaan is een stok snel gevonden


  Maak melding

 13. Volgens mij heeft Abdoel (Abdul) het bestaan van dit forum ontdekt. Wat een onzin, wanneer je als regering USD 700.000.000 in de staatskas achterlaat is het negatief, wanneer je als regering door crimineel gedrag de staatskas wederom leeg maakt moeten wij dit als positief ervaren.
  Voor alle duidelijkheid, van een MOORDENAAR kun je alleen negativiteit verwachten, capische.


  Maak melding

 14. Kevin
  Common sence beats education most of the time.
  Welnu als er inderdaad gezond verstand aanwezig is dan was deze stap nooit genomen.
  Het gaat de posters om de meest domme keuze van alle keuzes die deze coalitie ten dienste staat.
  Inderdaad zal je nooit meer de schade die hiermee veroorzaakt is zomaar kunnen repareren.
  Nu maar afwachten welke rating Moody’s zal afgeven, dit was het :
  S&P B negative Apr 26 2017
  Fitch B- negative Feb 22 2017
  Moody’s B1 stable May 20 2016

  Zal mij niet verbazen als de ratings worden gesteld op Junk status dus ratings C of D omdat er heel weinig vertrouwen is in de terugbetalingscapaciteit van het land.


  Maak melding

 15. Meestal gebeuren dit soort dingen in landen waar afrikanen in de regering zitten. Zou dat niet de oorzaak zijn van de meeste 3e wereld landen wat Suriname nu ook is geworden onder onze mooie afrikaanse vlag.


  Maak melding

 16. Bigi,

  Mn opmerking behelst een groot deel sarcasme.
  Maar ook een kern van waarheid.

  Achteraf is het een koe in zn kont kijken en proberen de mensen die toen gezegd hebben “niet doen” hun “gelijk” te halen en vice versa.
  Ik kijk voor al uit naar de eveluatie van het IMF aan het einde van dit jaar. Dan valt of Hoefdraad door de mand of hij had toch gelijk.


  Maak melding

 17. Astaman…de pot verwijt?

  Of is het meer ik deel jou mening niet dus hou je mond….maar wel hard roepen over iets van een dictatuur….


  Maak melding

 18. Met dank aan alle idiote debiele dwaze oerdomme ndper’s verwordt het land in recordtijd als Zimbabwe. En dit is pas het begin van snelle devaluatie. Niet alleen financieel, maar ook dankzij Meyeanus, Breedfelt, miisjiesosoka en bobododje, naast die roofzuchtige criminal corrupte liegende duivelse trawanten olv van didibri staat Suribabwe nu als een misdaadstaat berucht. De paarse rovers olv van baas en Boefdraad zijn al bezig om de paarse geldmachine gereed te maken. Broodje ei 15.000 en derde handse auto 12.000.000 worden weer als in 1999 een werkelijkheid. WO ka dong dong dong duivels misdadig paars volk. Baas e go mek oenoe ka.


  Maak melding

 19. Bouterse heeft geroepen: we hebben het IMF nodig om
  1. Andere geldverstrekkers over te halen om ons geld te lenen. Immers, als het IMF bereid is je geld te lenen wordt hiermee een stuk vertrouwen gecreëerd. Hierdoor is het buitenland eerder bereid ons geld te lenen ( dit is succesvol gebleken), bovendien tegen gunstigere voorwaarden( lagere rente en langere aflossingstermijn. Dit is niet het geval geweest)
  2. Omdat er sprake was. Van een fundamental disequilibrium.
  Hetgeen zoveel inhoudt als intern en externe onevenwichtigheid. Dus werkloosheid, hoge inflatie, forse begrotingstekorten alsook tekorten op de (lopende rekening van de) betalingsbalans. Dit laatste heeft geresulteerd in een forse waardedaling van de valuta.
  Su wil nu de banden doorsnijden.
  Men hoeft niet bevreesd te zijn dat het IMF zijn vordering per direct zal en kan opeisen. Daar zijn afspraken over gemaakt.
  Bovendien zijn een aantal eisen wel degelijk ingewilligd.
  Denk aan de devaluatie, afbouw subsidies, verhoging indirecte belastingen.
  Echter niet alles.
  Dit kan twee redenen hebben
  1. Bouterse maakt zich wel degelijk zorgen om zijn volk, dat erg te lijden zal hebben van de maatregelen.
  2. De door Bigi Sma eerder genoemde gedachte, namelijk angst om een opstandig volk tegen je te krijgen en het veld te moeten ruimen.

  Persoonlijk denk ik dat SU niet meer in aanmerking komt voor betalingsbalanssteun van het IMF.
  Het medicijn is toegediend, namelijk forse devaluatie.
  Hierdoor zou de export moeten toenemen (geen idee of dit gebeurt, wachten op cijfers) en de import moeten afnemen ( dit zal vast en zeker het geval zijn).
  Conclusie, imf zegt: het werkt.
  Intern moet Su nu orde op zaken gaan stellen
  Enerzijds zou je de regering de kans moeten geven om orde op zaken te stellen, dit gebert niet in korte tijd.
  Anderzijds, heeft men hele domme deals afgesloten, waardoor het beroemde zwaard van Damocles SU boven het hoofd hangt.
  Er is nog wel een kleine ontsnappingsmogelijkheid, maar dan zal een ander dan Hoefdraad aan het roer moeten staan.


  Maak melding

 20. overtuigend mi kan taki dat no mang op aarde de moro dong lek sranangmang. De moordenaar en zijn daltons kan met ze doen wat hij wilt.


  Maak melding

 21. Bouterse heeft de IMF gebruikt om alle subsidies af te bouwen. Hij had de durf niet. Nu hij het voor elkaar kreeg is de IMF niet meer nodig.Intussen zijn er miljoenen geleend om vlak voor de verkiezing te strooien met geld. Geloof of niet hij wint de verkiezing, want Surinamers zijn makkelijk te manipuleren en ze vergeten snel,….
  Bouterse heeft de afgelopen 40 jaar de Surinamers goed bestudeerd.


  Maak melding

 22. Fred,

  Jij hebt het tenminse door.
  En als de huidige oppositie zo door gaat als nu, maken ze het hem wel erg gemakkelijk, want dan is er wederom niks te kiezen.

  En eigenlijk moeten ze Bouta dankbaar zijn. De subsidies moeten er af. Bouta heeft dat nu gedaan.
  Wat zou er gebeurd zijn met ‘olifant San’ als hij nu aan het roer stond en de beslissing moest nemen de subsidies te stoppen?
  Zou hij daarvoor het NMF aanspreken het ” Nederlands Monetair Fonds”?


  Maak melding

 23. Sinds 1980 staat de tijd stil in misdadig verworden boutaland Suribabwe, mededankzij het domste paars oliedom volk in dit melkwegstelsel. Een wc worm is van nature slimmer dan al die paars verarmde zombie’ s die de misleider ddb met medewerking van zijn duivels paars hebzuchtig bezeten trawanten laat lijden, nu en nog meer in de paars misdadige toekomst. Wo ka dong paars …..vraagje wie of wat is nog dommer dan de oerdomste doorsnee ndp misdaad aanhangers. Niemand, zij zijn het olie- oer- domste paars bedrogen soso lobi baas didibri dong-volk. Wahahahaaha de hele wereld lacht mee, om het paars misdadig gevolg van al die paarse dwazen met hun soso lobi wiens wi e ka, misleider hun lijder.


  Maak melding

 24. Kevin zomaar een vraag jij stelt dat subsidies eraf moeten. Hoe gaat de regering de koopkracht van de bevolking compenseren dan ? Voorlopig staan alle stoplichten op rood als het aan komt op economische groei. Subsidie eraf betekent hogere rekeningen terwijl het volk nu al aan de bedelstaf zit.


  Maak melding

 25. @ Koos
  Daar is maar 1 oplossing voor, te weten zelfvoorziend en exporteren en zo min mogelijk importeren.
  En dat is nog niet zo gemakkelijk, daar zul je als overheid de voorwaarden moeten scheppen. In mijn ogen heeft de overheid van Su dat te lang laten liggen.
  Om buitenlandse bedrijven het aantrekkelijk te maken om hier hun productie naar toe te brengen kun je natuurlijk ook de belastingdruk voor deze bedrijven verlagen. Dan wordt het financieel aantrekkelijk en met die hoge koers is dat al het geval.
  Het probleem voor de producte bedrijven is echter de achterstallige infrasructuur (gas/water/stroom/data/haven/wegen/vliegvelden etc). Mooi dat er een fabriek staat maar als er te weinig stroom wordt geleverd……
  Mooi om data uit te wisselen maar als een kwart van de dag internet is verstoken of overbelast…..

  Er zal dus op meerdere fronten geinvesteerd moeten worden o.a. in de infrastructuur (G/W/E/D etc). Dat kost tijd en geld. En dat geld zal ergens vandaan moeten komen. En natuurlijk kun je symbool politiek plegen door te roepen salarissen van minsters naar beneden, geld terug vorderen, corruptie aanpakken ga zo maar door. En ook daar is een inhaal slag te halen. Maar zonder goede infrastructuur gebeurd er helemaal niks.
  Vergeet ook niet dat het inlopen op de infrastructuur ook banen en groei oplevert en dus ook de koopkracht versterkt wordt.
  Dan is er nog de landbouw en het toerisme.
  De landbouw zal geheel gemoderniseerd moeten worden en er dient veel meer samengewerkt te worden zodat ook daar weer echt export kan gaan plaats vinden.

  Toerisme, daar zal zeker de bijl doorheen moeten. Hoe kan een hotelkamer die gebouwd is met “slechte kwaliteit” materialen en wat onderhouden wordt door mensen die betaald worden in SRD duurder zijn dan in Europa? De toerist is niet gek ze weten heus wel door Dr. Google wat een gemiddeld maandloon is in Su, wat de brandstofprijzen zijn e.d. Dan hebben ze keus tussen bijvoorbeeld Bali of Thailand waar ze nauwelijks iets betalen voor levensonderhoud of een hotelkamer ad 100 euro en een maaltijd van 80 per dag in Su met daarnaast nog veel te dure binnenlandse trips het liefst vooraf te betalen op een NL rekening (Waarbij sommigen zelfs zo ver gaan om een advies te geven om in Euro’s in NL te betalen want anders verdient alleen de bank eraan!?).

  Maar het belangrijkste is wel dat als “Papa Staat” zakgeld blijft betalen aan de inwoners, deze niet zelfstandig kunnen worden.


  Maak melding

 26. Het is natuurlijk wel heel vervelend voor die kleine groep mensen die veel geld verdienen met de import naar Su.
  Die zijn uiteraard gebaat met een lage dollar koers en subsidies voor het volk zodat de drang naar zelfontwikkeling (infrastructuur en industrialisering) achter blijft. Niet zo vreemd dat juist deze groep nu zo hard aan het lobbyen is bij de vakbonden en de bevolking ophitst om maar tegen elke vorm van “verarming” te zijn door terug draaien van de verhogingen. En uiteraard vingerwijzen waar al het geld is gebleven!
  Die zelfde mensen wil ik graag vragen hoe het kan dat er zoveel vreselijk dure contracten met niet NDP gelieerde bedrijven zijn afgesloten op de valreep van de wisseling van de macht in 2010 toen bekend werd dat de NDP wel eens zou kunnen winnen? De rekening wordt dan toch betaald door de NDP?


  Maak melding

 27. @Kevin; ik vraag me voortdurend af of je een klein beetje ethisch moreel besef hebt. Welke normen en waarden heb je van huis uit meegekregen? Weet je wat normbesef betekent? Aub, hou op met je onnozele inbreng deze site en ga iets anders doen.


  Maak melding

 28. Blue Satin…vertel…wat heb ik verkeerd gezegd? Heb ik je beledigd? Of heb ik je een spiegel voorgehouden?

  Of ben jij ook van de groep die liever geen vooruitgang ziet (behalve bij zich zelf) en zich verschuilt achter ethiek om hun eigen diefstal van dit land en volk te verhullen.

  Als het je niet bevalt dan lees je mijn “onnozele inbreng” toch niet.


  Maak melding

 29. Helemaal mee eens, heb jij mij ooit wat anders horen zeggen?
  Maar wat ik wel altijd zeg: dan ook echt alle moordenaars en dieven en niet met twee maten meten.


  Maak melding

 30. Dan zijn we in ieder geval over dit punt met elkaar eens, hopelijk wordt Bouterse straks opgepakt en achter slot en grendel geplaatst.


  Maak melding

 31. @Psycholoog,
  valse hoop, omkoperij en natuurlijk zou ik ook erin trappen.
  Hopelijk zijn ze voor altijd wakker, dit fenomeen is nooit voorgekomen in ons eens zo lekker Suriname.


  Maak melding

 32. Dit is een prasie oso economisch beleid, gedoemd te mislukken en Suriname in het economisch ravijn te storten. Dit allemaal om 1 crimineel zijn hachje te redden.


  Maak melding

 33. Zo je maar weer hoe schizofrenie overheerst in het kamp van de oppositie. Er klonk alleen maar ‘donner und wetter ‘ uit het kamp van de oppositie toen bekend werd dat de regering in zee ging met het IMF. Allerlei doemscenario’s werden uit de fantasiedozen van de Fronters getoverd. Zelfs de vakbeweging bemoeide zich met de kwestie IMF. Zij eisten dat de regering moest kappen met de ” gemene organisatie “.

  De overbruggingssteun die de regering van het IMF ontving blijkt nu van tijdelijke aard te zijn. Ik ga ervan uit dat de regering haar maatregelen heeft getroffen waardoor het niet meer noodzakelijk is om IMF steun aan te trekken. Met name het stopzetten van subsidies op schoolbijdragen, benzine, gas, elektriciteit hebben mijn inziens het begrotingstekort doen slinken en levert naar alle waarschijnlijkheid een grote meevaller op voor de overheid. Deze meevallers zullen waarschijnlijk de basis zijn voor het stopzetten van financiële steun injecties van het IMF. Mijn wetenschappelijk onderbouwd verhaal staat in schril contrast tot de onzin die Bigi Sma, Ray en de andere Front-ratten aan het verkondigen zijn. Ik wil hen adviseren te zwijgen met de domme commentaren en de pseudo wetenschappelijke inzichten waarmee zij denken te imponeren. Er zit helemaal geen logische onderbouwing in de nep verhalen waarmee zij indruk denken te maken.


  Maak melding

 34. De onbetrouwbare overheid kon niet voldoen aan de afspraken met het IMF !

  (vele beloften worden gewoon niet nagekomen, denk aan 18.000 huizen, diepzeehaven, ziekenhuis, sneltrein, corruptiebestrijding, etc etc etc etc !)

  Er is geen consistent beleid, eerder wanbeleid, Opa D is steeds bezig financiele gaten op het laatste moment te dichten en het volk de indruk te geven dat men zaken nog in de hand heeft !

  Burgers zijn in elk geval geconfronteerd met ene inflatie van meer dan 70% !

  De SRD is gevallen en blijft langere tijd minder waard, ondanks de babbels van de regering !

  De koersen zijn volgens de minister nu een maand stabiel wel op een wel zeer laag niveau, veroorzaakt door het wanbeleid bij de CB v Suriname, laten verdampen van alle reserves en het drukken van ongedekte miljarden !

  Het Volk pinaart terwijl de duurste ambtenaar ter wereld, ene Gilmore, hen mededeelt dat dat alles onder controle is !

  Door de vele dure onnodige en onnuttige miljoenen-leningen zal Sranan nog lange tijd FAILLIET blijven !

  Productie no de, export no de, valuta no e kome !

  P S : Staatsuitgaven van kabinet-Opa D zijn tot op dit moment, nog steeds veel hoger dan de staatsinkomsten !

  Van opbouw kan zo geen sprake zijn ! Welke idiote econoom bedenkt dit ???

  Het land heeft andere leiders nodig !!!!


  Maak melding

 35. RobG

  ” De overbruggingssteun die de regering van het IMF ontving blijkt nu van tijdelijke aard te zijn. Ik ga ervan uit dat de regering haar maatregelen heeft getroffen waardoor het niet meer noodzakelijk is om IMF steun aan te trekken. Met name het stopzetten van subsidies op schoolbijdragen, benzine, gas, elektriciteit hebben mijn inziens het begrotingstekort doen slinken en levert naar alle waarschijnlijkheid een grote meevaller op voor de overheid. Deze meevallers zullen waarschijnlijk de basis zijn voor het stopzetten van financiële steun injecties van het IMF. Mijn wetenschappelijk onderbouwd verhaal staat in schril contrast tot de onzin die Bigi Sma, Ray en de andere Front-ratten aan het verkondigen zijn. Ik wil hen adviseren te zwijgen met de domme commentaren en de pseudo wetenschappelijke inzichten waarmee zij denken te imponeren. Er zit helemaal geen logische onderbouwing in de nep verhalen waarmee zij indruk denken te maken.”

  donderdag 18 mei 2017 om 00:33 uur.
  ****************************************************************
  …… ik ga ervan uit ……..
  …… hebben mij inziens ……..
  …… levert naar alle waarschijnlijkheid ….
  …… zullen waarschijnlijk ……

  RobG …. van de Spinazie Universiteit …. lees aandachtig
  de rommel die je hebt neergepent. Noem je dat mijn wetenschappelijk onderbouwd verhaal ???? Kerel … je bent een charlatan van het ergste soort …. een ” bronbere ” wetenschapper.


  Maak melding

 36. Mul, maak je niet druk man, Die Robgestoord is niets anders dan een paarse narcistische egocentrische mafkees, neem dat pseudo wetenschappelijk van die halve zool niet serieus, hij is al te vaak met zijn schijnwaarheden door de mand gevallen, en zoekt op deze kromme manier de aandacht


  Maak melding

 37. Voor de zoveelste keer.
  Het IMF verleent steun aan landen met betalingsbalansproblemen. Dus niet aan landen met begrotingstekorten of hoge inflatie of grote begrotingstekorten.
  Rob, je maakt hier een fout
  SU heeft tijdelijk? geen tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans en kan dan ook niet meer in aanmerking komen voor betalingsbalanssteun.

  Voor alle zekerheid, misschien zijn er lezers die niet precies (meer) weten wat het verschil is tussen lopende rekening en totale betalingsbalans.

  Dat is de kapitaalbalans.
  Ik gebruik voor het gemak de verouderde termen.
  Welnu, enig aandacht voor deze balans, aangezien ik niemand ( ook de heer Santoki niet) hierover hoor.
  Deze balans moet in de gaten worden gehouden.
  Op deze balans worden leningen, aflossingen, investeringen en beleggingen geboekt. Dus niet de rente!
  Su heeft veel geld hierop kunnen boeken als inkomende geldstroom (de leningen). Maar, dit betekent dat via de lopende rekening weer veel rente zal moten worden afgedragen ( en dan zit SU weer in de problemen) en zodra er afgelost zal moeten worden zal er op de kapitaalrekening geld moeten afvloeien. Maar, is dit geld er? Waar moet het vandaan komen.
  Als de lopende rekening dus een tekort vertoont moet de kapitaalrekening een overschot hebben om dit te compenseren. Is dit niet het geval, dan zal er goud, deviezen en SDR moeten afvloeien.
  Interessant is dus het overzicht van de Centrale bank.
  Waarom hoor/lees ik niets van deze man?

  Een positief punt voor SU.
  Mondiaal is er veel werk gemaakt van rekeningen van personen die een rekening willen openen in het buitenland.
  Dit levert problemen op. Vroeger kon je als Surinamer rustig een rekening in bijvoorbeeld Nederland openen. Nu kan dat niet meer en als je een gezamenlijk rekening hebt met een Nederlander of zoals men ze hier noemt een Surined, dan worden gegevens doorgegeven aan de belastingdienst in Su. Ik denk dat dit te maken heeft met onder andere het in kaart brengen van grote sommen geld die wereldwijd worden overgeboekt om wapens te kopen voor aanslagen.
  Maar, dit is natuurlijk niet de enige reden
  Twee opmerkingen hierover
  1. Het wordt lastiger voor Surinamers om hun geld, in het buitenland onder te brengen.
  2. De belastingdienst in SU kan, maar ja dat moet zij dan wel willen, deze criminelen in de kraag vatten.

  Er zijn wat megelijkheden
  – begin een ieder, met een rekening in het buitenland op te roepen zich te melden. Zij moten dan alsnog belasting betalen.
  (Geef een bonus aan klokkenluiders)
  – na een bepaalde datum een boete.

  Meer belastinginkomsten, kleiner begrotingstekort
  en minder afvloeien deviezen, waardestijging SRD
  Ik laat het hier voorlopig bij


  Maak melding

 38. @ RobG

  “Mijn wetenschappelijk onderbouwd verhaal staat in schril contrast tot de onzin die Bigi Sma,….. ”

  “Ik ga ervan uit dat ….”
  “en levert naar alle waarschijnlijkheid ”
  “Deze meevallers zullen waarschijnlijk …””

  Hoe wetenschappelijk is in onderbouwd is u gezwets.

  Het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2017 – 2021 dat verankerd is in de grondwet is er nog niet.
  De begroting 2017 kan nog niet behandeld worden.
  Misiekaba vroeg gisteren nog om de omvang van de Subsidies die volgens uw aannames weg gepoetst zijn.

  Het crisis en herstelplan stond vol met plannen die gefinancierd zouden worden met leningen die mogelijk werden op basis van de overeenkomst met het IMF. Goedkope leningen die gestoken zouden worden in PRODUCTIE verhogende projecten.

  Nu de import is ingestort en er wat extra deviezen binnen zijn (1ste tranche IMF en Nemwont) denkt Hoefdraad dat 1 zwaluw zomer maakt en verkoopt hij de huid van de beer voor dat hij die geschoten heeft zelfs voor dat hij de kogel heeft kunnen kopen om te kunnen schieten.

  Beste RobG indertijd was men tegen en terecht nu is men boos omdat Suriname contractbreuk pleegt en zich zelf grenzeloos belachelijk maakt.
  Net zoals u zich grenzeloos belachelijk maakt door ongefundeerde aannames tot wetenschappelijk onderbouwd te verklaren.

  Om uw aannames te kunnen funderen is het zaak de begroting 2017 te kennen.


  Maak melding

 39. JoJo,

  Stel, dat wat Hoefdraad gezegd heeft, dat Suriname geen financiële hulp meer nodig heeft van het IFM achter waar blijkt te zijn, dan zou dat toch goed zijn voor Suriname. Hoe eerder Suriname onafhankelijk is van het IMF hoe beter.

  Ik denk dat je pas na de evaluatie met het IMF zou kunnen zeggen, dat wat Hoefdraad gezegd heeft wel of niet waar is. Ik ben van overtuig dat geen enkele poster inzage heeft in Hoefdraad’s dossiers of moet die poster een helderziende zijn.

  Voor de duidelijkheid. Ik ben voor de vooruitgang van Suriname en kies geen partij voor geen enkele politieke partij in Su.


  Maak melding

 40. Kwamma,
  Ik begrijp dat je Su financieel onafhankelijk wilt zien. Natuurlijk ik ook. Net zoals een ouder wilt dat zijn/haar kind straks op eigen benen kan staan.
  Maar, naast geld speelt in SU nog iets anders. Ik weet niet of je het domheid, hardleers zijn,gebrek aan kennis of wat dan ook moet noemen.
  Het IMF heeft de kennis. Subsidies worden afgebouwd, indirecte belastingen worden verhoogd, belastingmaatregelen om de allerzwakste in de samenleving te helpen, komt uit de koker van het IMF


  Maak melding

 41. Kwamma,
  Waarom gaat hoefdraad dan leningen aan met anderen, dus niet het IMF, terwijl de te betalen rente vele malen hoger is dan het IMF?
  Is DB heeft wel eisen verbonden aan haar te verstrekken leningen.
  Hoefdraad gaat ervan uit dat de leningen gesloten kunnen worden bij de IsDB waardoor het geld van IMF niet meer nodig heeft.

  Aan RobG wil ik vragen aan welke Universiteit hij economie heeft gestudeerd en sedert wanneer hij iets wetenschappelijk onderbouwd door de woorden te gebruiken van:
  Waarschijnlijk
  Ik ga ervan uit dat

  Wetenschappelijk onderbouwd wil niets anders zeggen dat er met enige zekerheid, grenzend aan zekerheid, dat gebruikte informatie steunt op juiste volledige en tijdige informatie die getoetst kan worden op hun bestaan

  Je moet wel bij LPI aan de cultuurtuin laan hebben gestudeerd want de meeste studenten die daar college lopen hebben de neiging door te zeggen “ma i de zeker en brada na mi taki toch”


  Maak melding

 42. Pico,

  Een strak plan met dat belastinegn verhaal van je. Ik ben alleen bang dat je daarmee maar een kleindeel van de “zwart Spaarders” aan kunt pakken.
  Een veel voorkomende truck is om bijvoorbeeld in NL een BV te bezitten die “handeld” met Su.
  Officieel is er een belasting verdrag tussen Su en NL maar in de praktijk?
  Je begrijpt alwel waar ik heen wil denk ik. Daarnaast wordt er behoorlijk veel geld op andere wijze verplaatst wat bijna niet te controleren is, helaas….

  Je laatste zin onderstreep ik volledig


  Maak melding

 43. Bigi,

  Je vraagt waarom Hoefdraad niet bij het IMF blijft met de lage rentes?
  Hoedraad’s verdiensten zijn uiteraard twee ledig.
  1. Geld binnenhalen om de economie in stand te houden;
  2. Zorgen dat de NDP de grootste blijft.

  1 – Stel hij zou het IMF handhaven……daar hangen behoorlijke voorwaarden aan, terrecht of onterrecht laat ik even in het midden, maar wat zeker zal gebeuren is dat het volk op een dag werkelijk de straat op zal gaan (kijk naar Griekenland) en daardoor de NDP populariteit zal verliezen dan wel wordt weggeveegd;
  2 – zie 1…hij zal dus altijd blijven schipperen tussen noodzakelijke maatregelen en de mensen achter zich houden.

  Nu mag iedereen van mij de moraalridder gaan uithangen maar ik denk niet in dit geval of er enig verschil zou zit in deze handelswijze bij welke andere partij dan ook.
  N hebben ze naar mijn idee toch wat impopulaire maatregelen kunnen treffen onder de noemer IMF, dat “spelletje” hebben ze nu eenmaal slim gespeeld.


  Maak melding

 44. Bigi Sma,

  Ik blij bij mijn standpunt dat er momenteel niet gezegd kan worden, dat wat Hoefdraad gezegd heeft waar of niet waar is. Dat kan pas gezegd worden na evaluatie met het IMF.

  Als je niet eens bent met Robg wil dat niet zeggen dat hij niet op de Universiteit gezeten hebt. Aan zijn manier van posten, kan ik wel constateren dat hij wel veel weet. Dus dat.

  Pico,
  Het klopt dat het IMF kennis heeft maar de mensen in Suriname hebben toch ook kennis? Heb van mijn vader geleerd dat je mensen nooit mag onderschatten en dat doe ik ook niet. Mensen maken fouten en fouten maken de mens. Hoefdraad weet wat hij doet en ik hoop van harte, dat wat hij doet ten bate komt van Suriname.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding

 45. Kwamma
  Bigi Sma,

  Als je niet eens bent met Robg wil dat niet zeggen dat hij niet op de Universiteit gezeten hebt. Aan zijn manier van posten, kan ik wel constateren dat hij wel veel weet. Dus dat.
  *********************************************************************
  Als je een SOUFLEUR hebt …. kun je voordoen alsof je wetenschapper universitair geschoold } bent. Snapé vous!!

  Hoevelen hier in Suriname geven zich niet uit voor Economen … Psychologen … Bestuurskundigen … of wat dies meer zij … terwijl ze nooit gestudeerd hebben.


  Maak melding

 46. Niet Suriname is een oplichter, maar die mpp paars vervloekte criminele bende rovers olv didibri. Het land is goed en als alle ndper’s in de landbouw hun heil zien zou het land vele goede vruchten voortbrengen. Maar nee, ndper’ s te beginnen bij de mpp misleider en moordenaar en roofzuchtige trawanten, zij roven, stelen en moorden het land Suriname. Alle ndper’ s houden niet van Suriname, maar van didibri, de verwoester en verderver van mensenlevens. Ze stemden oerdom moedwillig op een van zijn duivelse zonen die sinds 1980 dood en verderf onder vele oprechte Surinamers heeft gebracht. Ndp is de ware wortel van het toenemende kwaad, misdaad en bedrog olv van de vervloekt misdadige lijder en clan. Wo ka, oerdomme klote aanhangers. Allen ndper’s zijn de wc wormen in didibries paars stinkende beerput, met Meyeanus en Misjoesosoka als wc geestelijke misleidende duikers op zoek naar vette paarse wc wormen. WO ka.


  Maak melding

 47. Ira

  Misiekaba is niet dom, hij heeft alleen en broodheer die hij niet maar zo aan de kant kan zetten. Was er voor hem en Bouva een eenvoudige manier om over te lopen dan deden zij het incl. de NDPers voor Sipaliwini, Brokoponda en Marowijne.

  Misiekaba kan de ABOP echt groot maken binnen het huidige kiesstelsel


  Maak melding

 48. RibG…

  populistisch roeptoeteren van Hoefdraad dat het IMF niet meer nodig is, omdat het plotsklaps geweldig gaat met het land en 2 dagen later via de achterdeur aankloppen bij de IsDB met de hoop daar wel financiele ondersteuning te krijgen. Als ik jou naast Hoefdraad zet dan zie ik een gevaarlijke gek en een simpele ziel.


  Maak melding

 49. RobG , feit is ook dat jij het allemaal paars gekleurd ziet, dus een paarse realiteit, kun je niets aan doen hoor, zo ben je nu eenmaal, net een verslaafde in de ontkenningsfase, eigenlijk een triest mannetje dus, beterschap.


  Maak melding

 50. Hallo Front-groentjes,mijn waarheid komt overeen met de waarheid en feiten van de Surinaamse economie op dit moment. ik kijk naar de mogelijkheden en de weerbaarheid van de Surinaamse economie in relatie tot ontwikkelingen op de internationale markt voor goud, olie en grondstoffen. Ik geloof echter niet in een absolute waarheid. Voor mij is waarheid een dynamisch begrip. Mijn benadering is vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Het is gevrijwaard van one-liners en soundbites. Jullie waarheid bestaat echter uit opinies, soundbites en one-liners uit kamp Front.


  Maak melding

 51. Kevin

  Ik heb het liefst iemand die geheel onafhankelijk is en verstandig is en aanzien en draagkracht.

  Helaas zijn er daar maar een paar in de DNA, aan beide zijden, die verstandig lijken te zijn.
  Ik heb wel eens gedacht laat Clarence Seedorf president worden met steun van mevrouw Lilian Concalves of soort gelijke mensen zodat men helemaal buiten de oude kliekjes komt.
  Het moeten vooral mensen zijn die niet door hebzucht gedreven zijn.


  Maak melding

 52. Kevin
  RobG’s commentaar is weggehaald…….sencuur toegepast….jammer

  donderdag 18 mei 2017 om 20:14 uur.
  **************************************************************
  RobG
  De spastische arm van de oppositie in Suriname verwijderd mijn berichten. Waar zijn deze idioten van WKN mee bezig?

  donderdag 18 mei 2017 om 23:31 uur.
  ******************************************************************
  @ Kevin … helderziende wijsneus …. ben jij misschien ook RobG ??? … het lijkt er verdomd veel op! Let op het tijdsverschil van posting. Hoe weet @ Kevin om 20.14 u.
  dat RobG’s commentaar is weggehaald. Er is volgens jou sencuur toegepast. Wat zijn jullie … broers … vrienden …. een homo-stel …. we benne benieuwd !!!!


  Maak melding

 53. Dit had ik al eerder geroepen. Het is nooit de bedoeling geweest van deze regering om met IMF in zee te gaan. De enige echte reden is dat deze regering andere geldschieters over de brug wilde krijgen. En dat is ze aardig gelukt , gezien het scenario welke nu uitgerold wordt…nu is Suriname volledig afhankelijk van duurdere leningen van o.a. de ISDB…..

  Deze man is de grote leugen van Suriname….


  Maak melding

 54. mul
  Kwamma
  Bigi Sma,

  Als je niet eens bent met Robg wil dat niet zeggen dat hij niet op de Universiteit gezeten hebt. Aan zijn manier van posten, kan ik wel constateren dat hij wel veel weet. Dus dat.
  *********************************************************************
  Als je een SOUFLEUR hebt …. kun je voordoen alsof je wetenschapper universitair geschoold } bent. Snapé vous!!

  Hoevelen hier in Suriname geven zich niet uit voor Economen … Psychologen … Bestuurskundigen … of wat dies meer zij … terwijl ze nooit gestudeerd hebben.
  ===============================================

  So fucking true……en je moet ze met meneer en mevrouw aanspreken……wat een losers….


  Maak melding

 55. @ Kwamma

  Hoefdraad heeft het IMF verhaal gewoon in de DNA verteld. Je zou het terug kunnen vinden op de Youtube filmpjes.
  Dus het is waar. IMF heeft op haar website gemeld dat Suriname om beëindiging van de SBA gevraagd heeft. Dat kan een diplomatieke reactie zijn, Het wil wel eens gebeuren dat men de keuze geeft Suriname vraagt om beëindiging want anders melden wij dat SBA is opgezegd.

  Feit is dat Suriname zich in mei 2016 in allerlei rare bochten wrong om de SBA veilig te stellen en een Stabiliteits en Herstelplan schreef (waar niets van uitgevoerd is) dat geheel inging op de eisen van het IMF een plan dat gefinancierd werd met ongeveer $ 500.000.000 aan leningen van de IDB en CDB . Na het krijgen van de 1ste tranche van het IMF is alles gefrustreerd en is er in no time $ 550.000.000 geleend omdat de financiering van Staatsolie opgezegd werd door UBS en ING omdat de staat dividend liet uitkeren waardoor de financieringsovereenkomst door de afgesproken ratios schoot.

  Kort gezegd Hoefdraad loopt van de ene crisis naar de andere. Hij vertelt zelden tot nooit de waarheid. of wordt binnen no time door de waarheid ingehaald.

  Dat de deviezen voorraad op niveau is komt slechts door dat de import stil valt omdat de consumenten geen buitenlandse producten meer kunnen kopen en omdat het IMF gaar eerste Tranche gestort heeft en Newmont in productie is gegaan.
  Bij het vervallen van de $ 79.000.000 van IMF wordt het al een stuk slechter.
  Terwijl van de deviezen van Newmont er maar een fractie in Suriname blijft voor lonen en brandstof. De rest gaat terug naar Denver voor fee’s, rente en versnelde aflossing/ afschrijving.

  De situatie is dus veel minder rooskleurig dan Hoefdraad voor went. Als je goed oplet is blijkt er niets waar te zijn van wat Hoefdraad stelt.

  Bijvoorbeeld. Suriname zou het 3de kwartaal 2016 omhoog gaan. Start Newmont. De 1ste export was echter pas medio oktober en evenlater melde Kersen van Newmont dat Newmont een belasting vakantie had en de `1ste jaren versneld ging afschrijven. Ofwel Suriname krijgt slechts de royalties en geen winstbelasting en geen dividend terwijl Staatsolie wel de rente over $ 225.000.000 a 9,25% moet betalen.
  Niets is wat het lijkt te zijn.


  Maak melding

 56. Mul, het is heel simpel. Kevin las mijn bericht toen het plotseling werd verwijderd door de trollen van het Front. Deze Fronters hechten geen waarde aan de waarheid. Zij willen het verstand, het denken, het vermogen van de mens om een standpunt te formuleren of om een mening te vormen blijven manipuleren. Maar door deze actie om mijn bericht te verwijderen zijn zij door de mand gevallen.


  Maak melding

 57. “PARAMARIBO – Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad ervaart uitspraken van Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) ‘dat de regering zich als een “staatsoplichter” zou hebben gedragen in de samenwerking met het IMF’ (Internationaal Monetair Fonds,…red.) als een belediging. In het programma ‘Bakana Tori’ op Radio SRS noemde hij de uitlatingen van het assembleelid “klinkklare onzin”. Hoefdraad: “Het is je reinste idioterie, dat hij dat zit te verkondigen.”

  Santokhi deed de gewraakte uitspraken dinsdag in het parlement tijdens de openbare vergadering waarbij de economische situatie in het land werd besproken met de regering. Zelf was Hoefdraad er niet bij, omdat hij in Saudi-Arabië de jaarvergadering van de Islamitische Ontwikkelingsbank bijwoonde. Volgens de bewindsman is het belangrijk dat hij namens Suriname aanwezig is tijdens evenementen zoals de jaarvergadering van de bank en niet alleen verschijnt wanneer geld van de instellingen nodig is. “Ze willen je ook zien, met je praten en willen dat je praat met collega’s, governors en ministers en met hen in overleg treedt over heel wat zaken die met de internationale ontwikkelingen te maken hebben die voor ons als land belangrijk zijn.”

  Santokhi stelde dat de indruk bestaat dat de regering alleen met het IMF in zee is gegaan omdat de behoefte aan geld dringend was, maar dat ze niet de intentie had het afgesproken programma uit te voeren. Dinsdagmiddag bevestigde het IMF dat op verzoek van de Surinaamse autoriteiten het programma is gestaakt. Van de 478 miljoen US dollar die was afgesproken heeft de Centrale Bank van Suriname in juni vorig jaar 81 miljoen US dollar ontvangen. Het resterende bedrag zou naarmate het programma vorderde tot mei volgend jaar worden overgemaakt. Zo ver komt het dus niet.” Bron DWT…
  ==============================================

  “klinkklare onzin” volgens Hoefdraad….Maar zelf komt Hoegie niet met steekhoudende argumenten die de beschuldigingen van Santhoki kunnen weerleggen…..anders dan dat “het je reinste idioterie is” en een hoop bla, bla dat hij aanwezig moet zijn op ISDB vergaderingen…..de grote leugen van Suriname.


  Maak melding

 58. CENSUUR zit in het hoofd van Robje-G de betaalde handlanger/propagandist van de paarse FAILLIETMAKERS !

  Het DRUKKEN EN UITGEVEN van meer dan DRIE MILJARD ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten heeft Sranan ZWAAR FAILLIET GEMAAKT !
  (in combinatie met massale consumptieve overheidsuitgaven, begrotingen tellen niet mee !)

  GEHEIME miljarden-Gelddrukkerij van Opa DESI en GILMORE !
  Dat zijn de feiten !

  PS : Staatsuitgaven Opa D nog steeds hoger dan onze staatsinkomsten!

  Econoom Opa D is bezig met de opbouw van de Sranan- productie tbv de Export !

  Die zal er komen net zoals de door hem beloofde 18.788 volkswoningen, sneltrein, diepzeehaven, ziekenhuis etc etc etc !


  Maak melding

 59. RobG
  Mul, het is heel simpel. Kevin las mijn bericht toen het plotseling werd verwijderd door de trollen van het Front.

  Zeer onwaarschijnlijk.
  Ik zat gisteren de gehele dag op “Waterkant”.
  Ik moest mijn opties, die vandaag aflopen scherp in de gaten houden. Dit is te verifiëren. Controleer mijn postings maar van gisteren.
  Ik heb geen posting afkomstigvanjou gelezen.
  Toen Kevin schreef dat je posting verdwenen was, vond ik het al raar. Had niets gezien.

  Ik weet niet of het Mul was, maar recentelijk is minister bojo ook door de mand gevallen.
  Hij is met de Noorderzon vertrokken


  Maak melding

 60. Jo Jo als iedereen zou denken en handelen zoals jij dan zou het land er heel anders uitzien. Een stuk vriendelijker.

  Feit is gewoon dat het IMF aangeeft dat de stopzetting is gedaan op verzek van Su.

  De echte “in’s” en “out’s” weten waarschijnlijk alleen Hoefdraad &Zn en is het voor ons alleen maar gissen.

  Dat Hoefdraad echter bij andere banken leningen afsluit en niet alles bij het IMF onderbrengt is een strategische keuze.

  Stel: Alles zou bij het IMF zijn ondergebracht. Dan kan het IMF eenzijdig beslissingen nemen omdat zij de enige bank zijn die geld heeft geleend.

  Door het “risiko” te spreiden om bij meerdere banken te lenen is de invloed van 1 bank op Su een stuk kleiner geworden.

  Hoefdraad heeft het spelletje met het IMF gewoon goed gespeeld. En had hij het anders gedaan dan was daar wel weer kritiek op geweest. Hij kan het nooit goed doen.


  Maak melding

 61. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Prachtig dat mensen complot theorieen bedenken om de aandacht van hun eigen domme gezwets af te leiden.

  Waarom geeft Johan antwoord op een post die er niet meer is. Stel de vraag aan Johan dan weet je het.

  Helaas worden sommige posts verwijderd door de redactie.


  Maak melding

 62. Na de diepe recessie met een economische inkrimping van 10.5 procent het afgelopen jaar is de Surinaamse economie, evenals die van de regio, zich aan het herstellen. Dit jaar zal weliswaar nog problematisch zijn met een groei van -1.2 procent, maar volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) groeit de economie het komend jaar met 0.8 procent. Dat blijkt uit het rapport ‘Regional Economic Outlook for the Western Hemisphere 2017’ dat tijdens een persconferentie vanochtend, vrijdag 19 mei 2017, in São Paulo, Brazilië, werd gelanceerd. De presentatie werd rechtstreeks via het internet uitgezonden door het IMF. Dit bericht de Ware Tijd.


  Maak melding

 63. Heb je leningen nodig voor project, investering, persoonlijke leningen, zakelijke leningen, huisleningen, studie leningen, consolidatie leningen en leningen voor verschillende projecten? Voor degenen die een lening willen ontvangen van ons bedrijf, moet ons vandaag contact opnemen en vandaag uw lening krijgen.


  Maak melding

 64. Let op:

  Wij bieden momenteel leningen aan geïnteresseerde personen, bedrijven, zakelijke organisaties e.t.c tegen een betaalbaar tarief van 2% met de hulp en bijstand van ons bedrijf (Bridge Financial). Wij bieden lange en korte termijn leningen aan; ons bedrijf heeft veel doorbraken opgenomen in de levering van eersteklas financiële diensten aan onze klanten, met name op het gebied van leningen en kapitaalvoorzieningen voor particulieren en bedrijven.

  U kunt hier snel een lening aanvragen en het met gemak krijgen. Misschien bieden we een lening van 10.000 tot 20.000.000 dollar, euro en pond.

  Houd er rekening mee dat elke klant, zowel lokaal als internationaal, de garantie heeft op het verkrijgen van een lening van dit bedrijf met GEEN COLLATERAL.

  Als u geïnteresseerd bent en een lening nodig hebt, neem dan contact met ons op (bridgefs.co@gmail.com)

  Met vriendelijke groet.
  Richard Roger.


  Maak melding

 65. Heb je een dringende lening nodig? Ons bedrijf biedt leningen zonder voorafgaand bedrag tegen een laag percentage van 2%. Dus vraag nu je dringende lening om je schulden, rekeningen te betalen en om je bedrijf uit te breiden, neem dan contact met ons op via email: GREENLIFEOFFER @ GMAIL.COM


  Maak melding

 66. Hallo
  Wij zijn een christelijke organisatie opgericht om mensen te helpen die hulp nodig hebben, zoals financiële hulp. Dus als je financiële problemen hebt of als je een financieel probleem hebt, en je hebt geld nodig om een eigen bedrijf te starten, of je moet je rekeningen betalen, met een lange en korte duur naar keuze met een lage rente op 2% per annulering voor individuen en bedrijven. Neem vandaag nog contact met ons op per e-mail. Adres: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) De Bijbel zegt (Lukas 11:10) Voor iedereen die vraagt ontvangt; degene die vondsten zoekt; en voor degene die klopt, zal de deur worden geopend. Dus mis deze kans niet, omdat Jezus dezelfde is gisteren, vandaag en voor altijd. Alsjeblieft, dit is voor serieus denkende mensen en God die mensen vrezen. Ontvang onze oprechte groeten van de christelijke organisatie, neem vandaag nog contact met ons op via deze e-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.