dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse wil uiterlijk februari nieuw ministersteam

Bouterse wil uiterlijk februari nieuw ministersteam

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jan – President Desiré Bouterse wil uiterlijk één februari zijn nieuw ministersteam presenteren. Dit meldt het Kabinet van de President in een persbericht. Reeds geruime tijd doen geruchten de ronde over een ‘reshuffling’.

Het staatshoofd zou al geruime tijd met de gedachte spelen leden van zijn kabinet te vervangen. Bouterse zelf heeft bevestigd dat er wijzigingen komen. “De president van de Republiek Suriname, Zijne Excellentie Desiré Delano Bouterse, heeft vandaag een aanvang gemaakt met gesprekken in het kader van de aangekondigde reshuffling binnen de ministerraad”, meldt het Kabinet van de President.

Het moet al binnen enkele weken zover zijn. “Het streven is erop gericht met ingang van één februari 2017 het nieuwe kabinet compleet te hebben. Vanuit het Kabinet van de President zal de samenleving tijdig geïnformeerd worden over het verloop van deze ontwikkeling”, wordt nog gemeld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Deze kakkerlak – DDB – gaat zijn criminele kabinetsbende vervangen met andere criminele bende. Hopelijk komt boefdraad niet terug.

  Deze bende zal doorbetaald worden want ze hebben nu rechten opgebouwd. Dus de kassa gaat blijven rinkelen voor deze bende net als een oneindig aantal dc’s in voorraad die voor niets doen bezoldiging ontvangen


  Maak melding
 2. ach, maar dat is niet iets van vandaag. Alle regeringen hebben dat gedaan hoor.
  mensen als santokhi, Gayadien ontvangen toch miljoenen voor het nietsdoen.
  komen voor op de payroll als ambtenaar maar hebben geen drupje zweet gelaten voor het geld. Maar het zijn dezelfde mensen die de hele dag praten over corruptie en gelden van de samenleving die verdwijnen in zakken van mensen zonder ervoor te werken……..alleen voor de gekhouderij


  Maak melding
 3. Als ddb nou echte economen op de juiste plaats zet kan het afglijden in het ravijn gestopt worden. Maar gezien de historie van ddb wil hij degenen die genoeg van de pot gegeten eruit gooien en nieuwe vertrouwelingen.de kans geven zich vol te vreten.

  Zwaar optreden tegen corruptelingen etc. zijn gewoon schijnbewegingen.


  Maak melding
 4. Pur bruku wer bruku,
  Oude wijn nieuwe zakken,
  Same shit different day.

  De ene looser vervangen door een andere looser lost de problemen van Su niet op.
  De gehele NDP moet uit het machtscentrum verdwijnen.
  Dat helpt!!!


  Maak melding
 5. Bouta moet de welbekende econoom en docent en IT’er opnemen in zijn ministerraad.
  Deze RobG pretendeert het te weten en tal van oplossingen aan te dragen vooral als het gaat om de “a no mi” slagzin.
  Ben benieuwd als RobG solliciteert op deze vacature


  Maak melding
 6. Bouta heeft nu wel bereikt dat het aantal ministers die een uitkering en emolumenten tot de dood hebben wordt verviervoudigd (vanaf de NDP in de regering zit)


  Maak melding
 7. Hij garandeerde dat in maart de herwaardering af is. Leerkrachten zullen goed beloond worden, waardoor zij geen twee tot drie banen meer hoeven te hebben.

  Even pas op de plaats maken:
  Er is geen geld.
  Ministers worden vervangen waardoor afspraken op hold worden gezet.
  Gezien de devaluatie en de inflatie MOET je wel minstens 2 banen hebben wil je niet pinaren.


  Maak melding
 8. De Farao van Suriname, Zijne Rottigheid al Bouta, heeft vandaag een aanvang gemaakt met gesprekken in het kader van de aangekondigde reshuffling binnen de ministerraad.
  De Farao bespreekt met zichzelf welke sukkels vervangen moeten worden.
  Hij denkt er aan om Meye minister van Hemelse zaken te maken en Herrenberg voor te dragen als minister van Waarheid”. Boev-A gaat bij Natuurlijke hulpbronnen de boel verder verzieken,


  Maak melding
 9. Volksverlakkerij en / of een brevet van onvermogen. En hoe vaak nog dit aan te horen? ” ,A no mie, maar na ding ”. Het spelletje met het steeds traineren van zaken is ziekelijk te noemen en begint saai te worden. Wat overblijft is slechts haat van het volk dat je over je heen roept.

  Duidelijk is dat misleiding en traineren steeds aan de orde is. Het enige antwoord hiervoor is dan, zelf opstappen, meneer de pleesident met de kleren van de keizer. Je kan het niet, je bent al lang ontmaskerd als uiterlijke bluffer, die belast is met een ernstige cluster van persoonlijkheids-stoornissen. Jammer dat je het niet zelf in kan zien. Hoe lang moeten wij deze gifbeker nog doorstaan? Suriname verdient beter. Ga dus heen gij lafaard en gewetenloze narcist. Er zijn anderen die het beter kunnen en oprecht zijn.


  Maak melding
 10. Alleen als de salarissen, pensioenen en emolumenten van alle voorgaande ministers meteen worden ingetrokken, zal het aanstellen van een stelletje nieuwe parasitaire vriendjes van de president, op financieel gebied, misschien enige verlichting betekenen voor de regering, verder zie ik het aanstellen van weer een nieuw stel incompdtente parasieten helemaal geen nut hebben voor land en volk. Wanneer komt Bouterse eindelijk tot het besef dat niet de honderden ministers, die hij in de loop der tijden ontslagen en gereshuffeld heeft, het probleem zijn, maar dat hijzelf het mega probleem is dat ons al jaren parten speelt.


  Maak melding
 11. Weer zo,n afleidingsmaneurvre, die het land nog dieper de put in zal brengen door deze moordenaar ,,Zijne Exellentie,, zo word deze crimineel ook nog aangesproken, te gek voor woorden,wanneer gaat dit volk eindelijk wakker worden.


  Maak melding
 12. Maakt het hele volk maar tot Minister ; ik denk dat het beter zal worden in sweet SU. De Pres wil degene die nu nog geen minister is , ook laten genieten om het volk in de maling te nemen. En daarvoor, wordt je nog dik voor betaald ook !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 13. Het beste is dat deze crimineel en moordenaar DDB, die zich zelf met zijne excellentie laat aanspreken, dat hij zichzelf laat opheffen. Desnoods zichzelf ophangen


  Maak melding
 14. Deze Komediant kan in de Gele Ster in( of hoe je dat noemt in SU, want andere landen willen niks van deze crimineel weten), in het vervangen van ministers!! Hij moet zich zelf aan de kant schuiven, dan paas gaat SU draaien!!! Dit is de enigste oplossing!!! of beter gezegd, van kant maken!!


  Maak melding
 15. Terecht dat de President het team gaat reshuffelen. Het is zeer complex om een gekwalificeerd persoon ergens neer te zetten. Wij als mensen maken ook weleens taxatie fouten. Per saldo ligt het dus zeker niet aan de President. Als wij minimaal redelijk zijn en de zaak herleiden, dan zien wij dat de President evenmin zijn partij iets te verwijten valt. De schuld ligt bij de toenmalige NPK regering van wijlen meneertje aron, bruma, venetiaan en consorten, die de staatkundige onafhankelijkheid met geweld hebben doorgevoerd. Dus de echte etters zijn de toenmalige NPK cowboys.


  Maak melding
 16. R.C
  Dat wil niet zeggen dat criminelen het land moeten besturen!!Het is jou amnestie held geweest die onze onafhankelijkheid geen kans heeft gegeven zich verder te groeien.Nee toen kwam je baasje met een coup en sindsdien gaat het slechter met ons en ons land.Nu moet je anderen geen schuld komen geven.


  Maak melding
 17. Goed om te zien dat excellentie Bouterse daadkrachtig is. Mensen die niet goed functioneren moeten maar ophoepelen. Zo gaat het ook in het bedrijfsleven. Het is een zege dat Bouterse president is.


  Maak melding
 18. Je heb het goed gezien.bouta is niet in staat een land te besturen.de schurken die hem indekken die blijven bij hem.om samen met bouta het land verder naar de afgrond tehelpen.


  Maak melding
 19. Parbo
  “Mensen die niet goed functioneren moeten maar ophoepelen”.Op zich is dit juist.

  “Zo gaat het ook in het bedrijfsleven”. Op zich is dit onjuist.
  Ik ken de wetgeving in Su onvoldoende, maar is het zo dat je bij ontslag in het bedrijfsleven tot je pensioengerechtigde leeftijd alle emolumenten mag houden die je ook genoot tijdens je ministerschap? Lijkt mij niet
  Bovendien worden velen na ontslag benoemd tot adviseur. Dus onjuist
  Geen dooddoener ajb met de opmerking: zo gaat dat ook in Nederland.

  Dan je laatste opmerking:
  “Het is een zege dat Bouterse president is”.
  Op zich is dit juist. Immers hij heeft de verkiezingen gewonnen. Een zege behaald. Maar,
  wellicht bedoel je niet zege, maar een zegen
  Dit is onjuist.
  Op economisch gebied wordt er een ongelooflijke puinhoop van gemaakt. Dit kan je moeilijk al zegen beschouwen


  Maak melding
 20. Hij blijft ook aan de gang met reshuffelen. Is dit een teken dat er sprake van is dat deze bewindslieden niet juist of onvoldoende zijn beoordeeld bij hun aanstelling? Ik kan mij anders niet voorstellen dat de ministersploeg nu al (weer) moet worden gewijzigd.


  Maak melding
 21. Parbo@
  Als deze president het beste is wat Suriname is overkomen,hoe moet het dan in de toekomst, krijgen we dan een echte tweede Dubai????????pppffffff


  Maak melding
 22. Parbo

  Dat er zoveel niet functionerende ministers zijn komt door de persoon die ze kiest en benoemt.

  Er is een gezegde:
  “De trap maak je van bovenaf schoon” dat geld ook voor regeringen het hoofd van de regering is verantwoordelijk voor wat de regering doet of nalaat.

  Men kan nog zo daadkrachtig zijn maar als de daden geen effect hebben of onzinnig zijn of nergens op gebaseerd zijn dan is de daadkrachtige leider nutteloos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES