Surinaamse vakcentrales hekelen ‘vertrapping rechten’

9

PARAMARIBO, 21 feb – Drie vakcentrales hebben stelling genomen tegen een recente ‘schending van het recht of vrije meningsuiting’.Volgens C-47, Suriname’s grootste vakcentrale en de kleinere PWO en FAL, is een signaal afgegeven. Het stopzetten van een live televisieprogramma lijkt de manier waarop andersdenkende individuen bejegend worden. De vakcentrales weigeren het zonder meer langs zich heen te laten gaan.

Het uit de lucht halen van het live interview met vakbondsleider Wilgo Valies stemt tot nadenken. “Staatsmedia worden gebruikt om andersdenkenden monddood te maken en te intimideren. Middels deze daad schijnt men een waarschuwing te willen sturen naar allen die een andere mening dan de regering hebben”, stellen de vakcentrales. Het mag niet licht worden opgevat. Valies had het over het geschil met de regering.

De strijd van de Bond van Leraren en de Associatie van Leerkrachten in Suriname stond centraal in het interview. Met het stopzetten van de uitzending is het recht op vrije meningsuiting vertrapt. “Een aanval op deze rechten is een aanval op de totale werkende klasse, want als niemand meer voor hen wenst te praten, zijn zij overgeleverd aan de grillen van de overheid en werkgevers”, aldus de vakcentrales.


9 REACTIES

 1. En het gaat nog veel erger worden.
  2020 is nog heel heel ver. En daarna blijft deze regering ondemocratisch zitten.
  Niemand zal durven wat te doen.


  Maak melding

 2. Bouterse moet op zijn tellen passen. Europa wordt overspoeld met Surinaamse coke. Op een gegeven moment gaat Amerika met de Europese veiligheidsdiensten in grijpen in Suriname.
  Bouterse schijnt ook levensbedreigend ziek te zijn. Moet nog maar zien of hij 2018 gaat redden.


  Maak melding

 3. Niet alleen de coalitie maakt hier gebruik van. Overal in Suriname is dit gebruik aanwezig. Schering en inslag noemt men dat.
  Er heerst een soort jungle wetgeving en anarchie in Suriname.
  Hier geldt het gezegde:
  Mi tranga
  Mi pepre
  Mi sotoe
  Mi dja

  Meegemaakt bij de kassa bij een supermarkt.
  Ik was aan de beurt.
  Komt er iemand, waarvan de voorouders uit Ghana komen, en duwde zijn spullen op de band.
  Ik zei “meneer ik ben aan de beurt, u moet uw beurt afwachten”
  Waarna deze zei “da doe mi wan sani, tak moro dan mi djoek joe mars”.
  En dus blijf je stil want je wilt geen eigen rechter spelen.

  Dus ook dit wordt gebezigd dus geldt :
  De wet van de sterkste
  De wet van de brutaalste
  De wet van minst intelligenste


  Maak melding

 4. Anno 2017 lijkt het verdacht veel in Suriname als de tachtiger jaren,,,en ja klopt…het is dezelfde crimineel bouta toen en nu.De avondklok moet alleen nog ingezet worden en het is compleet…….


  Maak melding

 5. Dit jaar zullen vele oerdomme jonge paarse dwaze aanhangers het aan de lijve voelen hoe de jaren tachtig waren, alleen zevenmalen erger, vooral nu vele paarse criminelen geweldadiger en moordadiger zijn verworden dan hun paars geweldadige, mordadige lijdsman. Wo ka, Suribabwe wordt een feit, net als in Zimbabwe verwordt het, ook de vele nullen komen terug, stom paars volk verdiend terecht de jare tachtig. Moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en staatskasrovers wilden ze, ba zoekoe ba vini ba tjarie, baas en co. E mek alle sranangsma ka.


  Maak melding

 6. Jammer hoor dat onze mooie Suriname door een bende van riool ratten naar de afgrond wordt geleidt!!

  Is er dan ergens geen rattengif te verkrijgen en hun te vergiftigen!!
  Neem een voorbeeld van wat die ene dame Doan Thi Kuong, met de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un!!!

  Volgens mij is de bovenstaand echt nodig!!! De tijd is nu aangebroken!!!


  Maak melding

 7. Spot niet met mensen ziekte.wensen jullie mr de dood vr een andere wacht mr dt jy voor hem dood gt.is santoki goed hy is een kaulo racist wat heb hy gedaan toen front aan de macht was ka.bouterse hem nog veel gedaan
  Gn enkele regern heb zoveel gedaan als bouterse


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.