BN’ers nemen het op voor Sylvana Simons

70

Diverse bekende Nederlanders waaronder Humberto Tan, Rossana Kluivert, Isa Hoes en Hadewych Minis nemen het op social media op voor Sylvana Simons, nadat er een oude afbeelding van een lynchpartij van twee Afro-Amerikanen rondgaat op het internet waarop Sylvana’s hoofd gefotoshopt is.

Humberto schrijft bij de lugubere foto: “AFSCHUWELIJK….Een vrouw ophangen? Omdat je het niet met haar eens bent? Omdat ze, net als zoveel anderen, voor een aanpassing van zwarte piet is. En daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar de bedreigingen, de beledigingen, oproepen tot fysiek geweld en dus zelfs vermoorden van Sylvana. Wat een zieke geesten. En dan waarschijnlijk op andere punten ook heel hard “vrijheid van meningsuiting” roepen. Maar als een ander daar gebruik van maakt dit soort ‘gevolgen’ verspreiden? Nogmaals afschuwelijk!

Rossana Kluivert vult op haar eigen account op het bericht van Tan aan: “Mee eens. Twee zielen, één gedachte. Moet niet gekker worden… in wat voor wereld leven we anno 2016, ik houd mijn hart vast voor onze kids. Allereerst wordt Sylvana daar afschuwelijk afgebeeld, maar er hangen daar twee mensen simpelweg omdat ze een andere kleur hebben. Als er niet tegen deze beelden opgetreden wordt, wat is dan het volgende wat wordt laten zien?

70 REACTIES

 1. De voorstanders van Zwarte Piet werken de Anti Pieten lobby op een geweldig domme manier perfect in de kaart!

  De huidige Zwarte Piet rest nog 5 jaar!


  Maak melding

 2. De PRO ZWARTE PIET AANHANGERS (Klu Klux Klan )spelen hun Racistische Troef uit.

  Ik werd keer op keer in mijn jeugdjaren voor Zwarte Piet uitgemaakt door zowel kinderen als volwassenen.

  Dus niemand komt mij vertellen dat Zwarte Piet niet discriminerend is. Dit weet ik al meer dan 45 jaar.


  Maak melding

 3. Ik ben geen voorstander van Sylvana, maar de de ware aard
  van de doorsnee autochtoon komt hiermee wel naar boven terwijl ze toch beweren geen racist te zijn. Triest.


  Maak melding

 4. Ik vindt als doorsnee autochtoon Sylvana ook een misselijk irritant overdreven doorgedraaid publiciteits geil wijf, maar dit gaat mij ook te ver van in mijn ogen ook een soort extremisten, maar ook wordt hier wel weer eenzijdige publiciteit gebezigd, alleen de pro zwarte pieten BN ers wordt kennelijk om een reactie gevraagd.


  Maak melding

 5. Ik heb bij de laatste verkiezing op D66 gestemd en daarvoor op de PVDA, maar in maart 2017 ga ik een voorkeur stem uitbrengen op Sylvana. Dit ga ik doen omdat zij durf heeft getoond om de stem te vertolken van duizenden mensen die zelden worden gehoord.


  Maak melding

 6. Ik ben zeker geen fan van Sylvana Simons ( ik vind haar een irritante aandachttrekker die de verkeerde partij DENK geeft gekozen) maar dit gaat natuurlijk veel te ver. Misselijkmakend.


  Maak melding

 7. In mijn tijd was het Pieterbaas, onder de Nederlandse kolonie
  elk jaar werd dat gevierd, in het internaat waar ik verbleef.
  onder de hoede van nonnen , en Paters.
  waarom deze generatie zo opkomt het is kinderfeest,
  vertel het ook dat de Sint helemaal niet meer bestaat,
  komt niet uit spanje en wordt leugens vertelt aan
  onschuldige kinderen.PIETERBAAS met een zak voor kinderfeest,of traditie???


  Maak melding

 8. Als je agressief en ongenuanceerd de confrontatie zoekt dan wek je polarisatie en haat op. Aan beide kanten vind je racisme en primitievelingen die vooral met hun onderbuik denken. Het is een zeer onsmakelijke zaak en elke fatsoenlijke Nederlander zou zich hier diep voor moeten schamen.

  Er wordt veel te veel aandacht besteed aan dit gedoe. Ga de dialoog aan en begin niet direct met waanzinnige beschuldigingen (alle witten zijn racisten) en agressieve demonstraties in zwarte panter outfit. Daar houdt helemaal niemand van en je verspeelt elke sympathie voor je zaak die er heus wel is. Als men zo door gaat dan krijgt men de reactie waar men om vraagt maar waar men juist zo bang voor is, zie het artikel.


  Maak melding

 9. Mensen worden wel in deze maatschappij voor zwarte piet uitgemaakt. Hoe luidt het spreekwoord weer: iemand de zwarte piet toeschuiven.

  Indien ik na 35 jaar weer gaat stemmen dan doe ik ook een voorkeurstem richting Sylvana. Hoop dat mensen bewust zijn wat er nu gebeurt. Zo begon het ook in nazi Duitsland.

  Zwarte piet, iemand de zwarte piet toeschuiven, niet racistisch. Laat me niet lachen. Ik zeg altijd, zolang je ja en amen in deze maatschappij zegt, dan is het allemaal goed. Maar o wee als je een tegengeluid laat horen.

  Zijn we allemaal in deze maatschappij zwak begaafd om niet door te hebben wat er hier aan de gang is?


  Maak melding

 10. Damsco je geeft weer een lekkere ongenuanceerde beeld over de PVV en haar stemmers. Laat 1 ding duidelijk zijn niet iedere PVV stemmer is een racist. Wilders stelt vanuit functie problemen aan de kaak en dat moet kunnen. Doen andere partijen ook.

  PVDA Fractievoorzitter Samsom zei in 2011 in een interview met NRC Handelsblad dat vooral Marokkanen straatoverlast veroorzaken. “Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen”, zei hij.

  PVDA Partijvoorzitter Spekman zei in 2008 in Vrij Nederland: “De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.”

  Overigens heeft Nederland een Marokkanen probleem. 1 op 3 mannen onder de 25 komt in aanraking met de politie. Gevangenissen puilen uit met criminele Marokkanen. Programma opsporing verzocht zegt al genoeg. Die gasten krijgen wekelijks een podium.
  Natuurlijk is het triest. Heb een aardige Marokkaanse buurvrouw naast mij wonen. Een beschaafde vrouw. Helaas lijden de goede onder de kwaade.

  In jouw ben je anti Suriname als je tegen Bouterse ben. Ach Damsco wat een simpele ziel ben je toch ook.


  Maak melding

 11. Een stem op Sylvana is een stem op Turkije en Erdogan.

  Waar staat Tukije voor:

  – ontkenning armeense genocide
  – onderdrukken minderheden met name koerden
  – verkrachters moeten maar trouwen met hun slachttoffers
  – geweld turkse leger richting syrische bevolking

  DENK het toch niet. Weggegooid stem op Sylvana.

  Stem dan nog liever op de dierenparij, groenlinks, sp of de pvda. Jouw onvrede wordt daar ook gehoord.


  Maak melding

 12. Helaas heb ik nog geen reacties vanuit de politiek, of van één der gemeente c.q deelraadsleden hierover gezien.

  Ook nog niets gehoord van één van de vele belangenorganisaties van niet westerse Nederlanders of zelf vanuit een eigen Surinaamse organisatie !
  Ik denk dat de laatste groep bevreesd is dat ze hun subsidie zullen kwijtraken indien iemand iemand uit zo’n organisatie z’n bek opentrekt !

  Heel erg zielig is dit, en dan hebben we het over mensen met een zogenaamde ‘beschaving’ die tevens zeggen ‘geciviliseerd’ te zijn !


  Maak melding

 13. Stemmen op Denk, alleen om S..Simons daarin zit? stemmen op een partij die sympathiseert met Erdogan, een Erdogan die de genocide in Armenie ontkent, goed bezig hoor


  Maak melding

 14. Dit is typisch de (a)sociale media. Mensen die hun eigen naam niet eens foutloos kunnen schrijven, kunnen daar al hun onderbuik gevoelens op kwijt. Reden waarom ik geen Facebook account heb. Maar Sylvana weet dat dit gebeurt en zoekt ook duidelijk de confrontatie met die gedoe als gevolg. En dan moet ze niet gaan huilie huilie. Ze is bij de Turken gegaan, die een 5e colonne zijn van de dictator Erdogan en die het boek MeinKampf heel goed heeft gelezen. Dus democratie is een farce bij dat soort lui. En daar heeft ze zich dus wel bij aangesloten.

  P.S. @ Hans van den Broek,
  Uw postings zijn altijd zeer goed onderbouwd. Een voorbeeld voor velen op dit podium.


  Maak melding

 15. Lees het allemaal met verbazing hier. Humberto Tan en zijn linkse vriendjes zijn hypocriet. Dagelijks worden in Turkije minderheden oa Koerden, Pontiers, Armeeniers, Oezbeken etc onderdrukt. Zelfs anders gelovigen hebben nauwelijks ruimte om hun geloof te praktiseren. Laat staan lbht bent. Waarom horen we Tan en Simons daar niet over. Simons is een camouflage Turk. Bah


  Maak melding

 16. Hoezo agressief en ongenuanceerd de confrontatie opzoeken? Hoe doen ze het dan in deze maatschappij als mensen het niet eens zijn met ontwikkelingen die hun niet gezind zijn?? Doen ze dat op de Mathama Ghandi way???
  Als dat zo zou zijn dat heb ik een hoop gemist in deze maatschappij.

  Een uitspraak onwaardig. En dit zeker weten voor een ex-minister en minister van staat.
  Weet deze man nog het geval van Rishi die op het perron in Den Haag werd dood geschoten. Antwoord van deze persoon was: “Dan had Rishi zich op dat tijd niet daar moeten bevinden, want dan zou Rishi nog leven”.


  Maak melding

 17. Lees het hierboven allemaal met verbazing.
  Tessa Doornekamp is hypocriet. Dagelijks worden minderheden in Nederland oa Surinamers, Marokkanen, Turken, Antillianen etc door de Politie lastig gevallen, ernstig gediscrimineerd op de arbeidersmarkt, op het internet. Zelfs allochtone kinderen worden vanaf de basisschool lager ingeschat door zwarte scholen en witte scholen onderscheid te maken. Laat staan de Zwarte Pieten bejegening naar donkergetinte Nederlanders zoals Sylvana Simons. Waarom horen we Tessa Doornekamp daar niet over. Tessa Doornekamp is een camouflage Wilders. Bah en nog eens Bah


  Maak melding

 18. Het is ook een afschuwelijke foto.maar mevr simons trek het ook wel zelf naar zich toe met al haar uitspraken.
  Het is voor de kinderen ook niet leuk om bij een gezellig kinderfeest mee te maken dat daar anti pieten zijn.
  Ieder zijn mening maar zadel daar een ander niet mee op en zeker geen kinderen.
  Dus als mevr simons voortaan haar mening voor zichzelf bewaard.heb ze geen last meer van dat soort foto.s.
  Maar nu begint ze weer over de scheidsrechters shirts.wanneer stop ze.
  Zelf draag ze ook zwarte rokjes.dat mag wel.beetje dubbeld


  Maak melding

 19. @ Wendell, dit is hoe de voorstanders van de huidige Zwarte Piet hun zogenaamde traditie verdedigen.

  De huidige Zwarte Piet is in hun ogen niet racistisch maar hun gedrag zoals hierboven zegt al genoeg hoe zij Zwarte Piet zien!!

  Trek je conclusie.


  Maak melding

 20. Bevelen van de politie moet je altijd opvolgen. Dat deed rishi niet. Inplaats daarvan greep hij met zijn handen in zijn zakken. Politie heeft daar protocollen voor. Maw gericht schieten op de borst tbv eigen veiligheid. Deze zaak ligt genuanceerder.

  Ja triest.. maar ook triest dat je deze zaak erbij haalt.


  Maak melding

 21. HelmA

  Jouw comment vind ik vreemd dus als jij je mening uit dan trek jij alle ellende over je heen.
  Dus 1 op 1 geldt dat ook voor Wilders.

  Jouw comment heeft dictatorachtige laagje.


  Maak melding

 22. @ Helma

  Jouw comment vind ik bizar, ziek eigenlijk.
  Jij uit het PVV ideologie grotesk, “vrijheid voor allen maar vrijheid van meningsuiting voor enkelen”.

  Doe jezelf een grote lol en zadel je PVV gedachtegoed niet een ander op. Heb je voortaan geen last meer van kritische reacties.


  Maak melding

 23. Dit is niet hoe het pro zwarte pieten kamp te werk gaat. Dit is hoe enkele leeghoofden zonder enig zelfrespect te werk gaan.

  Dit is nog zieker dan de mensen die het toelaten en leuk vinden om kinderen te laten huilen tijden een optocht.

  Wat je mening ook is, ga met respect met anderen om.

  Er zijn problemen die 1000 x erger zijn dan de kleur van een verzonnen persoon.

  Aan het pro pieten kamp wil ik zeggen: ga met respect om met de mening van een ander. Ookal ben je het er niet mee eens.

  Aan het anti pieten kamp wil ik zeggen: demonstreer vreedzaam en ga naast de pieten discussie ook op zoek naar de serieuze problemen in de wereld. Deze verdienen jullie aandacht 1000x meer.


  Maak melding

 24. Ik vindt als doorsnee autochtoon Geert een misselijk irritant overdreven doorgedraaid publiciteits geil tipex geblondeerde Indo, maar ook met hem wordt wel weer eenzijdige publiciteit gebezigd, alleen pro Nederlanders worden kennelijk om een reactie gevraagd, Marokkanen nauwelijks!


  Maak melding

 25. Wat je zegt klopt Hans!

  De anti zwarte pieten lobby is het verhaal met een dialoog begonnen maar werd compleet uitgekafferd en zwaar gediscrimineerd door het zogenaamde nuchtere pro pieten kamp! Dit gaat tot op de dag van vandaag door, zie de afbeeldingen hierboven.

  Men probeert het gelijk aan hun zijde te krijgen door kinderen in het verhaal te betrekken, ongestoord racisme te uiten, beledigende opmerkingen te maken, rechts extremisten in te zetten en een goedlachse premier die niet alle Nederlanders vertegenwoordigd en uiteraard vol blijven houden dat de huidige Zwarte Piet ondanks dit alles vooral niet racistisch is.


  Maak melding

 26. Sylvana Simons: ‘Schaf zwart scheidsrechterstenue af’

  De traditionele, zwarte scheidsrechterstenues moeten zo snel mogelijk worden afgeschaft. Ze verwijzen naar de periode van onderdrukking en zijn daardoor onnodig kwetsend. Dat is de mening van Sylvana Simons. De KNVB is het met haar eens en stimuleert de invoering van tenues in andere kleuren.

  Slavernij
  ,,De man in het zwart, zoals de voetbalscheidsrechter vaak wordt genoemd, moet weg”, zo deed de voormalig TMF-vj, die bij hoge uitzondering bij Jeroen Pauw aan tafel zat, vrijdagavond haar beklag. ,,Het outfit verwijst naar de slavernij: het tijdperk dat arbiters negentig minuten lang gecommandeerd en afgeblaft werden door voetballers en supporters, terwijl ze daar slecht voor betaald kregen. Ik vind dat het uiterlijk van de scheidsrechters moet veranderen. Waarom geen regenboogkleurige tenues?”

  Mag ik even kotsen????


  Maak melding

 27. Ik weet niet waar jij vandaan komt, maar sinds wanneer moet je altijd bevelen opvolgen? Ik mag toch altijd weglopen. Ik hoef mijn eigen arrestatie toch niet te faciliteren?


  Maak melding

 28. Is het nog niet afgelopen met het sylvana gedoe !?
  Wat proberen Sylvana en haar volgelingen te doen?!Spoken uit het verleden op te roepen misschien?
  Velen zouden liever haar hele stam willen ophangen aan een boom.Ze wil opzettelijk de zwarten op te hitsen om te vechten onderling.Als ze niet oppast krijgt ze haar zin nog want velen zullen het niet erg vinden deze vervloekte volk uit hun misere te helpen .


  Maak melding

 29. Bekrompen jammer dat je sylvanna in het zelfde catogerie zet als erdogan kan je je overgroot ouders er ook bij zetten of is dat teveel ben niet eens met hun houding van zwarte piet maar erdogan is in mijn ogen geen sylvana simmons. Wat voor macht heeft zij.


  Maak melding

 30. Hoop dat de makers van deze zieke plaatjes opgepakt worden en zwaar gestraft. Word er echt misselijk van dat iemand dit in zn hoofd haalt.
  Verder ben ik zeer tegen de uitspraken van Sylvana en het is inderdaad een stem voor islamiet Erdogan.


  Maak melding

 31. Anoniem

  Ik weet niet waar jij vandaan komt, maar sinds wanneer moet je altijd bevelen opvolgen? Ik mag toch altijd weglopen. Ik hoef mijn eigen arrestatie toch niet te faciliteren?

  ————————————–

  Verzet bij aanhouding is een strafbaar feit. Nee je mag niet weglopen ook dat is verzet. Uiterst geval mag de politie geweld gebruiken. Ik weet niet waar jij vandaan komt maar kleine cursus wetgeving zou voor jouw geen overbodige luxe zijn.


  Maak melding

 32. Dit kan niet wie heeft dit gemaakt. De linkse club om wat olie op het vuur te gooien?. Humberto en vrienden hoor je niet als er op ramen wordt gespoten ,,deze bakker is een racist. Omdat hij een zwartepiet gebakje in zijn winkel heeft liggen. meten met 2 maten heet dat, ze zijn er zo goed in om er een puinhoop te maken die zij daarna weer kunnen gebruiken om in de slachtoffer rol te schieten..


  Maak melding

 33. Ik kijk bijna altijd naar Pauw. Afgelopen vrijdag heb ik dit (gelukkig?) gemist. Wat een onzin
  Althans als ik de posting van HenkMolenaar2016 lees.
  Ik wil een duitje in het zakje doen:
  afschaffen van Black Friday. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, de VS enz.
  Het is toch belachelijk dat bedrijven spullen goedkoper verkopen.
  In Duitsland is het, althans in Oberhausen,van andere steden weet ik het niet, zo erg dat ze niet alleen op vrijdag spullen goedkoper verkopen, maar het gehele weekend.
  Het moet niet gekker worden


  Maak melding

 34. Geeft aan hoe ver ze is gegaan om een oud kinderfeest te willen veranderen door zwarte Piet weg te doen. Eigenlijk hebben al deze anti zwarte Pieten geen moer om te doen. Stuur ze terug naar Afrika.


  Maak melding

 35. Door deze afschuwelijke oudezwart/witte foto’s te gebruiken, spelen de makers ervan inderdaad de anti pieten lobby in de kaart…..waar oude wonden, weer open worden gemaakt,gepleegd door de racistische kkk in het verleden, waar duizenden Zwarte mensen in de VS onschuldig zijn gelynchs….. in het heden wordt geprojecteerd om Silvana Simons te beledigen en te bedreigen, werk inderdaad averechts .


  Maak melding

 36. Wat dit vreselijk mensonterende plaatje bewijst is dat deze misdadigers datgene bevestigen wat sylvana en vele andere proberen te bestrijden inzake “zwarte piet”. Dit soort mensen willen dit beestachtige verleden graag in stand houden en misbruiken daarvoor de onschuld van hun eigen kinderen, van alle kinderen. Dit is dus waarnaar “zwarte piet” verwijst, naar dit onmenselijke verleden en daar willen alle mensen die tegen zwarte piet zijn een ieder ander op attenderen. En nee niet iedereen die sinterklaas viert is een rascist, maar oordeel zelf maar en zie dat het “zwarte piet” gebeuren wel degelijk een voedingsbodem is voor harte en zielloze rascisten die zich aangetast voelen in door hen geclaimde suprioriteit.Haat is aangeleerd en haat kan door de jaren heen onherkenbaar worden en zich manifesteren als onschuld (onwetenheid) maar allen zie hier de ware aard achter de oorsprong van het ontstaan van zwarte piet.

  Liefde, wijsheid en vrede voor ons allen!

  Deborah


  Maak melding

 37. Nogmaals, ik hoef mijn eigen arrestatie niet te faciliteren. En als ik wegloop hoef je mij nog niet in de rug te schieten. Ik hoef niet te blijven staan als dat van mij gevraagd wordt. Weglopen is geen verzet plegen.
  Weglopen betekent niet dat ik een kogel in mijn rug hebt verdiend. Draag al meer dan 24 jaar een uniform. Hoop dat je dat begrijpt.
  Het elkaar indekken en blinde muren daar heb ik ook veel verstand van. Zwarte piet wordt dan op een andere plek neergelegd.


  Maak melding

 38. Ik woon allang niet meer in NL maar in Canada. Ik vind het ongelofelijk, nee ik geloof het juist wel, erg genoeg, dat er zulke negatieve elementen (mensen?) zijn die geen tolerantie hebben voor de gevoeligheid van anderen. Probeer eens in andermans schoenen te staan en dram niet over een ‘mooie’ traditie die niet mag veranderen. Ik heb nooit iets racistisch achter he fenomeen Zwarte Piet in combinatie met Sinterklaas gezocht maar kan me levendig voorstellen dat het anders overkomt als je ooit slachtoffer van stigmatisering of erger op grond van je huidskleur bent geweest.
  Voor die mensen springt Sylvana Simons op de bres op een waardige manier. Ik zag pas toevallig een interview met haar op het internet.
  De hele commercie van de tegenwoordige Sinterklaas, Santa en Kerst viering vind ik afschuwelijk maar ik verwacht niet dat er snel iets zal veranderen. Mensen hebben nou eenmaal een kudde mentaliteit, dus zo hoort het, Zwarte Pieten incluis….heilige koeien. Ik heb de Sinterklaas discussie verder niet gevolgd al die jaren dat het al aan de gang is maar zijn er geen alternatieve vieringen geweest met een zwarte Sinterklaas en Witte Pieten? just to test the waters. Als Sinterklaas echt uit Spanje kwam en zwarte knechten had dan is er wel degelijk een racistische grondslag voor de traditie. Ik bedoel die voorstelling van zaken, afgezien van echtheid, draagt het in zich. We, of de meeste mensen dachten er gewoon niet over na en dat kan geen kwaad nu het aan de orde is gekomen. Allerlei zaken of gebruiken ‘van oudsher’ worden voortdurend bijgesteld. Stel je voor dat we nog steeds een meerderheid hadden, of mensen in power, die vonden dat de aarde plat was en dat andersdenkenden onthoofd moesten worden… is allemaal gebeurd.


  Maak melding

 39. Ja, als we verstard raken in onze tradities, gewoonten, rechtspraak, inzichten in de wetenschap dan kunnen we net zo goed weer de zogenaamde inquisitie nieuw leven in blazen.
  Ik dacht dat we moderne mensen waren, geloven in de global village, geloven in internet, geloven in modernisering, etc. etc. Moet dan zwarte piet in beton gegoten worden en blijven? Onveranderd blijven ondanks de tand des tijds?
  Zelf Max Havelaar (Multatuli) wist dat beton ook aan erosie onderhevig is.
  En ik vind om eerlijk te zeggen mevr. Simons een heel dappere vrouw. Hoop we dat allemaal zo dapper waren in dit leven en in deze maatschappij.


  Maak melding

 40. Is niks mis mee………….vrijheids van mening uitting tooooo
  De Creolen willen alles veranderen …wat hun tegen zit.
  Onze voor oouders waren toch ook contract arbeiders…
  Ze geniet van de bijstand en doet boelshit…


  Maak melding

 41. Anoniem, alleen de dood is in beton gegoten. Als een traditie veranderd moet worden dan zal de meerderheid van de bevolking dat zelf moeten oplossen. Nu is er sprake van een minderheid dat de wil oplegd aan de meerderheid. Natuurlijk werkt dat averechts. Mw Simons is geen dappere vrouw. Ze is hypocriet. Ze heeft zich aangesloten bij de Denk een partij dat zich sympathiseerd met Erdogan. Laat Erdogan nu een grote racist zijn. Simons maakt zich wekelijks onsterfelijk belachelijk. In het verleden heeft ze de zwarte man ook beledigd. Wij zouden zgn patent hebben op het mishandelen van vrouwen. Toen heeft ze haar heil gezocht van een blanke man. Nu gaat ze voor een turk. Die vrouw is compleet gestoord.


  Maak melding

 42. Zo, en nu het racisme (gebaseerd op etniciteit) in Suriname ook de kop indrukken beste Humberto en Sylvana dan pas weet idd at jullie iets in jullie mars hebben. Anders breng ik jullie onder de noemer hypocriet en schijnheilige (witte) boontjes. Kom op, laat zien dat in SU racisme en discriminatie veelvuldig voorkomt Sylvana want je bent vaak in SU. Ja toch ?


  Maak melding

 43. Mensen laat je leven niet tot een zinkhole maken zodat je van alles te schuld krijgt. Bedek je gedachte tegen negatieve en boze uitingen en afbeeldingen.


  Maak melding

 44. @objectief
  Objectief ben je niet.
  Zogenaamd vindt je het afschuwelijk. maar als men goed leest dan zie je dat er hier iemand uit het pro zwarte pietenkamp aan het woord is.
  De tegenstanders moeten volgens jou kunnen demonstreren maar het liefst niet tijdens de intocht van die witte malloot. En ook niet op 5 december. Hoe dom ben je dat je denkt dat mensen hierin trappen.


  Maak melding

 45. waarom heeft ze zich dan ook laat spannen voor die turken kar
  ze denkt dat ze het menen met haar maar gebruiken haar om frusje surinamers aan te trekken
  tja, de aandacht is weg bij kuzu en zijn islamisering van europa
  daaag domme sylvana
  wie zaait zal oogsten
  dit is nog een foto van haar, van die wilders hadden ze een levens echte pop gemaakt en opgehangen


  Maak melding

 46. Sylvana Simons vindt dat ze het recht heeft om zich tegen het fenomeen ‘zwarte piet’ te verzetten. Dat is ook haar goed recht.
  Immers we leven in een democratie. Sylvana is een fatsoenlijk mens, ze heeft een eigen mening en daar komt ze ook voor uit.
  Maar om haar hoofd te fotoshoppen op een lynchpartij van 2 Afro-Amerikanen is ronduit walgelijk en zeer onfatsoenlijk.
  Dit gaat werkelijk alle perken van fatsoensnormen en waarden te buiten.

  Wat men nu heeft gedaan versterkt de anti-pieten groep nog meer in hun strijd tegen zwarte piet.

  Het feit dat Sylvana zich heeft aangesloten bij DENK, wordt haar ook niet in dank afgenomen.
  Maar we leven in een democratie en dus kan haar dat niet worden verboden.
  Stemmen op Sylvana zal ik niet doen, want Denk is het verlengde van Erdogan en dus van Turkije, waar mensenrechten met de voeten worden getreden.

  In Amerika is het vuur na de overwinning van Trump op de Afro-Amerikanen weer aan het oplaaien.
  Het is hopelijk niet de bedoeling dat ook in Nederland het vuur tegen Afro-Nederlanders zal oplaaien.

  Nogmaals wat een afschuwelijke foto en het willen denigreren van een etnische minderheid in Nederland.


  Maak melding

 47. Walgelijke actie. Laat zo pijnlijk zien hoe polariserend onze maatschappij de laatste tijd bezig is. Moet nu werkelijk iedereen tot in het extreme allerlei stellingen innemen? Walgelijk, het ooit ruimdenkende is totaal verdwenen, aan beide zijde. Denk, een extremistische partij, kan volgens verschillende reageerders hier een mooi aantal stemmen tegemoet zien. Alleen bedenk wel, een stem op Sylvana Simons is een stem op de partij Denk. Zou me eerst eens verdiepen waar deze partij voor staat voordat u daar uw stem op uit brengt.

  Ultra rechts, walgelijk maar dat linkse geouwehoer en dat eeuwige gehak op NL en hun tradities komt me ook inmiddels mijlenver de keel uit.


  Maak melding

 48. Forummers, reageerders, Odi odi.

  BN’ers nemen het op voor Sylvana Simons!
  Ik kan ze in deze helemaal geen ONGELIJK geven.

  Asscher noemt clip Sylvana ‘weerzinwekkend’, OM doet onderzoek.
  Het gaat hier niet om een paar tokkies, het is structureel.
  Door: ANP 21 NOVEMBER 2016 Bron: Het Parool.nl

  En nu even wachten wat RUTTE hierop te zeggen heeft.

  Schrijver ‘Oh Sylvana’-lied: niets te maken met racistische parodieën.
  Hoewel er geen verwijzingen in het nummer naar Rusland voorkomen, gaat het liedje volgens de makers over een Russische vrouw Sylvana.
  Door: Hassan Bahara Iris Koppe 21 november 2016
  Bron: volkskrant.nl

  En gelooft u de woorden of verklaring van de ‘schrijver’ van het liedje?
  Deze zit/staat gewoon te LIEGEN!

  En binnenkort komt er een Brabantse/Limburgse Carnavalslied.
  Over de Drugsbaronnen uit Brabant en Limburg.
  Justitie: ‘Drugseconomie in Brabant en Limburg floreert’

  En de ‘schrijver’ van deze HIT, zal natuurlijk ook verwijzen naar Mexico en Colombia


  Maak melding

 49. Hey Silvana je bent zooo gefrustreerd omdat je niet meer op TV gevraagd werd. Dit heb je zelf verkondigd op de Miljonairs beurs weet je nog? Je bent media geil maar uitgerancheerd toch zeg je dat je tv-presentatrice bent. Ooit ben je dat geweest heeel even, maar geen kijkcijfers! Nu ben je weeer op zoek naar aandacht wanneer hou je op. Ga wat eten je lijkt op een uitgehongerde bonestaak en juist dan komen de genen en trekken van je voorouders vooral in je gezicht te zien. Volgens mij stammen wij allemaal af van de apen alleen is het gelukkig niet bij iedereen te zien. Hihi.


  Maak melding

 50. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Nog even een korte aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Sylvana bashen? Nu is de maat vol
  Door: Hans Marijnissen − 21/11/2016 Bron: trouw.nl

  UPDATE En nu is ze het helemaal zat.

  Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij heeft een klacht ingediend bij het Bureau Discriminatiezaken over een filmpje dat in omloop is over Sylvana Simons van de nieuwe politieke partij Denk


  Maak melding

 51. Hoe iemand denkt bepaald of je een racist bent. Sylvana geeft haar mening en dat staat voor zover ik weet nog steeds in onze grondwet. Dat ze belaagd wordt met uitspraken die juist dat vertegenwoordigt wat ze uit lijkt mij voldoende bewijs dat wij nog steeds helaas moeten dealen met racisten die onze multiculturele samenleving ondermijnen. Besef goed dat deze samenleving juist onze kracht is. Dus ben je het niet eens met iemands mening mag dat maar geef een mening die mens waardig is voor de 21e eeuw. Sylvana ik deel niet altijd je mening maar ik heb respect ervoor dat je durft uit te komen voor je mening. RESPECT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.