dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister ziet stapels geld in verschuiving zeegrens Suriname

Minister ziet stapels geld in verschuiving zeegrens Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 mrt – Minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, ziet dik been in de verschuiving van de zeegrens. Suriname mag van de Verenigde Naties honded en vijf en veertig zeemijlen verder de zee in claimen. Dit is voortaan dan de ‘zeegrens’ van het Surinaamse grondgebied. Er zit veel geld in, volgens minister Algoe.

De extra zeemijlen leveren een ‘nieuwe potentiële natuurlijke hulpbron’ op. Suriname zal kunnen profiteren van de enorme voorkomens aan inktvis en tonijn. Of het waar is kon Algoe niet staven tijdens de behandeling van de wet Maritieme Zones in het parlement. Nog voor de toestemming van de Verenigde Naties en de goedkeuring van de wet, is duidelijk dat er tonijn en inktvis voorkomen in Surinaamse wateren.

Dat is dan in het zeegebied voor de kust. Tenminste één bedrijf vangt en verwerkt al enkele jaren tonijn. Hoeveel het Suriname oplevert, behoort tot de diepste nationale geheiemen. Ook daarover kon Algoe niets vertellen in het parlement. Wat hij wel weet is dat er ‘potentie’ in de extra zeemijlen zit. Suriname zou als het ware zo kunnen plukken uit zee en zich een weg banen uit de economische rommel van nu.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

34 REACTIES
 1. wai wai wai
  Minister ziet dollar tekens. Mijn kleinzoon zou dit typeren als “opa het is nep geld toch”
  Lijkt wel een fata morgana 2e Dubai dat ze weer zien blinken.
  Lijkt op ka e drijf tap watra.

  De gedachte is de moeder van de wens.
  Iets zien terwijl het er niet is.


  Maak melding
 2. Algoe weet Niks,hij is de ndpers even blij komen maken.Zoveel beloften ,zoveel rampen.Aan land hebben we al problemen genoeg nu nog aan zee. Zo gezegd zo gedaan het motto van de ndpers..En de volgende ramp is op komst!


  Maak melding
 3. Alweer zo’n geld wolf die de stapels geld al ziet liggen op de bodem v/d zee. Totaal geen visie op de toekomst, de opbrengst behoort tot de DIEPSTE SURINAAMSE GEHEIMEN.
  Hahahaha, belachelijke uitspraak van deze MINI- STER.
  De visafslag bepaalt nl. de prijs en geen mini-ster. Mafketel, de gedachte van de eventuele opbrengst maakt deze man al gek.


  Maak melding
 4. Ray, jij bent het prototype van de Front-krab. De Front-krabben bezitten namelijk een ander soort genen dan de gemiddelde andere krab. Andere krabben willen juist ook mee naar omhoog voor een beter leven.

  Alles wat naar boven wilt trek jij naar beneden. Maar ik spoor jaloezie, haat en nijd in jouw donkere ogen. Je gunt het de regering niet dat zij naar mogelijkheden zoeken om uit de economische malaise te komen. Het liefst droom jij ervan dat het land niet uit de crisis komt. Foei Toch……..!


  Maak melding
 5. Deze klootzak ziet heel wat virtueel geld, zie cassave project,bruinebonen ga zo maar door. Hij is nog steeds bezig mensen een hoop leugens voor te houden alleen maar om positie behoud. Hij weet niet eens wat de waardevan al het hout dat geveld zal worden te patamacca nog minder wat het waard is en wat ermee zal gebeuren. In plaats van zoveel voorspellingen te doen kan hij het liefst aangeven wat hij daadwerkelijk gerealiseerd heeft en wat de opbrengsten zijn. Nu moet hij weer een schikking gaan treffen voor een claim van miljoenen srd’s, waarbij er ook gelogen wordt dat alles door de sail zal wofrden opgekocht. Het kan niet belachelijker met deze leugenaar.


  Maak melding
 6. -Als men het heeft over openheid van zaken dan lees je weer zo iets doms:::::Tenminste één bedrijf vangt en verwerkt al enkele jaren tonijn. Hoeveel het Suriname oplevert, behoort tot de diepste nationale geheimen.

  Er moet toch belasting betaald worden? waar gaat al dat geld naar toe?


  Maak melding
 7. @Ira
  Het is een diep nationaal geheim dus rest ons niets anders dan te speculeren. Ik gok er op dat Bouterse de concessie om op tonijn te vissen onderhands aan Chinezen, Koreanen of Japanners heeft gegund voor een percentage van de opbrengst aan hem persoonlijk te betalen en het land krijgt verder niets of een symbolisch bedrag. Zo gaat het er nu ook aan toe bij de houtconcessies. Bouta en zijn maatje Boerenveen hebben zich de concessies van Bruynzeel toegeëigend en doorverkocht aan chinezen. Het antwoord op je vraag waar het geld naar toegaat is vrijwel zeker: Bouterse en zijn maatjes. Ze worden slapend rijk.


  Maak melding
 8. Geen onderwerp te behandelen in de assemblee ga eens toch lekker bieren in de palmen tuin of langs de waterkant chillen.A.u.b.
  Die varken algoe gelooft in zijn eigen leugens. Moet je nagaan. Als de V.N. over los losi praat, gaat hij rappen over bor bori.
  Ga de zee grens tussen guyana en suriname eerst goed recht zetten en dan verder praten.


  Maak melding
 9. Hahahahaha…wat een achterlijk, imbeciel en kansloos volkje. Weten niks, kunnen niks en doen niks en maar hopen op de jackpot. Goud / olie / bauxiet / zoetwater / toerisme / extra zeemijlen. Het resultaat van al die zgn. rijkdommen is, na 41 jaar onafhankelijkheid:….70% inflatie…9-11% economische krimp…SRD van 2.8 > 8.5…Fitch rating B-….staatskas leeg(geroofd)…schuldenplafond van 60 >80%….Het lijkt Dubai wel.


  Maak melding
 10. De zoveelste paarse marionet die paarsdom droomt, net als vele paars benevelde schijterige marionetten in dienst van de Suribabwaanse maffia…de na dedesma partij. Alleen oerdomme paarse dwazen hebben nog hoop op het paars kwade mislukte wanbeleid na zoveel reshuffelingen. Ndp is en blijft de paarse misdaadvloek die sinds 1980 land en volk veel leed heeft aangedaan. Maar nog meer paarse weeen staan al die oerdomme verarmde paarsdom beszeten aanhangers die stemden, we ga nog vo 5, wiens we ka, soso lobi dididbri schijt. Tang ka.


  Maak melding
 11. Altijd als deze man zijn mond opendoet valt een hoop stront eruit. Plukken uit zee om van de economische rommel af te zijn. Laat maar lullen, dat is alles wat deze mensen kan, loze beloftes, en plannen die niet deugen.
  Hij zet $10 miljard voor zijn ogen. Ze moten eerst stoppen met kwik en cyaankali lozen in de SU rivieren en binnen wateren. Ze moeten ook stoppen met de binnenland omte vormen naar een woestijn. Good luck mensen, wij slapen allemaal heel rustig en deze mensen vernitigen alles wat er nog is.


  Maak melding
 12. Statistieken ABS onjuist en valselijk ‘Suriname sinds vorig jaar failliet……soso paars bedrog krijgen de oerdomme paarse debielen voorgeschoteld.


  Maak melding
 13. De eventuele inkomsten zijn alweer uitgegeven.
  Volgens mij is een aantal dagen geleden een commissie geïnstalleerd die zou zorgen voor een goede/betere communicatie met de bevolking.
  Zij doen zo te zien uitstekend werk


  Maak melding
 14. @Paimang, je schrijft:::::
  Het is een diep nationaal geheim dus rest ons niets anders dan te speculeren. Je hebt gelijk en dan wordt men boos dat je Bouterse zijn regering de schud van alles geeft

  ==Bouterse heeft goede lessen bij zijn vriend Chavez genomen, een stukje tekst:::::

  =Suriname en Venezuela vertonen in de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio de grootste economische terugval over het jaar 2016, met negatieve vooruitzichten voor de toekomst.
  In Venezuela is de economische val -10 procent en in Suriname is dat -9 procent.


  Maak melding
 15. Ray, jij bent het levende bewijs van de Front-krab. De Front-krab is een creatuur voortgebracht door VHP-NPS-PL. Zij gunnen een ander niets. De Front-krab is opgevoed met fake nieuws geproduceerd in de duistere catacomben van het Front. Ik bespeur ook jaloezie bij jou………! Ben je soms jaloers omdat jouw politieke partijen de boot missen?


  Maak melding
 16. Als bekend wordt hoeveel het Suriname NIET oplevert, dan zal Staatsgevaar dreigen.
  Een minister die niet weet wie hoeveel vis vangt en verkoopt. Als je geen controlemiddelen hebt, dan staan de Tjechische en Koreaaanse uitbuiters sterk. Zij gaan al die vissen vangen en verkopen. In ruil mogen hun boten witte vismeel vervoeren.


  Maak melding
 17. Weer een “mop” van minister Agoe !!
  Weer een “droom miljoenen project” !
  -Hoeveel “droog/hoogland rijst” heeft hij al gewogen ??
  -Waar zijn de cacao-plantages (van Joden uit Israel) die weer
  een nieuwe generatie Djoe-ka’s, op de plantages zouden
  laten ontstaan (een nieuwe verloren stam van Juda ),
  -hoeveel cassavemeel heeft hij al geexporteerd?
  -Hoeveel cocosnoten heeft hij al geoogst?Zal hij kunnen concureren tegen landen in het care.gebied en Zuid-Oost Azie?
  -Hoeveel zoete patat heeft hij al geoogst ?(Cuba plant materiaal !!
  Deze man leeft in een droomwereld !!.
  -Misschien wordt hij de “vliegende Minister i.p.v. Doekhie !!!


  Maak melding
 18. Dat onze visionaire volkspresident twee weken in het binnenland de ramptoerist uithangt, zal er ongetwijfeld ook toe bijdragen dat wij, heel snel, deze twee natuurlijke hulpbronnen optimaal gaan benutten.


  Maak melding
 19. Suriname 3 botervissen voor SRD50, waarom zo duur. Omdat grote buitenlandse visserschepen met meganetten de Surinaamse zeeen al aan het leegplunderen zijn. Er is schaarste nu.

  Er is heel veel hout, goud, bauxiet, grond, olie, vis, enz.enz.enz. maar helaas niet voor iedereen alleen maar voor een paar corrupte eliten die dit land in de uitverkoop hebben gezet.


  Maak melding
 20. Deze zelfde mini ster beweert dat er een KOKOSNOTEN schaarste is in Suriname!!!!!
  let op !! Ze gaan straks in het parlement een lening brspreken voor het importeren van kokosnoten!!


  Maak melding
 21. Vraag mij af waar de grote projecten gebleven zzijn zoals de tuinbouw de rijstbouw cassaveteelt en nu de visserijsector.
  Ziet hij ook spoken???


  Maak melding
 22. R-G@
  Om iemand iets te gunnen moet je investeren in geloofwaardigheid, als je alleen maar beloofd en weinig geeft
  Moet je niet gek staan te kijken men je niet gelooft, Robg@
  Jij bent zelfs hier deed, niet eerlijk tegen over je zelf, en de rest van de wereld.
  Sari Tori


  Maak melding
 23. Tenminste één bedrijf vangt en verwerkt al enkele jaren tonijn. Hoeveel het Suriname oplevert, behoort tot de diepste nationale geheimen. Ook daarover kon Algoe niets vertellen in het parlement.

  Kijk! dit is nu typisch djokoe-djokoe politiek, waarom mag dat niet transparant zijn.

  Waarom mag de bevolking dit niet weten, rare stelling eigenlijk. Ik denk dat de Economen ook een vies spelletje spelen om de bevolking voor de domme te houden.

  En zo wordt de vuile was buitengezet .

  na so so matie politiek,


  Maak melding
 24. minister Algoe jaagt dromen achterna. eerst op het land, over de wortelen die zij planten dat ze niet meer hoeven te importeren. kweken van varkens en koeien. het aanleveren 150 (maar) van pera sinaasappels.dit allemaal om het ondersteunen v.h leger.
  broccoli tot bruine bonen. dan de ananas en dan weer pakhuizen bouwen en rozen planten.
  nu met de extra zee, tonijnen. inktvis , straks gaat hij dromen over vliegende vissen die gevangen kunnen worden en het te verwerken tot vliegende vissen in tomatensauce. net als sardines en makreels.

  Algoai sapane dekhane par rakhane.


  Maak melding
 25. Nog een luchtballon van de Daltons van de NDP. Met deze luchtballon de aandacht van de Surinamers afleiden van de problemen waar iedereen dagelijks mee te maken krijgt.

  Surinamers laat u niet voor de gek houden met deze luchtballon en zie uw noden en wie hieraan schuldig zijn.

  NDP tja Luchtballon. Mi hoop Mira bit din na din luchtballon. If IA Bozs, Mik Din Luchtballon Bosz. Da Wo Sjie Soema dé Danzs Bozsanova!

  Sari (Hi)Story!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 26. Beste mensen iedereen heeft recht om te dromen,onze mini_ster mag tog ook dromen.. Dromen kost niets.zolang hun zaken goed gevuld zijn….Sari Tori..Als je economie vakken hebt op middelbare school leer je ,je mag nooit meer uitgeven dan je kan verdienen..Maar bij ndpers is net andersom meer uitgeven en als minder inkomsten zijn dan lenen we tog..


  Maak melding
 27. Deze man heeft overduidelijk het Misikaba-virus opgelopen. De tweede Dubai is een droom gebleken, dus de zakken met geld zullen verdampen voordat ze Suriname bereiken zoals die lening van 80 miljoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES