Vanavond reünie Miranda Lyceum in Suriname

5

Afgelopen maand vierde het Mr. dr. J.C. de Miranda Lyceum, ook wel bekend als Lyco 1, haar gouden jubileum. De directie en haar personeel willen het jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom heeft een speciale lustrumcommissie gemeend het 50-jarig bestaan vanavond op het schoolterrein te vieren met een ‘Lyco-Reünie’ voor ex-lyceisten en oud-docenten.

Het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum aan de Passiebloemstraat te Zorg en Hoop is opgericht in 1966. In oktober van dat jaar startte het Surinaams Lyceum met 10 eerste klassen met in totaal 255 leerlingen. De school is vernoemd naar jurist en politicus Julius Cesar de Miranda, geboren op 3 april 1906 te Paramaribo.

Het Lyceum heeft in de afgelopen 50 jaar ruim 7.000 geslaagden afgeleverd. Veel van deze Lyceïsten zijn na hun vervolgstudie in zowel Suriname als het buitenland uitgegroeid tot vooraanstaande personen in de maatschappij.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Wie is zooo sensitive dat de militaire periode niet genoemd mag worden in het jaar boek?
  De coupplegers waren niet zo bescheiden.

  Groot gelijk Pawiroredjo en Marhe om te weigeren meer weg te schrappen.


  Maak melding

 2. Oh, and in regards to Patrick calling Trayvon Martin a thug, Ronald, I suppose you have simply ignored the police reports that Trayvon beat up a bus driver for no apparently good reason and may have been involved in one or more burglaries.


  Maak melding

 3. 백희나 작가님 힘내세요!저도 달샤벳 인기검색어 오를 때 동화책이 오른 것인줄 알고 신나게 클릭했다가엄한 걸그룹 보고 뜨악했습니다.장난하는 것도 아니고 너무 하네요.힘내세요. 저도 여기저기 퍼뜨릴께요. (제 친구는 벌써 기사 퍼뜨리고 있습니다.)마음은 안좋으시겠지만 건강 조심하시구요.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.