Damaru brengt cover uit van ‘Mag ik dan bij jou’

46

De in Suriname woonachtige zanger Damaru heeft deze week een cover uitgebracht van het nummer ‘Mag ik dan bij jou’. Het origineel is het gelijknamig lied ‘Mag ik dan bij jou’ uit 2009 van de Nederlandse cabaretière, presentatrice, zangeres en radio-DJ Claudia de Breij. Sinds 2009 is het langzaam maar zeker uitgegroeid tot een bekend lied dat eerder ook door andere artiesten is gecoverd. Damaru heeft er nu zijn eigen ‘vibe’ aan gegeven verteld de zanger aan Waterkant.

Het liedje werd definitief bekend in 2012, toen De Breij gevraagd werd om het te zingen in De Wereld Draait Door toen daar het ski-ongeluk van prins Friso werd besproken. Presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg Claudia Mag ik dan bij jou te zingen vanwege de ‘troostende woorden’ in de tekst. Sindsdien wordt het lied regelmatig gezongen of gedraaid tijdens emotionele gebeurtenissen, zowel vrolijk, bij trouwerijen, als verdrietig, bij begrafenissen maar ook na de recente terroristische aanslagen.

Damaru heeft bij zijn cover ook onderstaande clip uitgebracht, waar hij zingend te zien is aan de Waterkant in Paramaribo. De zanger is volgende week weer in Nederland en staat met zijn groep ‘The Love Messengers’ op zondag 31 juli op het Kwaku Summer Festival.

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Vreemd dat de kafrie´s in Suriname niet het begrafenismodel van de kafrie´s in New Orleans overnemen. Het lijkt mij beter passen bij hen ipv liedjes van De Breij.

  De kist in een koets, een grote faanfare. Lopen en dan af en toe stilstaan, dan weer marcheren, weer stilstaan en dansen natuurlijk. Een grote show. Maar wel indrukwekkend. Zo laat je iemand die geleefd heeft OP de aarde IN de aarde terugkeren.


  Maak melding

 2. B.Saram, grote idioot, het hele universum zal erop vooruitgaan wanneer men jouw pathetische karkas in de aarde stopt of cremeert.


  Maak melding

 3. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  HET LIJKT ER WEL OP DAT DE CREOLEN OFWEL AFRO SURINAMERS INDERDAAD SURINAME PROBEREN OVER TE NEMEN OP ALLERLEI GEBIEDEN.
  WAAROM PROBEREN JULLIE HET LAND EN DE CULTUUR VAN DE INHEEMSEN TE STELEN? WAT IK VOEL IS DAT ER EEN DOMINANTE AFRIKAANSE KWADE GEEST IN SURINAME NU HEERST EN WAAR BOUTERSE EN DE REGERING OOK MEE SAMENWERKEN!

  DE AFRIKAANSE MUZIEK IS OOK MET DE INHEEMSE MUZIEK GEMENGD. VELEN DRAGEN OOK INHEEMSE KLEDERDRACHT. HEBBEN HET OVER INGIE WINTIE. OOK ZAG IK ERGENS HET WAPEN VAN SURINAME HANGEN EN OOK DAT HAD MEN VERANDERD NL. VAN TWEE ‘ INHEEMSEN’ NAAR EEN ‘ INHEEMSE EN EEN AFRIKAAN. JA ZO VER GAAT MEN NU. TOTAAL GEEN RESPECT VOOR DE INHEEMSE VOORVADERS, EN HET LAND. BLIJFT TOCH JE EIGEN DING BEHOUDEN EN PROBEER NIET TE OVERHEERSEN EN TE PRONKEN MET RIJKDOM VAN EEN ANDER CULTUUR. ER WORDT OOK ONTZETTEND VEEL GESTOLEN IN EIGEN BELANG. EN MET VOODOO GEWERKT VOOR BEROEMDHEID…RIJKDOM EN MACHT. DOCH DIT VRAAGT OM VELE OFFERS BRENGEN IN DE GEMEENSCHAP WAAR VELE KINDEREN EN NAGESLACHTEN HELAAS WEER MEE BELAST WORDEN. STRIJD EN VERDEELDHEID DIE ZICH BLIJVEN VOORTZETTEN!

  IN AMERIKA HEBBEN DE EUROPEANEN TOEN ZE HET LAND OVERNAMEN DE NATIVES CULTUUR HELEMAAL VERZWAKT MET HET CHRISTENDOM, EN ZORGEN ZE ERVOOR DAT ZE GROTENDEELS NOG WORDEN DOODGEZWEGEN, DOCH HUN SPIRITUELE KRACHT ZAL WEER VAN ZICH LATEN HOREN! OOK DE AFRO AMERIKANEN TONEN NAUWELIJKS SOLIDARITEIT MET HEN, TERWIJL ZE IN FEITE OOK WETEN IN WAT VOOR ONRECHT ZE NOG STEEDS LEVEN. VELE NATIVES WORDEN OOK VERMOORD DOOR DE POLITIE, MAAR HET WERELDNIEUWS BRENGT DIT NOOIT NAAR BUITEN. DUS MEN DENKT DAT AMERIKA GROTENDEELS UIT EEN ZWART- WITTE WERELD BESTAAT. WAT EEN BEDRIEGLIJKE EN INZICHTARME WERELD. AMERIKA IS KLEURRIJK EN NIET ZWART- WIT!
  IK HEB HET NIET OVER VERHEERLIJKING VAN EEN VOLK, MAAR OVER HET GROTE ONRECHT DAT HEN NOG STEEDS WORDT AANGEDAAN. BETREFFENDE OOK HUN GRONDRECHTEN WAAR ZE VOOR MOETEN BLIJVEN STRIJDEN! ONBEGRIJPELIJK!

  SURINAME IS ER NU AAN TOE DAT DE POLITIEK EEN AFSPIEGELING GEEFT VAN DE MULTICULTURELE SAMENLEVING. EN NOGMAALS VOOR DE MENSEN DIE HET MAAR OVER DE ‘ INDIAANSE PRESIDENT’ BLIJVEN HEBBEN. DIT IS EEN GROTE LEUGEN, WANT WIE HEEFT EEN ‘ INDIAAN’ MET KROEZIG HAAR GEZIEN? HIJ IS GEMIXT EN WERKT OOK MEER MET DE AFRIKAANSE WINTIE CULTUUR.
  DUS DEZE LEUGEN HOORT NIET LANGER VERSPREID TE WORDEN EN DE VOORVADERS VAN HET LAND TE BELEDIGEN!!!

  WAAR SURINAME OOIT ALS CARIBISCH LAND WERD BESCHOUWD MET OOK TOEN DE MOOIE MUZIEK, IS HET MOOIE- EN EXOTISCHE HELEMAAL VERDWENEN. HEEL JAMMER!

  ALS JE NEDERLANDERS VERTELD DAT SURINAME EEN MULTICULTUREEL LAND IS EN DOOR NEDERLAND MULTICULTUREEL IS GEMAAKT REAGEREN VELEN VERBAASD. VELEN DENKEN DAT ER ALLEEN MAAR AFRO SURINAMERS WONEN, EN WETEN NIETS AF VAN DE INHEEMSEN, DE JAVANEN, DE HINDUSTANEN, CHINEZEN…ETC. DIE ER OOK WONEN. HEEL JAMMER! ACH JA, DE NEDERLANDSE MEDIA WERKT ER OOK GRAAG ZELF AAN MEE. HET IS EEN LIEFDE- HAAT VERHOUDING EN DE ILLUSIE VAN ‘ ZWART- WITTE WERELD’ EN OM VERDEELDHEID EN DISCRIMINATIE IN STAND TE HOUDEN.

  SURINAME IS KLEURRIJK EN NIET ZWART/ WIT!….NEDERLAND IS KLEURRIJK, EN NIET ZWART/ WIT!…DE WERELD IS KLEURRIJK EN NIET ZWART/ WIT! EN EIGENLIJK BESTAAT ER OOK GEEN WITTE MENS, ZOALS ER WEL WITTE DIEREN BESTAAN!!! DOOR ECHT BEWUST TE LEVEN, ZULLEN WE OOK DE VELE ILLUSIES ONTDEKKEN DIE WE VAAK MAAR KLAKKELOOS AANNEMEN EN VANUIT BLIJVEN LEVEN.

  EN JA IK MAG VANUIT DEZE GETUIGENIS ‘ LICHT EN WAARHEID…… ‘ MIJN BOODSCHAPPEN NAAR BUITEN DRAGEN, OMDAT IK NOGAL VEEL TEGENWERKING HEB GEKEND EN OOK EEN PERIODE VAN ANGST DAT MEN MIJ KWAAD ZOU WILLEN AANDOEN ( WAT IN DEZE WERELD MET AFGUNSTIGE MENSEN NOGAL VEEL VOORKOMT) , EN IK DUS NIET VANUIT MIJN EERLIJK- EN RECHTVAARDIGE HART DURFDE TE SPREKEN.
  DOCH VERTROUWEN IN ‘ MIJN KRACHTIGE LEIDING’ HEEFT HET GEWONNEN VAN DE ANGST, EN VOEL DE KRACHT NU VOLLEDIG OM DE BOODSCHAPPEN VAN LICHT EN WAARHEID TE VERKONDIGEN!!!
  MET NAME OOK DE BOODSCHAPPEN OVER MOEDER AARDE….OVER BESCHERMING VAN KINDEREN EN HET RESPECT OOK VOOR INHEEMSE VOLKEREN DIE OVER HET ALGEMEEN DOOR VELE RELIGIEUZE INSTITUTEN NIET GERESPECTEERD WORDEN!.

  HELAAS WORDT ER OOK HAAST NOOIT BEDANKT VOOR DE INZICHTEN EN LICHTBOODSCHAPPEN (DIE VEEL GEESTELIJKE RIJKDOM BEVATTEN), MAAR WEL ONTZETTEND VEEL GESTOLEN EN GEDAAN ALSOF MEN HET ZELF BEDACHT HEEFT.
  HELAAS LEVEN WE IN EEN WERELD MET VELE JALOERSE- EN HEBZUCHTIGE MENSEN, EN DIT KOMT OOK IN FAMILIE VOOR.
  DOCH NOGMAALS DE BOODSCHAP: ‘ SPIRITUELE/ GODDELIJKE KENNIS EN INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE ZUIVERE ALMACHTIGE BRON DIE MISBRUIKT WORDT DOOR ONZUIVERE ZIELEN VOOR MACHT EN AANZIEN, ZAL NOOIT ZEGEN KENNEN!!!

  IN LICHT…..WAARHEID….KRACHT….EN VERTROUWEN!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 4. @ B. Saram
  Kan je zo opsporen via je IP adres ,in beeld brengen (Expose you) en kijken als je zo een held bent met een camera in je snufferd.


  Maak melding

 5. @B.Saram

  Inderdaad wordt er flink gedanst bij de begravenis van en zwarte als die overlijdt. Men viert dan het feit dat de overedene teruggaat naar zijn oorspronkelijke huis.Men viert zijn leven die hij heeft Mogen doorbrengen met ons.
  Maar de surinamers zijn gauw op hun tenen getrapt als je ze wat uitlegd dat hun niet bevalt.

  Net zoals begrafenissen in Nederland, kunnen Afro-Surinaamse begrafenissen erg van elkaar verschillen. Maar over het algemeen is een Afro-Surinaamse begrafenis in Paramaribo wel uitbundiger dan in Nederland. Een Afro-Surinaamse begrafenis is niet alleen een moment om te rouwen, maar ook om het leven (van de overledene) te vieren. De ziel of geest van de dode verdient respect en moet geëerd én vermaakt worden. ‘Waar de dood is, moet ook gelachen worden’ is een bekend Surinaams gezegde.

  In de creoolse cultuur zingt men voorafgaand aan de begrafenis rouwliederen tijdens een kerkdienst. Bij de begrafenis is iedereen in het wit gekleed en de naaste familie heeft een hoofddoek, een ‘anjisa’ op. Bij de begrafenis gaat vaak een bazuinkoor of een trompettist voor. Veel Surinamers geven tijdens het leven aan dat zij dansend naar het graf gebracht te willen worden. Het is een oude gewoonte die keer op keer weer wordt gebruikt. Het wordt gezien als een troostgevende vorm van rouwverwerking, de nabestaanden worden zo ingenomen door het dansen zelf, dat ze het verdriet even vergeten


  Maak melding

 6. @Ray,

  Ik heb de begrafenis van een kafrie in New Orleans in een film gezien en ik vond het erg mooi. Het creeert de sfeer van Carnaval.
  In het Zuiden van de VS maken ze er inderdaad een happening van.

  Bij Hindoe begrafenissen gaat het om het definitief scheiden van de Atma (ziel) van het lichaam, opdat de ziel nooit meer via het Ahamkar (ego) gaat verlangen naar het vergane lichaam en het zich kan voorbereiden op tezijnertijd terugkeer (wedergeboorte) in een andere lichaam.

  Bij de Hindoes is de dood en crematie/begrafenis dus een godsdienstige gelegenheid (Samskaar) en bij de kafrie’s lijkt het meer een afscheidsceremonie te zijn.


  Maak melding

 7. @B.Saram
  Ik weet dat jij het niet slecht bedoeld met je reactie,ook ik heb documentaire gevolgd op- tv van begrafenissen bij de zwarten waar er gedanst en gezongen wordt, Er wordt niet gehuild,volgens familieleden gaat de overledene terug naar zijn oorspronkelijke hus waar hij zijn maker zal ontmoeten.Er heerst een feeststemming.Er wordt inderdaad afscheid genomen waar er nog gezegd wordt’ TOT WEDERZIENS’.
  Bij de hindostanen is het meer een rouwperiode. De ziel is allang naar de hemel en wat is overgebleven is het lichaam die dan gecremeerd wordt of begraven wordt..En het is war bij de hindostanen heeft het meer een karakter van gosdienstig zijn terwijl bij de zwarten de overledene terug gaat vanwaarb hij is gekomen.
  Ik vind het zielig dat anderen tot aanval overgaan zonder even eerst de betekenis of verschil te gaan opzoeken.


  Maak melding

 8. Besaram,
  Waarom scheldt je de creolen altijd uit .
  Iedereen weet dat ze een vervloekt volk zijn.
  Stelen en bedriegen komt in hun cultuur voor.
  Minister van NH kan jij mij 2 landen in Afrika of in de wereld opnoemen waar de creolen het goed hebben.
  Je hoeft geen landen op te noemen die onder de creolen naar de klote zijn .


  Maak melding

 9. @Black Panter,
  Waar is je grote bek nu gebleven.
  B.Saram is niet bang voor jouw.
  Wat een lafaard die klote panter.
  Zo zie je dat een creool alleen liegt en bedriegt.
  Maar dat is geen nieuws want Henkes en Ray hebben dit al maanden terug ook bevestigd.


  Maak melding

 10. @Bin Laden,

  Kafrie’s willen niet een gelijke burger zijn, ze willen meer zijn dan andere burgers. Ze menen dat omdat hun voorouders ooit slaaf geweest zijn en meer pijn hebben moeten ondergaan dan anderen dus daarom meer Surinamer zijn dan anderen en dat ze ook eerder in Suriname waren dan anderen dus hebben ze meer rechten dan anderen.
  Maar de grondwet vermeldt dit soort zaken niet. Voor de wet zijn alle Surinamers gelijk, afkomst en verleden tellen niet. Een groot deel van de kafrie’s kan en wil dit echter niet accepteren en ze vinden dat zij de enige echte Surinamers zijn en wensen alle andere Surinamers een terugkeer naar hun landen van afkomst.
  Het probleem zit dus in de sentimenten van de kafrie’s die de rationaliteit van de grondwet niet aankunnen. Hun gaat het om dominantie en emotie.
  Als je kijkt wat de kafrie’s allemaal aan voordelen en privileges al hebben waar anderen nooit zullen kunnen hebben, zoals eigen ministaatjes voor Saramaccaners en anderen, hun taal die ze steeds meer opdringen aan anderen als de nationale taal, bijna alleen maar kafrie-presidenten tot nu toe, dan kun je stellen dat de kafrie’s meer dan hun portie hebben gehad. Toch zijn ze niet tevreden en wil een deel heel het land en alle rechten alleen voor zichzelf hebben.
  Zeg je daar iets over, dan wordt je uitgemakkt voor een racist!
  Ze hebben al heel Afrika voor zich en tot nu toe hebben ze er niet veel goeds van gemaakt en hoe ze omgaan daar met blanken, Indiërs is ook bekend. Gevallen Uganda, Zimbabwe zijn goed bekend.
  De Chinezen hebben dit goed bestudeerd en ze geven de kafrie’s in Afrika direct lik-op-stuk. No nonsense met de Chinezen. Ze weten hoe ze de kafrie’s moeten aanpakken en doen dit ook zonder aarzeling. Kafrie’s hebben derhalve ontzag voor de Chinezen.


  Maak melding

 11. Lekker bezig wel weer hier, het begint over een cover van een vervelend ventje en het eindigt met een stuk racisme van hier tot Paramaribo.
  Het enig lezenswaardige was
  de Posting van Licht en Waarheid maken vrij, alleen jammer dat zijn Caps Lock toets is blijven hangen , zo komt het nogal schreeuwerig over, de boodschap is duidelijk genoeg zonder at


  Maak melding

 12. het is duidelijk welke etnische groep besmet is met het racisme virus.
  jullie leven moet een hel op aarde zijn.
  overal in de wereld kom je creolen tegen en jullie poepen in je broek voor ze.
  raap je balletjes bij elkaar en organiseer een mars tegen het oprukkend creoolisme.
  of nog beter , begin een politieke partij en noem het de vhchp ….verenigde hindostaanse creolen haters partij.
  doe iets met je haat en je angst.
  je kan niet je hele leven als toetsenbord gangster je frustraties blijven uitten.
  maar ja de lafheid zit in jullie genen.
  vandaar dat jullie alleen vanachter de compu de held uit kunnen hangen.
  noem 2 k.o.e.l.i.e landen waar het goed gaat .
  vergeet india en pakistan maar , tis daar een puinhoop.
  Bangladesh is ook niet om uit te houden.
  de rest is van hetzelfde laken een pak.
  .
  .
  enne saram ….het leger des heils waar jij in zat maakt echt geen indruk op geen enkele creool.


  Maak melding

 13. @buck fouta,

  Blijf lekker dromen over de superioriteit van de kafrie’s. Het is alleen maar in het voordeel van de niet-kafrie’s als ze onderschat worden.


  Maak melding

 14. @buck fouta en bamboeram
  Man man man wat een frustratie zeg ! Waarom zoek jij geen professionele hulp ? Behalve dat jouw reactie een ongekende hoeveel domheid bevat, is het ook nog eens doorspekt met voorbarige conclusies. Ja, de koelies (scheldwoord voor Hindoestanen) hebben met hardwerken en onderwijs overal op de wereld een plaats in de samenleving weten te vinden. In de meeste landen van de VS, Canada, Australie, Zuid Afrika en Engeland dragen koelies een steentje bij in de economie van die landen. In de VS zijn ze, naast de Chinezen, de meest gerespecteerde bevolkingsgroep. Idem in Australië. Zuid Afrika kent in Durban de grootste Indische gemeenschap buiten India om. Durban behoort tot de rijkste en meest ontwikkelde stad van Zuid Afrika. Ra ra ra hoe zou dit komen beste buck ? Waarom lukt het Kaapstad en Johannesburg niet om met die eer te gaan strijken ?
  Laat ik jou even op de goede weg helpen….de meeste blanken zijn uit die steden gevlucht voor het geweld van de zwarten 🙂

  En je mag koelies als racisten bestempelen (terwijl jouw soort zelfs de grootste racisten zijn) maar ik heb een koelie nog nooit bij een zwarte de handen zien ophouden ?
  En als India zo arm is waarom klopt jouw president steeds bij India aan om hulp ? Geef nou maar toe dat Saram best wel gelijk heeft, net als Licht en Waarheid maakt vrij….


  Maak melding

 15. Niet alleen Hindoestanen en Creolen maken zich schuldig aan discriminatie en racisme. Ook de moderator van Waterkant heeft er een handje van door kritische reacties niet te plaatsen. Anderzijds worden reacties die vernederend, discriminerend en racistisch naar bepaalde bevolkingsgroepen wel geplaatst !


  Maak melding

 16. Ik heb niets tegen niemand eerlijk gezegd,wij mensen moeten 1 ieder in hun droom normen en waarden laten en als artiest om aan de top te komen en te blijven moet j toch wat zoeken deze gast probeert liederen na te bootsen van bekenden omdat hij t zelf niet kan dus neks no fout!Heb zelfs ook creoolse vrienden dat ook vloeiend Sarnamie(Hindoestaans)praten 1 hoop van de creolen die gaan t nooit leren omdat ze geen cruciale natuurkundige begrippen treffen in hun leven JAMMER!!!!Hiermee bedoel ik ze gaan de verkeerde pad op!( bijvoorbeeld..Joe ma pan pan -a kaolo Koeli- roven,stelen,oplichten,MR Jafferson,ahahaaa…noem maar op dus j kan niet 1gu jaba boom planten dan komt er awara uit of wederzijds!


  Maak melding

 17. @Black panther en buck fouta en Baboeram.
  Jij kan het niet helpen,nietwaar!
  Volgens julle moet die kloof tussen de kaf-fries en de andere bevolking blijven bestaan. Er moet uitgescholden worden over en weer ,er moet discriminatie bestaan anders houd wereld op te bestaan.
  Nou jullie je zin,discriminatie gaat voor eeuwig bestaan ,zodra wat positiefs gezegd wordt over de kaf-fries elder in de wereld vatten jullie dat op als een belediging,mens de kaffries van Suriname, die zijn ongelukkig en willen ongelukkig blijven.


  Maak melding

 18. @Licht en Waarheid maken Vrij…..

  @Ray
  Overigens is die Damaru gewoon een copycat en hij is lelijk nog erbij.

  2 boe boe bit sjorries hierboven,..


  Maak melding

 19. Plus (+) Was ik ff 1 hele relevante iets vergeten te vermelden Deze dong dong Kafrie is ook 1 Fucking aller grootste Fan van die Ka osso Moordenaar 100%! overtuigend.


  Maak melding

 20. @ ray
  ik heb persoonlijk geen problemen met hindostanen.
  er zijn er wel een aantal die ik wil wurgen om prive redenen.
  datzelfde geld voor de creolen en Javanen.
  ben zelf creool en schaam me diep voor die idioten die het beleid van deze regering steunen.
  tot mijn verbazing word het wanbeleid ook nog eens gesteund door een grote groep hindostanen..
  en ik maar denken dat jullie slimmer waren.
  .
  ,
  @bhaai
  jij bent een hindostaan naar mijn hart.
  maar damaru kan nog steeds niet zingen


  Maak melding

 21. Je hoef geen kwaad te doen tegen iemand en niemand op dit wereld leef en laat leven (KARMA) bij sommige gasten is t niet duidelijk .Kom tot ontdekking wat is Karma en hoe j moet omgaan met j Karma.Kan j t ook zuiveren?of niet?


  Maak melding

 22. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ HANS bedankt voor je reactie. Voor alle DUIDELIJKHEID ik ben een VROUW! VERBAASD?

  JAMMER DAT JE DE HOOFDLETTERS NOGAL SCHREEUWERIG VIND. Bij sommige mensen heeft dit met een bepaald INNERLIJKE ANGST te maken!

  SOMS MOETEN NU EENMAAL BEPAALDE BERICHTEN EN BOODSCHAPPEN HELEMAAL MET HOOFDLETTERS WORDEN UITGEDRAGEN!
  En soms DEELS MET HOOFDLETTERS, dus is NIET ANDERS!

  MESSAGE from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 23. Gisteren heb ik niet willen reageren op de reactie van B. Saram, doe het nu wel.
  Zelf zie ik geen racisme in hetgeen B. Saram heeft getypt.
  Het enige wat niet kan aan zijn reactie is dat hij vindt dat de creolen van Suriname de rituelen van het begraven van de de Afro’s in New Orléans beter kunnen overnemen.

  Elk cultuur heeft zijn eigen manier van begraven/cremeren en daar dient men respect voor te hebben. Zo zie je maar dat zelfs binnen de Afro’s verschillende rituelen in gebruik zijn als het gaat om begraven.
  Ik heb een film (vraag me niet naar de titel, ben slecht in het onthouden van namen en titels) gezien waarbij de begrafenis van een overleden Afro in New Orléans plaatsvindt zoals B. Saram dat omschrijft.
  Vond het bijzonder mooi om te zien.

  De Ieren vieren na de begrafenis van een overledene feest. Dat kan ik weten want ik ben naar de begrafenis van een Ier geweest. Er wordt volop gedronken en gegeten en echt gefeest. Bij de begrafenis van deze Ier is men naar een cafe geweest om dat te vieren en ik kan je zeggen dat de Ieren kunnen drinken.
  Ook dat was een bijzondere ervaring.

  Wat ik niet begrijp is de reactie van Francepane.
  De reactie van B. Saram is verkeerd geïnterpreteerd.


  Maak melding

 24. @Buck fouta en baboeram
  Hallo,wij zijn ook niet blij met de hindostanen die bouta blijven steunen ondanks alle ellende die hij aan het veroorzaken is.Bouta en clubje noemen deze groep DE HINDOSTANEN.alsof zij anders zijn dan de rest van de hindostanen die ze dalits noemen. Daarom dat ik hun financierder aanspreekt met DALIT DILIP SARDJOE!


  Maak melding

 25. @ Buck fouta en baboeram
  Respect goed verwoord.
  Deze Gast gaat nooit kunnen zingen en in zijn volgende leven ook niet,trouwens is hij altijd onder invloed van ALCOHOL en drugs kwa karakter was hij in zijn jonge jaren nog boeng boeng 1 goed mens heb nog 1 cd gratis gegeven aan mij zonder probleem,ma no a kill no sabi mi moro.Bigi vasi en vergeleken Kenny B is hij notie notie.


  Maak melding

 26. @ saram ray enz
  suriname heeft behoefte aan eenheid , en vooral eenheid tegen dat zooitje ongeregeld dat nu aan de macht is.
  mensen als jullie die continu negatief de creool bespreken steunen indirekt het huidige regime.
  de javaan en creool denkt dat alle hindostanen net zo extreem als jullie denken en zal zijn heil zoeken bij ……de ndp.
  jullie hoeven aan niemand uit te leggen dat er veel misbaksels rondlopen tussen de creolen.
  die zitten tussen elke bevolkings groep.
  damaru is daar een van….hij is een ndper.
  ik ken hem persoonlijk.
  hij is een van de velen die op de ndp heeft gestemd om te voorkomen dat santhokie president zou worden.
  racisme zorgt voor verdeling ipv eenheid en daardoor krijgen criminele orgas als de ndp ruimte om te groeien.


  Maak melding

 27. Politiek?? Ik mag niet eens stemmen in dit land. Haat racisme.Kom op deze website om het nieuws te lezen en niet om te geconfronteerd te worden met bagger van Saram enz..


  Maak melding

 28. sarie torie mi sranang man jullie allemaal 8erlijk zijn jullie om dit te doen de1 over kafrie de ander over alle kafrie s hebben een ingie wat hij zelf niet weet is dat alle in suriname geborene of beter gzegd op het amerikaans continent een ingie hebbn
  maar zo zie je dat het gross van de hindoestanen verborgen racisme in ze zitten maar niet vergeten i m black and always be black because wij zijn de allereerste op aarde en wat ons lichaam niet meer nodig had dat zijn de rest van de overgebleven rassen dwz jullie zijn de uitwerpsel van de zwarten waar of niet waar gloofd het wel. r wordt gelul over wij willen suriname overnemen eerste die in de amerika was zijn de zwarten niet de indianen over geschiedenis gaan wij het nt hebbn te bginnen india..mumbay smeerigste stad van de hele wereld …lit pe we ka we borie… kan nog heelveel praten maar uit respect voor me andere moslimbroeders onder de koeli s zal ik ht hierbij latn maar jullie sang e kos blakama oen ppm draaiing mimang en mi blakabrada nt in discussie oe edicate ding mang gimi


  Maak melding

 29. @ yes we black whats up

  Sosso ka osso ye leg no uit mi mang in jou handicapte autobiografisch geschriften staan olney zelf verzonnen indianen fabeltjes d8 ik en trouwens de moslimbroeders kennen en hebben geen respect ze slapen met hun dochters,lager kun j toch niet zijn mang.


  Maak melding

 30. Na j dood ga 1 andere lichaam, maar wat hb j gedaan? en hoe hb j geleefd voorheen?KARMA. bijvoorbeeld:Arme mensen die niet goed hebben geleefd in hun vorige leven of slechte daden hebben gepleegd of mensen gedood waardoor ze hun straf krijgen, j moet ze niet zielig,het is 1 lange proces.Sorry wezenlijkheid kan j t noemen. Gelukkig is t bij mij t meest positief en hou t meer voor me zelf en familie!


  Maak melding

 31. @Yes we are black. U mag best trots zijn op ras of afkomst. Maar ik bespeur toch een mate van superioriteitsgevoel in uw reactie. ” Wij zijn de allereersten op aarde ‘ en jullie (doelend op de Hindoestanen) zijn de uitwerpselen van de zwarten. Zo dan ! U heeft uw mond vol over racisme maar wat u doet is nog erger dan racisme bedrijven, U voelt zich superieur m.a.w. uw ras behoort tot het superieure ras. Mijn god uw denkwijze komt overeen met die van Hitler. Trouwens, waarom heeft het eerste ras zich niet kunnen ontwikkelen tot beschaafde mensen ? En ja India is smerig, vies, arm maar er is geen ander land dat door de eeuwen heen zo uitgebuit is als India.U, als superieure man, weet dit natuurlijk als geen ander. Ondanks die uitbuiting heeft India veel respect afgedwongen. Na de onafhankelijkheid, waarvoor veel strijd geleverd is, heeft het land zich in een snel tempo weten te ontwikkelen. Voor dat land is het een uitdaging om 450 miljoen armen te voeden en van de primaire levensbehoeften te voorzien. Maar kijkt u eens naar u eigen land. Al 40 jaar lang onafhankelijk, niet eens een half miljoen inwoners en toch houdt dat land de handen omhoog om te bedelen. Moet u zich daarom superieur voelen ? Laat u als zwarte man eens zien dat u in staat bent om een land op te bouwen en langdurig vreedzaam met elkaar te leven. Dan heeft u veel bereikt. Zo niet, stop dan met dit gewauwel want uw superieuriteitsgevoel is totaal misplaats.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.