Commissie Zwaar Transport in Suriname geïnstalleerd

17

Een met rondhout geladen vrachtwagen raast over de Afobakkaweg vanuit Brokopondo richting Paramaribo. Minister Siegfried Wolf van Openbare Werken heeft woensdag de Commissie Zwaar Transport in Suriname geïnstalleerd. Deze commissie zal zich buigen over de maximale asdruk van wegen en de maatregelen die getroffen zullen worden bij overtredingen, alsook de mogelijkheden om overtreding te voorkomen.

De commissie wordt voorgezeten door de gewezen politiechef, nu waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie. Het team heeft een half jaar de tijd om rapportage te doen van de uitgewerkte oplossingen.

De overige leden van de commissie zijn exponenten van Wegenautoriteiten en de Stichting Bosbeheer Suriname en de ministeries: Openbare Werken; Justitie en Politie; Transport, Communicatie en Toerisme; Handel en Industrie; Regionale Ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer; Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Met welke weegschaal?? heeft Su dat?? begin bij zanderij eerst!! de reizigers worden erop afgerekend!!!

  Begin te zetten op de rug van Bouta!!! want hij kan alles!!! met name de onmogelijke!!!!


  Maak melding

 2. Kunnen zij niet de lading op de rug van de EZEL zetten???? ik zou het wel doen en laten sjouwen richting de hel , wetende dat het niet kon of kan!! Lading moet je hebben op de rug van de grote MUIL- EZEL!! en dat heb je maar 1 en dat is de balkende grootste Muilezel!!!!


  Maak melding

 3. Als er twee rijstroken waren dan een bestemmen voor zwaar verkeer. Aangezien er maar een rijstrook is moet die ook gebouwd worden voor zwaar verkeer inclusief de bruggen. De loggers moeten dan extra wegenbelasting betalen voor de bouw en onderhoud van weg en brug.

  Anders moet het hout over de rivier als vlotten zoals vroeger.


  Maak melding

 4. De regering moet het zwaar verkeer over de Bosjesbrug verbieden. Er moet een weg komen aan de rechter oever van de Suriname rivier tot de oplaadzone van hout. Aan de rechter oever een nieuwe oplaat zone neerzetten.

  Anders een nieuwe brug over de Suriname rivier met een speciale rijstrook voor zwaar transport.


  Maak melding

 5. Alweer een commissie voor een halfjaar voor njang dringi partij leden (roversnest).
  De dieven Dilip en Ramon zitten niet in de commissie. Dilip zit meer in het overnemen waar groot geld geschut is zoals Suralco. Deze boef heeft aangestuurd op beëindiging van suralco en de herstelkosten voor de grond zal deze dief afkopen met suralco voor de helft van de prijs en verdelen met dief DDB. Dus let maar op. Geen enkel grond wordt hersteld. Dief Dilip wil suralco voor zichzelf en later doorverkopen met enorm veel geld. Alles wat deze rovers aanraken is bijvootbaat al vernietigd. Hoe deskundig is deze minister en de andere ministers die voor elke acties een commissie installeren? Hebben ze alleen een GLO opleiding?


  Maak melding

 6. Alweer een commissie voor een halfjaar voor njang dringi partij leden (roversnest).
  De dieven Dilip en Ramon zitten niet in de commissie. Dilip zit meer in het overnemen waar groot geld geschut is zoals Suralco. Deze boef heeft aangestuurd op beëindiging van suralco en de herstelkosten voor de grond zal deze dief afkopen met suralco voor de helft van de prijs en verdelen met dief DDB. Dus let maar op. Geen enkel grond wordt hersteld. Dief Dilip wil suralco voor zichzelf en later doorverkopen met enorm veel geld. Alles wat deze rovers aanraken is bijvootbaat al vernietigd.


  Maak melding

 7. Dat is toch heel simpel? Alles wat daar rond rijdt met boomstammen is te zwaar beladen voor de wegen…… sterker nog, het gros is gewoon overbeladen en niet in staat normaal op te trekken of te remmen. Daar hoef je geen half jaar onderzoek in te steken.

  Ten aanzien van het eerste: dat krijg je als je chinese weggetjes laat aanleggen. Lekker goedkoop, maar kwaliteit is ver te zoeken. 1 flinke regenbui en de weg gaat al aan de wandel.

  Voor het tweede: meer assen onder de trailers of minder bomen erop. Kortom, transport gaat meer kosten.


  Maak melding

 8. Als kleine jongen herinner ik me de honderden boomstammen per keer die over rivieren werden geleid door onze marron broeders met als eindbestemming Cottica voor verdere verscheping worldwide.


  Maak melding

 9. Een hele rij gemiste kansen ,teveel om op tenoemen,wat moet er van sur terecht komen jammer,toppunt van niets kunnen.
  In Canada doen niets anders ,als er geen wegen zijn alles over water niks mis mee.


  Maak melding

 10. Als je die Gevaarlijke Wegen in Suriname gezien hebt, dan is het een wonder dat er nog een vrachtwagen, beladen met boomstammen, nog kan rijden over die wegen.


  Maak melding

 11. “De commissie wordt voorgezeten door de gewezen politiechef, nu waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie. ……..

  De overige leden van de commissie zijn exponenten van Wegenautoriteiten en de Stichting Bosbeheer Suriname en de ministeries: Openbare Werken; Justitie en Politie; Transport, Communicatie en Toerisme; Handel en Industrie; Regionale Ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer; Landbouw, Veeteelt en Visserij.”

  “Deze commissie zal zich buigen over de maximale asdruk van wegen en de maatregelen die getroffen zullen worden bij overtredingen, alsook de mogelijkheden om overtreding te voorkomen.”

  Het is goed dat de andere commissie leden niet bij naam en toenaam worden genoemd…Net zoals Humphrey Tjin Liep Shie, zullen ze niet over de benoedigde cq vereiste kennis hoeven te beschikken, om dit klusje te klaren…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.