Surinaamse christenleiders tegen acceptatie LGBT

40

PARAMARIBO, 4 nov – De Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname, V-Veps, is ronduit tegen maatschappelijke acceptatie van lesbiennes, gays, biseksuelen, en transgenders. Ergens en ooit moet de voet op de rem. Nu trekt een rechtszaak voor geslachtserkenning nogal wat aandacht.

Het betreft de rechtszaak van transgender Yvanna Hilton. De als man geborene eist via de rechter dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken ‘vrouw’ invult waar nu nog ‘man’ staat. Het gaat dan om documenten als identiteitskaart en paspoort. De kerkelijken balen. “We hebben met bezorgdheid kennisgenomen van ontwikkelingen over lgbt-aangelegenheden in Suriname”, zegt V-Veps-functionaris Carlo Misiekaba tegenover de Ware Tijd.

Yvanna Hilton gaat nu als vrouw door het leven. Bij de rechter wordt geëist dat het geslacht in de burgerregistratie wijzigt. Trouwen bijvoorbeeld moet dan kunnen. Misiekaba erkent het recht op een eigen seksuele voorkeur. Maar dit mag niet ten koste gaan van de rechten en het geloof van anderen. Als geweigerd wordt twee van hetzelfde geslacht te huwen, is dat het naleven van bijbelse principes.

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Lekker belangrijk wat deze “Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname”hier van vindt.

  “Opinions are like assholes…everyone has one”

  Bemoei je er lekker niet mee.


  Maak melding

 2. Graag sranang boeler vrij houden. Ook maricons zijn niet welkom. Het is allemaal smeerpijperij, rotzooi. Slecht voor onze kinderen. Opsluiten deze beesten.


  Maak melding

 3. Het is de Almachtige God tot een gruwel. Hoe moet het verder met het nageslacht. Dan moeten die magnetische wetmatigheden ook maar op de schop. Einde trein, einde startmotor, einde tractiemotor, einde ruitenwissermotor, einde krachtcentralen en tenslotte einde van de wereld.


  Maak melding

 4. Parbo en Paraman>

  Twee paarse garnalen die een moordenaar bewonderen en problemen hebben met homo’s en lesbiennes due geen vlieg kwaad doen.

  Te zielig voor woorden.En deze paarse schoften die de slachter van Fort Zeelandia steunen, noemen homo’s en lesbiennes ‘beesten’.

  Ik denk dat God eerder de mensen binnen laat die van elkaar houden dan bewonderaars van een massaslachter,

  Jullie zijn om te kotsen.


  Maak melding

 5. Paraman,

  de volgelingen van jouw Almachtige god gaan zich al eeuwen te buiten aan het misbruiken van kinderen in de kerk. Deze ranzige drooggeilers in een jurk (travestieten) zijn de haatpredikers van deze tijd, zoals de Misiekaba-clan.


  Maak melding

 6. Parbo,

  mensen die van elkaar houden moeten volgens jou opgesloten worden, maar een nietsontziend monster als Bouterse de mensenrechtenschender, couppleger, folteraar, en drugsveroordeeld meervoudig moordenaar, daar lust jij wel 1 meter stront van. Enge griezel dat je bent.


  Maak melding

 7. @ Henk Molenaar 2016,

  Odi, odi.

  Ik zou Parbo en Paraman niet serieus nemen. Ze zijn wereldvreemd en nog nooit buiten de grenzen van hun ‘kampong’ geweest. Respectloze paarse debielen zijn het.


  Maak melding

 8. De LBTG community vestigen hun rechten in alle landen langzaam maar zeker. Ze zeggen dat ze van elkaar houden. Wie heeft het recht om te zeggen dat dat niet mag? De procreatie is niet aan de orde. Liefde wel.

  Even kijken in de VS mogen ze elkaar trouwen. in vele gevallen krijgt de overlevende pensioenrechten. Scheiden is ook mogelijk. Hun huwelijk staat gelijk aan een hetero huwelijk.

  Sommige Christelijke kerken geven ze hun zegen. De katholieke kerk trouwt ze niet. De Su denomination die tegen is mag ook. In een democratische samenleving zou beide opinies mogen bestaan.

  Persoonlijk had ik co-workers die gay zijn. Het is een beetje vreemd wanneer een man zegt dat hij de vrouw is van die en die en dat haar man van chinees eten houdt. En als ze met een hoge stem praten lach je een kriek. Stilletjes . Je wil niemand beledigen. Eerst is het wel even wennen. Ze doen hun werk en werken hard. Daar gaat het om op werk.


  Maak melding

 9. Damsco die Molenaar zit in een ontkennende fase maar we allemaal dat deze aambeienschoffelaar van de heren liefde is en bij voorkeur kleine jongens.
  Als je zo ver bent dan is er wel wat mis met je.


  Maak melding

 10. Salamander de regering of de kerk moet een ont-boeler programma opzetten. Homo’s en lesbiennes moeten maar gaan hokken en samen kinderen krijgen. Verplicht 4x pw naar religieuze bijeenkomsten. Doen ze in Israël ook. Sommigen zijn idd bekeerd. Iedere bekeerde boeler is winst. Uiteraard hou je een groep kansloze over.


  Maak melding

 11. Jaa maar hij is gewoon een homo wat wil hij! Heeft hij soms iets vn een vrouw. A.U.B LAAT SU BOELER VRIJ ZIJN. ZIJN ZE NOU GEK GEWORDEN. BOELRRRRRRRRRR


  Maak melding

 12. Paraman, Parbo en Damsco spreken hun afschuw uit over mensen van gelijke seksen die met elkaar naaien, maar met het beest die het hele Surinaamse volk naait hebben ze geen probleem, integendeel hem kruipen ze hem in het hol, en likken zijn reet, rare wezens dus met een paarse hersenverweking


  Maak melding

 13. Parbo,

  ik zou zeggen…meld je aan !!!…of behoor jij reeds bij de overblijvers. Je bent een primitieve, paranoïde, middeleeuwer. Mafkees.

  En wat de kerken en het geloof betreft. In alle uithoeken van de wereld waar brandhaarden zijn heerst het geloof. Oorlogen worden veroorzaakt door het geloof.


  Maak melding

 14. Zij die het hardst schreeuwen dat LGBTers geen mensen zijn, zijn meestal zelf de grootste hufters. Zij verschuilen zich achter een achterhaalde religieuse opvatting. Maar ook voor deze tegenstanders van LGBTers geldt: Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.


  Maak melding

 15. Parbo, Damsco Paraman

  “If thet go low, i go up”

  Jullie zijn het spugen niet waard.

  Toch typisch dat de figureren die het hardst schelden op andersdenkenden zelf de grootste racisten zijn en ook nog eens vaak fans van Bouta.

  De wereld zou er zo veel fraaier uitzien zonder dit slag mensen.


  Maak melding

 16. Weet u niet dat onrechtvaardige mensen geen deel zullen hebben aan het KONINKRIJK van GOD? Verlaat GODS WEG niet! Mensen die vrije sex voorstaan, afgoden dienen, overspel plegen of zich met homoseksuele en pedofiele praktijken inlaten, blijven buiten het KONINKRIJK van GOD, dat geldt ook voor dieven, gierigaards, dronkaards, roddelaars en oplichters ( 1 Corinthiërs 6 – 9 -10 )…… En MIJN Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, dan zal ik van uit de HEMEL luisteren, zijn zonden vergeven, en het land weer gezond maken ( 2 Kronieken 7 – 14 )


  Maak melding

 17. henk molenaar2016

  Parbo, Damsco Paraman

  “If thet go low, i go up”

  Jullie zijn het spugen niet waard.

  Toch typisch dat de figureren die het hardst schelden op andersdenkenden zelf de grootste racisten zijn en ook nog eens vaak fans van Bouta.

  De wereld zou er zo veel fraaier uitzien zonder dit slag mensen.

  Wanneer het de Schepper welletjes is-/wordt zul jij het hopelijk wel merken. Ga maar lekker spelen met je vriendje hoor.


  Maak melding

 18. Suriname is een land met godsdienstvrijheid, Suriname heeft geen staatsgodsdienst, d.w.z. dat de vrije evangelie gemeenten vrij zijn om te geloven in wat zij willen, al is dat waarin ze geliven in de ogen van anderen absurd, ze hebben echter niet het recht om hun geloof aan anderen op te dringen en ze hebben al helemaal niet het recht om wat zij geloven tot wet van het land te maken. Voor alle Surinamers moet slechts gelden dat zij gelijk zijn voor de wet, ongeacht hun geloof of seksuele oriëntatie, ze moeten er slechts voor zorgen dat ze anderen niet tot last zijn en de rechten van anderen niet beperken. En dat is nu juist wat deze voorgangers wel willen doen met de LBGT gemeenschap.

  Het zou een mooie grap zijn als iedereen de ‘onzin’ die in zijn ‘bijbel’ staat tot wet wil laten verheffen voor iedereen in het land, de volle evangelie zou het ook niet goed vinden als een moslim, met de Koran in de hand, de Sharia rechtspraak zou willen invoeren in Suriname, waardoor het geloof van christenen w.o. het volle evangelie tot gruwel in de ogen van Allah zou worden gebombardeerd.


  Maak melding

 19. Het kan de schepper geen moer schelen ef yu wani boel. Als het de schepper echt een gruwel in de ogen was, dan had hij ervoor moeten zorgen dat er geen LBGT’s op deze wereld waren. Als het gedrag van de LBGT’s werkelijk een gruwel in zijn ogen is, dan zal de schepper het hen wel onder de neus wrijven, wanneer het zo ver is, de schepper heeft Paraman of welke andere idiote voorganger niet nodig om zijn werk voor hem te doen. Wie zijn de voorgangers wel om voor de schepper te bepalen wie er wel of niet gediscrimineerd moeten worden?


  Maak melding

 20. Lastig onderwerp. Er zal nog heel veel water door alle oceanen en alle rivieren moeten stromen om transgenders in Suriname en in tal van landen, het geslacht van hun voorkeur toe te kennen. Ik ga uit van het principe dat een ieder door de schepper is gemaakt, dus ook homo’s en lesbiennes.Ik zeg daarom, laat deze mensen leven zoals ze willen zolang ze geen aanstootgevend gedrag vertonen waardoor gekken in de verleiding komen om hen de hersenen in te slaan.

  M.b.t. het vraagstuk van transgenders over hun geslachtserkenning kan ik alleen maar zeggen dat de samenleving voor uitdagingen wordt geplaatst. Rechters gaan in deze alleen kunnen oordelen op basis van wetgeving. De wetgever zal met een wet moeten komen om erkenning geslachtsverandering mogelijk te maken.


  Maak melding

 21. Deze christenleiders zijn juist de grootste homo’s, pedo etc.
  Ze verschuilen zich achter het geloof, maar onder tussen maken ze misbruik van de kinderen.

  Vreemd dat dit nooit Is onderzocht in Su.


  Maak melding

 22. Paraman: “Wanneer het de Schepper welletjes is-/wordt zul jij het hopelijk wel merken. Ga maar lekker spelen met je vriendje hoor.”

  Ik denk dat jij je Schepper niet wil ontmoeten…….als bewonderaar van de duivel in eigen persoon.

  “Gij zult niet doden”, is volgens mij één van de 10 geboden;/

  Maar Bouterse heeft zijn eigen geboden.


  Maak melding

 23. De geestelijke leiders moeten hun grote snater maar dichtklappen.
  Terwijl ze prediken dat men verdraagzaam moet zijn naar elkaar, willen ze LBTG’ers niet accepteren.
  Over heel de wereld zijn geestelijke leiders in opspraak geraakt vanwege hun seksuele uitspattingen met vooral minderjarige jongens.

  Wie zijn zij om te bepalen of een land de rechten van lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders niet moet/mag accepteren.
  Deze leiders zouden eens de seksuele ravage die zij hebben aangericht onder jongeren maar eens ernstig bekritiseren.


  Maak melding

 24. Doordat de mensheid leeft in een gebroken Wereld, sedert de erfzonde worden de natuurlijke eigenschappen van de mens vervangen door de onnatuurlijke eigenschappen van de Vijand van de SCHEPPER, via ongehoorzaamheid,en onrein leven…..De moderne wetenschap is de basis van de lbtg generaties sedert dr.Mengele na de 2 Wereldoorlog in geheime laboratoriums experimenteren met menselijke dna genen door ontvoeringen wereldwijd van verschillende menselijke rassen in de afgelopen 70 jaar voor het babylon systeem……als de Schepper willen spelen,en de natuur te willen vervangen door nieuwe creaties en vrouwelijke oestrogene door medisch en plastiek afval in het drinkwater te losen WereldWijd…..MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID . Wie Oren heeft die horen, Shalom.


  Maak melding

 25. De Godsdienst fanatici die claimen het monopolie op de waarheid te hebben ( Hans Teeuwen) bemoeien zich weer met het persoonlijke leven van mannen en vrouwen en dat gaat ze geen reet aan.


  Maak melding

 26. De Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname, V-Veps en hun functionaris Carlo Misiekaba hebben TERECHT met bezorgdheid kennisgenomen van ontwikkelingen over lgbt-aangelegenheden in Suriname.

  Om de VERWERPELIJKE ONTWIKKELINGEN van het WESTERS levenspatroon een HALT toe te roepen is een STAP in de GOEDE richting.

  Door deze doorgaans DUIVELSE houding – het PROMOTEN van ONNATUURLIJK gedrag – afkomstig door de VAAK BEWUSTE LACONIEKE houding vanuit de MEDIA om ERBIJ te willen horen krijgen LBGT-ers VRIJ SPEL en zijn bezig AANKOMENDE GENERATIES de VERNIELING in te helpen.

  Het mag NIMMER zo zijn dat welk land of welke groep landen dan ook een VERDERFELIJKE WIJZE van leven opleggen aan anderen.

  Dezelfde (voornamelijk) WESTERSE landen die OOIT PREDIKTEN dat dit en dat, zus en zo niet mocht, hebben voor een GROOT GEDEELTE het BIJLTJE erbij neergelegd. SURINAME is een STAATKUNDIG ONAFHANKELIJKE natie en heeft geen enkele VERPLICHTING op zich te nemen om in deze ETHISCH VERWERPELIJK GEDRAG te stimuleren laat staan ONDERSTEUNEN.

  Met name Nederland – los van al haar goede kwaliteiten – heeft er een HANDJE van om anderen (lees: andere landen) hun wil op te leggen. Vandaar deze MENS ONTERENDE ONTWIKKELINGEN in voornamelijk WESTERSE landen.

  Niet voor niets PUILT de WESTERSE media uit van ‘FIGUREN’ die dergelijke GEDRAGSPATRONEN zoals die van LBGT-ers PROMOTEN.

  Evenzo mensen bijvoorbeeld TERECHT vinden dat het gebruik van vooral (hard)DRUGS, (komende) generatie KAPOT maakt, is het STIMULEREN, PROMOTEN en/of GOEDPRATEN van TBGT-TOESTANDEN vele MALEN een RAMP voor de MENSHEID.

  Niemand zou beweren dat een ENKELING niet een ‘ONOVERKOMELIJKE AFWIJKING’ zou kunnen ONDERVINDEN, zoals bijvoorbeeld (een SIAMESE tweelingen) tweelingen), weliswaar in andere context.

  De voornamelijk WESTERSE landen moeten OOIT bij hun ZINNEN worden gebracht en worden geconfronteerd met hun EGOÏSTISCHE en CHAOTISCHE ‘BELEID’ waar de honden zelfs geen brood van lusten.

  Het is ZEER MOEDIG van de Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname, V-Veps bij monde van hun functionaris Carlo Misiekaba om SURINAME niet te laten BUIGEN voor dit type ‘HONDENLEVEN’ en TERECHT SURINAME te BEHOEDEN voor ONMENSELIJKE INVLOEDEN van waar dan ook.

  SURINAME mag in deze haar DEGELIJKE STANDPUNT HANDHAVEN en VERDEDIGEN ter ERE en GLORIE van onze SCHEPPER en dient DERGELIJKE LOSBANDIGHEID buiten haar grenzen te houden.

  In alle landen ÓÓK met name in ons geliefde Holland zijn er genoeg mensen die deze WALGELIJKE TOESTANDEN afkeuren. Maar vanwege de MEDIA waar ‘VERKEERDE’ PROMOTORS vaak de dienst uitmaken, is het ‘MOEILIJK HAZEN VANGEN’.

  PROFICIAT aan de Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname, V-Veps en hun functionaris Carlo Misiekaba met deze BESCHEIDEN doch GEDURFDE stap om SURINAME en de MENSHEID in het algemeen trachten te VRIJWAREN van een DERGELIJKE AFGANG.

  Het is misschien DUBBEL GEZEGD, maar ‘HEB uw BROEDER/ZUSTER LIEF. Uiteraard ook LBGT-ers.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 27. Ik moet bijna kotsen als ik al die Bouta-aanhangers zoals Do the Right Thing, Paraman de bijbel en god er bij halen om mensen om hun seksuele geaardheid te veroordelen.

  Complimenten aan RobG die dit keer een genuanceerd standpunt naar voren brengt over dit onderwerp

  Dat door DTRT Carlo Misiekaba als lichtend voorbeeld naar voren wordt geschoven is ook misselijkmakend.


  Maak melding

 28. @Do The WRONG THING

  “zijn bezig AANKOMENDE GENERATIES de VERNIELING in te helpen.”

  Dat hoeven zij niet meer te doen Wrong Thing ! DESI, uw NDP-VOORGANGER heeft de KOMENDE GENERATES AL ZWAAR IN DE VERNIELING GEHOLPEN !!!

  PS : NDP-CORRUPTIE LAI, PRODUCTIE NO DE !
  DESI BLOOT SRANANG, KONDRE FAILLIET !

  YU NANGA DESI KAN DRUK MORO ONGEDEKTE
  SRD-BILJET, dang Kondre o gwa FESi !!!
  NET LEKI FA DENG 17.866 VOLKSWONING FU DESI, DORO !!


  Maak melding

 29. @tunggak
  De LBTG community vestigen hun rechten in alle landen langzaam maar zeker. Ze zeggen dat ze van elkaar houden. Wie heeft het recht om te zeggen dat dat niet mag? De procreatie is niet aan de orde. Liefde wel.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  JIJ OOK AL EENTJE,..DAS VO MIJ NIEUW,MOET KENNE !


  Maak melding

 30. Wat een gezeur allemaal van die Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname. Wat is nou het probleem als twee mensen van het zelfde geslacht met elkaar verder willen. Laat iedereen zijn eigen leven leiden zoals ze dat wensen. Zolang er niks gestolen, of iemand vermoord of opgeofferd wordt is er niks aan de hand.

  Hebben mensen die bewust kinderloos zijn ook een probleem in de ogen van de De Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten in Suriname? Want dat staat toch ook in de bijbel?
  Laat ze eerder bezig houden met de grote leider die achter tralies moet zitten.


  Maak melding

 31. Panlo
  Dan moet LGBT ook tegen Bouta zijn
  Want Bouta is ook een boeler.
  Bouta heeft tijdens zijn dienstplicht GEBOELD.

  Bouua de boeler
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////HOE WEET JE DAT ZO PRECIES,JE BENT WEL GEPAKT MAAR NIET DOOR ,,DDB ..ZOEK HULP MAN.


  Maak melding

 32. Jij denkt met je arrogante kop alles beter te weten dan God ! Heb je ooit wel eens de bijbel überhaupt gelezen ? Sodom en Gemoora wel eens over gelezen ? Daar zul je je antwoord vinden wat God deed met homo lesbo bisexuels zondaars die niet wilden bekeren ! Hij heeft ze plat gebrand !!! Wat die moordenaar betreft een van hen die naast Jezus gekruizigd werd vroeg vergeving van zonden en Jezus accepteerde dat sterker nog Jezus beloofde hem dat hij met Jezus in het paradijs gaat zijn ! Hoe durf je God in jouw conversaties te trekken terwijl je hem gemeens kent !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.