zondag, april 14, 2024
HomeFotoNieuwe mobiele app Rode Kruis in Suriname

Nieuwe mobiele app Rode Kruis in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) lanceerde gisteren, 8 mei, Wereld Rode Kruis en Rode Halve Maan Dag een nieuwe mobiele applicatie met de naam “Set’ Kon”. In verband met deze dag hebben de Welfare vrijwilligers van het Surinaamse Rode Kruis gistermorgen ook een sportactiviteit georganiseerd voor kinderen met een beperking wonende te Saramacca(FOTO).

Precies twee jaar geleden kwam het SRK uit met de eerste App, namelijk “EHBO op Zak” en met die App kunnen mensen zoeken hoe ze zelf moeten handelen in geval van ongelukken of welke maatregelen zij moeten treffen tot er deskundige hulp kan worden geboden.

Met deze nieuwe App, ”Set’ Kon”, wordt de gemeenschap in Suriname bereikt met bredere informatie. Naast de traditionele hulp bij ongelukken gaat het hier ook om informatie over publieke gezondheidssituaties zoals epidemieën of Zika, veranderende weersomstandigheden, zoals rukwinden en dreigende overstromingen, etc.

De Surinaamse Rode Kruis Apps zijn ontwikkeld onder het universele thema “Innovatie en diversiteit. Dit is de kern van het werk van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan”, de ter beschikking staande technologie wordt zo dienstbaar gemaakt aan het wereldwijde humanitair werk dat zich dan uitstrekt tot velen en in alle uithoeken van de wereld.

“Wereld Rode Kruis Dag, de herdenking van de geboortedag van Henri Dunant, 189 jaar geleden, is een gelegenheid om de bijdrage en de prestaties van de miljoenen vrijwilligers en medewerkers over de hele wereld te erkennen die ons elke dag houden aan onze belofte aan de mensheid, door zich tot de laatste kilometer van ons grondgebied in te zetten zodat niemand achterblijft, “zegt Marja Naarendorp, Voorzitter van het SRK.

“In Suriname doen wij het met het beschikbaar stellen van de mobiele hulpapplicaties “EHBO op Zak” en ”Set’ Kon” zodat de Surinaamse gemeenschap tot de laatste (mili)meter te bereiken en direct toegang te geven tot de informatie die nodig is om individuen, gezinnen en gemeenschappen voor te bereiden op, hulp te vinden en anderen te helpen bij ongelukken en calamiteiten aldus het Rode Kruis. “

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES