Ministerie van Arbeid heeft 6 ontwerpwetten bij DNA

34

Het ministerie van Arbeid in Suriname heeft zes ontwerpwetten liggen bij de Nationale Assemblee. In dat kader heeft minister Soewarto Moestadja en zijn staf op uitnodiging van DNA in afzonderlijke bijeenkomsten toelichting gegeven op drie van deze zes ontwerpwetten.

Het gaat in deze om de ontwerpwetten: 1. Wijziging Decreet op de Arbeidsinspectie; 2. Wijziging Decreet Arbeidsadviescollege; 3. Wet ter beschikkingstelling Arbeidskrachten door Intermediairs (een nieuwe wet die zich zal richten op regulering van uitzendbureaus en uitzendkrachten).

De twee andere ontwerpen die voor wijziging zijn aangeboden en hebben betrekking op de verruiming van bevoegdheden van de arbeidsinspecteurs en het efficiënter functioneren van het Arbeidsadviescollege.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Allemaal geneuzel in de marge. Suriname heeft pegels nodig en veel ook. Begin eerst de eisen van het IMF in te willigen. Waar blijft een deugdelijk plan om de economie weer op gang te helpen ?


  Maak melding

 2. ik mis de verruiming van 7 even.
  moet worden 7 even later. En als het 7 even nog later wordt moet ook de wet op overtime aangepakt worden.


  Maak melding

 3. Geachte hr/mw Lobie,

  Waarom haalt u de VHP erbij ? Wie zegt dat ik de VHP een warm hart toedraagt.
  Of denkt u dat iedere hindoestaan op de VHP stemt.

  Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet.


  Maak melding

 4. Suriname moet leren bezuinigingen en sparen.De staat kan een bijdrage leveren door maat regel treffen zoveel mogelijk Srd afromen en met dat geld een bewuste beleidsplan maken. Subsidieren van brandstof en energie moet een einde komen,begrijp dat voor veel mensen er moeilijk gaan worden maar er is alternatief??


  Maak melding

 5. ER MOET ZO SNEL MOGELIJK EEN WET KOMEN OM ALLE PIPOS MET PEK & VEREN EN MET EEN RODE MUTS HARDHANDIG HET LAND UIT TE BONSJOUREN WEG MET ALLE BOEBOE BIT SJORIES EN FLAPDROLLEN.TE BEGINNEN HIER.


  Maak melding

 6. @Lobi-dictatuur

  U komt WEER met uw racistische en fascistische BABBELS, tegen Bevolkingsgroepen !

  JOUW DIKTATOR heeft WEL iets gepresteerd voor Sranang, WEL iets betekend, te weten,

  EEN ZWAAR STAATSFAILLISSEMENT . Gerealiseerd door NDP-WANBELEID en vanwege het TOESTAAN VAN OPENLIJKE ROOF door politieke figuren, van GELDEN, GOUD en GOEDEREN van ONZE STAAT !!!!

  Slapende slaven, het is HOOG TIJD dat U WAKKER WORDT
  en ZIET HOE SRANANG BEVOLKING PINAART, door het Grondwetsschendende bewind van OPA D !!!!!!!


  Maak melding

 7. Weledelzeergeleerde heer Professor Misababoi,
  Het principe “werken op basis van 7 even” is niet meer van deze tijd.
  Reeds bij de intrede van het kabinet Bouterse/Amerali in 2010 is het principe ‘werken op basis van 10 niet gezien’ ingevoerd. E.e.a. In het kader van energiebesparing door ambtenaren.


  Maak melding

 8. Mijnheer Damsco, dus in uw beleving is iedere hindoestaan per definitie een VHP-er. Geloof niet dat de vice president van Suriname (Adhin) een VHP-er is. Die vlieger gaat dus niet op.


  Maak melding

 9. Mijnheer Damsco het is overduidelijk dat de verdeel en heers politiek van de huidige machthebbers compleet mislukt is. In een fatsoenlijke democratie zou excellentie Bouterse het mandaat teruggegeven hebben aan het volk. Ben toch benieuwt hoe u de huidige situatie in Suriname wilt beschrijven. Graag in algemeen beschaafd Nederlands.


  Maak melding

 10. Mijnheer Damsco u roept op om forummers die kritisch zijn op de huidige regeerders hardhandig het land uit te gooien. Anno 2016 lijkt mij dat een moeilijke opgave aangezien internet de wereld heeft overgenomen. Daarnaast kan met haar eigen burgers niet de-naturaliseren. Suriname heeft zich gecommiteerd aan internationale verdragen. Wellicht kunt u een nieuwe poging wagen.


  Maak melding

 11. Ben per abuis op deze site terechtgekomen. Wat mij opvalt is dat Mijnheer Damsco een bedenkelijke niveau
  heeft om een discussie aan te gaan. Toch wel jammer


  Maak melding

 12. @ DAMSCO ….. ” BOEBOE BIT SJORIES EN FLAPDROL” …. you are no good, een grote nietsnut.
  @ Damsco … je staat boven aan de lijst om zeer, zeer hardhandig uit ons geliefd Suriname gebonjourd te worden. Je loopt het kabinet van Killer Bouterse plat om gunsten te bedelen. De abanies op het kabinet van Killer B. walgen van je: joe griedie, joe hebzuchtig, je bent een LAFFE UILSKUIKEN!!EN LUL niet zo SJTOM BOERIEKIE


  Maak melding

 13. @lobie

  VHP heeft alles betekend voor Suriname. Je vergeet gemakshalve dat de NDP tot 3 keer toe met hun zogenaamde leider het land naar de afgrond heeft gebracht. Stelletje hebzuchtige opportunisten die daar rond lopen. Het waren partijen als de VHP en NPS die elke keer weer konden repareren. Wat weet jij ervan, omdat het hindoestanen zijn? Je bent een grote racist. Had je maar betere scholing gehad. Zeker ook zo eentje als je maatje Damsco die fu soso naar school is geweest. Jullie zijn mede aansprakelijk voor de chaos die nu in het land heerst. Mama gron spuugt jullie letterlijk en figuurlijk uit.


  Maak melding

 14. De voorzitter van de vakbond van de ambtenaren tevens DNA lid had geen goed woord voor de behandeling van uitzendkrachten. Ik hoop dat na critische review de wet nu snel wordt aangenomen. Het is niet duidelijk van wie de uitzendkracht een werknemer wordt in het artikel van De Ware Tijd. Dat de uitzendkracht sociale voorzieningen gaat genieten is een plus.Verder dat ze niet meer onderbetaald worden is ook een plus. Ik heb de hele wet niet gezien en kan dus niet oordelen in zijn totaliteit.

  Voor de decreten die geupdate worden met Ilo en Caricom standaarden en wet worden lijkt me een goed idee. Nu maar wachten hoelang dat duurt. DDB is niet in gevaar en ze zijn geen corruptie gevoelige wetten. Mischien een blockade met tjoekoes van de oude profiteers van de bestaande situatie?


  Maak melding

 15. Meer respect voor democratie! Bouterse is een gekozen president en hij heeft recht zijn tijd uitzitten..behalve hij corruptie faciliceerd ,pakt hij verder goed aan alleen moet hij gemaakte afspraken na komen van imf…al die klagen …mensen klageniet altijd het is in de cultuur


  Maak melding

 16. De VHP moet zich zelf opblazen, als je maar één groep vertegenwoordigt.
  Laat deze grappenmakers een nationale partij oprichten,waar iedereen welkom is.
  Beginnen jullie de olifant ten grave te dragen!


  Maak melding

 17. @ DAMSCO.
  DUS JE BENT WEL DEGELIJK EEN DOMME HINDOESTAAN PIPO..NIKS MIS MEE HOOR IK HEB HET OVER JOU DOMHEID PANNENKOEK!!

  zondag 9 oktober 2016 om 20:16 uur.

  @ Sandew Hira is een domme hindoestaan!
  Sandew H. dacht … ” I’m a smart, a tough guy “…! maar zijn plan is totaal mislukt! De Nobelprijs Comité heeft de voordracht van Sandew H. voor de VREDESPRIJS
  { Nobelprijs voor de Vrede }, € 800.000.-, geweigerd, erger nog in de prullebak gedeponeerd. RobG, Damsco, DtRt,
  het was voorspelbaar, wan todobere abi moro foeroe verstang.


  Maak melding

 18. A.Sewcharan,
  Uit je reactie blijkt dat Suriname pegels nodig heeft.
  Kunt u iets concreter zijn en het kind bij de naam noemen.
  Kunt u ook aangeven of u vanuit Nederland post zoals uit u ip adres blijkt.
  Wij hebben genoeg klagers op deze site .
  Wat ik echter mis is eenheid en een plan om te bundelen en samen de schouders eronder te zetten voor een leefbaarder Suriname.


  Maak melding

 19. Whahahahahahahahaa (: 🙂
  Die is een goeie: “Wat ik echter mis is eenheid en een plan om te bundelen en samen de schouders eronder te zetten voor een leefbaarder Suriname.”

  Kotszakje gevraagd spoed!
  eenheid,
  plan
  bundelen
  samen
  schouders eronder
  leefbaarder suri
  8 woorden die elkaar bijten tot op het Bot!

  Verbeter de wereld en begint ge bij uzelf neppe damsco.


  Maak melding

 20. @Sewcharan

  Kan je mij 1 voorbeeld geven van een regeringsleider die onder soortgelijke omstandigheden het mandaat heeft terug gegeven aan het volk?


  Maak melding

 21. Mijnheer Abaisa als ik mij niet vergis zijn de premiers van Griekenland en Oostenrijk ook afgetreden ivm de crises.
  Maar los daarvan het fundament dat Venetiaan had neergezet na 10 jaar hard werken was stevig te noemen. Projecten kwamen van de grond , BNP sterk gegroeid (300%) en schulden waren sterk afgenomen. Terwijl de wereld uit een crises komt gaat de huidige regering frontaal de crises in. Bouterse had de wind mee. Er is een hoge mate van incompetentie te bespeuren achter dit kabinet en volgens weet u dat ook wel.


  Maak melding

 22. @ LOBIE-Staatsfaillissement !

  U zegt :
  “De VHP moet zich zelf opblazen, als je maar één groep vertegenwoordigt.”

  Op zich een onjuiste en valse voorstelling !

  WEL waar is dat NDP slechts EEN GROEP vertegenwoordigt, de DOMME SRANANGMANG :

  zij wachten nog op de 17.8666 volkswoningen van Desi !

  zij houden van en ondersteunen het drukken van ONGEDEKTE SRD BILJETTEN , MILJARDEN !

  zij denken namelijk dat wanneer je het land FAILLIET heb gemaakt, je vrijelijk NDP-SRD-biljetten mag DRUKKEN !

  zij applaudiseren wanneer GILMORE ruim EEN MILJARD van de Monetaire Reserves verspeelt bij Onze Centrale Bank !

  zij geven FEEST wanneer opa Desi, amnestie verleend aan ALLE NDPers die betrokken waren bij de ROOF van Staatsgelden bij Carifesta en bij de Naschoolse Opvang !

  zij denken nog steeds dat de IMF een vervroegde Sinterklaas is !

  zij staan nog steeds te wachten op eerste Desi-Sneltrein van Paramaribo naar Onverwacht !

  zij wachten nog steeds op het moment dat Desi de USA zal binnenvallen om DINO, die is ontvoerd door de YANKS, te bevrijden !

  MORO DONG NO E BESTANG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. Dit zijn niet belangrijke wetten. De anti-corruptiewet vind ik veel belangrijker. Wanneer wordt die behandeld? Of heeft DDB deze wet intussen verboden.


  Maak melding

 24. Allemaal paarse flodders en loze beloften sinds 2010 tot heden. Corruptiewet nooit e go kong met baas en roverheid aan de macht. Eerder mislukte revo achtige wetten als in de jaren tachtig. Al die oerdomme paars verarmde idioten zijn de ka. Wahahahahaha


  Maak melding

 25. Damsco@
  Lobie@
  En dit is nou precies waarom Suriname geen stap verder komt .
  Discriminatie,coruptie,afgunst,en als ik maar niet hard heeft te werken komt het wel goed.
  Bla bla bla bla bla bla.
  Geen woorden maar deden.


  Maak melding

 26. Zie naar de agenda van de DNA er wordt ondanks het gedoe met het IMF, de suppletoire begroting, de nu uit de kast gerolde giga schulden van EBS, de exorbitante opwekkingsprijs van EBS, de geexplodeerde begroting door de DNA niets gedaan, anders dan naar wat miniwetjes te kijken.

  Er wordt ad hoc voor de show vergadert in de DNA en niet over de dingen die belangrijk zijn.

  Denk daar bij eens aan de ontboezeming van Parmessar aan zijn personeel.

  Kostprijs per kilo Watt uur maar liefst $ 0.19 of wel SRD 1,47 terwijl de afnemers gemiddeld SRD 0,55 betalen.

  Hoe leg je dit uit aan het IMF.

  Parmessar verschuilt zich. Hij had dit, als hij een verantwoordelijke manager was, veel eerder duidelijk moeten maken.

  Nu worden er gaten gedicht met nieuwe gaten. Nu weet iedereen dat het geld van LsDB en het Crisis en Herstel plan in de bodemloze put van EBS gestort wordt.

  In het tarief wordt is verwerlkt dat de staat in gebreke is met het betalen van maar liefst SRD 415.000.000. Ofwel de Schulden van EBS zijn onnodig hoog waardoor de kostprijs onnodig hoog is.

  Voeg er aan toe dat de schulden van SRD 1.500.000.000 niet in een paar weken kunnen ontstaan wordt duidelijk dat men al jaren om de hete brei heen praat.

  Voeg hier aan toe dat Alcoa al sinds november 2015 niet meer thermisch opgewekt energie levert en er dus zeker niet op basis van Olieprijzen gebaseerde tarieven betaald hoeven te worden.
  Voeg er aan toe dat sinds november 2015 Brokopondo van Suriname is omdat Alcoa haar operatie gestaakt heeft.

  Gezien het voorgaande zou de DNA moord en brand moeten roepen om EBS binnenste buiten te keren om tot een goede kostenberekening te komen.
  De DNA zou hoorzittingen moeten organiseren over hoe energie tarieven in de rest van de wereld berekend worden en waarom men in Suriname minimaal 100% hogere kosten berekend dan wat zou kunnen.

  Nee de DNA is met mini wetjes bezig en niet met de zaken waar het echt om gaat.

  Men zou zich eens af kunnen vragen wat er zou gebeuren met de kostprijs als de schuld morgen weg zou zijn en de productie van Brokopondo (40% – 50% van alle electriciteit) niet op basis van Olieprijzen ingekocht wordt maar op basis van de werkelijke waterkracht kostprijs.

  Men zou zich eens kunnen afvragen wat de eerlijke kostprijs van SPCS is.


  Maak melding

 27. I'm not &qrto;Richaud," but the discovery of the previously crucified skeleton of a male Jew in 1968 is well-attested and universally accepted. Links to the story of the discovery (the skeleton was found in an ossuary) can be found very easily with an internet search. The man's name was written on the box and was "Johanan," if memory serves. Also, a Roman crucifixion nail was still driven into one of his arm bones. Interestingly, this information about Johanan's skeleton was left out of early editions of J.D. Crossan's "Jesus: A Revolutionary Biography," but added to later printings as a footnote.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.