Wantrouwen vakbondsleiders verzwakt protest

63

PARAMARIBO, 25 sep – Onder een deel van de vakbeweging heerst groot wantrouwen. Het maakt dat niet alle vakbondsleiders en vakbonden zich spontaan willen scharen achter de protestbeweging. Weliswaar knelt het verschrikkelijk.

Geen enkele vakbondsleiders kan met recht zeggen dat de achterban er wel bij vaart. De economische situatie is vrijwel onhoudbaar. Maar om meteen op de barricades te springen en te roepen dat de regering weg moet, gaat weer wat te ver. “Hiervoor ben ik niet te vinden, gelet op ervaringen in de jaren negentig in de strijd tegen het beleid van de regering-Wijdenbosch”, zegt vakbondsleider Marcelino Nerkust tegenover de Ware Tijd.

Het massale en breed gedragen protest in de jaren negentig lijkt diepe sporen te hebben nagelaten. Het was een groot succes en de regering vertrok. Maar volgens sommige vakbondsleiders waren daarna alle goede voornemens vergeten. De vrees is dat de rol van de vakbeweging zal zijn uitgespeeld zo gauw als de vakbondsstrijd omslaat in een politieke strijd. Lerarenvakbond BvL bereidt zich wel op strijd voor. Onder meer wordt een betere waardering geëist.

Bekijk ook:


63 REACTIES

 1. No no!! DE enige volkeren ter wereld zijn Surinamers, die je wel verraders kunnen noemen!!
  1. geen eenheid
  2 afgunst
  3 jaloesie
  4 Hebbenzucht
  5 suku fu saka saka yu
  6 luku yu pepa of a wakaboi
  7 a dungru of a ligti in a kleur
  8. pe a moni de
  9 of a gudu
  10. a poentje bro kba of niet, ma a wani naki yu en het liefst hij wilt het broko yu
  11 daguboi of motjomeid
  12 etc etc…
  13 ik vind het niet gek!!! alwaar raziale volkeren zijn, gaat nooit en never goed!! heb ik van mij OPA!!! Een ieder gaat voor zijn eigen volk!!!! en ja wel hnoor!! pe negre de never ey go bung!!!!

  Maaj ke boer!!!
  mi dati ey taki!! Wiep- Ding!!!!!


  Maak melding

 2. Eenheid in Suriname, het was er niet, het is er niet en zal er ook niet komen. Veel geblaat maar weinig wol.
  De bonden zijn er zelf bij, bewust niet mee willen doen en aan de zijlijn afwachten zorgt er zeker voor dat je later niet opgesteld wordt!


  Maak melding

 3. Mauricio Macri, de oppositieleider die vorigjaar tot president van Argentinië werd gekozen zit zwaar in de problemen. Hij is nog geen jaar president en hij zit nu al op de schopstoel. Argentinië heeft zwaar te lijden van de economische crises. Het land heeft intensieve economische relaties met Brazilië en ontkomt niet aan de economische problemen in Brazilië en op de grondstoffen markt.

  In Saoedi Arabië zijn duizenden werknemers van ziekenhuizen ontslagen en tienduizenden werknemers hebben reeds maanden geen loon ontvangen. De Indiase regering moet dagelijks meer dan 100.000 Indiase werknemers voeden die ontslagen zijn in Arabië. Hetzelfde overkomt meer dan 100.000 werknemers uit Pakistan en Filipijnen. Kortom de crises slaat hard toe in vele landen die voor hun inkomsten afhankelijk zijn van olie-exporten , grondstoffen-exporten en goud-exporten.

  Ook Suriname ontkomt niet aan de crises, vooral als het land een import-economie heeft. Vele vakbondsleiders weten dat acties geen vruchten zullen afwerpen. De nieuw gekozen president van Argentinië wist het beter en hij zou voor oplossingen zorgen. Thans wordt hij geconfronteerd met de keiharde realiteit. Ook de nieuwe president van Brazilië heeft de situatie onderschat. Het zal niet lang meer duren dat mensen om zijn kop zullen schreeuwen. De dagdromers van de aktiegroepjes in Suriname hebben nog niet door dat de keiharde economische realiteit hennvoir grote verassingen zal plaatsen.


  Maak melding

 4. Het protest is een initiatief van een burgercollectief en niet van politieke partijen en het is in het belang van de arbeiders dat er verandering komt in beleid. Deze regering komt niet met reële oplossingen en kan ook geen uitweg vinden voor de situatie waarin het land door het wanbeleid is beland. Voorwaarde voor daadwerkelijke herstel en stabilisatie van de economie is het vertrek Van deze regering.

  In de jaren 90 tot 2010 hebben andere politieke partijen dan de NDP aangetoond dat ze herstel en stabiliteit kunnen brengen.De NDP zorgt juist steeds voor de ellende. Herstel van vertrouwen, economische bedrijvigheid en stabiliteit van de srd zijn de belangrijkste zaken voor de arbeiders en niet 100 srd meer en vage beloften over belastingmaatregelen .

  Vakbonden zet je wantrouwen aan de kant en help mee deze regering te verjagen want niets doen leidt tot nog grotere ellende ook voor de arbeiders.


  Maak melding

 5. Robg:
  Pleur toch eens een keer op joh!
  Dat eeuwige gejank van jou over de “grondstoffencrisis”.
  Je rept met geen woord over het mismanagement en de corruptie van je baasje en kornuiten!
  In plaats daarvan verwijs je naar de rest van de wereld, precies je baasje! Die heeft dezelfde afleidingsmethode.


  Maak melding

 6. KUMAKOISI MOET HOE DAN OOK VAN HET TONEEL VERDWIJNEN: ik vraag me af of sommige van de zogenaamde bonden dit wel snappen?

  KUMAKOISI HOORT THUIS IN DE SCHEVENINGEN GEVANGENIS.

  KUMA IS RONDUIT EEN SCHANDE VOOR HET AMBT VAN PRESIDENT.

  MIJN AFKEER VOOR DEZE CRIMIDIOOT IS GIGANTISCH.

  Die figuren die achter deze CRIMINEEL aanhollen houden niet van het land Suriname is mijn volste overtuiging.


  Maak melding

 7. Volgens mij is dit een puur raciale kwestie.
  De creo….vakbondslijders willen niet de straat op om de hindoestaan Santoki tot president te maken.
  Ze vergeten dat er eerst nog verkiezingen moeten komen.
  Of ze vinden dat ze nog niet genoeg tjoekoe hebben gekregen.

  VERKIEZINGEN NU!!!!


  Maak melding

 8. De economische situatie is vrijwel onhoudbaar en vakbonds-leider Marcelino Nerkust vindt het niet nodig om meteen op de barricades te springen en te roepen dat de regering weg moet, dit gaat hem weer wat te ver. “Hiervoor ben ik niet te vinden, zo zegt hij.

  Vakbondsleider Marcelino Nerkust heeft een dubbele pet op en is wellicht gelieerd aan de NDP. Hij geeft met deze uitspraak geen blijk van solidariteit en mag dan m.i ook lafheid worden verweten . Zijn argumentatie gaat mank wanneer hij verwijst naar de ervaringen in de jaren negentig in de strijd tegen het beleid van de regering-Wijdenbosch”.

  Het is nu ruim 25 jaar na dato en vele hebben nu pas door, hoe groot de ellende is die DDB en zijn regering afgelopen decennia hebben aangericht. Ellende die inmiddels ook nog veel groter is geworden. Vakbondsleider Marcelino Nerkust ! moeten wij nu nog langs de kantlijn blijven staan om later door onze kleinkinderen laksheid te worden verweten. De gebakken lucht en/of opportunistische dictatoriale politiek van DDB berust op onkunde en heeft geleid tot ongeloof bij het volk. Ik ben van mening dat DDB een groot obstakel is , die Suriname nimmer zal kunnen leiden tot grote hoogten. Zijn blazoen is besmet en dat belemmert de ontwikkeling van Suriname.

  Bouterse en consorten moeten hoe dan ook het veld ruimen. Hoe moeilijk het ook zal worden, maar dan is er in ieder geval een begin gemaakt voor een nieuwe era met integere Surinamers. De weg zal dan vrij zijn om investeringen van buitenaf te kunnen plegen.


  Maak melding

 9. RobG
  Je blijft maar steeds de crisis de schuld geven.
  Man gebruik je God given hersenen eens en think dat problemen worden veroorzaakt door mensen ide verkeerd ingrijpen als gevolg van een crisis. Je kunt niet alles voorzien maar wat je voorziet daar moet je mee kunnen omgaan.
  Je voorziet en voelt de corruptie dus de corruptie wet en pluk z wet is geen luxe
  Je voorziet en voelt de verkeerde besteding en overschrijdingen dus een goed controle en rapportage systeem is een vereiste
  Je voorziet en voelt de steeds foute calculatie kostprijzen van diensten etc dus een eenduidigheid wat wordt meegenomen en hoe er wordt berekend.

  Dus RobG
  Een crisis wordt veroorzaakt door mensen en mismanagement is ook de reden waarom mensen die niet in staat zijn te managen steeds in een crisis belanden


  Maak melding

 10. tja, die eenheid zal bouta nou eenmaal nooit brengen.
  weet je hoeveel mensen die man haten
  vergeet die eenheid zolang die moordenaar niet berecht wordt
  vergeet dus de opbouw.


  Maak melding

 11. @snippi
  brada, gelijk met je ; vakbonden zijn voor werkende klasse en burger collectief zijn voor de uitbuitende mensen.
  Ik merk meteen dat je ook in die protest stond tegen regering wijdenbosch, ik ook .
  Die kloof tussen de werkenden en niet werkenden moeten dicht gesmeed wordendan zal het llukken. Kijk maar in 1987 toen mmoordenaar bouta zg afstand deed van zijn dictatuur dacht hij een overweldigend meerderheid zou krijgen van de electoraat, gezien de opkomst tijdens de ndp massa meeting.
  Eindstand 4 zetels.
  Heden moet hij dna leden omkopen voor een meerderheid.
  Schandalig. Er kan een eenheid gevormd worden ! Dat ben ik ervan overtuigd.


  Maak melding

 12. @astaman,

  Mijn dikke salaris vergaar ik met het verkopen van economische onzin-kennis aan Nederlandse en buitenlandse studenten aan Nederlandse onderwijsinstellingen. Dat jij als marginale, werkeloze, jaloerse en bovenal analfabete Surinamer mij de les komt leren zegt al veel hoe laag je denk- en analyse vermogen is. Dommie, ga toch spelen.Jouw soort onbenul staat de economische ontwikkeling van Suriname in de weg.


  Maak melding

 13. @Bigi Sma waar wringt de schoen? Denk ge dat het makkelijk beslissen is als je economische ruimte zeer beperkt is? De problematiek ligt complexer dan men zou vermoeden. Er moeten besluiten genomen worden maar men verwacht dat de maatregelen in een keer alle problemen oplossen. Denk ge dat VHP-NPS-PL in een wip en een zucht de economische problemen structureel tot het verleden doen behoren? Ik denk het niet!


  Maak melding

 14. Robg:
  Jouw reactie op mijn posting laat ik voor jouw rekening.
  Schep jij maar lekker op over je vermeende kennis en je dure woordgebruik.
  Ik weet wie ik ben, wat ik kan, wat ik doe en wat in mijn vermogen ligt zonder er over op te scheppen.
  Het enige dat jij verkoopt is klinkklare nonsens, arrogante kwallebak.


  Maak melding

 15. RobG “Ook Suriname ontkomt niet aan de crises”

  Je bedoelt van de “Paarse Crisis”, want economische zit de hele wereld in de lift behalve Suriname en Venezuela.


  Maak melding

 16. Ik geloof helemaal wat je hebt gepost..Wat ik niet weet en wat je verzuimt te vermelden is hoe het met de staatskas in deze landen was gesteld voordat deze grondstoffen kwestie zich voordeed.Suriname had een goed gevulde staatskas en had bij goede besluiten het land ondanks deze crisis erdoor heen kunnen sluizen.Maar wanneer er wordt gefraudeerd en de staatskas wordt leeggeroofd en goedgezinden geplaatst worden op posten met een riant salaris.Of soms zelf posten voor ze gecreëerd.Dan is de crisis niet alleen te wijten aan de grondstoffen markt etc maar aan WANBELEID.De NDP dus de president MOET naar huis!!!


  Maak melding

 17. De vakbondsleider maken zich voorgoed belachelijk door niet op te komen voor hun leden de totale Surinaamse bevolking de als nooit te voren gebukt gaat onder dit desastreuze non beleid van Bouterse.

  Wellicht zijn de ingefluisterd door Bouterse dat er een baantje voor hem wordt vrijgemaakt als assemblee lid of staatsadviseur zoals verraders Hooghart.


  Maak melding

 18. Robg:
  Het is zaak dat het vertrouwen terugkomt, onder Bouterse gaat dat absoluut niet lukken. De volgende regering gaat zaken structureel niet van de een op de andere dag voor elkaar krijgen en oplossen, maar ze staan wel aan het begin van het herstel. Jij zit zo vastgeroest aan je selectief inzicht en geheugen dat je niet beter weet!


  Maak melding

 19. Er is geen eensgezindheid in Suriname.Niet helemaal waar…er waren tijden in Suriname dat de buurt ongevraagd controle hield over je huis en in sommige gevallen over je kroost.Als je naar het werk ging etc.Deze gevallen zijn me bekend van ouderen en deels zelf meegemaakt toen ik nog in Suriname woonde.Ook contact met de buurt was goed..kwam ik van ons kostgrondje werd teveel aan groente rond gedeeld door mijn kinderen.Misschien niet in alle buurten ??Dat er nu helemaal geen sprake van eendracht en eensgezindheid zou zijn is voor een groot deel te wijten aan wanbeleid.De regering maakt er een puinhoop van en dan manifesteerd zich in alle gelederen.De chaos is overal zichtbaar en merkbaar…het wanbeleid.Tja ..een ieder probeert te overleven en de regering probeert nog meer te stelen!!


  Maak melding

 20. @astaman,

  Ik heb weinig vertrouwen in een andere regering olv VHP en NPS. Met name in deze partijen zitten figuren die nooit zullen meewerken bij het ontstaan van een eigen industrie in Suriname. Deze figuren verdienen dik aan de handel. Het zijn deze lieden die alle initiatieven van particulieren om een eigen productielijn op te zetten zien als concurrentie van hun importbedrijf. En deze lieden zijn VHP-er en NPS-er maar ze hebben ook invloed binnen de huidige regering. Suriname veel zelf zou produceren zou de valuta crises minder ingrijpend zijn.We zouden immers minder hoeven te importeren uit het buitenland.


  Maak melding

 21. @astaman, sellassi ayi..love up brada
  Libi a man dati san deng kari robgo olo.
  hij is geboren uit een kut van een ezelin, door een banaan van jarikaba in te proppen in de achter hol van die ezelin. Hij kondigt internationale onzin als hij voorover bukt voor bouta.
  Brada, tek in rustig


  Maak melding

 22. @Robje-met-VHP-NPS-syndroom

  DE NDP REGEERT AL JAREN, ZIJ HEBBEN ONS LAND FAILLIET GEMAAKT !!!!!

  DE NDP HEFT MILJARDEN ONGEDEKT GELD BIJGEDRUKT !!!!

  DE NDP STAAT OPENLIJKE ROOF VAN STAATSGELDEN TOE ! NA CLAD-RAPPORTEN CARIFESTA EN NASCHOOLSE OPVANG IS BOUTA ONDERGEDOKEN, ONBEREIKBAAR !
  SIGNAAL VAN DESI AAN HET VOK : CORRUPTIE DOOR POLTIEKE TOPPERS VAN DE NDP IS TOEGESTAAN !!!

  DE NDP ZORGT VOOR EE ONGEKEND HOGE STAATSSCHULD !!!!!

  DE NDP IS LEENZIEK, DOET ONPRODUCTIVE MEGA-UITGAVEN EN WEIGERT EEN SNELLE SANERING VAN UITGAVEN EN VAN HET OVERHEIDSAPPARAAT !!!!!!!!!

  DUS ROBJE,als de donder naar de psycholoog om jouw NPS-VHP-syndroom te behandelen !

  PS : De staatsschuld in de maadn september WEER GESTEGEN, met dank aan DESI !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. Ooooo daar is onze domste econoom uit Groningen. Jij met de crisis dit of dat,dombo de crisis is al voorbij men is alleen nog rommel aan ruimen. Welke krant lees jij,uit 2010???.


  Maak melding

 24. Hij lult maar alsof hij kennis van zaken heeft. Vraag hem of zijn vader is vermoordt door zijn moeder en toen robje jong was zwangere vrouw in buik geschopt en miskraam. Ja jahhhhh Rob G. Sommige mensen kennen jou.


  Maak melding

 25. @Mercelino Nerkust, waar over heb jij het??? Toen wijdenbosch eenmaal was opgedonderd, kwam Front aan de macht en die begon letterlijk met puinruimen……..het is ze gelukt de economie weer sterk te maken en de SRD zeer stabiel te maken……..tot 2010…..bouta weer aan de macht kwam!!!


  Maak melding

 26. @RobG, als je toch zoveel “kennis” hebt……waarom ga je je god bouta niet adviseren………je hebt inmiddels ook door toch dat Su in de afgrond in beland……….?!!


  Maak melding

 27. @ RobG

  “Denk ge dat VHP-NPS-PL in een wip en een zucht de economische problemen structureel tot het verleden doen behoren? Ik denk het niet!”‘

  Dat beloven ze ook niet. Alleen Bouterse doet niet realistische beloften en realiseert het tegen overgestelde.

  Bij de crisis van 2008 werden maatregelen genomen waardoor het gat snel gedicht werd.

  Bij het dalen van de goudprijzen in 2012 droomde Bouterse van een verdubbeling van de Goudprijzen en heeft hij niets gedaan waardoor alles uit elkaar gevallen is.


  Maak melding

 28. Moedige mensen die we hadden in de jaren ’90,zijn er niet meer, degenen die zich lijder noemen heden zijn omkoopbaar,onbetrouwbaar,overlopers,bangerikken ,verraders van het ergste soort en ja bangerikken !
  Het waren de lagere -,de mulo en de middelbare scholen gelukt toen om bouta te verdrijven!
  De bobojantjes van heden kunnen alleen maar toekijken!
  Gesproken van …doe iets voor je land …daar heeft deze generatie zeker nooit van gehoord!.


  Maak melding

 29. De ” redi moesoe’s” Nerkus en Sallons hebben al kleur bekend !! Deze verraders van hun achterban ondersteunen de schurken die land en volk uitbuiten !!!

  Toen de NPS/VHP/ABOP de regering vormdem stonden ze voor elk wisje-wasje klaar om te staken.
  Hun smoelwerk zit nu in hun “gatwerk”
  Het volk mag pinaren en creperen, zij zitten op rozen !!!


  Maak melding

 30. Beste mensen,

  Het is een tijd terug dat ik niet had gereageerd, maar heb wel genoten van een welverdiende vakantie en vooral in Suriname.

  Als je echt in Suriname bent dan zie je met eigen ogen wat er precies aan de hand is. Mensen redden haast niet meer. Sommigen zijn echt arm en het leven is verschrikkelijk. het leven is verschrikkelijk duur.

  Op deze forum zijn er nog mensen die Bouterse ophemelen, maar ik kan jullie vertellen dat Bouterse een grote leugenaar is en een presidentschap NIET waardig is.
  Daarbij komt ook kijken dat zijn Hoefdraad en Simons twee ja knikkers zijn. Wat denk je van vele DNA leden die achter Bouterse nog lopen???

  Gek genoeg hebben velen zich terug getrokken, omdat zij het in hun zakken voelen. Zelfs mensen die regelmatig belden naar een radio station om Bouterse op te hemelen doen dat niet meer.

  Vervolgens hebben deskundige van het buitenland laten weten dat de crisis in Suriname niet de oorzaak is van de lage olie prijzen en goud prijzen.
  Verder is ook aangegeven dat Suriname richting Venezuela gaat waar er haast geen toiletpapier te vinden is.
  Bouterse heeft zovelen adviseur en vertikt het in te grijpen om zich heen. Nee, er worden juist meer mensen om hem heen vetgemest met de belasting centjes van het volk.

  Vergeten jullie niet dat Bouterse zijn neef directeur was bij de belastingen, en ja hoor, fraude bij de belastingdienst, maar tot heden is er geen goed onderzoek gekomen. niemand weet waar dat geld is!!!!!!

  Nu heeft Bouterse een ieder nodig om het land op te bouwen, dit terwijl hij nooit naar anderen heeft geluisterd.

  Winkels gaan dicht en velen vertrekken naar Guyana om daar zaken te gaan doen. Het gaat stukken beter in Guyana.
  Waarom klagen die Guyanezen niet over die lage grondstoffen zoals olie en goud???

  Het beleid van Bouterse is een grote puinhoop. Zie maar wat er met al die Haïtianen gebeurd in Suriname.
  Carcicom heeft een regel dat Haïtianen met een visum moeten reizen, maar nee, Bouterse had lak aan een ieder en heeft de Haïtianen met een toeristenkaart het land binnen laten komen. Zie nu die ellende.
  Niemand weet waar die Haïtianen verblijven, maar Frans-Guyana , die slaapt echt niet.

  Boutisten, ik zou zeggen dat zolang deze man aan de macht is het NOOIT goed zal gaan met Suriname. Ik ben blij dat hij nu slapeloze nachten heeft. KARMA


  Maak melding

 31. Beste mensen,
  Robg heeft de keiharde waarheid weergegeven.
  Goeroe Robg zal door velen niet begrepen worden omdat de posters als hierboven vermeld niet verder kijken dan hun neus lang is.
  Deze stront vliegers oftewel Riool Ratten kennen de geschiedenis niet.
  Hebben nog geen lering getrokken uit het verleden.
  Zijn ziende blind en weten niet wat de vakbonden allemaal teweeg kan brengen in negatieve zin.
  Denk aan massa ontslagen bedrijven die de deuren moeten sluiten.
  Kijken jullie naar de wereld wat de vakbond vernietigd heeft.
  Bruma is ook een voorbeeld dicht bij huis Suikerplantage waterloo in nickerie enz.
  Dus beste mensen neem de woorden van jullie Goeroe Robg als eerlijkheid en betrouwbaar.
  Iemand die tenminste het beste wenst voor alle landgenoten.
  Ik weet dat het voor velen erg moeilijk is om dat te doen.
  Ik denk aan de woorden van Bouterse ik wens jullie slapeloze nachten toe.
  En de meeste posters hierboven hebben al slapeloze nachten.


  Maak melding

 32. @Astaman = @henk molenaar,
  Wat is mijn punt??
  Lees het artikel en je snapt dondersgoed wat ik bedoel.

  Voor het geval @astaman niet Henk Molenaar is, fu sang ede yu e bemoei? Mijn reactie was niet aan jou gericht maar je voelt je geroepen om het voor de anderen op te nemen. Wat een onderkruiper ben je toch; een LIKKER pursang.


  Maak melding

 33. Er is een container met allerhande goederen onderweg naar Suriname.
  Dit zegt toch al meer dan genoeg en dat het tijd is dat het volk de straat opgaat en krachtig van zich laat horen.
  Doen jullie dat niet dan zal Suriname eeuwig blijven bedelen:

  http://stadburen.nl/lokaal/hulpgoederen … ame-166276

  18-09-2016, 08:44 | Van de redactie

  TIEL Een groep vrijwilligers van de Stichting “Vrienden van Suriname” heeft het weer gefikst. Het is wederom gelukt een container van maar liefst 40Ft. te vullen met goederen ten behoeve van voornamelijk de jeugd, bejaarden, jeugd gerelateerde instellingen en zorginstellingen. De container is gevuld met allerlei hulpgoederen, zoals schoolmeubilair, lesboeken, speelgoed, kleding, rolstoelen, rollators, incontinentiematerialen en sportartikelen.

  Inmiddels is de container met de vrachtboot MV CC Marseille op weg naar Suriname en wordt daar op 28 september verwacht. Het versturen van de hulpgoederen kon de Stichting doen dankzij de sponsoring van San International Group of Companies N.V. die de verzendkosten van de container voor haar rekening heeft genomen. San International Group of Companies N.V. , een project development en consultancy bureau gevestigd in Suriname, heeft door de jaren heen meerdere projecten van Vrienden van Suriname gesteund en is zeer trots op de bijdrage die de stichting al jarenlang levert aan Suriname. Voordat de container werd ingescheept bleek hij te zwaar te zijn. Met hulp van Verhuurbedrijf Effect Tiel van Jan van Hensbergen, gevestigd aan het Zoelensepad, konden enkele rijplaten uit de container verwijderd worden. Na ruim twee uur hard werken, was de container klaar voor vertrek.

  De Stichting “Vrienden van Suriname” is al 20 jaar actief ten behoeve van de zwakkere medemens in Suriname. Met deze goederen zullen weer veel hulpbehoevende mensen in Suriname geholpen worden. Voor informatie en ondersteuning: zie http://www.vriendenvansuriname.nl


  Maak melding

 34. Goed gezegd Ira, lap lapoe, ad-hoc, alla dol, last minute, geforceerd, en gangster beleid zijn de bouwstenen van deze regering.

  En de verwijzing van Nerkust naar het gebruik van de vakbond door de politiek tijdens regering Wijdenbosch is een drogreden.

  Het was hen toch gelukt om de regering naar huis te sturen?
  Staatsolie was gered van de uitverkoop.
  En de nieuwe regering heeft stabiliteit terug gebracht dat zich uiteindelijk weer heeft vertaald in verbetering van de positie van de werknemers.
  Missie geslaagd zou je zeggen.

  Of bedoeld Nerkust dat de vakbond ook mee op de regeerstoel moest zitten?
  Zoals Hooghart dat nu doet en alle gevolgen voor de leden van dien. Door ” conflict of interest” worden de noden van de leden niet goed meer verdedigd. Want Hooghart speelt nu twee rollen maar is gehoorzaam aan zijn broodheer.

  Wil Nerkust net als Derby zijn eigen politieke partij?

  Nerkust wat wil je?

  Als je in de regering wil op de juiste manier, dan hoor je de vakbond te verlaten op het moment dat je in de regering zit,

  Ben je boos omdat er na de val van de regering Wijdenbosch geen zakenkabinet kwam? Is dat de werkelijke reden dat je je leden hongerig naar bed laat gaan?
  Omdat er geen zakenkabinet kwam?

  Leuk hoor, mensen hun rechten niet verdedigen omdat de kleur jou niet bevalt. Net een advocaat die zijn client de doodstraf laat krijgen omdat hij als betaling de auto kreeg die hij wou maar helaas niet in de kleur die hij wenste.

  Meneer Nerkust, het is een kwestie van tijd voordat jouw leden om jouw hoofd en om die van Hooghart zullen roepen.
  Jij moet deze plaat herhalen over misbruik door politiek en dan moet je kijken of het je kan redden.
  Ik heb docenten gehoord en ze wisten me haar fijn te vertellen over het relaas van de vakbonden en de min van onderwijs.
  Docenten zijn geschoolde mensen Nerkust, en zijn niet die laaggeschoolde ambtenaren die alles accepteren tot de kruik barst onder Hooghart. Slaap lekker.


  Maak melding

 35. Ik vind dat de Rijkdommen van Suriname eerlijkverdeeld worden onder de Afrikanen,Hindoestaten, Javanen e.a. wat Bouterse nu doet is heel goed, gronden verdelen onder de arme Surinames. Ook de Minsiters posten 4 Afrikanen, 4 Hindoestaten, 3 Javanen e.a. om het samen te bouwen.


  Maak melding

 36. Budayayawa..als ik naar Suriname remigreer krijg ik dan een stuk van je grond van 40.000 euro?Ik denk dat je een heel groot grond moet hebben gekregen als het 40.000 euro waard is.Of kan je me zeggen welke wegen ik moet bewandelen om in aanmerking te komen voor een stuk grond van 40.000 euro?Wil je mij en overige WKN posters wat meer inlichtingen geven.Wat moest jij ervoor doen?Moet je dan NDP’r zijn en vaak naar bv Ocer of andere meetings?En ook applaudiseren als je het er eigenlijk niet mee eens ben?


  Maak melding

 37. Livorno:
  Ik reageer gewoon op jouw posting, dat is volgens mij de bedoeling van Waterkantnet.
  Dat dhr. Molenaar toevallig op dezelfde manier reageert is blijkbaar een teken aan de wand!
  Met mijn lezen én begrijpen is niets mis, jouw melding daarentegen kan ik niet echt plaatsen. Of probeer je de door Bouterse alom beproefde ontwijking-, c.q. afleidingsmanoeuvre?


  Maak melding

 38. @ Gekunstelde verdeeldheid,

  Jij hebt geprobeerd de ogen van de Surinamers te openen !!
  Maar , helaas ze zijn te laf om acties te ondenemen. en zoals ik vaker heb gezegd “heel kort van Memorie ” !
  Tijdens Bruma en Derby (NPK 1) moest ik iedere middag uren in de rij staan in de vooravond om 10-puntjes te kunnen kopen bij bakkerij “Beck” naast het het “Vat” !!
  Boromangs, stootten je uit de rij !!
  Die tijden hebben we weer onder “a-ptjien-ingie-boi” met ook nog slapeloze nachten !!!!


  Maak melding

 39. Liv Orno

  Jou vergelijking met Neelie Smit Kroes en Bouterse slaat helemaal nergens op. Mocht Kroes onrechtmatig hebben gehandeld dat zal de rechter daar over oordelen.

  Jouw God Bouterse zou in zo’n geval nog tijdens het proces de wet aanpassen en/of zeggen dat de staatsveiligheid in gevaar is om zo zijn eigen veroordeling te voorkomen

  Jou president is een moordenaar, drugscrimineel, rovers van de staatskas, voorziet veroordeelde partijgenoten en familie van hoge functies en liegt alsof het gedrukt staat.

  Suriname is dankzij de Paarse Roversbende volledig naar de kloten, Aangetoond is dat de goud en olie-inkomsten onder Venetiaan tientallen procenten lager waren dan onder Bouterse.

  Venetiaan heeft ism met Telting , directeur van de Surinaamse bank het geld verstandig besteed en een goed gevuld staatskas en een ijzer sterket SRD achter gelaten

  BInnen 5 jaar heeft de NDP alles naar de koten geholpen en de bodem is nog niet in zicht, Het geld van de miljarden leningen zal ook nu in een bodemloze put verdwijnen.

  Dat is het verschil ( met Neelie Kroes)

  En jouw punt was?


  Maak melding

 40. Die vakbondsleiders zijn bang dat ze opgepakt en doodgeschoten worden als in 1982.Surinamers zijn over het algemeen bang voor wapens en dat weet Bouterse.In het buitenland is het anders.Suriname is nu al failliet dus denken die mensen niet aan staken ook al hebben ze geen toekomst.
  Het land is leeggeroofd door Bouterse en zijn mannen.Hij is een ramp voor het land en niemand durft zijn mond open te doen.In het verleden had hij het over de oude politici die rovers waren maar hij is een nog grotere boef.Zelf die reserves van het land is weg zonder een verklaring af te leggen aan het volk waar dat geld gebleven is.Ik ben een gewone Suriname en geen politici maar ik heb wel verstand van economie.


  Maak melding

 41. @henk molenaar2016, het is de zoveelste volgeling (liv orno) dat geïndoctrineerd is door de paarse sekte. Deze mensen zijn reddeloos verloren. Ps wel een ijzersterke stukje geschreven. Complimenten !


  Maak melding

 42. Het is wel jammer dat de vakbeweging niet één vuist kan en/of wil maken. Hierdoor krijgt de regering de kans om dit uit te buiten. Niet één vuist om de regering naar huis te sturen, maar om een éénduidig standpunt in te nemen. Er is totaal geen éénsgezindheid onder deze zo belangrijke groep. Het zou mooier zijn als er maar één vakbeweging of minimaal twee zouden zijn. Op deze wijze zijn ze elkaar aan het bevechten en worden zodoende ook de verliezers en boeten behoorlijk in aan kracht.
  Zolang er geen éénheid hier is of zal zijn, kunnen zij ook niets bewerkstelligen.
  Jammer, jammer en nogmaals, jammer


  Maak melding

 43. MIJN GOD:

  IK HEB KUMAKOISI EEN INTERVIEW ZIEN GEVEN OP TELEVISIE BIJ IN DE BRANDING.

  DIT INTERVIEW WAS EEN REGELRECHTE AANFLUITING VAN IEMAND DIE PRESIDENTJE SPEELT.

  Ik heb met kromme tenen geluisterd naar deze NOTOIRE DRONKEN LOR. KUMA dacht zeker dat hij in de Saloon zat een TORIE te vertellen.

  Ik had heel veel moeite om die man te volgen: KUMA, JE BENT EEN REGELRECHTE SCHANDE VOOR DE SURINAAMSE NATIE!!


  Maak melding

 44. Heeft de totale vakbeweging wel in de gaten dat zij op die manier tegen elkaar zullen worden uitgespeelt? En dat ze worden misbruikt door nagenoeg alle partijen, waardoor zij erg ongeloofwaardig overkomen. Voor mij heeft een getekende overeenkomst een bindende kracht en dat is de kracht van een vakbond. En dan is het onnodig om je verschil van inzicht op zo’n manier te etaleren.


  Maak melding

 45. Hallo Koos,

  Dank je.

  Ik voorspelde deze hopeloze economische situatie waarin Suriname nu verkeert als 6 jaar geleden. Bouterse is net zo dom als voorspelbaar,

  Het is alleen ongelofelijk dat het Surinaamse volk nog dommer is om deze charlatan 2 keer als president te kiezen/


  Maak melding

 46. Ik vind dat de Rijkdommen van het Land worden eerlijkverdeeld aan de bevolkings groepen zoals Afrikanen (NDP/NPS/ABOB), Hindoestanen (VHP), Javanen (PL) en ook de Miniters posten 5 (NDP/NPS/ABOB), 4 (VHP), 3 (PL) om samen het land op te bouwen.


  Maak melding

 47. Alle problemen in Suriname zijn te herleiden naar de komst van de djoeka’s in de stad. Sinds deze mensen hun grote en groene vruchtbare land in het woud verlaten hebben en naar de stad kwamen, zijn de stedelingen in armoede en criminaliteit vervallen. Want het scheelt of je een brood moet delen met 5 mensen of met 10 mensen.
  De djoeka’s zelf hebben in de stad vaak geen werk, geen huis, geen inkomen, raken ziek en gefrustreerd, worden crimineel en bovendien moet de regering hen gaan onderhouden.
  Dit kost bakken vol geld, subsidies, maar de berekenende partijen vinden het best want ineens hebben ze een hele grote keizerschare erbij.
  Bovendien vermenigvuldigen de djoeka’s zich als …. en er is veel baby ellende onder de djoeka’s.
  Daar komt nog bij dat ze nu steun zoeken en vinden van en bij de andere groep externe djoeka’s die ook al een aanslag plegen op de schatkist, nl de Haitianen.
  De regering moet daarom een beleid voeren om zowel interne als externe djoeka’s te ontmoedige naar de stad te komen en zonodig velen weer terug te sturen naar hun ruime gronden in het binnenland en buitenland.
  Maar stembuspolitiek zal dit zeker verhinderen.


  Maak melding

 48. “RobG
  @astaman,
  Mijn dikke salaris vergaar ik met het verkopen van economische onzin-kennis aan Nederlandse en buitenlandse studenten aan Nederlandse onderwijsinstellingen. Dat jij als marginale, werkeloze, jaloerse en bovenal analfabete Surinamer mij de les komt leren zegt al veel hoe laag je denk- en analyse vermogen is. Dommie, ga toch spelen.Jouw soort onbenul staat de economische ontwikkeling van Suriname in de weg.”

  Alleen het feit al dat die RobG met een “ge” ipv een jij of je z’n postings plaats bewijst al dat de man een charlatan is. Ga toch eens een keer normaal Nederlands schrijven en praten mens. Je valt zo gewoon door de maand. Ik kan je met 100% vertellen dat geen enkele Nederlander die BS/onzin van je aanneemt. En met je dikke salaris zal het ook reuze meevallen..Neem ook gewoon van mij aan dat ik hier het e.e.a. over weet. Het is on-Surinaams om met ge te spreken of te schrijven. Je verraad dat je geen enkele klote weet over het Suriname van nu. Nogmaals, het is geen enkele andere regering, ooit in de geschiedenis van Suriname ooit gelukt om de Surinamers zo de verdoemenis in te werken als de NDP regeringen, Crisis of niet…Omhoog gevallen NUL. Zoek hulp, volgens mij moet je nog wat trauma’s verwerken…


  Maak melding

 49. Diana, als echt naar Sur . wil remigreren, omdat je zo beleefd vraagt, krijgt je wel 400 2m van mij, Je moet denken in de stad of Zorg en Hoop of raiville, nee hoor op km 28 oostwest verbinding Commewijne , je moet zelf onginnen het is nog Bos ok.


  Maak melding

 50. DRINGEND VERZOEK AAN MASTER KILLER BOUTERSE

  @ Treed binnen 3 maanden af … organiseer nieuwe verkiezingen. Daardoor kun je de wereld laten zien hoe sterk, hoe geliefd je bent onder het surinaams volk en dat het gevoerde beleid gesteund wordt door de meerderheid.

  @ Master Killler… lul nou niet … er is genoeg geld om
  de verkiezing te organiseren.De abanies op je kabinet:
  de Slootes, Sinesters,Limbo’s, Meye’s, Bosjes, Lingers, Jozefzoons, Herrenbergs, Abrahams, Graanoogsts, Rampie’s, v.d. San’s en al die andere zakkenvullers …. gebruik hun maand salaris …. het is toch bloedgeld dat ze verdienen … en voila … de verkliezing kan georganiseerd worden.
  @ Master Killer Bouterse … ik weet het … je gaat het niet doen. Je bent de grootste lafaard in/van het heelal.

  @ Do the Right thing …. als Killer Bouterse van het toneel verdwijnt …. is het afgelopen met de NDP. We gaan jullie allemaal kaalplukken … al het gestolen geld moet terug in de boezem van de Staat. Het geld behoort het Surionaams volk toe. Vluchten naar het buitenland zal niet lukken.

  @ Do the Right thing … we gaan goed voor je zorgen in
  huize Asiana. Er komt een speciale afdeling ” KLEPTOMANIE ” huisvesting van/voor NDP’ers
  z.a. DtRt, RobG, Parbo, Rampie …….


  Maak melding

 51. @@Budayayawa!! volgens jou!! Wieb-Ding , maai ke tjode tori…. moet zijn tori maai ke tjode.
  Wieb Ding, je verdaaid de feiten de boel man, ik wil gewoon je zin verbeteren, je ben lelijk en je praat zo lelijk als een domme Gorela of ben je nog in de Evolutie

  @@@budayayawa!! Jij hoef mij niet te corrigeren/verbeteren!! daar heb je wel een heleboel hersenen voor nodig, om tot verstand te komen!!

  Het woord TORI is in Sranantongo!! als a tori seti!!! en geen hidustant sani als JIJ en JE!!!!

  Boi a tori spang!!! Ma mi ne spang nanga a tori!!! sjnap, sjnap, niet ge sje napt???


  Maak melding

 52. @ Sabaku
  Ge komt overeen met Gij. Oud-Nederlands. Kan je gebruiken om indruk te maken. Maar dan moet je grammatica wel in orde zijn.
  In een andere posting heb ik op tal van grammaticale fouten gewezen.

  Om terug te komen op deze posting:
  als je het persoonlijk voornaamwoord “ge”gebruikt dan moet het bijbehorende werkwoord anders worden geschreven dan Rob doet.
  Hij schrijft:
  ge denk. Dit is geen typefout, aangezien hij dit twee keer doet.
  Het moet zijn: denkt ge. en ge denkt (met een t)
  Wordt dit onderwezen van ADEK tot Harvard? Ik denk eerder van VMBO 3 tot VMBO 4.

  In zijn reactie op Astaman schrijft hij:
  “” Dat jij als marginale, werkeloze, jaloerse en bovenal analfabete Surinamer mij de les komt leren zegt al veel hoe laag je denk- en analyse vermogen is”

  Slechts één zin en toch twee fouten
  1.het is de les komt lezen en niet de les komt leren
  2. het verbindingsstreepje (trait d’union heb ik op school geleerd bij het vak Frans) wordt hier ook verkeerd gebruikt.
  (Er zijn twee!! voorwaarden om dit teken te gebruiken).
  het woord vermogen laat hij weg en gebruikt hiervoor het verbindingsteken, maar dan moet het wel zijn:
  denk- en analysevermogen.

  Ik ben geen taalpurist en het interesseert me op waterkant helemaal niet of men de grammatica niet in acht neemt.Het gaat mij hier om de inhoud,maar dan moet je
  1. je niet groter (en oud-Nederlands gebruiken) voordoen dan je bent
  2. niet het gore lef hebben mij te zeggen dat ik ongeschoold ben, respectievelijk moet (bij)scholen zoals in een andere posting is gebeurd.
  Ik zal je dan duidelijk maken dat je beter op je woorden moet letten.

  Nu inhoudelijk op de “crisis”.
  De crisis op de grondstoffenmarkt wordt continu van stal gehaald om de economische crisis in Su te verklaren.

  Natuurlijk heeft deze crisis invloed op de exportopbrengsten en op de waarde van de SRD.
  (Ik wil om de discussie zuiver te houden even afzien van andere factor zoals ordinair crimineel gedrag).

  Dan moet je aan de slag. Beschouw de lage grondstogprijzen als een exogene grootheid.

  Obama eiste van H. Paulsen enTimothy Geitner (minister van financiën),dat hij samen met de andere ministers en de president van de centrale bank (Bernanke) met een plan kwam om de crisis te bezweren.

  Venetiaan ging samen met de minister van financiën en de president van de Centrale Bank aan de slag.

  Twee voorbeelden twee successen.

  Dat is wat ik mis.
  Een goed onderbouwd plan.
  Waarom is dit er niet?
  Ik denk een gebrek aan kennis/kwaliteit.


  Maak melding

 53. De toekomst ziet er paars vervloekt misdadig en corrupt uit. Surhaiti kont steeds naderbij. Oerdomme paarse stommelingen hebben deze ontwikkelingen aan hun oerdomme stemgedrag te danken, die paars verarmde idioten schijten en pissen elk moment van de dag de paarse kommer en kwel.


  Maak melding

 54. @Pico..

  Helemaal top, ik ben totaal niet didactisch onderlegd en mis de tijd en het geduld om met lieden als RobG in discussie te gaan. Ik scan en analyseer slechts wat er zoal aan onzin van deze lieden hier gepost wordt en kan het af en toe helaas niet laten om een reactie op te geven. Zaken die ik over het algemeen nalaat, vandaar mijn opmerking helaas.

  Gek genoeg zijn er redelijk intelligente mensen zoals jij en o.a Jojo en anderen die volharden in het terecht wijzen van deze onbenullen en ook mijn korte impressies op hun stupiditeiten zo af en toe kunnen waarderen. Chapeau daarvoor.

  Helaas wordt nog teveel de racistische kaart getrokken, terwijl dit heel vaak niet nodig en van generlei waarde is voor de verdere ontwikkeling van Suriname.
  Het Surinaamse volk moet zich van bewust worden dat de ontwikkeling van het land, staat en valt met de leiders die ze kiezen.


  Maak melding

 55. @Pico

  “Dat is wat ik mis.Een goed onderbouwd plan.
  Waarom is dit er niet?
  Ik denk een gebrek aan kennis/kwaliteit.”

  Ik zal zelden de koloniale tijd ergens bij halen als oorzaak. Ik ben er echter van overtuigd dat de structuur (onderwijs/ gezagsverhouding/ formele posities) die toen gezaaid zijn onderdeel geworden zijn van de Surinaamse DNA.

  De gegeven Macht weegt het zwaarst waardoor persoonlijke macht (mensenkennis/ charisma) of de mach door kennis of door ijver veel minder telt. Met gegeven macht ben je afhankelijk van die gene die de macht geeft en die zal zelden iemand roepen die beter of slimmer is of die harder werkt of de natuurlijke leider van de ondergeschikten is.

  Het selectie proces van leiders is door de kolonialen, die zelf al niet de slimsten en waren (anders zaten ze niet in Suriname) en vaak een duister verleden hadden, niet het best omtwikkeld.

  Je kunt je beter aanpassen aan die gene die het voor het zeggen heeft. Iets waar Bouterse genadeloos gebruik van maakt op basis van zijn talent (manipulatie van de mensen om hem heen).

  Macht corrumpeert. Macht laat volgen en Deze macht sluit veel talent uit want zelf nadenken zet de bijl aan de wortel van de discipline.


  @ Sababu
  “Gek genoeg zijn er redelijk intelligente mensen zoals jij en o.a Jojo en anderen die volharden in het terecht wijzen van deze onbenullen en …..

  Dank je voor jouw compliment.

  1. ik denk niet dat RobG een volledige onbenul is. Hij zit in mijn ogen verstrikt in het web. Voor veel Surinamers is het gezien de machtsstructuren heel moeilijk om toe te geven dat ze ongelijk hebben. Mijn echtgenote is zo iemand. A no mi denk ik wel eens is een cultureel erfgoed/ of in velen hun DNA in gebakken.

  2. RobG is niet het doel maar zijn omgeving die meeleest. Ik ben gezien bezoeken aan mijn linkedin profiel bekend bij meerdere NDPers. Als zij goed lezen weten ze wie ik van hun gesproken heb. Als je goed oplet zijn er best wat discipelen verdwenen waar in het verleden stevig mee gediscussieerd is. RobG weet onder tussen ook wel beter maar zit nog in een ontkenningsfase.

  3. Het is gewoon leuk om de nuance proberen te zoeken en vinden ook al kook je van binnen vanwege de onbenulligheid. Bloeddruk oefening. Oefening rustig blijven zodat je de waanzin van alle dag kunt overleven.

  4. Ik hoop dat er mensen zijn die de nuance belangrijk gaan vinden en achter de waarheid en nuance aangaan om het verwijten en het schelden af te leren.

  5. RobG leert mij snel te zoeken op het internet. Hij is zo nu en dan een uitdaging voor mijn geheugen.

  Molenaar is ook al minder extreem geworden denk ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.