maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse transgender mag zich als vrouw registreren

Surinaamse transgender mag zich als vrouw registreren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jan – Yvanna Hilton mag zich formeel als vrouw laten registreren. Dit heeft de rechter beslist. Transgender Yvanna Hilton had het verzoek ingediend bij de rechtbank. Het straatprotest van christelijke pinkstergemeenten heeft niets opgeleverd.

Zo het straatprotest al niet veel meestanders trok, heeft het kennelijk geen indruk gemaakt op de rechter. Yvanna Hilton onderging enkele jaren geleden al enkele medische ingrepen. De als man geboren en geregistreerde gaat sindsdien als man door het leven. De rechter heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken nu opgedragen de registratie te formaliseren. Hilton had het eerder al getracht, amar was afgewezen.

De gang naar de rechter werd als een mogelijkheid gezien. Het is de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis dat een geslachtsverandering wettelijk erkend wordt. Yvanna Hilton zei eerder zich altijd al vrouw gevoeld te hebben. Dat vooral de pinkstergemeenten de neus optrokken, werd steeds ervaren als discriminatie. De formele registratie ziet Yvanna dan ook als een verdiende stap voorwaarts.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Stevie Kletsmeyer was bang dat als het verzoek van Yvanna werd ingewilligd, het hek van de dam zou zijn en het moreel verval in Suriname oncontroleerbaar zou toenemen.Nu de rechter in het voordeel van Yvanna beslist heeft, zullen de arme, hersenloze, gelovige schaapjes uit de gemeente van Stevie Kletsmeyer nu in de rij gaan staan om zich om te laten bouwen van man tot vrouw of van vrouw tot man. Ik moet eerlijk toegeven dat zelfs ik, na het vernemen van de rechterlijke beslissing, een onweerstaanbare neiging voelde opkomen om mijn hele klokkenspel te laten verwijderen.


  Maak melding
 2. Belachelijk voor woorden deze beslissing van de Rechter!!!!

  Alle respekt voor zij die zich Anders voelen of door het leven willen als fake man of vrouw maar kom niet aan de burgelijke registratie die naar waarheid ingevuld is.

  Meneer/ Mevr de Rechter valt dit niet onder BEDROG en VALSHEID ??
  De ambtenaar staat er machteloos voor.welk signaal wordt gegeven met deze uitspraak?
  Is het hierna nog zinvol het geslacht te noteren op een geboorte akte je paspoort visa aanvraag etc etccc als het na jaren toch veranderd mag worden???? waarom zouden wij eraan beginnen. Zelf in big Americas komt dit niet voor

  Triest triest triest!!!!


  Maak melding
 3. President Desi Bouterse is vandaag begonnen met gesprekken over reshuffeling van het kabinet. Dit maakt de perschef van het kabinet van de president bekend in een persbericht.

  Deze kakkerlak – DDB – gaat zijn criminele kabinetsbende vervangen met andere criminele bende. Hopelijk komt boefdraad niet terug.

  Deze bende zal doorbetaald worden want ze hebben nu rechten opgebouwd. Dus de kassa gaat blijven rinkelen voor deze bende net als een oneindig aantal dc’s in voorraad die voor niets doen bezoldiging ontvangen


  Maak melding
 4. Hhmmm, niet zomaar oordelen over anderen jeri, mensen zijn nou eenmaal niet volmaakt geboren. Ook in betreffend kwestie, als moeder natuur haar werk niet goed heeft gedaan dan zal dat vroeg of laat zeker openbaren. Wereldwijd zijn er veel mensen die met dergelijke fenomeen te maken hebben.Z onder kenmerkende geslachtsorganen of afwijkend, dat wens je niemand toe. En dat weet de kerk ook.


  Maak melding
 5. (real)anoniem, ten eerste is America niet volmaakt, America zou in sommige opzichten best iets van Suriname kunnen/mogen leren.
  Ten tweede zijn er genoeg voorbeelden uit America bekend van mensen, die, met succes, formeel van geslacht veranderd zijn, denk maar aan de dochter van Sher die nu door het leven gaat als man en de stiefvader van Kim Kardashian, Bruce Jenner, die nu als vrouw geregiseerd staat.


  Maak melding
 6. Dén Bigiesma,Voorouders leerden ons, dat wij de ALMACHTIGE moesten Bidden, Vragen en Strijden om als Man voorin te lopen en de Vrouw in Hem achteraan moest lopen…..en Enzo de Vrouw het zelfde moest bidden, vragen en strijden, maar die kennis en geloof in de innerlijke stijd is verloren door Ongeloof, Shalom .


  Maak melding
 7. Maar die kennis en geloof is verloren gegaan door Ongeloof, Maar MASRA YAHWEH ZIJN Molen maalt en draait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID, SHALOM .


  Maak melding
 8. Beste Yvanna, gefeliciteerd met de bereikte mijlpaal, ik hoop dat het je ook lukt stewardess te worden en dat jij en je echtgenoot snel erin slagen een paar leuke kinderen te adopteren, het gaat je goed, hopelijk heb je nog een lang, gezond en gelukkig leven.


  Maak melding
 9. Ik respecteer de mening van anderen en ik denk dat het andersom ook geld. Als iemand door het leven wenst te gaan als transgender, dan ga ik daar niet aankomen. Maar als zo iemand in het huwelijk wenst te treden en wordt door een predikant geweigerd, dan dient men ook de mening van die predikant te respecteren. Helaas zijn er gevallen bekend waar dat niet is gebeurd.


  Maak melding
 10. Beste Yvanna,

  gefeliciteerd met de registratie. Ik hoop dat jij een mooie toekomst tegemoet gaat en ben blij dat Suriname weer een stapje in de goed richting heeft gezet. Klasse van deze rechter!


  Maak melding
 11. Aaai baja we moeten sranang ont-boeleren. Sodom en Gomorra praktijken horen niet thuis in sranang. Met andere woorden bekeren of anders een paar meter de grond in. Onze kinderen mogen niet in aanraking komen met deze rotzooi.


  Maak melding
 12. Ray

  Onze rechters zijn goed voor het behandelen van oninteressante zaken zoals deze.Voor het echte werk rekenen we op Preet Bharara.

  ***************************************************************

  Jij domme behaarde boelie. Preet Bharara eten wij levend op. Deze man denkt dat hij god is in de VS. Mocht hij ooit in Suriname belanden dan is hij van ons.


  Maak melding
 13. Suriname is kennelijk toch niet zo achterlijk als sommigen wel denken. Hulde voor deze uitspraak.
  Die ezel die het over ontboeleren heeft, laat blijken dat hij er geen reet van snapt. Sommige figuren kan het kennelijk niet schelen dat zij met hun domheid te koop lopen (maar gelukkig voor hen zijn zij anoniem). Geldt ook voor dat mens dat regelmatig om Preet loopt te zeiken.


  Maak melding
 14. Mijn buurman is single en heeft een heel lieve hond.Hij heeft arme ik gevraagd als hij de rechter kan vragen om met het haar te mogen trouwen.Het lijkt mij onlogisch maar je weet maar nooit,proberen kan je altijd misschien lukt het ook.
  De wereld word steeds gekker het einde is inzicht als je mij vraagt.


  Maak melding
 15. Hoe doen de straight single guys nou in de nabije toekomst,
  hoe gaan ze nou weten wat echt man of vrouw is

  Binnenkort lange rijen bij cbb,omin homos in de rij

  jammer zo


  Maak melding
 16. Meneer Hilton is man en geen vrouw!! De rechter heeft een dwaling begaan. Bij geboorte is vastgesteld dat hij een mens van het mannelijk geslacht is. Hij is op school geweest als jongen. Heeft medische behandeling gehad als mens van het mannelijk geslacht. Hij is niet eens als transgender geboren!! Hij is geboren met een PENIS!! Hij had bij geboorte geen enkele vrouwelijk kenmerk! Als er nu het DNAtest zou plaatsvinden zou de uitkomst onomstotelijk MAN zijn!! Als hij is overleden zal zijn DNA uitwijzen dat hij MAN is!! Als hij in zijn brein zo ver heen is dat hij zich fysiek laat ombouwen, keer op keer iets laat veranderen totdat hij vrouwelijke trekken heeft, maakt het hem nog steeds geen vrouw, zijn DNA zal hij nooit kunnen veranderen!! Het gevoel hebben dat je in een verkeerd lichaam zit verandert je geslacht niet. Als deze heer geboren was met twee geslachtsdelen en een baarmoeder, was het een andere zaak, maar hij is man, blijft man, dan wel chirurgisch en cosmetisch omgebouwd en sterft als man. De staat heeft 100% gelijk om deze dwaling aan te vechten. Tenslotte nog dit: Suriname is Suriname en geen Nederland of Taiwan, waar velen naar verwijzen. Suriname is een jonge natie en is niet gebaat bij dit soort erupties. De geest, de waarden en normen van deze jonge natie zijn nog lang niet zover om dit soort zaken te kunnen behappen.


  Maak melding
 17. Fout…UW kleinzielige geest is er niet klaar voor.

  En wat is nu het probleem?

  Deze Yvanna valt u niet persoonlijk lastig. Maar omgekeerd gunt u haar geen donder?!

  U wil op de stoel van God zitten. Dat is pas verderfelijk…


  Maak melding
 18. @EBhola
  Je bent zo achterlijk als me schoen

  Heb jij ooit gehoord van het begrip ” vergeven maar niet vergeten ” ??

  Dat iemand zich laat omtoveren tot het ander geslacht en ook opeist dat in burgelijke boek veranderd wordt, is CRAZY. Niet te vergelijken met een moordenaar of verkrachter of rover etc
  God heeft geschapen. Als je niet tevreden bent met jezelf geen probleem. Ga door het leven zoals jij wilt zolang je je lekker in je vel voelt. In uiterste geval maak jezelf van kant maar dwing instanties niet tot bulshitt handelingen.
  Dat is pas een afgang.


  Maak melding
 19. @(real) anoniem, Parbo, fako, Peter Jackson, Run things, Lucien en E. Bhola

  Ik ga er maar even vanuit dat jullie allen 18 jaar en ouder zijn.

  Ik heb een goede vrouw en 3 dochters onze buurman is transgender( wat ons niets uitmaakt )maar bovenal een goede buur die altijd voor ons klaar staat. Wij hebben onze dochters geleerd dat er in deze wereld mensen wonen met verschillende geslachten geloven en uiterlijkheden maar dat iedereen gelijk is.

  Zo heb ik het ook van mijn ouders geleerd, die wees welkom mentaliteit.zoals velen dat van Surinamers kennen.

  Wat zijn veel Surinamers toch racistisch.
  Gezien jullie beledigende opmerkingen en bedreigingen in de reacties hier. ik vraag mij af . zijn jullie zo opgevoed door jullie ouders of zijn jullie zelf zo geworden?

  Ik vraag mij dan ook stellig af of jullie je basisschool wel afgemaakt hebben (real) anoniem, Parbo, fako, Peter Jackson, Run things, Lucien en E. Bhola.

  Aan jullie racistische reacties te zien zijn jullie of zitten jullie dicht aan onderontwikkelde tokkies die nog in het stenen tijdperk leven.

  Een paar weetjes:
  1 Wisten jullie dat er (aanzienelijk) babies geboren worden met hermaphroditism (simpele uitleg voor jullie: twee geslachten)

  2 De meeste geslachtziektes in Suriname komen niet door de gay communities maar door vreemdgaande mannen en vrouwen die het o.a. ook met hun buren doen.

  3 Als andersgeslachtigen,Transgenders, lesbienes gay’s en alles wat volgens jullie afwijkt, aangevallen vermoord en in de grond gestopt moet worden. Maakt het jullie geen haar beter dan de slavernij, militaire coup en respectievelijk de binnenlandse oorlog in Suriname.

  Zijn jullie nou echt zo ongeleerd dom en bekrompen ?

  Grow up ! of ga weer naar school en laat je juist educuteren.
  Props voor de reacties van Get a Life en Frank zie bijgevoegd 😉
  ————————————————————————–
  Get a life
  Suriname is kennelijk toch niet zo achterlijk als sommigen wel denken. Hulde voor deze uitspraak.
  Die ezel die het over ontboeleren heeft, laat blijken dat hij er geen reet van snapt. Sommige figuren kan het kennelijk niet schelen dat zij met hun domheid te koop lopen (maar gelukkig voor hen zijn zij anoniem). Geldt ook voor dat mens dat regelmatig om Preet loopt te zeiken.
  – – – – – – – – – – – – – – –
  Frank
  Fout…UW kleinzielige geest is er niet klaar voor.

  En wat is nu het probleem?

  Deze Yvanna valt u niet persoonlijk lastig. Maar omgekeerd gunt u haar geen donder?!

  U wil op de stoel van God zitten. Dat is pas verderfelijk…
  ——————————————————————————–

  Geweldig en sterk geformuleerd.

  Hier laat ik het even bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES