maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHindoestaanse grootouders en kleinkinderen dichter tot elkaar

Hindoestaanse grootouders en kleinkinderen dichter tot elkaar

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 16 april is er weer een nieuwe aflevering van het programma ‘Nooit te laat’. In deze vierdelige serie duikt presentator Narsingh Balwantsingh met Hindoestaanse grootouders in het leven van hun kleinkinderen en andersom, om ze dichter bij elkaar te brengen. Dit levert humorvolle, ontroerende en soms aangrijpende reportages op over mensen die onvoorwaardelijk van elkaar houden, maar elkaar niet echt kennen.

In de vierde (en laatste) aflevering gaat Narsingh op bezoek bij twee verschillende families. Bij allebei is er tussen kleinkind en grootouder geen bloedband. Kunnen de kleinkinderen toch inspiratie halen uit hun grootouders ook als er geen biologische band is?

De 24 jarige Rewi Sieuwpersad woont op zichzelf. Toen hij twee was trouwde zijn moeder met zijn stiefvader, en kreeg hij er een nieuwe oma bij, Sulitadevi Choenni. Kirti Sitaldin-Sewgobind (FOTO)is als baby geadopteerd uit Suriname. De relatie met haar 86-jarige oma J.Jagroep-Chotoe is hecht en tijdens de vele uren die zij met haar doorbrengt hoort ze van oma hoe anders en zwaar het leven vroeger was.

Uitzending: 16 april om 16.25 uur op NPO 2

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Als de contractant afzag van zijn reis naar India terug,kreeg hij een stuk grond in HUUR.En sf100 om gereedschappen te kopen om zijn land van bos te ontdoen.
  De gronden waren veelal op gouvernements vestiging plaatsen zo als Leiding.
  Wie het verhaal van Doni kent,kan zich de tekening herinneren dat de verkoper van Doni met een bootje voer.Hoog waarschijnlijk in een van de Leidingen.


  Maak melding
 2. het weg gaan van de ” suralco billiton alcoa kan ik mij best voorstellen,, met alle respect ook..

  zij zagen de bui al hangen aankomen en dus dachten ze voordat het helemaal mis gaat lopen, weg wezen alhier..

  geen één land op deze aarde kan bestuurd worden door een persoon van afrikaans afkomst ook met alle respect..

  zie maar om je heen, vooral buiten sme moet je kijken ga een keer naar Afrika met vakantie ervaar het persoonlijk..

  de huidige lijder van afro indiaan afkomstig kan zijn eigen woorden niet geloven , laat staan de woorden van anderen..

  liegen bedriegen is hij kampioen in heeft de wereld beker en zal deze zijn hele leven behouden

  verstand hebben deze lieden niet laat staan kunde van bestuur..

  hij is zó bang om zijn eigen vallen in te zien ook al zeg hem dat nog duizend maal voor, hij kan het niet snappen..

  het trieste van het hele gebeuren is de mens die om een beetje geld achter hem aanholt ook al weten zij dat het maar even duurt principe loos zijn geen karakter kunnen tonen..

  kijk de hindoestaan, javaan, chinees weet dat het leven gegeven is en dat jij zelf het moet invullen je eigen leven moet opbouwen een toekomst moet plannen.

  maar een afrikaan / afro persoon kan het niet schelen, zie maar wereld wijdt de gros is een mislukkeling ook al heeft hij/zij een container vol diploma’s.


  Maak melding
 3. Die kleinekindere moeten leere van die opa’s en oma’s hoe ze moeten maake die tjokha van droge vis. Anders die kunst gaat verloore.


  Maak melding
 4. In de huidige wereld, maatschappij zowel derde wereldlanden hebben kinderen, kleinkinderen “meerdere ouders, ooms, tantes, enz.

  De westerse mij is bezig hierop ook in te spelen en hiermee om te gaan,

  Was het vroeger zo in oa derde wereldlanden dat je iedere ouder van een dorp, plaats, oom\, tante kon/kan noemen gebeurt dit ook al in het westen.

  Dit komt ook dat andere culturen ook hun leefgewoonten mee nemen naar het westen en zij met westerse leefgewoonten beïnvloedt worden. In het westen kunnen kids kunnen zo bij bij oppasburen terecht komen, waarin zij gewoon hun oma, opa, ooms, taante zien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij,

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. goed thema interessante verhalen en een leidraad voor jongeren die met vergelijkbare situatie worstelen. en de oudjes? die redden zich wel met of zonder de jongeren.


  Maak melding
 6. Het is niet de schuld van de oudjes, noch die van de kleinkinderen, maar van die tussenliggende generatie. Deze tussenliggende generatie bhoertjatta’s hebben zelf niks geleerd en kunnen hun kinderen dan ook niks uitleggen en doorgeven waardoor een geheel nieuwe generatie ontwortelt raakt. Deze dharma-drohi generatie heeft alles wat onze voorouders met bloed, zweet en tranen behouden had, in één klap weggedaan. Shame on them! Ze hebben de grond rijp gemaakt voor hun kinderen om christen en moslim te worden ipv Hindoes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES