VHP: strijd leveren om Suriname te bevrijden

31

PARAMARIBO, 10 okt – De ‘Dag der Marrons’ is niet slechts een aangelegenheid van één bevolkingsgroep, maar van de hele samenleving. Dit stelt de Voorsuitstrevende Hervormings Partij, VHP. Acceptatie en integratie van de Marrons in de samenleving staan niet meer ter discussie.

Immers, andere bevolkingsgroepen vieren deze dag eensgezind mee. De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) zal acceptatie en verdraagzaamheid altijd propageren. VHP-voorzitter Chan Santokhi zei onlangs bij de herdenking van Mahatma Gandhi het volgende: “Het principe van geweldloosheid en respect voor het leven (Ahimsa) is ook voor de VHP altijd een leidend principe geweest in haar strijd voor een beter Suriname. We gaan strijd leveren om Suriname te bevrijden.”

Dat zal gebeuren volgens de principes van Ahimsa, zoals Mahatma Gandhi dat deed. De VHP wenst te benadrukken, dat zij zal strijden tegen elke vorm van onderdrukking en erop toezien dat de vrijheid van de hele Surinaamse gemeenschap gewaarborgd blijft. “De viering van Marrondag staat in het teken van ‘geloof in jezelf’. De Marrongemeenschap is in staat zelf wat te doen aan haar ontwikkeling.”

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. De vhp is pas geloofwaardig als ze hun nek uitsteken. Dus niet alleen met loze woorden de demonstrerende mensen zogenaamd ondersteunen. Maar ook echt meelopen met deze mensen. Ga ze in persoon bijstaan. Waar is de vhp bang voor? Met de laat maar lullen houding van Bouterse en zijn roversbende kom je er niet. Demonstrerende burgers, leden van de oppositie partijen, onderwijzers, vakbonden, etc zullen boef Bouterse en meelopers weg krijgen.


  Maak melding

 2. Ghandi had protest acties. De Britse politie sloeg het op los met hun knuppels. Martin Luther king protest marsen hadden doden en gewonden. Birmingham = Bombmingham. Vrijheidsritten van de interstate bussen hadden gewonden. Sommigen warden zeer series gewond. Wil je dat de Surinamers aandoen?

  Er zijn meer assertive methoden om te protesteren zonder doden en gewonden. Ik wil niet de Suries onnodig lijden.


  Maak melding

 3. @tunggak,
  duidelijk gekeken naar die 9 oscars bekroonfilm. Er waren meer wreedheden die niet zijn opgenomen. Kijk maar wat er is gebeurd te marienburg in commewijne, een vermoedelijke massa graaf met menselijke resten, die hindoestaanse contract arbeiders blijken te zijn. En die feiten zijn gepleegd door de voormalige koloniale heerser.
  Ok nu de vraag : wat heeft bouterse gedaan voor de ex-weggelopen slaven ? Een beetje electra, jungle beetje ontsluiten, is dat alles ?
  Na de machtsgreep in 1980 gebruikte die killer leuzen zoals; leve baron, boni en juli coeur (levens verbrand in 1863 aan de heilige weg) verder anton De Kom, na sranang jah jah man….Deze ex negers slaven waren vrijheids strijders tegen de buitenlandse agressor.
  We hebben nu zulke leiders om te vechten de binnenlandse agressor bouta.
  Wat heeft bouterse gedaan tegen de marronse gouddelvers (porknockers) : toen hij in oppositie zat tijdens het bewind van Venetiaan, hitste hij de marronse bevolking van koffie kamp op om de goudvelden van golden star te bezetten.
  Nu hij president is geworden, stuurde hij zijn elite commando’s om deze marrons aan gort te schieten.
  Kennelijk heeft bouterse deze taktiek geleerd toen hij in de Nederlandse commando zat.


  Maak melding

 4. Off topic: De grote Ghandi is in Ghana van zijn sokkel gevallen over diverse uitspraken over Afrikanen die hij de vorige eeuw heeft geuit. Nelson Mandela had Ghandi deze uitspraken vergeven.

  http:

  //qz.com/802221/ghana-is-removing-a-statue-of-gandhi-from-its-oldest-university-after-protests-over-past-racist-remarks/


  Maak melding

 5. RobG die Ghanzen zijn stapelgek. Wie neemt ze nog serieus. Wel de racisme troefkaart spelen maar in tussen willen ze maar al te graag wonen en werken in europa of azie. De grote Gandi is overleden. Hoor en wederhoor toepassen is in deze kwestie lastig. Die Ghanzen maken zich onsterfelijk belachelijk.

  I rest my case


  Maak melding

 6. De grote Ghandi kan ook een fout maken dat was 80 of 100 jaren terug en toch een voorbeeld voor velen .

  NDP Beleid makers kunnen een voorbeeld nemen aan Ghandi van India .

  Laat NDP en Frankrijk met hulp een actie beginnen voor Haïti

  Nederland stuur al vast twee Marine vaartuigen richting Haïti

  Familie Clinton hadden ook 500 miljoen USD gekregen na de aardbeving om huizen te bouwen in Haïti .

  500 Miljoen verdwenen door Bil Clinton

  1.2 Miljard verdwenen door NDP Regering Bouterse .

  Zie maar wanneer er hulp moet komen is er geen geld voor Haïti .

  Laat NDP Regering Frankrijk hulp vragen men kan mailen of Faxen het kan ook in Engels .


  Maak melding

 7. BIG UP MAROONS,Herdenking Vrede 10 okt 1760 van Voorouderlijke Vrijheidsstrijders ….Thema ‘geloof in jezelf ‘begint bij je roots in AFRIKA, SANKOFA Know your History before Slavery


  Maak melding

 8. Zie maar uitspraken Bouterse daarom gaat hij dat alleen doen .

  Staatvijanden of vijanden om de hoek dat zijn de uitspraken van NDP Regering Bouterse .

  Ghandi heeft mensen in India nooit als staat vijanden gezien .

  Daarom had je geen mensen tijdens de Parade ,de Politie had geoefend voor de Publiek maar er waren meer veiligheid Agenten

  Ghandi had een stok en liep op blote voeten er zijn beelden genoeg ,laat de NDP aanhangers van leren het is nooit te laat .


  Maak melding

 9. Hermien@ Word niet boos op Santokhi want hij is beter dan Bouterse .

  Bouterse noemt veel Surinamers Staatvijanden en dat vinden wij niet leuk .

  En laat NDP van Bouterse een hulp Actie voor Haïti beginnen .niet LULLEN maar VULLEN voor Haïti .


  Maak melding

 10. Absoluut gebrek aan historisch besef,
  beschaving,
  domheid,
  rancune,
  machteloosheid,
  doet mensen beelden verwijderen.
  Zelfde tactiek van ises.

  Mensen die dit toejuichen zijn über -zielig.


  Maak melding

 11. @RobG

  Wat is het doel van je posting? Is het doel om een ieder die iets verkeerds heeft gezegd te vergeven?
  Of wil je deze wereld figuur, Ghandi, voor schut zetten?
  Woorden kun je terugnemen door je excuses aan te bieden, d.w.z. verantwoording afleggen, maar iemand doden kun je geen leven teruggeven door je excuses aan te bieden noch amnestie verlenen.


  Maak melding

 12. Wat een lulverhaal uit de koker van uitgerekend de club, die verwoede pogingen onderneemt om dit land waar zij amper affiniteit mee heeft-/toont, in handen te geven van de ex-kolonisator. Ka tok wek!


  Maak melding

 13. Groot gelijk hebben de Ghanezen!

  Net zoals er in Azania (Zuid Afrika ) wordt gestreden voor verwijdering van de standbeelden van figuren die symbool staan voor de kolonisatie van het land.

  Overigens is het een kul verhaal van de voorzitter van een kul partij die zelf op deze dag nog steeds moet propageren waar het bij hun omgaat;India India en nogmaals India!


  Maak melding

 14. Robert-a

  @tunggak,
  duidelijk gekeken naar die 9 oscars bekroonfilm. Er waren meer wreedheden die niet zijn opgenomen. Kijk maar wat er is gebeurd te marienburg in commewijne, een vermoedelijke massa graaf met menselijke resten, die hindoestaanse contract arbeiders blijken te zijn. En die feiten zijn gepleegd door de voormalige koloniale heerser.
  ————————————————-
  Het ware beter dat het Nationaal-Leger die gasten naar Paramaribo had laten doortrekken en al jullie bezittingen plunderen. Dan had jij anno 2016 wel anders geluld.


  Maak melding

 15. oombert

  Hermien@ Word niet boos op Santokhi want hij is beter dan Bouterse .

  Bouterse noemt veel Surinamers Staatvijanden en dat vinden wij niet leuk .

  En laat NDP van Bouterse een hulp Actie voor Haïti beginnen .niet LULLEN maar VULLEN voor Haïti .
  ===============================
  2020 is niet ver weg meer, dan zien wij wel wie beter is en wie niet!
  Wij willen in elk geval geen ghandi toestanden in de straten van Paramaribo. Laat Ghandi vredig ruseten en laat Suriname met rust!


  Maak melding

 16. @Paraman

  Nee jij hebt liever staande executies in de straten van Paramaribo!
  Meneer Gandhi ga vredig door met slapen hoor je hebt je strijd gestreden en zal gekend worden als een Grote Zoon met een groot hart ,De surinaamse toestanden en vooral Paraman betekenen alleen maar ellende en meer ellende!!
  Wij lopen in de voetsporen van de gandhi’s…de Indira Gandhi weg,
  Paraman wil de bouta weg zodat hij trots in de voetsporen van een crimineel kan lopen,geweldig van je paraman,heel knap van je !!


  Maak melding

 17. Paraman @ Ik hoeft niet te wachten om te zien wie beter is in 2020 .

  Zie jij het nu niet of hoor je het niet ,vraag aan de beleid medewerkers van NDP of het goed gaat .

  De voorbeelden van Ghandi waren 1000 x beter dan dat van NDP Bouterse .


  Maak melding

 18. Paraman@ Kinderen van 6 de klas Basis School doen het beter dan de NDP Beleid makers .

  Geef 25 kinderen van 12 jaar 1.2 miljard USD dan zal je zien wat zij met 1.2 miljard neer zetten in Suriname .


  Maak melding

 19. @Noni en Hermien
  Echte grappenmakers zijn jullie.DE VHP roept een ieder om zich aan te sluiten bij hun ,maar wat doen jullie soorten…ze rennen allemaal naar de ABOP of bouta zelf. En jullie 2 clowns gaan jullie je ook aansluiten bij de VHP ipv lul commetaar te leveren .


  Maak melding

 20. Santhoki drugshandelaar, bouta ook en moordenaar, somo verkrachter en corrupt en brunswijk goudpikker en dief dus wat kan je meer in een bananenrepubliek, gewoon op bananen zitten met condooms graag dat is nog de enige kosteloos wat je kan doen!!


  Maak melding

 21. @ Abaisa,

  Nergens uit de tekst kan ik lezen dat Santokhi India aan het promoten is.
  Tja, het racisme jegens hindustanen heeft je heel erg stevig in zijn greep.
  Ga daar iets aan doen, misschien ben je dan wel in staat om geen onzin meer te verkondigen.

  Mensen met Afro genen vernietigen meer dan dat ze opbouwen.
  Als Ghanezen het standbeeld van Gandhi willen verwijderen, mijn zegen hebben ze.

  Men moet niet vergeten te vertellen dat Gandhi als advocaat vele Afrikanen heeft bijgestaan, vaak gratis of voor heel weinig loon.

  Men moet er ook bij vertellen dat Gandhi later heel veel spijt heeft gehad van bepaalde uitspraken en daarvoor ook zijn excuses heeft aangeboden en spijt heeft betuigd.

  Nelson Mandela was eerst lid van een radicale tak van de ANC. Later kwam hij tot inkeer dat door radicaal te zijn geen strijd gewonnen kan worden.

  Toen hij in de gevangenis zat, onterecht trouwens, heeft hij veel over Gandhi gelezen en is tot inzicht gekomen.
  Martin Luther King stond ook achter de Ahimsa leer van Gandhi.

  Gandhi was net als elk mens niet perfect, maar als hij inzag dat hij fout was, was hij ook niet de beroerdste om daar voor uit te komen en excuses aan te bieden.

  Men valt over de racistische uitspraken van Gandhi, maar mensen met afro genen zijn zeer beslist ook racisten en soms heel erg gemeen ook.
  Dagelijks kun je op waterkant.net racistische uitlatingen van deze mensen lezen.


  Maak melding

 22. Ik heb teksten van Gandhi gelezen op de internet. Hij was toen in Zuid Afrika na afgestudeerd te zijn als advocaat in Engeland. In die tijd waren de Engelsen aan de top van hun koloniale empire en de volken onder hen zijn hun slaven.

  Zo ze zetten Indiaase mensen en de zwarte Afrikanen onder hen. Een keertje heeft een trein conducteur Gandhi letterlijk uit de terein gegooid omdat hij in de blanke sectie van de trein zat. Hij klaagde in de teksten dat hij dezelfde behandeling kreeg als de zwatre afrikanen die hij kaffirs noemde. Dat is dan niet in dank genomen bij de Ganezen van tegenwoordig.


  Maak melding

 23. ik begrijp niet wat ghandi in dit verhaal doet.
  laat die man rusten met zn uitspraken.
  hij kan zich niet meer verdedigen voor het geval dat nodig zou zijn.
  de topic ging over die wannabe pres , santhokie.
  hij grijpt elke gelegenheid aan om propaganda te maken voor de vhp.


  Maak melding

 24. @ Paraman
  2020 is niet ver weg meer, dan zien wij wel wie beter is en wie niet … aldus Paraman..
  @ Paraman … je denkt toch niet dat jullie door te frauderen de komende verkiezing gaan winnen … forget it ….. donkey ass!
  We zijn klaar wakker en gaan jullie, NDP-fraudeurs, tot in de kleinste kamers achterna en controleren.
  Na de verkiezing gaan we grote schoonmaak houden. Suriname moet gezuiverd worden … het land moet van de NDP-abanies bevrijd worden. Jij … Paraman … staat boven aan de lijst. Het is een mededeling, geen bedreiging!!!!!


  Maak melding

 25. De reacties van paraman zijn identiek als dat van het gros der paarse debielen die de nationale debielen partij vertegenwoordigen. Wahahahaha soso ka deng mang e denki, leki deng lijder


  Maak melding

 26. Het gros der ndper’ s zijn te vergelijken met al die wc wormen in de beerput van hun paarse misdaad lijder. Ze stemden gretig, oerdom op hem om genietend, wemelend en vretend in zijn paarse schijt vol corruptie, ongerechtigheid, bedrog en misleiding vol kommer en kwel te kunnen leven. Het paars volk is het oerdomste volk van geheel Zuid Amerika. Wahahaha ze verdienen het bedrogen en onderdukt te worden door hun soso lobi baas. Wahahahahha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.