‘Suriname moet deel leningen sociaal besteden’

18

PARAMARIBO, 25 jul – De regering moet een deel van de buitenlandse lenigen besteden aan het sociaal beleid. Dit stelt de parlementaire oppositie in een motie. Onder meer geld van het Internationaal Monetair Fonds moet zo besteed worden. Maar dat kan niet.

Het geld van het IMF heeft een scherp afgebakend doel. De ruim vierhonderd miljoen die Suriname te leen krijgt is bestemd voor de Centrale Bank van Suriname. De regering ziet er geen cent van, omdat de nationale kasreserve er mee versterkt wordt. In de motie wordt opgeroepen om de pensioenuitkeringen en gratis basiszorgverzekeringen te garanderen. Die zouden wel eens in het gedrang kunnen komen.

De regering heeft immers de grootste moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook leningen bij andere instellingen als de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, zouden deels besteed moet worden aan sociale lasten. De motie is uiteindelijk afgewezen tijdens de behandeling van het herstel- en stabilisatieplan van de regering. De oppositie vreest een sociale ramp als ziekenzorg en pensioenen niet gegarandeerd kunnen worden.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Lachen ! Ze (NDP) hebben het plan zelf goed gekeurd, hebben een tegen manifestatie georganiseerd om DDB, de nieuwe messias, te prijzen voor zijn vindingsrijkheid
  ( koersdaling en IMF) en nu gaat men samen met de oppositie om aanpassingen vragen.

  Denkt men soms dat het IMF ook onderdeel is van de bananen republiek?? Bij het IMF is Afspraak is Afspraak het Motto.

  Zoo zie je maar hoe belachelijk dom de parlementariërs van de NDP zijn.
  Het zijn allemaal jaknikkers, te lui om eigen onderzoek te naar de effecten van het beleid.
  Het zijn ouderwetse robots die doet wat baasje zegt.


  Maak melding

 2. koos
  Bouterse heeft geen flikker meer te zeggen. Het is over en uit. De blanken zijn nu de baas.

  Beste Koos,

  Lijkt me goed plan….


  Maak melding

 3. @ Romy,

  Je liegt net zo hard als de President en zijn club.

  heeft de oppositie de hulp van het IMF ingeroepen??

  Heeft de oppositie een tegen manifestatie georganiseerd on de regering te steunen toen de vakbond en/of overige maatschappelijke organisatie ( we zin moe)de straat op gingen. Dacht het niet!

  En ja de oppositie probeert met haar voorstel tegen beter weten in te redden wat er nog te redden valt en nu wil de coalitie meedoen. Dus ……………..

  Wie moet beter lezen.


  Maak melding

 4. Oh ,de ndp heeft haar Eigen sociale intstellingen,
  Laten we een paar opnoemen…Bouta en familie,abrahams en familie,Silos en dochter,mansaram ,keshopersad gangaram panday,de nieuwste pg Baidjnath panday,Sandew hira, Dodson, om maar enkelen te noemen…..De sociale instellingen van Broko Baka.


  Maak melding

 5. Het is een en al een comedy!! DeDommeBurki mag nu de Ezel kar gaan trekken!! Maar vergis je niet!! Hij gaat steeds tegen de kar stoten!! een echte Domme Dementrende Burki!!

  En als je er geen voordelen aan hebt, moet je ze laten inslapen!!!

  @@ Ray!! wist je niet dat DeDommeBurki, Sandew Mira heeft gepakt?? maar dan wel van achterkant!! Althans zo heb ik in SU gehoord. zo’n 2 weken geleden!! aan de Tourtonnelaan nabij de supermarktTulip, bij de sexshop moest Baynath Pompeya glijmiddel gaan halen!!


  Maak melding

 6. Heel raar dat de parlementaire oppositie het thans opneemt voor het sociaalbeleid. Waren zij niet de regeerders die onder aanvoering van Venetiaan een hardvochtig sociaalbeleid voerden?

  Waarom deze omslag in denken?

  Ik vermoed dat zij dit propageren omdat zij later een stok achter de deur hebben om de regering ervan te beschuldigen dat zij met geleend geld het sociaslbeleid financieren. Ik ben er voorstander van dat de regering kan financieren door de belastingen en eigen bijdragen te verhogen.

  Een toeslag bijvoorbeeld voor het gebruik van telefoon en internet. De extra inkomsten kunnen aangewend worden voor het bekostigen van het sociaalbeleid. Mensen zullen na eerst morren de extra toeslag toch betalen.

  Het gebruik van de auto moet zwaarder belast worden.Het gebruik van deze vervoermiddelen legt een grote druk op het wegennet van groot Paramaribo.Wegen moeten vaker onderhouden worden en de verkeersopstoppingen vragen om meer inzet van politie,enz.


  Maak melding

 7. @RobG

  Venetiaan had alles onder controle.Hij moest het doen met de puinhopen achtergelaten door je baasje.En kijk eens je baasje kan niet eens zijn Eigen puinhopen aan!!


  Maak melding

 8. RobG: “BlablaBlaBlaBla- fantastisch Bouterse Beleid p Blablablablabla – schuld van Venetiaan – Blablablablas.BlablaBlaBlaBla BlablaBlaBlaBla


  Maak melding

 9. @Henk Molenaar2016
  Rampzalig plan….

  maandag 25 juli 2016 om 09:12 uur.
  koos
  Bouterse heeft geen flikker meer te zeggen. Het is over en uit. De blanken zijn nu de baas.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  Henk Molenaar2016,….&….koos,…Boe Boe bit sjorie.2 eerste klas idioten.


  Maak melding

 10. Ray, jouw Front-genoot DIANA beweerd dat de blanken de baas zijn. Of ze gelijk heeft weet ik niet. De ellende in Suriname begon op het moment toen Nederland de geldkraan dichtdraaide. Suriname heeft voor 2010 nooit genoeg geld verdiend waardoor steungeld uit het buitenland niet nodig was. De inkomsten van Suriname waren nooit voldoende geweest om de hele staatshuishouding te financieren en om een reserve op te bouwen.Er vond altijd aanvullende financiering door Nederland plaats in de vorm van verdragsmiddelen. Pas onder president Bouterse begonnSuriname zelfstandig in haar eigen staatshuishouding te voorzien. Dat blijkt o.a. door het opraken van de Nederlandse ontwikkelingsgelden onder Venetiaan en het beëindigen van de aluminium- en bauxietproductievan van Suralco. Vanaf dat moment moest Suriname het zonder steun van het buitenland doen. Het moet voor jou duidelijk zijn dat de regeringen Venetiaan altijd royaal hebben kunnen profiteren van de geldstromen uit Nederland. Venetiaan had eenstemmige Back-up vanuit Nederland. De huidige crisis ontstond door een daling van de prijzen van
  Surinanames voornaamste exportproducten.


  Maak melding

 11. Volgens mij leidt RobG aan een kwaadaardige vorm van een dwangstoornis.

  Gelukkig doet hij niemand kwaad met het schrijven van zoveel onzin.

  Het had erger gekund en veel ergere vormen (roven, oplichten etc) kunnen hebben.


  Maak melding

 12. Haha, die Sam. Lolbroeken zijn er in soorten en maten.Knoop dit goed tussen je beide oren. Met de informatie die ik schrijf kan jij nog een scriptie schrijven om af te studeren.Maar voor het zover is zal je wel heel veel voor moeten doen.


  Maak melding

 13. Wie is deze Robg eigenlijk?
  Een rechtgeaarde Surinamer ?
  Een zoon van limbo of bouta ?
  Of misschien Limbo himself?
  Waarom kan deze riool rat nooit iets zinnigs uitkraaien ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.