Groepstentoonstelling Surinaamse en Nederlandse kunstenaars

3

De groepstentoonstelling ‘Zuiver’ van Nederlandse en Surinaamse kunstenaars is van 2 oktober tot 13 november te zien in Nieuw Dakota te Amsterdam. De expositie is de afsluiting van een jarenlange culturele uitwisseling (2006-2014) tussen de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Nola Hatterman Art Academy in Paramaribo.

Nederlandse docenten gaven les in Paramaribo en Surinaamse studenten haalden hun bachelor in Amsterdam. De meesten keerden terug met een indrukwekkende ervaring en niet zonder een belofte van reciprociteit. Zuiver agendeert de mogelijkheden en de urgentie van culturele verbindingen met Suriname. Wat is de actualiteit van kunst in Suriname nu? Wat is de betekenis van culturele uitwisselingen met postkoloniale gebieden? Hoe kunnen we de culturele uitwisseling tussen Nederland en Suriname in de toekomst vorm geven?

Zuiver wordt op zondag 2 oktober om 16:00 uur geopend door Astrid Roemer (Surinaams Nederlandse schrijver, zij ontving in 2016 de PC Hooftprijs voor haar hele oeuvre) en is te zien tot 13 november.

Bekijk ook:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.