maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister op vingers getikt om standpunt tegen directeur Energie Bedrijven Suriname

Minister op vingers getikt om standpunt tegen directeur Energie Bedrijven Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – De al controversiële minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft weer het nieuws gehaald. Dodson moest zich bij president Desiré Bouetrse verantwoorden. Het betrof het standpunt van de minister rond de schorsing van directeur Rabin Parmessar, directeur van Energie Bedrijven Suriname. En partijgenoot van Bouterse. Dodson was voorstander.

Hij uitte zich, ook publiekelijk, voorstander van de schorsing. De schorsing was opgelegd door de raad van commissarissen van het publieke bedrijf. Dodson onderschreef, maar moest zich achteraf wel verklaren tegenover het staatshoofd. De strafmaatregel tegen de directeur is teruggedraaid en de raad van commissarissen heeft in haar geheel de koffers moeten pakken. Het was niet haar plaats.

Maatregelen tegen directeuren van publieke bedrijven zijn uiterst gevoelig. In politieke zin zal vooral de president minstens op de hoogte moeten zijn en dat vooraf. Dodson zelf zegt dat zijn positie als minister niet in het geding is, ondanks zijn standpunt. “De president heeft mij natuurlijk wel gevraagd waarom ik zo heb gehandeld. Mijn uitleg is geaccepteerd”, aldus Dodson. Zijn standpunt was gebaseerd op “informatie van de raad.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. Ex bestuursvoorzitter Peneux:
  “Ik wens te benadrukken dat de raad van commissarissen geheel volgens de statuten van de NV EBS en goed beargumenteerd tot het besluit is gekomen om de algemeen directeur te schorsen. Dit is geheel in lijn gehandeld met het beleid van de regering om corruptie te bestrijden, zoals aangekondigd tijdens de jaarrede van de president in De Nationale Assemblee.” Dit zegt de gewezen president-commissaris van EBS, Patrick Peneux, in gesprek met Starnieuws.

  Rest my case


  Maak melding
 2. Dodson zelf zegt dat zijn positie als minister niet in het geding is, ondanks zijn standpunt.
  ”Gelukkig maar”. Zo’n goede minister kunnen we niet missen natuurlijk, hahahahahaaa………..


  Maak melding
 3. De uitspraken van Patrick Peneux zijn meer dan duidelijk.

  “Het streven van de raad was erop gericht om EBS, die recent nog herhaaldelijk in opspraak is geweest, binnen zo kort mogelijke termijn te zuiveren van corruptieve praktijken en zo het proces van gezondmaking te garanderen.”

  Of de RvC was de weg kwijt of Parmessar was niet bereid corruptieve activiteiten uit bannen.

  Genoeg stof om over na te denken. Zeker als men het premature pers bericht in ogenschouw neemt. Er is duidelijk getracht de eenheid van de RvC te splitsen het geen niet gelukt is.

  De magie van de president (verdeel en heers) begint op te raken. Mensen gaan zich verzetten. De vakbond en RvC worden geschoffeerd.
  De aandeelhouder grijpt in op het verkeerde moment. Dat had deze pas op een ALV kunnen doen echter dan zou het vuil op straat komen te liggen.


  Maak melding
 4. In een echte democratie had een minister zijn allang ontslag aangeboden.
  In een democrassie zoals Suriname blijft clown Dokson gewoon op zijn post, wat dat ook moge zijn. Geen eergevoel. Wat een waardeloos figuur!


  Maak melding
 5. Dokson had prof bokser moeten worden.Deze man heeft een incasserings vermogen van hier tot Tokyo.Vanaf hij het ministerschap aanvaardde, krijgt hij klap na klap en schijnt er ongevoelig voor te zijn.


  Maak melding
 6. De Raad van commissarissen ontslaat p. Misser vanwege corruptieve handelingen.
  Regillio D. wordt op de hoogte gesteld van de corruptieve praktijken en is het eens met de RVC.
  P. Misser zegt dat het een verschil van mening betreft, helaas met de hele Board.
  Zoals gewoonlijk is niemand concreet en transparant.

  Regillio D. je bent aangesteld als mini-ster natuurlijke hulpbronnen, maar je beleid stelt niets voor; iedere keer wordt je teruggefloten door DE Aandeelhouder.

  Je zat al eerder op de schopstoel toen je partij uit de coalitie werd geschopt, maar je bleef zitten.
  De scalian-eigenaren gaan vrolijk verder, en nog steeds is er geen goudzoekers- regulering.
  Je hebt niets kunnen doen voor de olie- goud en hout deal.
  Je staat zandafgravingen op Braamspunt toe.
  Tot overmaat van ramp wil je het suri- water exporteren, maar bent voor het gemak vergeten de formaliteiten te regelen, dus mislukt.

  Dit is een cruciale post voor de opbouw van suri en vereist een krachtig persoon en geen wayang-pop.

  Jij bent mede-veroorzaker van de ineenstorting van suri, tenminste als je een geweten hebt.


  Maak melding
 7. Parmessar kan niet ontslagen worden want hij weet teveel van Bouta zn dubieuze finaciele / witwas praktijken.
  Tuurlijk zal Bouta zijn accoutmanager beschermen.


  Maak melding
 8. een paars verworden klote zombie, die met de bijbel in zijn hand, net als die valse bishop Stef Me Anus en valse paarse profeet Mi E Sjie Sosoka in loondienst zijn van de paars vervloekte didibri, baas der misdadigers, met dank aan het paars misdadig vervloekt oerdom volk. Kondre klarie foe troe en geen van deze zgn predikers van het Woord zullen een kentering brengen, Nope na wang burgeroorlog e go kong, onrust, onvrede, armoede. Vele sekteleden van de valse predikers zullen hun paarse woede op deze paarse leugenaars en bouta vereerders af reageren. Wo ka.


  Maak melding
 9. Geen enkele mini-ster is integer te noemen die met de vervloekte paarse lijder in zee gaat. Geen van deze paarse marionetten, het gaat om eigenbelang in naam van vaderlandsliefde en oerdom paars volk. Ook zij zijn paars misdadig vervloekt en eten uit de handen van de paars vervloekte misdadige didibri, zijn paarse schijt, stinkend naar corruptie en leugen. Geen wonder zoon en stiefzoon kong leki deng pa misdadiger, maar ook zo vele ndper’s met of zonder titel voor hun naam. Paars geboefte en paars addergebroed vretend corrupte profiteurs. Ndpelite en lijder en oerdom arm beroofd paars domdomdom volk zijn de oorzaak van de steeds stijgende misdaad en armoede.


  Maak melding
 10. -Ik heb het al eerder aangegeven dat Bouterse goed erover nadenkt om Parmesser niet zomaar met ontslag te sturen, omdat hij de achterban in 2020 niet kwijt wil raken.
  Bouterse kan NIET zonder de hindoestanen die hij eigenlijk in de gevangenis zou opsluiten vanwege corruptie!!!!

  Er zal meer vuile was op straat komen. Lees hier een stukje tekst::::::

  PARAMARIBO – Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft twee houtconcessies ingetrokken die op twijfelachtige gronden zijn uitgegeven door haar voorganger. Het gaat om concessies van samen 18.000 hectare van Suriwood Lumber Company die op 27 januari, enkele dagen voor zijn aftreden, werd uitgegeven door toenmalig minister Steven Relyveld.

  De op 25 oktober vorig jaar opgerichte Suriwood Lumber Company diende op 7 december een concessieaanvraag in, die op 18 januari dit jaar werd gewijzigd. Relyveld verstrekte de concessie ongeveer tien dagen later. In de beschikking waarmee ze de concessie intrekt, zegt minister Samsoedien dat is gebleken dat het bedrijf niet aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor een houtkapconcesssie.


  Maak melding
 11. Alle aanhangers van de domme-dwaze-debiele-duivelse-drugs-dedesma-demonen-devaluatie-dagoeka-dieven zijn de werkelijke oorzaak van het paars verderf en verval in het gehele land. Op elk gebied en in elk paars huisgezin heerst is twist, onrust, onvrede en domheid. En niemand kan deze paars demonische bezeten paarse sekte olv de paarse didibri een halt roepen. Ze zijn werkelijk paarsdom bezten van de paarse lijder, liegende moordenaar, drugsbaas en bankrover. Wo ka. Niemand zal hen helpen. Ze zullen elkaar zelf in de haren vliegen. Wang burgeroorlog e go kong. Wacht maar af, als als als tienduizendmaal tot Zimbabwe met de didibri blijft aanbidden en vereren met het doen van nog meer paarse kwaad.


  Maak melding
 12. Met het beleid van zweef tekie en nak panja partij heeft in de afgelopen zeven jaar alleen maar stront en nog eens stront met gebakkenlucht voor onze landgenoten gebracht. In betere handen had Su niet kunnen vallen dan van deze plee-sident.


  Maak melding
 13. kan je nagaan hoe laf die ndp-ers zijn
  stuk voor stuk worden ze als vuil behandeld en mogen geen eigen mening hebben
  laten ze liever zich gezamenlijk verzetten tegen bouta
  maar dat durven ze niet want hun maandelijkse salaris is belangrijker dan suriname en hun eer


  Maak melding
 14. Mijn uitleg is geaccepteerd”, aldus Dodson. Zijn standpunt was gebaseerd op “informatie van de raad.”

  M.a.w.
  Als minister in Suriname vorm je in zo een gewichtige zaak geen eigen mening dat gebaseerd is op eigen onderzoek en waarneming.
  Dus dit is waarschijnlijk de reden dat de president steeds zegt “a no mi na tra wang”

  Dat doet deze Dokson dus ook “mijn standpunt is gebaseerd op info van de RvC” m.a.w. mij treft geen blaam


  Maak melding
 15. @ Bigi Sma

  “Dat doet deze Dokson dus ook “mijn standpunt is gebaseerd op info van de RvC” m.a.w. mij treft geen blaam”

  Dit is de benadering van de laatste Tuinkabouter die wat gezegd heeft, heeft gelijk.

  Vooral nooit een eigen mening, analyse, oordeel of verantwoordelijk hebben.
  Dat is trouwens een universeel beginsel aan het worden. Hoe meer er gestudeerd is des te minder men weet.


  Maak melding
 16. Waarom zou Dotson vrijwillig opstappen, nu er door het opsodemieteren van de grootse likker Dora zoveel plaats vrijgekomen is in de jockey van baas?


  Maak melding
 17. Het is toch te erg voor woorden dat een directeur door zijn eigen RVC geschorst wordt omdat hij een maatregel treft tegen hij een wanbetalende klant?
  Terecht dat deze waardeloze RVC die geen moer geeft om de continuïteit van het bedrijf moest opstappen.


  Maak melding
 18. @ Jojo
  Ik denk dat nagenoeg alle coalitie leden op dezelfde zangkoor hebben gezeten waardoor ze de melodie en het refrein blind en doof kunnen zingen “a no mi na deng”.

  Maar je kunt niet anders verwachten want de voorloper is zo een éénzijdige analfabeet dat hij alleen met woorden dit kan beleiden maar zal dit nooit durven schrijven.

  Jojo
  Jou postings lees ik graag


  Maak melding
 19. Minister op vingers getikt, hahaha. De volgende keer worden z’n vingers afgehakt, hahaha.
  Silos weet nu wat het is om omgehakt te worden, hahaha.
  Wat zei Silos alweer? Zeven even. Nu Silos, Silos even, hahaha.


  Maak melding
 20. In het geval van EBS is denk ik de smerige spel van Black and White. De neger tegenover de koeli. Haat en rasisme spelen op de achter grond toch een rol. En de baas die over zich heen laat lopen laat zien dat wijhem langzamerhand zat zijn.

  Tjee


  Maak melding
 21. De minister is ontheven omdat zij de Amerikanen toestemming heeft gegeven om onderzoek te komen doen naar drugs exporten. Daarnaast wilde ze de corruptie serieus aanpakken, waardoor de belangen van baas en zijn vrienden in gevaar zou komen. De laatste tijd had zij geen respect meer voor baas en dat voelde baas heel goed. Ze was al moe om alleen bezig te zijn met het verdedigen van baas. Zoals bekend werd vorige week onthullingen gedaan door een amerikaans onderzoeks bureau over de rol van baas bij het wit wassen van grote sommen geld via Mint house.


  Maak melding
 22. @Cor Doba,
  Zo te zien heb je gelijk, met jouw zienswijze !!
  In elk geval wij belastingbetalers, moeten “Big Mama” , haar levenlang verzorgen met een ruim salaris+ alle plusjes +pensioen en ook alle ziektekosten van haar en haar man; ook de tuinman en wachter betalen !!
  Kan ze niet ingezet worden in Santo-Boma(klein ALCATRAZ) om de criminelen te heropvoeden ??, met Tigri Barba met een basja-zweep achter haar om snel te lopen om zelf met eigen ogen te zien of alles goed gaat daar binnen, en gelijk enkele tientallen kilo’s af te vallen ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES