Oppositie Suriname mag geen beslag leggen op publiek bezit

47

PARAMARIBO, 29 jul – De oppositie mag geen beslag leggen op publieke bezittingen. Dit heeft de rechter beslist. Het is het zoveelste hoofdstuk in de het melodrama over het uitbannen van parlementariërs Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen. De staat had een kortgeding aanhangig gemaakt.

Het was de tegenzet in het beslag dat de oppositie had laten leggen op bezittingen van het Centraal Hoofdstembureau, CHS. Pertjajah Luhur, VHP, NPS en Abop houden het CHS verantwoordelijk. Het tweetal moet volgens de oppositie vervangen worden door kandidaten van VHP en NPS. Het CHS zou niet meewerken. Het beslag met openbare veiling moet de druk op het bureau vergroten.

Maar volgens de advocaat van de staat, Nailah van Dijk, is de beslaglegging onwettig. Het gaat om bezittingen van de staat en niet van het CHS. Volgens de rechter is er voldoende bewijs overlegd dat het inderdaad om publiek bezit gaat. De goederen waar beslag op is gelegd, zijn in bruikleen afgestaan aan het CHS. In een eerdere zaak heeft de rechter bepaald dat het CHS de twee moet vervangen. De oppositie wilde de uitvoering afdwingen.

Bekijk ook:


47 REACTIES

 1. Niets nieuws onder de zon.De oppositie had moeten weten dat zij geen beslag kan leggen op bezittingen van de staat.Read my words.Bouterse! De laatste woorden zijn nog lang niet gezegd.De oppositie kan het opgeven omdat er nog veel meer procedures gaan komen.


  Maak melding

 2. @RobG
  Niets nieuws, als de advocaat van de staat Nialah van Dijk is kan je alles verwachten.
  Dit hadden wij verwacht.Je hoeft niet bijzonder knap te zijn dit uit te pluizen oj je moet gewoon oerstom zijn als je het niet kan zien.


  Maak melding

 3. @RobG
  /……en ja de zoveelste keer hebben de rechters laten weten dat Chitan en Sapoen eruit geschopt moeten worden maar die twee onbeschaamde idioten blijvnen zitten netalsof hun kont gemetseld is daar.Dan horen wij geen piep van jou ,maar hier ben je wel de eerste ,blij dat de rechter zegt dat een paar tafes en stoelen niet geveild Mogen worden.

  Heeft bouta de rechter intussen bedreigd met zijn allernieuwste wapen artikel 148??


  Maak melding

 4. Dat is een beetje vreemd. Overheid kan wel beslag leggen middelen en goederen van de burger. Maar omgekeerd kan dat niet. CHC is onderdeel van de staat en tegen hun kunnen geen dwang middelen gebruik worden.
  Wellicht wordt er in een hoger beroep anders over geoordeeld.


  Maak melding

 5. @ RobG

  Wat vind je van dit geweldige idee:
  “alle roofmoordenaars en rovers/inbrekers” te verklaren
  tot terroristen, zodat ze niet alleen in Suriname maar ook als ze via Frans Guyana vluchten naar Europa, opgepakt kunnen worden. Suriname wordt dan veiliger en er zullen meer toeristen het land bezoeken; hogere deviezen inkomsten en omzet in Suriname.


  Maak melding

 6. Nouw ja,dat krijg je als politieke issues in de rechtzaal worden uitgevochten !!!!!

  De enige die blauwtjes oplopen zijn de rechters,en dat is erg sneu!!!!


  Maak melding

 7. Spelletje “how low can you go” van de overheid en het CHS.
  Wat een laakbaar gedrag.

  De oppositie moet terug naar de rechtbank met het verzoek de voorzitter van het CHS te gijzelen tot hij uitvoering geeft aan het vonnis. Dan leert hij waarschijnlijk gerechtelijke vonnissen te eerbiedigen.


  Maak melding

 8. Kennelijk had de advocaat van de staat betere argumenten dan de advocaat van de eisende partij.
  Dit wordt zelfs ook bevestigd door Ray, die vindt dat je oerstom bent als je dit niet ziet aankomen. Nou, dat kunnen die advocaten van eisers in hun zak steken.


  Maak melding

 9. @karam

  Het gaat in deze zaak BESLIST niet om “politieke issues”.
  Er is een RECHTSGELDIGE Terugroepwet en die moet worden nageleefd door een ieder/alle instanties in Suriname !

  Bij vonnis is vastgesteld dat de terugroeping van twee parlementariers, op rechtsgeldige wijze is geschied !!

  Aan het gedrag van parlement, regering, president en de werkarmen/instituties van de overheid, betrokken bij de uitvoering van het desbetreffende vonnis, kunt u precies zien, WIE DE RECHTSSTAAT SURINAME DESTABILISEREN !!

  Het is inderdaad ZIELIG dat de rechter ingeschakeld moet worden om destabiliseerders tot de orde te roepen !

  PS : Inderdaad, was het wellicht beter geweest als de rechtzoekenden, de rechter, om gijzeling van de leden van CHS hadden gevraagd !


  Maak melding

 10. @Get a life

  Oh ,ik bedoel het zo,
  als de advocaat van de staat Nialah van Dijk is en haar moeder ministerie van Juspol is dan is het zo afgelopen. de crimineel heeft wederom gewonnen en de rechters zijn verslagen voor de zoveelste maal,zij geven over zonder enige moeite te doen, .Wij weten dat Dora Silos de grootste fraudeur is bij het CHS,je moet wel gek zijn te denken dat de CHS een zaak tegen zich gaat verliezen met de gehele criminele ndp clan en lijder achter zich.


  Maak melding

 11. Het hele gedoe rond Chital en Sapoen is een onaangenaam hoofdstuk in onze parlementaire geschiedenis.
  Het geeft eens te meer aan, hoe slecht onze wetgeving op dat punt in elkaar zit.
  Beide heren zouden er goed aan doen de eer aan zichzelf te houden, maar dat zal naar goed Surinaams gebruik waarschijnlijk nooit gebeuren.
  Daar moet een rechterlijke uitspraak aan te pas komen.
  Dat de dochter van onze minister van Justitie en Politie dit onderwerp als staatsadvocaat voor haar rekening neemt, kan naar internationale normen niet.
  Dat is belangenverstrengeling van de bovenste plank.
  Haar moeder was voorzitter van het CHS en is voor die “verdiensten” beloond met het ministerschap.
  Nu verdedigt dochter in hetzelfde vakgebied, waarin haar moeder de primus inter pares is, het CHS-standpunt.
  Dit kan alleen in ons land.
  We zijn tot in alle lagen van de advocatuur zo corrupt als maar kan.


  Maak melding

 12. Jongens van de oppositiepartij, laat het maar gaan. De paarse varkens en ezels hebben formeel nog 2 jaren te gaan en 1 jaar om te voorbereiden voor een nederlaag.
  laat ze gaan ,die 2 jaren zijn zo om. En ondertussen mag de paarse electoraat ontberen van hun liefhebbende piri ton tong ede bouta.
  Al legt men spullen in beslag, je zal het toch weer moeten gebruiken. Over een aantal jaren sterven chitan en sapoen van een vreselijke ziekte…


  Maak melding

 13. Roberto,

  Ik ben niet voor de regering, maar ook niet voor de oppositie.
  Het is lastig om dat uit te leggen, omdat ik vooral door RobG in allerlei hoekjes wordt gedrukt.
  Eigenlijk ben ik het wel met je eens, omdat er tot de volgende verkiezingen waarschijnlijk niets zal veranderen.
  Ik hoop alleen niet, dat beide heren aan een vreselijk ziekte zullen sterven.
  Zo zit ik ook niet in elkaar.
  Het is nog een paar jaar tandenbijten en dan maar hopen, dat er iets verandert.


  Maak melding

 14. Henk Molenaar

  Onze RobG blijft blèren met zijn misselijkmakende proza. De man eet drinkt en schijt paars. Zijn hersenen zijn ernstig door de paarse virus. Zou me niks verbazen als hij op een 1 of andere manier verwant is aan die massamoordenaar. Het is een Boutist puur sang. Krijg nu al huiduitslag van die gedachte.


  Maak melding

 15. @ srafu,
  Een parlementariër wordt gekozen door het volk bij de verkiezingen !!!!!

  Dan hoe kan een partij voorzitter bepalen dat hij een parlementariër terugroept??????????
  Dit is het euvel die geschapen is door de club die ook het “ondro amandrabong bakroe” heeft gemaakt.

  Dus ja objectief bekeken is het niet mogenlijk om een parlementariër terug te roepen!!!( Ze hebben een prutswet overnight gebrouwen)

  Gelukkig ziet de rechterlijke macht nu ook in dat ze misbruik worden.

  Jammer voor de democratie


  Maak melding

 16. @karam
  Niet een partijvoorzitter maar de rechter moet bepalen of een parlementarier die voor de lol in het parlement zit en de boel belazerd moet opdonderen.En de rechter hreft tot 3xmaal toe opgedragen aan chitan en dspoen t


  Maak melding

 17. De rechter heeft tot 3xtoe opgedragen aan sapoen en Chitan zoch onzichtbaar te maken maar die 2 schaamteloze idioten ne-geren het vonnis van de rechter.wij weten dat zij niet de belangen van de partij voor wie zij gekozen zijn dienen maar likkers zijn van baasje.Baasje weet precies waar zijn poppetjes in te zetten hij heeft een criminal mind vandaar.


  Maak melding

 18. De rechterlijke macht wordt al 36 jaren misbruikt door de paarse lijder en de rechters laten dit toe omdat ze bang zijn voor vergeldingsacties van baasje.Stel je voor ze hopen yoch niet uit bed gesleurd te worden?


  Maak melding

 19. Deze 2 idioten zijn illegaal in dna ok.
  En moordenaar moet en moet hoe dan ook
  Direct geliquedeerd worden.
  Waar bouta moordenaar is heerst er armoede en chaos!!!!!!
  Koulo opgezette kikker!!!! Rot op!


  Maak melding

 20. @ Cochise

  Ik denk niet dat de wet niet zo heel slecht in elkaar steekt. Het slechte is dat deze ondanks duidelijke vonnissen niet uitgevoerd wordt.

  De wet is nooit slecht maar de handhaving is slecht. Maar wat wil ook als de voorzitter van de wetgevende macht bereid is valse documenten in gedingen in te brengen.


  Maak melding

 21. @Karam

  In enkele landen zijn terugroepwetten door het PARLEMENT in het leven geroepen om eventuele, volgens hen ongewenste situaties, te voorkomen en te corrigeren.

  Het parlement, heeft als stem van het volk, deze wetten
  aangenomen !

  Wanneer parlementariers worden gekozen voor een partij met een bepaald programma mogen de kiezers verwachten dat zij vervolgens dat programma trachten te realiaseren.
  Niet dat zij plotseling voor geheel andere programmapunten stemmen, die zelfs tegen gesteld kunnen zijn aan hun partijprogramma. Dat is BEDROG van hun kiezers !

  De Surinaamse terugroepwet geeft precies aan wie, wanneer een parlementarier terug kan roepen.

  Zolang deze wet geldig is dienen president, regering, parlement en anderen, te zorgen dat zij zich ook aan deze
  wet houden.

  Een andere situatie ontstaat indien het parlement deze wet intrekt, omdat zij deze onnodig vinden.
  De Grondwet zal daarvoor dienen te worden gewijzigd !

  De terugroepwet is door Onze Grondwet mogelijk gemaakt en in artikel 68 van de Grondwet is vastgelegd dat terugroeping een van de manieren is, waarop het lidmaatschap van de DNA eindigt !

  Er is dus geen sprake van een prutswet, zoals u stelt, de zaken zijn zo vastgelegd door het parlement in Grondwet en wet !

  Zie inzake terugroepen van volksvertegenwoordigers art 52 lid 3 en artikel 68 van de Grondwet !
  En uiteraard ook de Terugroepwet zelf.


  Maak melding

 22. De hele oppositie is de roversbende, vandaar de beslaglegging. begin alvast bij de boef Bouta!! Haal de onderbroek ook er uit en stuur hen naakt naar de waterkant en ook langs ALLE straten en wegen van Su!!


  Maak melding

 23. @ srafu
  Art 52 lid 3 en artikel 68 van de Grondwet !

  Sorry hoor hr. srafu objectief en neutraal interpeteren van deze eerder benoemde artikelen, geven de heren sapoen en chitan. genoeg speelruimte om de V7 clan alle hoeken van de rechtzaal te laten zien,mits de rechter onpartijdig is!!!

  Door deze mazen en hiaten, (eerder genoemde artikelen) kan zelf een walvis ongestoord zijn weg vervolgen.


  Maak melding

 24. @Ray,
  Het schijnt dat jouw verstand als je die nog hebt jouw parten speelt.
  Heb je reacties gelezen en moet concluderen dat je iemand bent zonder hersens en als je die hebt dat zal het van een kale kip zijn.
  Kijk in de spiegel en vraag je eens af hoe dom je kan zijn of netter gezegd onwetend.
  Jammer dat zulke figuren die in een Inrichting LPI moeten waterkant gebruiken om hun stem te laten horen.
  Er gaat geen dag voorbij dat je jouw Goeroe aanvalt.
  Luister eens goed je zal wedergeboren moeten worden en dan zal het veel moeite kosten om jouw Goeroe Robg te evenaren.
  Wedden dat je met een reactie komt.
  Een tip aan jouw.
  Riool Rat van jouw kaliber moeten zich bezig houden met de geur van de andere Riool broeders.


  Maak melding

 25. @koos,
  Dat je al uitslag krijgt komt omdat je teveel met de Riool Ratten inlaat.
  Zoals Ray en Hans.
  Hans is de grootste klootzak die ik ooit gekend hebt.
  Er komt geen zinnigs woord uit deze Riool Rat
  Zijn bek.
  Soort zoekt soort.


  Maak melding

 26. Wat mij bevreemdt is het volgende:
  CHS is een door de sur.overheid ingestelde instantie; dus met
  een begroting uit subsidie gelden van de Overheid !!!
  Wat hebben ze al die tijd gedaan met de gelden die ontvangen
  van de Overheid??Zijn er nooit uit deze gelden bureaux, computers, airco’s en auto’s gekocht????
  Iets klopt niet in deze !!!
  Kan Naila de aankoop bonnen(stukken) overleggen dat deze spullen van een andere instantie zijn .Niet alleen een
  domme verklaring van een “omhoog gevallen” ambtenaar.
  Geen geantidateerde stukken; of documenten waaruit
  blijkt dat de inventaris in bruikleen is gekregen ??
  @ RobG zal wel precies weten hoe de “vork” aan de steel zit.


  Maak melding

 27. Publiek bezit.
  De bezitter heeft het recht om te doen wat het verkiest mijt zijn / haar bezit. Dit is één van de grondrechten van bezit.
  Welnu mogen de Surinamers nu te pas en te onpas gebruik maken van het publiek bezit ?
  Ik dacht het niet dus daarom zou ik het geen reden vinden de in bruikleen afgegeven spullen publiek bezit te noemen.
  Daar is regelgeving voor dus………………


  Maak melding

 28. Even dit nog heb begrepen dat Paramaribo onveilig is.Ik heb nieuws voor jullie”Nederlandse hoofdstad is 1 van de meest criminele steden van NEDERLAND”


  Maak melding

 29. CHS weet zodanig te handelen zodat DNA-leden worden benoemd, maar weet zogenaamd niet hoe deze mensen een briefje te zenden wanneer zij volgens de Terugroepwet, op rechtsgeldige wijze zijn teruggeroepen !

  CHS weet ook niet meer hoe te handelen indien er opvolgers moeten worden benoemd als er vacatures zijn in de DNA !

  Inderdaad is Sranang een RECHTELOZE STAAT !!!


  Maak melding

 30. @pablo,
  Doe je dat ook lul.
  Laat zien dat je durf en niet meer zo dom bent toen je vrouw je verliet voor de buurman.
  Toen had je jouw mond in je kont zitten.
  Nu zit je te blèren als een idioot.


  Maak melding

 31. 241 Coronianen hebben vrijdag een grondbeschikking ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Assembleelid Remy Tarnadi zei dat sinds 2014 de bewindsman 686 beschikkingen heeft uitgereikt in dit district.

  Heel goed vind ik tegen de arme bevolking van het Land, eerlijk delen, maar sommigen willen alles hebben, zolas met dhr.Menhinder Gopie Ex-Minsters, had 100.000 ha bos met dure hout soorten gestolen, die moet terug geven aan de bevolkings daar(Marrons) foei foei toch.


  Maak melding

 32. Jullie lullen gewoon weg!
  Tijdens front was de koers nooooit zo hoog
  En gingen winkels ook niet alladol sluiten!
  Dus bouta is de oorzaak en probleem v alle
  Ka ellende wat su meemaakt!
  Dus bouta hoepel op!
  A sarie ie no mang!!!!!!!!!


  Maak melding

 33. Zo gaat het in Suriname.Het land is verloren gegaan onder Bouterse en totaal failliet want alles reserves zijn verduisterd en niemand weet niet waar.Alleen de president heeft alle rijkdommen van het land in zijn bezit.De domme massa weet het niet en toch hebben ze voor de president gestemd.


  Maak melding

 34. Deze pres is een diktator net sadam en gadafi
  En deze diktators ook chavez verrijken zich zelf wreed en hun fam. Ook.
  En nu komt het ze gaan wreed dood!!!!!
  Zelf zijn ze 0.0. Het volk pinaart v zo heb j me niet!
  Su wordt wakker!!!!


  Maak melding

 35. Vonnissen gelezen.:
  De Staat en CHS hebben weer verloren.
  CHS en de Staat moeten de proceskosten betalen ofwel in behalve ten aanzien van de veiling van de inventaris zijn het verliezers.
  Schandalig hoe men de publieke middelen in zet en nog triomfantelijk doet over een verloren zaak.


  Maak melding

 36. @Mundo
  “Ik heb nieuws voor “jullie” Nederlandse hoodstadis is 1 van de meest criminele steden van NEDERLAND,

  Klopt helemaal er wonen daar dan ook in verhouding de meeste Surinamers, vooral creolen


  Maak melding

 37. Henk Molenaar2016
  Jij bent bang voor Rob G.daarom haat je hem,…hij zet jullie allemaal tegelijk schaakmat,daarom……kom met feiten….blijf maar lekker haten en bitchen.


  Maak melding

 38. bouta wil suriname naar de hel brengen , bouta heft deze 2 mannen nodig , dus alles op alles gaan inzetten voor deze mannen , want BOUTA wil 40 wetten goed keuren voor zijn Eigen voordeel , iemand die suriname al 35 jaar in wurggreep houd en doet wat hij wil , nooit is hij schuldig , daarom is karma met hem , kijk waar dino is , kijk waar meriba is , bouta moet zo snel opgeruimd worden , en laten we WEER EEN BEROEP DOEN OP ONZE ECHTE EX PRESIDENT ,,, VENETIAAN , de man die suriname had bevrijd van die 3 en 4 nullen op onze munteenheid
  WEG MET BOUTA , alleen een kleine groep labaria hebben het goed , zoals sardjoe , kuldipsing , cobe mark enz enz


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.