maandag, mei 20, 2024
HomeFotoSantokhi op Diaspora bijeenkomst Indiase Ambassade in Suriname

Santokhi op Diaspora bijeenkomst Indiase Ambassade in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Ter gelegenheid van ‘Pravasi Bhartiya Divas’ heeft de Indiase Ambassade in Suriname, afgelopen maandag een culturele avond gehouden in het ICC gebouw. Ambassadeur Satender Kumar informeerde de aanwezigen over het doel van de diaspora gedachte van de Pravasi Bhartiya Divas.

VHP voorzitter Chan Santokhi, die als chief guest uitgenodigd was door de Indiase ambassadeur,
heeft in zijn korte toespraak verwezen naar een recent onderzoek van de Verenigde Naties over Internationale Migratie Trends. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat de diaspora van India de grootste ter wereld is met een aantal van 16 miljoen Indiërs die buiten India wonen.

Santokhi vermeldde hierbij dat in het internationale culturele landschap de diaspora van India een belangrijke en unieke krachtenveld is vanwege een gevarieerd mondiale gemeenschap dat op elk continent is vertegenwoordigd met verschillende talen, culturen en godsdiensten. De internationale positie van India als geloofwaardige mondiale speler – mede door benutting van zowel de financiële als intellectuele potentie van haar diaspora – is door hem aangehaald.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Het is een publiek geheim, maar een ieder die het wil weten mag het ook weten. Santokhi heeft in het geheim geopteerd voor de Indiase nationaliteit. Mensen van Hindoestaanse afkomst die tot de Indiase diaspora gerekend willen worden zijn verplicht de Indiase nationaliteit aan te nemen.Een aantal van mijn vrienden weigeren dit te doen. Ze zijn en blijven Surinamers. India heeft hen niets te bieden.


  Maak melding
 2. Het verplicht aannemen van de Indiaase nationaliteit om tot de diaspora te behoren en een klinkklare onzin. Halve waarheden en vooral onwaarheden is crimineel gedrag vertonen en niets anders.


  Maak melding
 3. Deze persoon @Biendher is behoorlijk in de war. Een Indier mag geen dubbele nationaliteit hebben. Diaspora tot aan de 4e generatie mogen wel een OCI-card hebben. OCI staat voor Oversees Citizenship of India. Daarmee heb je in India net zoveel rechten als Indiers, behalve stemrecht, meedoen in de politiek en het kopen van landbouwgrond.
  De Indiase overheid hoopt met de OCI-card vooral investeerders met Indiase root aan te trekken. Zoiets als de PSA-card voor Surinamers, die een kopie lijkt te zijn van de OCI (voorheen PIO) card.


  Maak melding
 4. hallo biendher,,

  jou lummel,, wat een rot zak ben jij.. waarom zeg je niks over die moordenaar, die jou dagelijks voorliegt, bedriegt het land naar de filesteine heeft gebracht..

  je zult leven lang armoede lijden..


  Maak melding
 5. Dank je wel Roscoe voor je uitleg van de OCI card. Resultaat van googeling van PIO/OCI en bevestiging van Roscoe.

  PiIO/OCI CARD

  A Person of Indian Origin (PIO) means a foreign citizen (except a national of
  Pakistan, Afghanistan Bangladesh, China, Iran, Bhutan, Sri Lanka and Nepal)
  who at any time held an Indian passport
  Or
  who or either of their parents/ grand parents/ great grand parents was born
  and permanently resident in India as defined in Government of India Act,
  1935 and other territories that became part of India thereafter provided
  neither was at any time a citizen of any of the aforesaid countries ( as referred
  above);
  Or
  Who is a spouse of a citizen of India or a PIO


  Maak melding
 6. Biendher is een van die mensen die hier valse berichten posten om mensen in een kwaad daglicht te zetten. Personen met een normale intelligentie trappen daar niet in, maar er zijn er die alles geloven. Ze geloven ook in de gouden bergen die hen beloofd worden, maar ze zien niet dat die bergen goud dagelijks Suriname uitgevlogen worden.

  Niettemin is het toch een beetje dubieus, landen die afstammelingen van vroegere landgenoten steeds maar proberen te binden aan het oorspronkelijke land van herkomst. Daar zitten economische bedoelingen achter, men probeert er financieel voordeel aan te behalen. Santokhi zou daar niet aan mee moeten doen. Zo gaat een groot deel van de Surinamers hem nooit als een van hen zien. Het kost hem stemmen. Waar ligt zijn loyaliteit?


  Maak melding
 7. Alleen maar nonsens kraaien jullie uit.India maakt het mogenlijk voor de nazaten van de lalarookh contractarbeiders om hun originele plaats van herkomst te leren kennen en je familieleden op te zoeken die nog daar wonen.Je mag altijd nog je natonaliteit behouden Er is helemaal geen dwang dat je een ander nationaliteit je eigen moet maken.Maar goed beter India dan een Afrika.


  Maak melding
 8. Volgens mij bestaat al een uitzonderingspositie voor de Indiase nazaten. Men kan in India namelijk voor bepaalde privileges in aanmerking komen. India is voor mij not amuse, dus niks nieuws. Als je moet kiezen, blijf dan liever in Suri.


  Maak melding
 9. Toen ik in 1978 voor het eerst in India kwam schrok ik erg van de armoede en de omstandigheden waaronder de mensen leefden. Ik had mij India veel mooier voorgesteld. Mischien vanwege de films over India. Ben een maand geleden er weer naar toe gegaan en moet nu zeggen dat ik mijn beeld van India drastisch moet bijstellen. Het land is enorm vooruit gegaan op vrijwel alle gebieden. Waar het vroeger heel lang duurde om van A naar B te gaan kun je nu veel sneller je bestemming bereiken omdat er heel veel (Tol)wegen zijn gekomen. Vroeger waren westerse producten schaars, maar nu zijn er enorme mals waar alle wereld merken te koop zijn. De jongeren studeren hard en hebben enorme ambities. Ze zijn erg trots op hun land en premier Modi is met zijn beleid bezig op alle fronten grote hervormingen door te voeren. Zo heeft hij in november biljetten van 500 en 1000 rupees uit de roulatie gehaald waarmee hij de zwarte markt een genade klap heeft toegebracht. Ik verwacht dat Hindostanen uit de diaspora de komende jaren meer in India zullen investeren dat in het land waar ze wonen. Met de OCI kaart in hun hand hebben ze enorme mogelijkheden. Je kunt daarmee alles doen behalve stemmen en gekozen worden. Dus bijna een 2 e nationaliteit. Op een bevolking van meer dan 1.2 miljard mensen en een middenklasse van meer dan 300 miljoenen mensen is het logisch dat vrijwel alle grote bedrijven in de rij staan om in India te investeren. Wel moet worden opgemerkt dat de prijzen van onroerend goed bijna onbetaalbaar is geworden. Zo kost een 2 kamer appartement in Mumbay al gauw boven de 200.000 euro.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES