Veilig gebruiken van pesticiden in Suriname

28

Een landbouwer uitgerust met de basisbescherming bij het gebruik van pesticiden: veiligheidslaarzen van een chemisch bestendige rubbersoort en vocht-absorberende sokken, pak of lange mouw hemd en lange broek, werkhandschoenen, veiligheidsbril en helm of helm met gelaatscherm, gasmasker uitgerust met een adequaat koolstoffilter en een hoofddeksel. In het kader van ‘Manage Pesticide Responcibly: Adapt to Climate Change’ staan medewerkers van het ministerie van LVV in Suriname deze week in het stadscentrum om de bewustwording bij burgers op te wekken over het veilig gebruiken van pesticiden.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Dom gelul allemaal van LVV ipv naar de boeren persoonlijk te gaan om ze goed te informeren over de gevaren gaan deze idioten in het stadscentrum staan om hun onzin te verkondigen. aan burgers.
  Van 07:00 tot 07:10 uur zeker.


  Maak melding

 2. Het klinkt natuurlijk heel mooi dat landbouwers in Suriname bewust gemaakt moeten worden van de gevaren, maar in de praktijk komt er niets van terecht. Welke gemiddelde landbouwer in Suriname zal in deze precaire tijd zo’n uitrusting willen of kunnen aanschaffen en hoe lang zal het duren voordat de brave man op de foto, met zo’n uitrusting, in het tropische klimaat van Suriname, bezwijkt aan oververhitting/zonnesteek?

  Het hele kabinet, inclusief de president, moet zo uitgedost een uur lang het goede voorbeeld gaan geven in de Surinaamse zon, dan zijn wij in Suriname meteen verlost van een heleboel parasieten en andersoortig ongedierte.


  Maak melding

 3. De rommel die burgers gebruiken zijn verboden in europa om dat het schadelijk is voor de volks gezondheid .
  En dan maakt men nu reclame in Suriname dat het met een speciaal pak met alles er op en aan veilig zou zijn .
  De vloeistof die men gebruikt wordt opgenonen door de planten …wat betekend ….dat het opruimen van deze dode planten ook met dat pak aan moet gebeuren….
  Het is een zwaar giftig product…wat het zenuwstelsel aantast van mensen en zelfs kan leiden tot de dood .
  elk gebied moet worden af gezet met rode linten waar het gebruikt wordt
  Ja europa heeft een koper gevonden en het geld geïncasseerd. ..zei zijn er van af…..
  Suriname moet een inpoort verbod afroepen op giftige producten die de bevolking schade toebrengen.
  De regering moet een rechte rug laten zien en zijn verantwoordelijkheid nemen…..


  Maak melding

 4. van pesticiden worden mannen onvruchtbaar.
  Dus gaarne zoveel mogelijk gebruiken, dan zijn we straks verlost van corruptie, voedselprobleem en rovers.


  Maak melding

 5. Waarom worden de giftige pesticiden door LVV niet verboden? Onbegrijpelijk dat LVV in de tijd is blijven stilstaan.
  Waarom worden in Suriname geen bestrijdingsmiddelen gebruikt op biologische basis?
  Gaat Suriname niet voor een beter en groener wereld?


  Maak melding

 6. Derde Buitenvrouwweg,
  Maak je geen zorgen bijna 95% van de vrouwen in Suriname hebben een relatie met een andere man gehad.
  Dus dezelfde percentage heeft een bijvrouw.
  Surinaamse mannen gaan vreemd omdat de vrouwen behoefte hebben aan tederheid en spanning.
  En vergis je niet als een Surinaamse vrouw met een blanke man gaat dan weet ze pas wat liefde is.
  Al is ze getrouwd ze gaat toch stiekem voor de lust.


  Maak melding

 7. Ja aub verkoop mij maar groenten en vruchten uit de macrobiotische tuin.

  Mee eens de zware vergif verbieden voor import. Een of fabriek zit te juigen dat het zijn stuf zonder boetes is kwijtgeraakt. Een importeur wrijft zich in de handen. Lekker mooi winst gemaakt. Duizenden Suri mannen en vrouwen en kinderen kunnen kanker krijgen van dat stuff. Kunnen ze niets schelen.


  Maak melding

 8. Glyfosaat een onkruidverdelger, is nog steeds overal verkrijgbaar, terwijl dit middel al een tijd verboden is in Europa.
  De minister van LVV is hiervan op de hoogte maar hij vindt dat de import hiervan moet worden stopgezet, de flessen die nog over zijn in de schappen mogen wèl verkocht worden.
  Is het nalatigheid vam de minister of komt hij de importeur tegemoet?
  Onze bevolking wordt ongevraagd vergiftigd door deze landbouwchemicalien en kwikdampen en niemand die er wat aan doet.


  Maak melding

 9. Kennis kennis kennis kennis kennis kennis zorg dat er een goede agrarische opleiding wordt verzorgd .
  Biologische gewasbescherming in voeren er is zoveel mogelijk.importeer kennis.ga niet het wagen wiel uitvinden.
  Het is er al


  Maak melding

 10. Verander het tijdstip van overdag naar laat in de avond.
  Koolstoffilter hebben maar 4 werkuren dus verwissel ze op tijd na gebruik in afgesloten luchtdichten doos bewaren.en g noteren en de kleding is noodzakelijk en na gebruik goed afspoelen.je huid is het grootste opnamen orgaan dus bezint eer ge begint


  Maak melding

 11. Shantaram@
  Benzine pompen vernieuwen met afzuiging.
  Als jullie je bewust worden van het milieu dan hangt er nog heelwat boven je hoofd dat kan Bouta met zijn privévermogen niet meer goed maken


  Maak melding

 12. Gif is niet nodig voor Suriname en vroeger werd het nooit gebruikt. Gelukkig heeft Suriname veel soorten die van de schadelijke soorten leven. We hadden vroeger veel vissen en mensen waren gezonder. In ben in China, Iran geweest en door het gebuik van gif weinig vruchten, weinig zaden en weinig vissen. Jammer dat LVV geen specialisten heeft en kopen verboden gif van andere landen. Je moet eerst de namen van insekten familie kennen en helaas weten ze dat niet. Ik ben de enige Surinaamse specialist en heb meer dan 300 soorten uit de wereld beschreven. Doordat ik veel nieuwe soorten heb ondekt heb ik veel vijanden onder de blanke specialisten. De blanken vinden dat de wereld alleen van hun is en alleen hun mogen de nieuwe soorten ontdekken. Seach in Google Dewanand Makhan en je zal veel over lezen. Heel jammer is dat LVV nooit contakt met mij nam. Universiteit van Suriname werkt alleen met de blanken vijanden.
  Eet verstandig en gebuiken jullie geen rotzooi.
  Veel geluk aan iedereen.
  Dr. Dewanand Makhan


  Maak melding

 13. Dewanand Makan@
  Weet u ook de natuurlijke vijanden van schadelijke insecten in gewassen,trips ,spint, luis ,schimmels,dat zou ik graag van u willen weten ,die blanken weten best wel veel over biologische bescherming in gewassen en doe niet zo bekrompen ,je zult je zelf wel gebombardeerd tot vijand van blanken minkukel,mensen zoals u draait mijn maag van om.
  Wetenschappers denken niet zo
  Met vriendelijke begroeting uw vijand.
  Het zou u sieren als u dit werk uit u zelf aan bood, trek lering
  En kennis uit uw opleiding


  Maak melding

 14. Peter @
  Peter Welterusten die rotzooi waar jij het over hebt is geïmporteerd met. Mede weten jullie regering en andere instanties .natuurlijke is het rotzooi .zou het kunnen dat jullie kennis te kort schiet over deze materie, ik zou toch mijn oor te luisteren liggen en kennis opdoen. Met andere woorden hand in eigenboezem steken en jou verantwoordelijke mensen aanspreken op hun gebrek aan kennis.
  De fabrikanten laten lachen wel hoor


  Maak melding

 15. De Derde Wereld wikt, maar het Rijke Westen beslist; terwijl wij ons hier inspannen om het gifgebruik te verminderen of veiliger te maken , dumpen Westerse bedrijven, waaronder het Nederlandse bedrijf Trafigura tonnen en tonnen giftige stoffen, verborgen in brandstof dat zij verkopen aan Afrika, het zal me niet verbazen als ze hun troep ook naar Suriname sturen, tijdens Bosje waren er al plannen om tegen betaling van deviezen nucleair afval te dumpen in West Suriname, gelukkig dat wij in Suriname toen met z’n allen Bosje een trap onder zijn kont gegeven hebben, nu is de baas van Bosje weer aan de macht, een buitenlandse gifmenger hoeft maar met een buidel te zwaaien en hij zal weer bereid zijn ons samen met LVV minister Algoe te laten vergiftigen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25332662/__Trafigura_betrokken_bij_reeks_schandalen__.html


  Maak melding

 16. Het mag zijn wie dan ook!! Zodra je de Sur. groente consumeert, verga je langzaam de dood!!

  De landbouwers/groente boeren vermoorden hun eigen gebroeders en gezusters langzaam!!

  Vergeet de Haïtianen en andere buitenlanders hierbij niet, want zij staan niet bij stil! Zij gebruiken een hele serum! Zij hebben met het geld te maken! Jij mag naar de verdoemenis gaan!!!

  Mi e bay mi gruntu a wan sa abi olo!!! waar de insecten van gegeten hebben en geen hele gave producten!! dat na a koni!!!


  Maak melding

 17. Waarom denk je dat de maaginhoud van mensen van nu groter is dan van mensen van vroeger. Omdat mensen nu 2 keer zoveel moeten eten om aan dezelfde hoeveelheid vitaminen en eiwitten te komen dan vroeger. Hierdoor zijn mensen corpulenter geworden. Doordat voedsel minder smaakt en dus minder voldoening geeft en minder goede stoffen bevat en meer gif, gaan mensen meer eten (lichaam vraagt a.h.w. om meer voedingsstoffen) en worden vetter. Het is de schuld van de commerciele landbouw dat mensen een zak worden.


  Maak melding

 18. In Europa wordt groenten. Met residu vernietigt om dat daar controle instantie nou op toezien, zoude jullie ook moeten doen.
  Het is van de zotte dat je het weet ,en er vervolgens niets aan doet .
  Dus nogmaals hand in eigen boezem steken.
  Klaag instanties aan en wijs hun op hun verantwoordelijkheid.
  Mooie taak voor de oppositie.


  Maak melding

 19. Baas heeft een heel grote moestuin en laat zijn eigen biologische groenten verbouwen. Hij blijft wel gezond. Dus als je gezond wil blijven, eet uit baas zijn hand … ehh land.


  Maak melding

 20. Woyo, waar kan ik je proefschrift downloaden waaruit blijkt dat je onderzoek hebt gedaan en ontdekt hebt dat de maaginhoud van mensen van nu groter is dan van de mensen van vroeger?
  Mocht het echt zo zijn dat de maaginhoud van de huidige mensen groter is dan van mensen uit het verleden, dan komt het zeker niet omdat het voedsel van tegenwoordig minder voedingswaarde en minder smaak heeft, het kan komen omdat de huidige mensen gewoon regelmatiger veel meer te eten hebben dan mensen uit het verleden, daarom o.a. krijgen we steeds meer dikke mensen op aarde. .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.