‘Surinamers moeten het recht in eigen hand nemen’

112

PARAMARIBO, 23 sep – “De sameleving moet het recht in eigen hand nemen.” Dit zegt Wim Bakker van de politieke actiegroep Seti SRnan. Samen met stichting 8 December 1982, We Zijn Moe en de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers zal actie worden gevoerd. De regering Bouterse heeft tijd genoeg gehad.

De bundeling die zich het Burgercollectief noemt, zal scherpe signalen afgeven. “We moeten de schaal van dike ikken met vuistslagen vernietigen. Je moet vechten en trappen om out of the box te kunnen komen”, zei Bakker tijdens een persconferentie van het Burgercollectief. Surinamers moeten “wakker worden en opstaan.” Volgens Bryan Boerleider van We Zijn Moe
Is de tijd van langs de kantlijn blijven voorbij.

“De verandering moet werkelijk bij onszelf beginnen. We hebben de ruimte te veel aan anderen gelaten. Wij hebben het voor het zeggen”, zei Boerleider. De groep wil over het hele land overleggen met burgers. Commewijne is het eerst aan de beurt. Uiteindelijk moeten Surinamers bewust genoeg zijn dat het beleid van de regering onproductief is. De problemen blijven maar toenemen en oplossingen blijven uit.

Bekijk ook:


112 REACTIES

 1. Terwijl bouta de IsDB zit te stangen om de giga lening los te wreken, worden de Surinaamse gemeenschap klaar gestoomd voor een algehele landelijk plaatlegging. Uitstekend , fantastisch !!!💥👍🏿
  Zeer waarschijnlijk dat bouta hun in de kiem wilt smoren. ITS too late. Zag good bye NOw !!!
  Kom op boyz jaag die aasgieren en de sapakara’s weg.
  Naar mijn beleving zeer terecht .! Volk kom op !!!


  Maak melding

 2. Het is nu of nooit..De seniele demente volksbedrieger probeert het volk weer te misleiden met zijn industriepark praatjes..In 1980 pleegde hij samen mdt 15 andere landverraders een coup terwijl de situatie en omstandigheden toen vele malen rooskleuriger waren dan nu…dus ik hoop dat het volk nu eindelijk wakker wordt en deze staatsvijand en zijn bende afzet..with any means necessary……


  Maak melding

 3. Ja, DDB. Als het zo doorgaat ben je voor eind 2017 van het toneel verdwenen. Je hebt jouw kansen gehad, maar niets ervan kunnen bakken. Alles pakt bij jouw verkeerd uit. Ligt het aan jou of ligt dat aan de mensen om je heen. Die hebben uit de kas gegraaid en geen moer gedaan. Net als die Koeparie’s van Johan Adolf Pengel. Ik heb al een goede naam voor ze: de Koeparie’s van DDB. Deze Koeparie’s zullen jou doen vallen. Houdt de eer dus aan jezelf en emigreer zo snel mogelijk naar een bevriend land en voorkom de door mij voorspelde ellende. Desgewenst mag je de helikopters van Abrahams lenen.


  Maak melding

 4. Snelweg met fly over een trein van hier naar nergens, nu een industrie park. Het is belachelijk voor woorden dat een volk zo met zich laat sollen. Wie zijn de mensen die op deze malloot gestemd hebben. Hoe kun je respect voor zo een figuur opbrengen. Volk van Suriname er is nog tijd om te laten zien dat het een vergissing was om op deze… te stemmen. Laat eindelijk zien dat het genoeg is en maak gebruik van je democratisch recht het kan geloof erin en doe wat je moet doen.


  Maak melding

 5. Heel goed kom op volk pak het land terug en bind hem vast om een trekhaak van een auto en rijden ermee naar brosberg en vergeet niet die 2 bakroe niet doekie en abraham oe ma pang pang klootzakken laat die ongedierte ook van ze eten


  Maak melding

 6. Wim Bakker laat ook een hersenscheet. Begin te doen wat je moet doen MAAR wij ndp ers zullen nooit toestaan dat de democratisch gekozen regering door protesten of geweld naar huis worden gestuurd. De juiste instrument daarvoor zijn verkiezingen meneer Bakker. Wacht op uw beurt.


  Maak melding

 7. @ Parbo,

  “De juiste instrument daarvoor zijn verkiezingen meneer Bakker.”

  Geloof me, jullie zijn met veel minder dan mei 2015. Het overgrote deel van het pinarende volk zal staat niet meer achter deze dieven. Het is prachtig om te zien dat het nu de NDP is die gebruik wil maken van democratische grondrechten, nadat ze het jaren met voeten hebben getreden. Eerst de rechtstaat respecteren en dan praten we verder. M.A.W. op naar de krijgsraad.


  Maak melding

 8. @ Parbo,

  “De juiste instrument daarvoor zijn verkiezingen meneer Bakker.”

  Was de coup in 80 ook het juiste instrument?

  Deze paarse stront neemt het woord democratisch alleen in de mond als het hun uitkomt.


  Maak melding

 9. De bevolking heeft de macht niet een stel rovers.
  Worden ze eindelijk een keer wakker en zien ze nu pas in wat voor dievenbende / rovers de huidige kliek is. Ze hebben inclusief de dna vz de rechtsgang van het 8 december strafproces getorpedeerd. Hoe valt het te rijmen dat de hoofdverdachte en zijn mede verdachten van moorden en foltering in weelde leven en tot de rijkste van Suriname behoren. Terwijl armoedzaaiers weliswaar niet op de juiste manier aan vreten proberen te komen ter plekke worden doodgeschoten.


  Maak melding

 10. Weet je wat mij opvalt bij de NDP-ers. Ze zien wel de splinter in andermans oog, maar de balk in eigen ogen niet. Dat Bouterse ondemocratische methoden in het verleden heeft gebruikt is men kennelijk al lang vergeten. Hij heeft regering Arron weggeschoten, telefoon en telefax-coup niet vergeten en dat hij op een ondemocratische wijze tegen Venetiaan protesteerde. Kinderen van school gehaald op te protesteren. Hij legt nooit, anders dan in de vorm van een monoloog, verantwoording af in de senaat. Jullie zijn dus de laatsten op deze aardbol die het over democratie mogen hebben. Net als transparantie, samenwerking, participatie en noem al die andere modekreten die DDB heeft opgesomd maar op, weten jullie niet wat dit betekent.
  Wie kaatst moet de bal dus terug verwachten.
  Weet jij wat in mijn ogen democratie is : Het volk kiest haar leiders en als de leiders het niet goed doen dan heeft het volk het recht om ze af te zetten. Het probleem hiervan, en dit ligt niet bij het volk, maar bij de leiders is dat ze nooit op een vredelievende manier op willen stappen. Teveel Ceta Bever.
  Bouterse is vriendelijk gevraagd om op te stappen. Hij heeft geen gehoor aan dit verzoek gegeven. Dus tijd om hem nu weg te jagen.


  Maak melding

 11. Ik heb in de ware tijd van 22-09-16 gelezen dat een groot deel van wereldbevolking stampt af van een groep Afrikanen. Conclusie: 80 % van Su bevolking zijn zwarten/afrikanen en 20 % zijn mongolen( chinezen en javanen. En met de mentaliteit van van de 80% Suries kun je niet verwachten dat Su een beter land wordt. Het land zal altijd bestaan met rommels en ellende; zie in India en in africa en ook in Latour en in de Bijlmer. Ik woon tussen de javanen en hier is altijd orde, rust, gezag en veiligheid en er is voedselschuur. En dat heeft de Groep Seti sranang goed gezien ; Daarom gaat zij haar actie in Commewijne beginnen.


  Maak melding

 12. Als laatste redmiddel zal Bouta zijn prive ka binet reshuffelen.
  ‘A no mi, na mi adviseurs!’
  Geef het volk Abrahams en de CLAD rapportages en ze zijn weer zoet. Met name de NPS zal dit omarmen.
  Stuur een paar parlementariers naar huis, doe een paar loze onzinnige beloftes en de massa loopt weer achter je aan Bouta.


  Maak melding

 13. Het momentum begint te komen.

  Beste NDPers die wel redelijk zijn tel uw knopen en denk na en neem zelf maatregelen zodat het land zonder Bouterse en zijn kliek geregeerd kan worden.

  Besef dat het kabinet van president Bouterse per jaar ongeveer 10 maal duurder is dan dat van Venetiaan. Ofwel door de man weg te jagen en zijn kabinet te ontslaan zonder rechten worden er al honderden miljoenen per jaar bespaart. Mooi wisselgeld voor het IMF.

  Laat meneer Neus de EBS tarieven uit rekenen en de hele toestand met prijsverhogingen zou wel eens voorbij kunnen zijn.

  President Bouterse heeft geen fundament meer. Het is niet meer de vraag of het volk op treed maar wanneer het volk optreedt.

  Die NDPers die kunnen begrijpen dat er aan de wand geschreven staat “Menne Menne Tekel Upharsin” hebben een kans om het land een heel grote dienst te bewijzen door OOK de straat op te gaan.

  Overlopers als Polak en Kensenhuis ga terug naar uw echte huis.

  Waterberg denk eens echt na over uw toekomst.

  Pahlad, Manglie maar ook Sardjoe neem jullie verantwoordelijkheden.

  Rechtelijke macht doe u ding.


  Maak melding

 14. @PARBO

  Tja, blinde en dove ziel, het volk moet STILZITTEN en verder BEROOFD worden door de NDP-clan, van de resterende staatsgelden en het resterende goud van de Bevolking !!

  PS : YEPI DE, OOK TU DJI YU MISTER, DE LPI HEEFT TEGENWOORDIG WEL EEN ANDERE NAAM, SPC of iets dergelijks !!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. De vader van Furgel Grant, één van de drie rovers die zaterdagavond is doodgeschoten na een mislukte gewapende overval op een supermarkt, zegt dat zijn zoon vermoord is door de politie.Dit noem ik een standrechtelijke executie”, aldus Arthur Grant (67) stellig tegenover de Ware Tijd.

  Vader van deze crimineel, vraag jezelf het volgende af eer je begint de politie is beschuldigen.
  Welk opvoeding heb ik mijn zoon gegeven dat hij nu een harde crimineel is geweest, ja want a boi dédé now, zonder enig respect en medeleven met zijn slachtoffers
  Heb ik hem geleerd zijn medemens te respecteren?
  Heb ik hem genoeg gesteund in zijn leven te beginnen met het naar school sturen en begeleiden?
  Heb ik genoeg tijd in zijn leven gestoken?
  Heb ik gefaald omdat hij zo een crimineel is geworden?

  Ja papa Grant als je al deze vragen met ja hebt beantwoord dan pas mag je je beklag doen over het optreden van de politie, voorlopig tapoe joe kappa want joe boi bin de wang laffe crimineel die geld wilde hebben zonder arbeid.
  Ba soekoe Ba fini Ba tjari ja a vracht bing liktie a bing de kleine stukjes lood.


  Maak melding

 16. @ Brokobaka,

  Off topic:
  Er zullen mensen zoals B. Wakoef zijn, die het gaan ontkennen dat een groot deel van de wereldbevolking afstamt van Afrikanen, nu blijkt van een bepaalde groep Afrikanen die waren gemigreerd naar Azië en Europa.

  De Harvard University behoort tot de 10 beste universiteiten ter wereld. Uit diverse onderzoeken is reeds gebleken dat onze voorouders uit Afrika komen. Zelfs chinezen hebben dit onderzocht en naar ik meen vorig jaar bevestigd dat zij ook van afrikanen afstammen.

  Soms zie ik hindustanen die op afrikanen lijken, maar ook afrikanen die op hindustanen lijken.
  Van Ethiopië wordt gezegd dat dit land de wieg van de wereld is.

  Zelf vind ik dat de leefwijze van afrikanen en indiërs overeenkomsten met elkaar hebben. En dat klopt ook aangezien door migratie afrikanen hun leefwijze ook in India hebben achtergelaten.

  Dus je conclusie dat Suriname altijd een land met rommel zal blijven net als Afrika en India, vind ik juist.

  Je hebt vertrouwen in javanen, ik niet.
  Deze mensen zijn zeer geslepen, in je gezicht doen ze lief en aardig, achter je rug steken ze je een mes tussen je ribben.

  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/09/22/groot-deel-wereldbevolking-stamt-af-van-een-groep-afrikanen/

  https://ethiopieblog.wordpress.com/algemene-informatie-over-ethiopie/

  Wat betreft de malaise waarin Suriname momenteel in verkeert, hoop ik van harte dat de bevolking eindelijk zal inzien dat het broodnodig is om actie te voeren tegen de regering Bouterse II.

  Ook veel mensen die nog heilig geloofden in Bouterse zijn tot inkeer gekomen. Ze hoeven zich niet te schamen, want tijdens verkiezingen beloven politici heel veel maar als puntje bij paaltje komt dan zijn ze de gemaakte beloftes rap vergeten.
  Bij Surinaamse politici gaat het enkel om zelfverrijking en dat moet nu de kop worden ingedrukt.
  Zo niet dan blijft het Surinaamse volk arm.

  Surinamers ga eensgezind de straat op, het gaat niet alleen om je eigen toekomst maar ook om de toekomst van de huidige generatie kinderen en voor de komende generaties.


  Maak melding

 17. @ Bigi Sma,

  Ooit gehoord van een rechtstaat. Elke boef heeft het recht zich te verdedigen voor een rechter. De politie mag nooit voor eigen rechter spelen. Ik kan niet oordelen omdat de zaak niet onder de rechter is gekomen. Jij ook niet.

  ” Ba soekoe Ba fini Ba tjari ja a vracht bing liktie a bing de kleine stukjes lood.”

  Is dit wat je tegen een vader zegt die zijn zoon is kwijtgeraakt. Heb je gehoord van KARMA


  Maak melding

 18. @ boe,

  Een vader die wel huilt om de dood van zijn zoon, maar niet om de mishandelingen die zijn zoon zijn slachtoffer(s) heeft aangedaan, verdient het niet om vader te zijn.

  Elk mens die het opneemt voor criminelen, maar niet stilstaat bij de ellende, pijn, verdriet en de impact die een overval heeft op slachtoffer(s), is geen mens.


  Maak melding

 19. EINDELIJK worden die mensen daar wakker!!!
  Nu de uitvoering nog. Ben wel bang dat ze daar niet krachtig genoeg voor zijn.

  Fuck die koalo moordenaar en rover Bouta!


  Maak melding

 20. Tijd voor verandering, weg met dit fossiel, en die hele kliek ongestudeerde honden op het kabinet, samen met die jaknikkers in de Dna, die het volk laten afzien, en iedere dag bedriegen, die moordenaar komt weer met een nieuw item op de proppen, een industriepark, de manier waarop hij dat presenteerd als verslaafde coke en alcoholgebruiker, is ech lachwekkend, en een schande voor het land, als hij het nog over een wandelpark zou hebben, zou hij veel geloofwaardiger zijn over gekomen, nee zijn geloofwaardigheid is 0,0 geworden, en de tijd is aangebroken deze crimineel goedschiks of kwaadschiks, te verjagen, of op te ruimen.


  Maak melding

 21. De opportunist Wim Bakker met zijn communistische trekken heeft het oude actieboekje uit zijn M.L.C.S. periode uit het archief gehaald. Maar ook deze actie zal gedoemd zijn te mislukken. Wim Bakker gaat zijn nederlaag tegemoet tenzij hij over heel veel geld beschikt om de actievoerders te betalen.


  Maak melding

 22. Eerst alles terug naar waar ze vandaan komen,india,Afrika en java. Gewoon terug en laat mijn land voor de indianen. Nooit zal het worden met jullie.


  Maak melding

 23. @ Shantaram,

  Dat de voorouders van de creolen en de boslandcreolen, de voorouders van de Javanen, de voorouders van de chinezen, de voorouders van de hindustanen uit Afrika, Java, China en India komen, kan niet de reden zijn om de generaties van deze voorouders die in Suriname zijn geboren terug te sturen maar landen waar hun roots liggen.

  De Surinamers die na onafhankelijkheid in Suriname zijn blijven wonen hebben de Surinaamse nationaliteit.
  Om welk reden moeten deze Surinamers dan teruggestuurd worden. Jij vergeet dat ze allemaal in Suriname zijn geboren.

  Wat een domme opmerking.


  Maak melding

 24. Wil Suriname een tweede Dubai worden, dan zal het ook dezelfde mentaliteit moeten aannemen.

  Ook dezelfde discipline en strafmaatregelen tegen corruptie en criminaliteit als wat men in Singapore en Dubai doet.

  Je moet niet alleen voor de luxe en geld gaan maar ook voor de offers die hier aan vooraf gegaan zijn.


  Maak melding

 25. niemand gaat Bouta kunnen afzetten middels vreedzame protesten . wie dat geloofd heeft boter op zijn hoofd. de gewapende machten zijn op zijn hand dus wat wil je gaan doen ..

  jullie hebben gekozen voor nog eens 5 , dus niet zeuren . schijten jullie nog een paar jaar 5 kleuren .


  Maak melding

 26. Bouterse komt zwak over in zijn betoog en de oppositie en contra Bouterse bewegingen ruiken bloed. Ook zijn de indianen voor schut gezet dat zij dubbelzinnig zijn in hun verhalen.Van IMF is bekend dat zij vaak twee stappen achteruit doen wanneer je niet opschiet met de saneringen. Ook is gebleken dat Bouterse uit zijn betoog zwak en niet overtuigend overkomt en zichzelf en de regering tegenspreekt. Als zittende regering mag je de vakbond als volksvertegenwoordiger en waakhond van de democratie niet manipuleren en ook niet andere democratische instituten. Dat is dictatuur met democratische middelen creeëren. Wat in Venezuela plaats vindt zal zich ook in Suriname voordoen als dit zo doorgaat. De keuze die aan Bouterse nu rest is vervroegde verkiezingen. Een nationaal kabinet is vrijwel onmogelijk omdat de grote oppositie partijen VHP en NPS niet samen willen werken met de NDP. Maar de sleutel is toch in handen van het Surinaamse volk in zijn totaliteit. Het is gebleken dat de contra bewegingen om protest acties te organiseren tegen Bouterse en de zittende regering niet uit de lagen van de onderklasse komen want de havenots die voor sociale onrust kunnen zorgen zijn trouw aan de NDP of worden gesubsidieerd. Op lang termijn(binnen twee jaar) zal toch tenminste vervroegde verkiezingen moeten worden uitgeschreven en zal de rol van president Bouterse als de economie zich niet heeft hersteld uitgeteld zijn.


  Maak melding

 27. @ boe
  @ Bigi Sma,

  Ooit gehoord van een rechtstaat. Elke boef heeft het recht zich te verdedigen voor een rechter.

  beste Boe.
  Ik krijg steeds meer de indruk dat er bij het politie optreden heel veel mees gegaan is en dat de kans (KANS) groot is dat er niet proportioneel geweld gebruikt is.

  Echter de vader wist dat zijn zoon veroordeeld was en ontsnapt was en al 4 jaar een illegaal bestaan leidde.

  Indien het mijn zoon was zou ik hem eerst persoonlijk bij justitie inleveren voor de rest van zijn straf.
  Indien ik dat niet gedaan zou hebben zou ik nu mijn mond houden aangezien hier geld je krijgt wat je gezaaid hebt. Beste Vader dit verdriet heb je zelf laten ontstaan.

  Voor de Surinaamse maatschappij maar ook de Nederlandse zie wat er gebeurd als je normen en waarden los laat en een correctie maatregel als ongewenst bemoeien weg zet.
  Buiten proportioneel geweld lok je zelf uit.


  Maak melding

 28. @Shantaram
  Dankzij de hindostanen eet jij rijst want de indianen verbouwen dat niet.
  Dankzij de afrikanen die nog kostgrondjes hebben en hun woongebieden netjes houden.
  Dankzij de javanen en chinezen die ook even hard meewerken en de economie helpen opbouwen. ,
  en de indianen, ik vraag me af waar ze goed in zijn !


  Maak melding

 29. @Jiyani,
  “Een vader die wel huilt om de dood van zijn zoon, maar niet om de mishandelingen die zijn zoon zijn slachtoffer(s) heeft aangedaan, verdient het niet om vader te zijn”

  Ik weet niet als hij het niet verdient vader te zijn. Het gaat mij puur om de beginselen van de rechtstaat. Als hij dat heeft uitgevreten moet de rechter hem zijn straf opleggen en niet de politie.

  “Elk mens die het opneemt voor criminelen, maar niet stilstaat bij de ellende, pijn, verdriet en de impact die een overval heeft op slachtoffer(s), is geen mens.”

  Ook criminelen hebben rechten. Het recht jezelf te verdedigen in een rechtszaal. Dat behoort tot de grondbeginselen van de rechtstaat. Suriname is geen politiestaat. Het oordeel wie er wel of geen mens is, is niet aan mij.


  Maak melding

 30. @Pommetje
  Het volk heeft meer power dan je amnestie baasje.Alleen beseffen de surinamers het nog niet!!!
  Nog even en het is zover dan is het THE END voor je baasje bouta!


  Maak melding

 31. @JoJo

  @ Bigi Sma,

  Ooit gehoord van een rechtstaat. Elke boef heeft het recht zich te verdedigen voor een rechter.

  Beste Jojo
  Een ieder zijn mening. Yep een rechtstaat is iets wat ik als burger erken en naleef.
  Maar zolang een rechtstaat mij niet de vrijheid en veiligheid en gezondheid kan garanderen en geven ben ik genoodzaakt dit zelf te doen.
  Dat het geboefte niet rauwig is om anderen een kopje kleiner te maken nemen zij het risico van de terugslag.

  Een wapen geeft dezelfde kracht bij de terugslag als de kracht bij het verlaten van de loop.
  Is de natuurkundige wet, evenals de wet van wederkerigheid. Je verdient te leven in een rechtstaat als je er daarnaar gedraagt.
  Je verspeelt alle rechten als je je misdraagt en de wetten van een rechtstaat niet respecteert.

  @ boe
  Aan Boe wil ik zeggen:
  Waar was de vader gedurende deze 4 jaren dat zijn zoon in vrijheid leefde en anderen het leven zuur maakt?
  Ja dit wil ik aan een treurende vader zeggen en aan alle toekomstige vaders je oogst wat je hebt gezaaid.
  Dus moet het niemand verbazen als je jou kinderen hun criminele pad op laat gaan zonder een vinger uit te steken en soms zelfs geniet van hun criminele buit want het is verwachtbaar en voorzienbaar alleen het tijdstip is onbekend.
  Neen ik heb geen medelij want had de vader dat ook met de Chinezen? Waarom heeft hij niet gezegd “if na a boi foe doe disie dang mi e bigi pardon foe a leed sa a gie deng Snesie disie”.
  Maar dat interesseerde hem kennelijk niet.


  Maak melding

 32. Wel 3 october alles plat. (behalve Bessie Turf)
  Mooie gelgenheid voor Bouta om zijn voorraad traangas ed. uit te proberen.
  De grote vraag is ‘ WAT DOET HET LEGER?
  Zien ze zich als beschermer van het volk of als beschermer van Corruptie?
  Wat gaan al die luitenant-kolonels doen? (35 creoolse, 1 javaanse en 1 hindoestaanse; ook weer zeer representatief)

  ps. vergeten jullie ook niet Zanderij te sluiten op 3 october!!!!


  Maak melding

 33. STOEKA
  Ik als SURINED/oud Suralconier maakt aan een ieder die deze site bezoekt ,duidelijk , dat niemand en dan ook niemand DDB van die positie zal kunnen verweideren,mits hij en of zij de wapens ter hand neemt .REMEMBER zijn uitspraken in de jaren (80) A NO PANFLET POT MI DJA.


  Maak melding

 34. Wim Bakker herhaalt bijna letterlijk de woorden van bouterse.

  “De staat zou direct vier gulden nog op een liter moeten zetten. Dus dan yu bo pai neygi gulden gi wan liter. Ik zeg, mijnheer de IMF, dan gaat Hoefdraad lachen, maar dan ben ik thuis, dan heeft het volk mij naar huis geschopt.”

  “Het IMF moet volgens Bouterse gaan inzien dat het ‘geen kwestie is van niet willen’, maar dat het aan de politieke omstandigheid hier ligt.
  Bouterse benadrukte bij herhaling dat men moet begrijpen dat als hij de benzine ‘met vier gulden’ verhoogt, ‘dat ik thuis ben: dan heb je dingen aan de knikker’
  Bron: GFC 21sept2016
  Artikel: ‘Bouterse wil geen discussie over ‘wel ‘-niet IMF’.

  Conclusie: bouterse heeft de oplossing voor de suri’s uitgekauwd en uitgespuugd.

  Hij is moe!

  Excuses voor het taalgebruik; A No Mie, is de pres. heeft gezegd.


  Maak melding

 35. Ja naar huis met die hap is mooi geweest en todo bere ook silos , bigie pilos , weg met die amateurs , recht bank in stellen voor de NDP ,snel ook , is genoeg , wacht niet lang wand mijn klein kinderen gaan straks dood , onder deze boefe . geen moment langer snel , aub weg met die poepejantjes in elke , ei komt een barst , wat er in zit moet er weer uit , aub wand het stinkt , groetjes mister suri


  Maak melding

 36. Dus dat!

  Fiat gegeven aan iedereen die wil demonstreren, eigenhandig aangereikt door ‘hem die door God’ is gezonden.

  o Wim Bakker van de politieke actiegroep Seti SRnan,
  o Stichting 8 December 1982
  o We Zijn Moe
  o De Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers, jullie mogen vrij demonstreren.

  Misschien ook handig dat geen enkele politieke partijleider zich aansluit. De mensen kunnen op eigen initiatief hun ongenoegen uiten, zonder beschuldigd te worden van zijnde groen, geel, of oranje.

  De vakbondsleiders mogen ook thuisblijven, niemand heeft jullie nodig.

  Aansluiten, vrouwenbeweging, Genderbeweging, binnenlandbewoners, horeca, bushouders, toerisme, advocatuur, debiteuren, en natuurlijk de jeugd.

  Zet hem op, en zegt het voort.


  Maak melding

 37. DESi is uitgespeeld en bezit te weinig kennis. Nu heeft hij geconcludeerd dat IMF moet OPROTTEN uit Sranang !

  Terwijl DESI totaal niet weet HOE ern WAAR hij ander GELD zal kunnen binenhalen !

  De internationale banken WERKEN samen en zullen bij een eventuele LENING, ook strenge voorwaarden aan regiem-BOUTA opleggen ! Alleen het kind DESI snapt dat niet !!!!!

  Ik voorzie dat Sranang binnen drie maanden FINANCIEEL totaal aan de GROND zit, net zoals drie maanden geleden !

  IMF zal alle banken informeren over de ONWIL van de MACHTHEBBERS in Sranang, ook maar IETS TE DOEN AAN SANERINGEN !!!!!!!!!!!!

  DESI en DOEKHIE zijn echt twee holle vaten die denken dat internationaal onderhandelen, hetzelfde is asl onderhandelen over de verkoop van een BOLLETJE COKE op de hoek van een straat !!!!!!!!!

  Deze twee “stratimangs” zullen zwaar VERLIEZEN van het IMF, het wordt een gedenkwaardige Nederlaag voor de completete NDP-clan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS : Door het financiele WANbeleid van regering DESI en het schenden van de OVEREENKOMST met het IMF, is het VERTROUWEN van internationale banken, bedrijven en instellingen in de staat SRANANG, TOT EEN DIEPTEPUNT
  GEDAALD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 38. Vrouwen en kinderen eerst!

  Een slogan die bouta nog heeft onthouden van zijn diensttijd!

  Er heerst zo te zien paniek is huize Desi-ley, want alle vrouwen en kids worden opgetrommeld om te trollen op wkn.

  Lady’s, lady’s, lady’s, laat je niet gebruiken.
  Er zijn meer huizen dan kerken of zo iets….

  Projectje desi-ley nadert het einde, zoek een ander project hoor.

  Next!


  Maak melding

 39. #Ray

  Begin niet over de indianen. Ben je niet blij dat je in India geen zielige bedelaar bent? Wees toch blij dat je rijst mag verbouwen op mijn kostgrondje dankzij jou westerse meesters die jou ouders naar hiertoe hebben verscheept. Jou slavenmeesters hebben grote percelen grond aan hindoestanen beschikbaar gesteld. En wat hebben de indianen in eigen land. Je hebt toch gratis percelen terbeschikking gehad en hectare grond om te verhandelen of niet? En nu deze grote mond.Je hebt het over rijstcultuur. Nooit hebben jullie de kennis en planten van rijst willen delen met andere bevolkingsgroepen dan de monopolie willen houden op deze gewassen laatstaan het kapitaal. De rijsteconomie is altijd voor een kleine groep hindoestanen gebleven en de grote percelen die jullie gratis hebben gekregen van corrupte regimes hebben jullie onrechtmatig kapitalen mee verdient en dat gebeurt nog anno 2016. Begin niet over indianen want ze zijn vredig en tevreden met wat ze hebben. En niet materialistisch en hebzuchtig als jij bent.


  Maak melding

 40. Esmerald

  Bouterse heeft met zijn warrige verhaal over het subsidiëren van de brandstof feitelijk al toegegeven de lijn van het IMF te gaan volgen alleen probeert hij zich in te dekken en het een beetje te faseren.

  De brandstof wordt namelijk helemaal niet gesubsidieerd. De werkelijke prijs zonder overheidsheffingen zal ongeveer $ 0,5/ liter zijn. In alle westerse landen wordt de benzine enorm belast met allerlei soorten van heffingen en belastingen.
  Het is onzin om in een ontwikkelend land met een economie die 1/300 ste is van die van Nederland, Europese prijzen te vragen. Dat eist het IMF ook helemaal niet.
  IMF wil af van het idioot subsidieren van staatsbedrijven en het in de hand werken van misbruik, verspilling.

  Het IMF wil dat men gaat nadenken en gaat rationaliseren. Helaas maakt de president duidelijk dat de boodschap bij hem niet overgekomen is en ook nooit over zal komen.

  De president kent slechts de weg van de macht. Het volk geeft die macht en zal die ook weer af moeten nemen.

  gelukkig staat Curtis Hofwijks niet meer alleen maar komen er nu meer mensen in actie.

  Het moet mij wel van het hart dat het gehalte DOE of ex DOE goed aanwezig is. Dus meneer Breeveld ga aub ook achter uw partij of ex partijleden staan.
  Meneer Sital en vrienden laat aub. weer van u horen zodat ook de NDP gelederen op de straat zich achter iemand kunnen scharen of kunnen herkennen.


  Maak melding

 41. @ Sambura

  U kent de geschiedenis niet. De slavenmeesters hebben geen gratis percelen weg gegeven aan de Hindoestanen. Zij hebben hun retourreisgeld geïnvesteerd.

  Iedereen wil gratis percelen en droomt daarna dat gratis plotseling duur wordt. Helaas gratis bestaat niet.


  Maak melding

 42. @Sambura,

  Je geeft precies aan wat voor vooroordelen de creolen hebben over hindustanen.

  Ik heb vroeger in Saranacca gewoond en elke javaan en hindustaan die daar woonde heeft geld gespaard en geleend en grond gekocht. Alleen de marrons kregen gratis grond.


  Maak melding

 43. @ boe,

  Hebben de slachtoffers ook rechten?
  Waar kunnen ze terecht met hun pijn, verdriet, trauma?
  Bestaat er slachtofferhulp voor deze mensen in Suriname?
  Sta je er wel bij stil dat vele slachtoffers het leven hebben gelaten bij die roofovervallen?
  Sta je er bij stil dat vrouwen en jonge meisjes door dit tuig zijn verkracht?

  In Suriname wonen mensen in kooien. Mooie huizen die beveiligd zijn met diefijzer. Deuren die met meerdere sloten worden beveiligd om de boeven en roofovervallers te weren.
  Helaas, dit tuig is zo doortrapt om beveiligde huizen toch binnen te dringen.
  Winkeliers die soms onder verschrikkelijke omstandigheden hun werk doen, om de burgers te voorzien van allerlei waren, worden zonder pardon overvallen, mishandeld en bedreigd.

  Ben je belazerd, voor mij hebben criminelen en recidivisten totaal geen recht, omdat deze boeven en schurken anderen het recht ontnemen op een veilig en waardig leven.

  Wanneer criminelen geen gehoor aan de politie om zich over te geven en zelfs op de politie schieten, dan heb ik totaal niet te doen als bij terugschieten door de politie dit tuig het leven laat.


  Maak melding

 44. @ Jiyani,

  Ik kan je geen ongelijk geven met wat je stelt in alle 3-postings !!!!!
  Kennen mensen het leed wat deze criminelen veroorzaken door burgers te overvallen, vrouwen te verkrachten tijdens de inbraken/roofovervallen, mensen die nog schotwonden leven en psychisch gebukt gaan onder de last; anderen zijn bang om zelfs uit huis te gaan !!! Vrouwen en dochters worden verkracht ten aannschouwe van echtgenoten en/of vader, gebonden en gekneveld !!!
  Alle lof aan de politie !! Jammer dat de comm. van politie cq de P.G zwijgen .
  Het waren geen handboeien maar gewoon “zg.slaven-armbanden” als versiering om te tonen dat “mie-na-hebiemang-lookboeng-naga-mie” !
  Straks gaat die ene in Ac.Ziekenhuis zeggen : “A-No-MIE” !!!


  Maak melding

 45. @ Shantaram

  Je hebt gelijk iedereen terug naar zijn land dat zou een mooi plaatje zijn.

  @ray
  JE doet net of su eigendom is van jouw vader.

  @sambura

  Je leeft in een andere werelddeel met je gedachten dit soort opmerkingen heb je van mensen die op een hoek staan of nooit een leslokaal van binnen hebben gezien.
  Vraag een stuk grond aan en ga rijst verbouwen met je hopeloze matties die jouw voorzien van hopeloze informatie

  Als jij als een lowlife opsteld dan zul je dat altijd blijven stel voor om andere matties te gaan zoeken.


  Maak melding

 46. Als eerste deze regering compleet naar huis sturen en de volgende die er dan komt zitten moet er zeker voor zorgen dat alle gestolen gelden door ddb en clan die op de zwitserse bank zitten terug naar ons geliefd suriname komt

  Sranangmang oe opo sranang grong ey kari oeng


  Maak melding

 47. @echte nationalist

  Niemand maar dan ook niemand is geschikt om su tot grotere hoogtes te brengen allemaal zijn het parasieten die moeilijk te verdelgen zijn.
  Alleen de witman en de chinees kan onze redding zijn dus mijn voorstel is zet su op Ebay.


  Maak melding

 48. @ Pipo,

  Zo, volgens jou kunnen alleen de witman en de chinees Suriname nog redden.

  Ben je wel op de hoogte van de praktijken van die witman en de chinees.
  Blijkbaar niet anders zou je met een ander verhaal komen.
  Wat de chinees uitvreet in Afrikaanse landen is dat ze die landen uitknijpen voor eigen gewin en hetzelfde geldt ook voor de witman.

  Indien de witman het zo goed met Suriname had gemeend, dan had diezelfde witman Suriname als een goed ontwikkeld land achtergelaten, toen zij de baas waren.

  Indonesië is ook als een arm en onderontwikkeld land achtergelaten. Net als Suriname zijn ze met de buit vandoor gegaan om hun eigen land te ontwikkelen.

  Maar ik geef grif toe dat alle regeringen die Suriname heeft gehad er niets tot weinig van hebben gebakken.
  Corruptie was er altijd, maar tijdens de regeringen Bouterse I en II heeft de corruptie enorm toegeslagen.


  Maak melding

 49. @Jiyani

  Afrika telt niet mee in de wereld alleen zuid-Afrika.
  de chinezen doen daar en overal in de wereld handel drijven
  en maken deals met de mensen daar wat is het probleem als ze er zelf voor kiezen. Wie ben jij of ik dan om daarover te klagen.
  De witman heeft heeft genoeg geld gegeven voor de opbouw van su dat was een ASTRONOMISCH bedrag toentertijd waar zijn de miljarden gebleven vriend mensen hebben in su nog steeds geen water en elektra anno 2016.


  Maak melding

 50. @ pipo Je praat over onze redding,dus jij zelf bent ook surinamer,je reageerd als een koe zonder kop in plaats van dat je iets zinnigs uitkraait,su op ebay zetten begin jezelf op 3 oktober op straat te zetten en een bijdrage leveren aan suriname

  @Jiyani prachtig gezegd,als deze pipo de clown het dan nog niet begrijpt is hij t niet waard om op deze forum te reageren.

  Sranang mang oe opo,sranang grong ey kari oeng


  Maak melding

 51. @Jiyani

  Zal het nog eenvoudiger vertellen.Als ik jouw een auto verkoop die maar 200 dollar waard is maar aan jouw verkoop voor 1000 dollar. Jij gaat ermee akkoord en na 5 jaren kom je tegen mij zeggen dat ik jouw belazerd hebt jaren geleden wie is dan de ezel jij of ik!!!???

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat men geen deals kan maken en tevreden zijn op dat MOMENT met wat ze aangeboden krijgen en jaren later gaan zeuren dat ze opgelicht zijn.


  Maak melding

 52. @echte nationalist

  Op 3 oktober gaat de barbeque aan en blijf lekker thuis zitten.
  Laat de mensen die dit allemaal veroorzaakt hebben maar de straat opgaan graag huilend en rollend over de grond.


  Maak melding

 53. @ pipo de clown,jammer dat je er zo over nadenkt als je dat tenminste nadenken noemt,als je gaat wachten op de mensen die dit hebben veroorzaakt dat komen we er nooit meer uit
  Je lijdt blijkbaar ook aan het a ano mi syndroom

  Sranang mang oe opo,sranang grong ey kari oeng


  Maak melding

 54. Wahaha! I tja dikati moro Kaïn. Jullie saka sakas hebben geweld geïntroduceerd. I fergit 25 feb ’80 I fergit 8 dec. Boy moro bun I gwe go dok go teri I moni! Bika efu yu na NDPer I mus sab’ Pé a moni de! Yu sebrefanta yu! Meki sma pina ma den fufur’man sa e kar den sref’ overheid, na Roverheid. Dus me begi yu, yu paarse kes’kesi! Tan tiri!! Parbo? Parbo in je kop!


  Maak melding

 55. Anno 2016 weet de gehele wereld doe oerdom al die paars verarmde idiote aanhangers van de nationale debielen partij zijn geweest om te stemmen op de grootste crimineel van verworden misdaadstaat Suribabwe. Openlijk en bloot beroven de baas der misdadigers en zijn zeer corrupte roverheid het gros van land en volk, dankzij die oerdomme paarse idioten die dit hebben verdiend. Wat zijn alle ndper’s een verworden troep van paarse zombies. Hun lijder doet hen dagelijks lijden en wat vinden ze anno 2016 ervan……….neks no fout, soso lobi baas en zijn overheelijke corrupte paarse schijt en pis vol misdaad, leugen en bedrog. We geven hem de vijf. Wiens we ka. Wahahahahahaha, baas e mek deng njang eng paarse schijt, die oerdom tot op hun bot paarse stommelingen die het onrecht begeren olv van de onrechtvaardige misdadige roversbaas, didibri. Moro paars ka e go kong, baas en co na habi bisie foe creeer moro paarse schijt en pis gi deng soso lobi dong law paars sma. Wahahahahahaahahaha


  Maak melding

 56. @echte nationalist

  Geloof mij ik vind het ook triest en bizar hoe dingen in su verlopen momenteel. Suries moeten leren om goede keuzes te maken( kan eigenlijk niet want 99% is ongeschoold) ik kan niet steeds mensen gaan helpen die keer op keer op keer over hetzelfde bananenschiletlje uitglijden. Ik ben de eerste die iemand zal helpen maar kan helaas niet aan de gang blijven.


  Maak melding

 57. A tori seti!! neem alles in eigen handen!! verjaag die boef met zijn rommels! ruim het op!!! en als kan en mogelijk is, lynch de boef levend!!

  Laat daden zien!! dat willen de SUries!!!

  Heer Bakker!! neem echt de hef in handen en verjaag de crimineel!! Meeste Suries zullen trots op u zijn en ik ook!!!
  Laat ballen zien, hetzij tussen de kruis, hetzij gebalde vuisten!!! Of hem op een bal zetten en schieten naar de maan, alwaar de boef 10 km in de lucht ontploft!!!!


  Maak melding

 58. Jiyani@
  Jij geeft de blankende schuld dat ze een puinhoop hebben achter gelaten,jezus wat een lul ben jij ,die bakras hebben na 1975 ,Julie onafhankelijkheid , met miljarden op de bank achter gelaten,een goede gezondheidszorg scholen midden hoger onderwijs een goede structuur,maar jullie hebben in vijftig jaar tijd een teringzooi van gemaakt,jullie dachten met niks doen een Luilekkerland te hebben.
  Maar dat viel tegen ,geen Nederland meer na de coupé het rijkste zuid_amerikaanse land in minder dan 10jaar aan de geeuw honger ,goede press die gymleraar blaaskaak ,en jullie laten het allemaal over je kant gaan ,en daar snap ik nou niets van ,
  In 1965 betaalde wij twee nlguldens voor 1surgulden ,en een economie die stond als een huis.
  Dus die bakras Suriname goed overgegeven punt iemand die het tegendeel wil beweren mag het zeggen


  Maak melding

 59. @JoJo
  [Het momentum begint te komen.
  Beste NDPers die wel redelijk zijn tel uw knopen en denk na en neem zelf maatregelen zodat het land zonder Bouterse en zijn kliek geregeerd kan worden].

  Zolang Front lafbekken hier alleen anoniem hun vuil durven te spuwen hoeven we weinig knopen te tellen denk ik 😀 Wacht nou maar rustig af. In 2020 zitten jullie hier nog te keffen als loopse teven. Maar veel verder komen jullie niet. Stelletje sukkels.


  Maak melding

 60. Brokobaka, je moet het artikel beter gaan lezen (of het oorspronkelijke bericht in Yahoo). Alle mensen over de hele wereld stammen af van een groep Afrikanen die 60.000 jaar geleden vertrokken uit Afrika, ook Javanen en Chinezen. Alleen de oorspronkelijke bewoners van Australië en Papua nieuw Guinea stammen af van een groep die eerder (100.000 jaar geleden) was vertrokken uit Afrika.


  Maak melding

 61. Yijani, als vader Grant zichzelf geen mens mag noemen, geldt dat ook voor alle NDP stemmers, zij stemden immers op een CRIMINEEL en hadden geen oog voor het leed van zijn slachtoffers.


  Maak melding

 62. Weg Bouta het is genoeg je hebtbsl een hele landgoed gestolen in domburg goud verkocht om groot te kunnen leven wat wil je nog meer je graf in nemen. Je pinart het volk je bent eem militair geen man die een land kan sturen. Bouta voor de goede vrede laat iemand anders het doen die verstand van heeft


  Maak melding

 63. @ Haco,

  Nederland was allang blij dat Suriname zo snel mogelijk onafhankelijk wilde worden.
  Suriname was een lastenpost voor Nederland. Voor Nederland was de buit immers al binnen. Dat ze na de onafhankelijkheid een flinke buidel met geld hebben geschonken is een feit. Het is ook een feit dat het Surinaamse volk weinig heeft gezien wat ontwikkeling betreft want het geld is voor het grootste deel in de zakken van de politici verdwenen.
  Dat Suriname daarna is afgegleden naar een derde wereldland is ook een feit.

  Het immense leed dat de Nederlanders de mensheid in Suriname heeft aangedaan (de slavernij) maar ook de Immigranten uit India en Indonesië zijn niet goed behandeld, is nooit goed te praten.
  Aan elk slaaf die na de afschaffing vrij kwam, hebben de Nederlanders geld verdiend.
  Dus die flinke buidel met geld was slechts een schijntje.
  Nederland heeft misbruik gemaakt van de koloniën.

  Welk Europees land heeft hun koloniën in goede doen achtergelaten?
  Kijk maar naar Indonesië en vele Afrikaanse landen

  Alle Surinamers zouden zich juist moeten verenigen om Suriname op te bouwen i.p.v. elkaar de ogen uit te steken.
  Ik begrijp echt niet dat er Surinamers zijn die nog steeds roepen dat Nederland de redding is voor Suriname.

  .


  Maak melding

 64. Gewoon alle gestolen geld terug vorderen van hun bankrekening.

  Is sranang zo uit de geld crisis.

  En daarna hun allen opsluiten voor de rest van hun leven op een verlaten eiland.


  Maak melding

 65. @Jiyani,

  De Haitianen hebben de Fransen verslagen en verjaagd, maar toch hebben ze Haiti niet tot bloei kunnen brengen.

  @Henkes,

  Waar heb je deze onzin geleerd dat alle mensen van Afrikanen afstammen? Er zijn intussen schedels enz. van mensen en mensachtigen gevonden buiten Afrika die veel ouder zijn dan wat ooit in het Afrikaanse continent is gevonden. Wetenschappers zouden eigenlijk geen wetenschappers, maar onderzoekers moeten heten, want ze weten niks denifinitiefs en worden vaak om de oren geslagen met nieuwe feiten en moeten hun theorietjes herhaaldelijk bijstellen.


  Maak melding

 66. WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA

  De tijd is nu rijp om van Bouta af te komen.
  Surinamers allemaal de straat op en pak NU je kans: WEG MET BOUTA


  Maak melding

 67. Wim Bakker heeft de toon gezet en hij moet niet terugkrabbelen omdat dit de zoveelste gezichtsverlies is voor kamp Front. Ik ga ervan uit dat Wim Bakker, Valies, Curtis Hofwijks, Berenstein,enz. tijdens de protestdemonstraties vooraan in de stoet demonstranten lopen. When things gonna go hot, hoop ik dat zij ook de eerste klappen zullen incasseren en aan de achterban laten zien dat ze ervoor gaan. Maar zij moeten niet als eerste willen vluchten bij de eerste en beste pagaras die afgaan.Maar het zijn typen als de Italiaanse cruiseschip kapitein die als eerste wegvluchte toen het schip slagzij maakte. Lafaards zijn het, ja het zijn grote lafaards.


  Maak melding

 68. @Jiyani

  U zegt : “Alle Surinamers zouden zich juist moeten verenigen om Suriname op te bouwen i.p.v. elkaar de ogen uit te steken.
  Ik begrijp echt niet dat er Surinamers zijn die nog steeds roepen dat Nederland de redding is voor Suriname.”

  Inderdaad, dan moeten wij ONMIDDELLIJK de regering die Ons Land FAILLIET heeft gemaakt en aan het PLUNDEREN is, WEGJAGEN !

  Redding van Sranang is ook niet NEDERLAND, maar voor TWEEHONDERD PROCENT ook niet de NDP-BOEVEN onder leiding van Desi B. !!!!!!

  Vereniging van Surnamers moet plaatsvinden in een Democratische rechtsstaat, waarbij ALLE PLEGERS van misdaden, vooral misdaden tegen het Volk, worden VERVOLGD en GESTRAFT !!!!

  PS : Eenheid komt niet uit de lucht vallen !

  NDP-slavernij moet EERST EINDIGEN voordat aan eenheid kan worden gewerkt !!!

  Pak de ROVERS aan die Onze Centrale Bank hebben GEPLUNDERD !!!! Al Ons Geld en al Ons Goud is weg !!!

  Pak de ROVERS van Staatsgelden, zoals bij EBS, bij Carifesta en bij de Naschoolse Opvang, DIREKT OP en BERECHT HEN ! DAN WERKEN WIJ AAN EENHEID !!!!


  Maak melding

 69. Jiyani@
  Ik zal je uit de droom helpen,ik ben er niet trots op dat wij in het verleden slaven handel deden maar je moet met je gezicht naar de toekomst en met je rug naar het verleden gaan staan .
  Daar word iedereen beter van .
  Ik ga niet vervelend doen maar wat gebeurd er nu in jullie mooie land,coruptie afgunst discriminatie jullie gunnen elkaar het in de ogen niet coupé plegingen artikel 148 in voeren voor Staats veiligheid .Jesus wat is die Bouta bang.
  Als deze niksnut weg is gaan de ontwikkelings gelden weer komen !maar niet nu .
  Dat Nederland blij was dat Suriname onafhankelijk werd is een fabel
  Die paar honderd miljoen per jaar konden wel missen hoor .
  Dus nogmaals met je rug naar het verleden en met je gezicht naar de toekomst en schei uit met elkaar de zwartepiet toe te spelen,daar wordt niemand beter van
  Met vriendelijke groet


  Maak melding

 70. @ Srafu,

  Er zal een totale mentaliteit omwenteling moeten plaatsvinden onder alle Surinamers. Zolang dat niet gebeurt, zal Suriname geen vooruitgang kennen.

  Corruptie heeft Suriname enorm achtergehouden in ontwikkeling.
  Toen Venetiaan president was heeft hij samen met zijn regering eerst schulden afgelost, gemaakt door voorgaande regeringen.
  Daarom bleef er haast geen geld over om projecten te ontwikkelen. Desondanks had hij een goedgevulde staatskas achtergelaten voor Bouterse I.

  Deze regering is de corruptste van alle regeringen die Suriname ooit heeft gehad.
  Nu wordt er overal geld a la dol geleend om zo het volk zoet te houden.
  De rest is bekend, daar is door menigeen al genoeg over geschreven.


  Maak melding

 71. Jiyani@
  En dan zou ik nog graag willen horen welke buit ,bauxit goud rijst hout zuid vruchten suikerriet .
  Waar hebt je het over ,ik ben benieuwd.
  Alles wat ik op noem is door jullie zelfbestuur (regering )gedaan.
  Groetjes


  Maak melding

 72. @ Haco,

  Het valt je zwaar om te lezen dat Nederland in het verleden grote en grove fouten heeft gemaakt. Maar desondanks zal die waarheid toch verteld worden.

  Man, zonder verleden geen heden en zonder heden geen toekomst.
  Jij maakt gelijk de sprong van verleden naar toekomst.
  Proef je het verschil tussen jou en mij. Hier wil ik het bij laten, anders ga ik weer in herhaling treden.


  Maak melding

 73. @ Haco,

  Je hebt wel lef om te vragen om welke buit het gaat.
  Tja de autochtone Nederlandse hebzucht zal altijd weer van zich doen spreken.

  Ik ben niet vergeten dat Balkenende de VOC mentaliteit roemde. Blijkbaar ben je het daar mee eens.


  Maak melding

 74. @Haco,

  Je moet toch zelf kunnen erkennen dat Nederlanders het roverschap hebben geintroduceerd?

  Zij (VOC) zijn als eerste gekomen met die onzin van aandelen kopen en daarmee roverstochten, kolonisatie en slavernij financieren. En onder dit systeem, dat vandaag een tool van de uitbuitende MNC’s is, vaart Nederland wel met een heel grote aandeel in de MNC’s, zoals Shell, Unilever etc.
  We weten allemaal wat de MNC’s doen toch? De kleine man uitzuigen, de beurzen manipuleren en de aandeelhouders flink belonen. Dit is de uitbuiteconomie (niks produceren, maar een beetje kapitaal inzetten om het 1000 voudige terug te krijgen) en werknemers en consumenten als (loon)slaven gebruiken om de winsten te maximaliseren en in handen van de aandeelhouders te geven. Nederlanders hebben een heel grote aandeel in deze uitbuiteconomie.


  Maak melding

 75. Lekker blijven hangen in het verleden ,wat de toekomst brengt zien we dan wel weer .
  Wat is dan jullie toekomst. je zegt van je verleden moet leren
  Wat hebben jullie geleerd dan.
  Leest de posting goed en geef dan antwoordt.
  En niet de helft over slaan.groet


  Maak melding

 76. Pakira@
  Voc mentaliteit,slavenhandel.
  Wie heeft de slaven verkocht aan die Hollanders ,het waren de Afrikaanse die op roof toch door het land gingen om mensen te ronselen en te verkopen ook Arabieren deden hier aan mee
  Nogmaals ik ben hier niet trots op ,vergeet je verleden niet maar ga door met jullie toekomst groet


  Maak melding

 77. Heel veel oerdomme paarse stommelingen zijn tegen deze actie, want redeneren ze……is vo deze paarse schijt en pis van onze soso lobi lijder we hebt gestemd. Wahahahaaha


  Maak melding

 78. @Haco,

  Slavenhandel heeft altijd bestaan. Maar het zijn de Nederlanders, de Europeanen geweest die het hebben gecommercialiseerd. Daar waar anderen handelden in slaven voor het krijgen van goedkope werkkrachten, daar handelden de Nederlanders en Europeanen puur voor de winst. Slaven kopen, herverkopen tegen steeds duurdere tarieven, slavenmarkten organiseren, vragers en aanbieders bij elkaar brengen op grote schaal, een hele massale slavenindustrie en logistiek en financiering opzetten, daar zijn de Nederlanders heel goed in geweest. Daarin onderscheidt het Nederlands-Europese slavenhandel zich van andere.
  Het is geschiedenis, dat klopt en men moet er kennis van nemen en verder niet meer aan storen, dat klopt ook. Maar men moet het niet verzwijgen. Dat klopt niet.


  Maak melding

 79. DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizenden huizen en grondpapieren verstrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok. Dus de volgende verkiezing komt hij met 28 zetels in het Parlement van Suriname.


  Maak melding

 80. Sommige mensen blijven vastzitten als een oude LP vol met krassen. Men wil het verleden verzwijgen,vergeten en verder gaan met het heden. Mensen die verantwoordelijk waren van de slaven gebeuren zijn allang dood en wij zitten erover te zeiken.

  Verhaal hoe het echt is gegaan,

  Umfoofoo liep een keer in het bos en kwam daar de witteman tegen na aanelkaar geroken en besnuvelt te hebben zijn ze samen op een boomstam gaan zitten.
  De witteman at een appel en stopte het zaadje in de grond met handen en voeten legde hij Umfoofoo uit dat hij het hele bos met appels moest beplanten. Neee zei Umfoofoo dat kan hier niet groeien. Oooo zei de witteman ik weet welk plekken waar het wel kan maar heb geen mensen voor het werk. Oooo zei Umfoofoo ik kan je de mensen wel verkopen hier lopen er zat van in het wild. Ze schudden elkaar de hand en de rest is geschiedenis.


  Maak melding

 81. @ Budyayawa,

  Juist door het verstrekken van huizen en grondpapieren heeft Bouterse de kiezers aan zich weten te binden.
  Het was een goedkope stunt om de kiezers aan zich te binden.

  Bouterse heeft vlak door verkiezingen een honderdtal mensen als ambtenaren in dienst genomen, ook dat was omkoperij.
  Dat hebben voorgaande regeringen ook gedaan.
  Daarom zit Suriname met een overschot aan ambtenaren, waardoor de lonen behoorlijk drukken op de staatskas.

  Mensen denken niet verder na dan hun neuzen lang zijn.
  Vandaag hebben we te eten, morgen zien we wel hoe de dag door te komen.


  Maak melding

 82. Er is geen werk de ambtenarij barst uit zijn voegen, zitten de hele dag met hun telefoon te spelen, een simpel formuliertje duurt dagen en soms weken omdat er zoveel mensen rondlopen dat niemand er controle op heeft wie met wat bezig is.Bouterse en zijn regering kopen stemmen, houd de mensen een stukje vlees voor en als honden lopen ze erachteraan. Zelf denken en iets ondernemen is er niet bij, Krijgen, alles voor niets willen hebben, en maar graaien zo zit de regering en de surinaamse onderdanen in elkaar. Als iets mislukt roept Bouta dat het de schuld van die witte bakroes is, en iedereen beaamt het, want Bouta heeft gesproken. Mensen wakker worden we steven nu recht op een dictatuur af, en dat is niet wat wij willen..


  Maak melding

 83. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

 84. De volgende verkiezing Bouterse en Somohardjo gaan samenwerken NDP krijgt 200.000 stemmen en PL krijgt 50.000 stemmen goed voor 36 zetels in het Parlement ok GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

 85. @Budayayawa

  U bent duidelijk de weg kwijt met 200.000 stemmen zou de NDP in principe binnen het Surinamse kiesstelsel alle zetels hebben en zeker de PL nergens bij nodig hebben.

  Bij de laatste verkiezingen hebben ongeveer 250.000 mensen gestemd. U bent een beetje er optimistisch.


  Maak melding

 86. @@ Budayayawa jij krijgt 30 middelvingersteek in je reet voor 30 srd van je mati bouta!!! voel jij het nog niet???? vraag ik mij af! ay hati noh! nanga a papiema srd!! €1: 11 srd!!!!!!

  Mi dati e geniet!! if yu wani, kon nanga mi! da yu sa si spang!! mi e taki!! na soso wipie mi e wipie, dati wiep ding ey du! en te mi e wipie, da soso naga blaka langa balleta!!!!


  Maak melding

 87. Wieb Ding, Maai ke tjode tori is fout, moet zijn tori maai ke tjode, alweer een vise woord uit jou mond, komt met goede visie of advies man GOBLOK.


  Maak melding

 88. Ik vind dat de Rijkdommen van Suriname eerlijk verdeeld moeten worden onder de Afrikanen, Hindoestanen, Javanen e.a. Wat Bouterse nu doet is heel goed, gronden verdelen onder Arme Surinamers, , ,ok de Minster posten 4 Afrikanen, 4 Hindoestanen, 3 Javanen e.a. om het land samen op te bouwen


  Maak melding

 89. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.