zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNetto opbrengst docu JAJI naar sociaal doel

Netto opbrengst docu JAJI naar sociaal doel

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week werd de documentaire Jaji over de Javaanse immigratie, vier dagen lang vertoond in Suriname. De film werd zo goed ontvangen, dat er op 25 en 26 maart extra voorstellingen in TBL Cinema’s zijn. Ook schenkt DOCU 125, het productieteam achter de Javaanse documentaire JAJI, de netto opbrengst van de voorstellingen in TBL Cinema’s aan de PK Samijo Stichting.

De PK Samijo Stichting is de stichting van Professor Steven Samijo, één van de informanten en geportretteerden uit de documentaire. Samijo ondersteunt met zijn stichting vanuit Nederland diverse sociale projecten in Suriname. Filmmaker Jeffrey Salimin overhandigde eergisteren op Lelydorp alvast het eerste deel aan Steven Samijo in bijzijn van zijn broer Romeo Samijo(FOTO: Vlnr Romeo Samijo (broer van Steven Samijo), Jeffrey Salimin (filmmaker Jaji), Steven Samijo (orthopedisch chirurg)).

In de documentaire komt naar voren wat er bij de nazaten van de Javaanse immigranten nog over is, van het toen overheersende gevoel van lotsverbondenheid, het JAJI gevoel, en de Javaanse cultuur. In Suriname waren er ook speciale voorstellingen voor leerlingen, waaraan een lesbrief en discussie waren gekoppeld.

De extra voorstellingen in TBL Cinema’s zijn op zaterdag 25 maart, 18.30 uur en zondag 26 maart, 16.15 uur en 18.30 uur.

Documentaire Jaji in Suriname from RBU TV on Vimeo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES