Cursus Water Governance voor duurzaam waterbeheer in Suriname

17
Cursus Water Governance voor duurzaam waterbeheer in Suriname

Begin deze maand werd er in het IGSR-gebouw van de Anton dr Kom Universiteit in Suriname een cursus verzorgd met als onderwerp ‘Water Governance’, door Prof. Mr. Marleen van Rijswick, verbonden aan de Universiteit van Utrecht. De interdepartementale Water Werkgroep (IWW) bestaande uit vertegenwoordigers van de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen, Regionale Ontwikkeling, Openbare Werken, Landbouw Veeteelt en Vissierij hebben samen met het Kabinet van de Vice President en de Stichting Forum Suriname gedurende 3 dagen van gedachten gewisseld. Daarbij hebben zij inzichten meegekregen, hoe om te gaan met water en de aspecten voor duurzaam waterbeheer in Suriname.


17 REACTIES

 1. Vele kreken en rivieren zijn vervuild met kwik. Vele corrupte rijk geworden stelende, rovende, liegende paarse poep en plas parasieten bezitten vele goudconcessies sinds de jaren tachtig. Zij haalden al die brasong porknokkers in het land om voor hen te komen werken. Vernielen van het ecosysteem vindt op grote schaal plaats in het binnenland, onder het mom van vooruitgang. No wang ka vooruitgang kong sinds de paars vervloekte nationale doden partij en dodende liegende rovend moordende lijder door oerdomme ndper’s de macht is gegeven om over hen te regeren. Wel zijn roof, moord, diefstal is zich paars aan het ontwikkelen naast verder geestelijk en moreel verval en drugsverslaving. Het paars oerdom volk is vervloekt met de lijder die hen laat lijden en het land verder naar de paarse verdoemenis in zal brengen. Wacht maar, paarse domme klootzakken. Het is niet bouta zijn schuld alleen, maar grotendeels jullie eigen oerdomme schuld dat het land en het drinkwater straks niet meer zuiver zijn. Wo ka, didibri aanbidden o mek oeng ka in a paarse faja vol armoede.


  Maak melding

 2. Voor waterbeheer heb je zeker universitaire studies die gegeven worden in Nederland, heb je wel eens gehoord van watermanagement? Zoek op watermanagement en waterbeheer en zie wat Nederland hierover weet en in doet.

  Nederland een land dat onder de zeespiegel ligt, weet als de beste jongen van de wereld wat dat inhoudt waterbeheer en watermanagement is en verdient met die kennis, knowhow, uitvoerder er miljarden us-dollars mee over de hele wereld.

  Zoek maar op en vindt die informatie, waterbeheer en watermanagement en zie ook de Nederlandse ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn en sta dan met je mond vol tanden over als je dat leest en kan begrijpen en zie dan ook waarom Nederlanders over de hele wereld gevraagd worden om hun kennis, deskundigheid, uitvoeders enz ervan en wat ze allemaal bouwen in Nederland en in de wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. @Boelcat’
  Jammer dat een cursus Kies nooit een moordenaar als lijder’ van je land niet verzorgd werd . Dat zou je helpen met je verstand upgrade!!


  Maak melding

 4. @passant,

  Hahaha, broeder. Alles droog? hahaha.
  Nederland is goed in watermanagement, maar let op China. Dat land kan ook al heel veel en heeft ook de technische middelen (allerlei hoogstaande apparaten) gebouwd. Binnen 10 jaar zullen ze Nederland voorbij gestreefd zijn op dit gebied, hahaha. De Chinezen werken al aan dijfbare en verplaatsbare kleine kerncentrales waardoor ze dag en nacht op zee (of rivier) kunnen doorwerken.
  Nederland heeft zeker meer expertise, maar dat komt omdat veel landen het niet lonend vinden het wiel opnieuw uit te vinden voor iets waar ze tot nu toe niet frequent mee te maken hadden, hahaha.
  Verschil tussen Nedrlanders en Chinezen? Met de Chinezen ben je 50% goedkoper uit, hahaha.


  Maak melding

 5. Ik weet nie hoe faak ik moet geefe mei plante water en hoefeel en waneer. Ik dengk dat misgien ik moet tog volge die kursis voor water, want een paar plante begin te bloeie. Is te vroeg voor jaar. Misgien ik heb teveel water gegeeve. Die kursis kang helpe mei misgien.


  Maak melding

 6. @ Zwakka. Kan geen kwaat als jei die kursis folg, jei bend

  nooit te out om welke kursis te folge. jei moet plante nooit veen water geefe laat regen dat doen !
  A tang zo Brada Zwakka.

  Sukses Zwakka.


  Maak melding

 7. Happy bouler@
  Het is goed dat je een beetje zelf spot hebt, Chinezen maken alles van waaibomem hout, en staal, de garantie is tot aan deur daarna niks no fout, als ze in paramaribo slim roepen ben jij de laatste die mag omkijken ha ha ha ha ha leuk hè


  Maak melding

 8. Broeder @Haco, hahaha,

  Broeder, die Chinezen kunnen jou zo namaken dat jouw vrouw niet eens door heeft dat ze met een nep Haco diverse nachten doorbracht, hahaha.
  Onderschat de Chinezen niet broeder Haco, hahaha.


  Maak melding

 9. Happy bouler@
  Toen jou vader klaar kwam op jou moeder kwamen er duizenden zaadjes, en nou net dat ene zaadje, jij dus, tot wasdom moest komen, dat is toch wel heel triest voor deze wereld.
  Ik ben nogal kieskeurig wat betreft mijn broeders!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Nederland heeft altijd van het water geleefd. Dus dat ze wat meer weten van het water dan anderen is ook geen bijzonderheid. Wat wel bijzonder is dat ze geen empathie hebben voor anderen die te lijden hebben van het water en maar proberen hun dure projecten te slijten om grof geld te verdienen.


  Maak melding

 11. Broeder @Haco, hahaha,

  Het is jouw dag niet vandaag, broeder, hahaha. Weet jij niet dat die zaadcellen niet belangrijk zijn maar die ziel die in dat embryo komt? Hahaha, broeder, wat kan jij toch zo heerlijk dom zijn, hahaha.


  Maak melding

 12. Steenhard de Waarheid@
  Het enige wat jullie weten is hoe je een land op de kortste manier naar kloten kan helpen, projecten zoals dijk verzwaring zijn gestopt om welke reden mag Joost weten.
  Spoorweg Bronsweg om gewonnen bauxiet te vertransporteren stop gezet waarom? Ik weet het, het heet zakken vullen, en lekker corrupt zijn, als we ze niks vertellen weten ze ook niks, wat we nog wel kunnen doen is geld lenen en dat ook in onze zakken laten zakken
  Sari Tori


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.