Minister Dodson mag aanblijven van Bouterse

82

Het kabinet van de president heeft gisteren in een officiële verklaring van president Bouterse bevestigd dat minister Regilio Dodson op zijn post blijft. Hij gaat verder met zijn werkzaamheden op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname.

Dat de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) die hem had voorgedragen vorige week uit de coalitie is gezet, deert niet. Dodson had uit egards voor de partij zijn ontslag ingediend, maar president Bouterse vindt dat hij zijn werk goed genoeg doet om aan te blijven.

De verschillen in politieke en maatschappelijke inzichten tussen DOE-voorzitter Carl Breeveld en Bouterse zouden van onderschikt belang zijn.

Bekijk ook:


82 REACTIES

 1. Dat is me toch een dillema waar hij nu voor geplaatst is, een kant je zakken blijven vullen en aan de kant je kiezers belazeren.
  Laat me raden waar hij voor kiest.


  Maak melding

 2. Ook VHP-ers en NPS-ers hebben de mogelijkheid om minister te worden in het kabinet van Bouterse. Het gaat niet om partij politieke belangen maar om het belang van Suriname. Maar de haat,jaloezie en nijd zit diep in de genen van de leiders van VHP/NPS. Neem van me aan dat er veel leden zijn in VHP/NPS die graag met president Bouterse willen samenwerken. De leiders leggen hun dictatoriale wil op aan de ondergeschikten in hun partijen.


  Maak melding

 3. Dit was zo voorspelbaar, dat dit echt niet als een verrassing overkomt, want met deze actie van die moordenaar, zal er alleen maar verdeeldheid in de partij Doe plaatsvinden, en een splising onstaan, meerdere kleine partijdjes zoals KTPI en Nieuw Suriname, hebben dat ondervonden, en wat Dodson aangaat, is hij ook een karakterloos schepsel, die zogenaamd zijn portefeuille beschikbaar had gesteld met in zijn achterhoofd wetende, dat hij toch wel zou aanblijven, en dan pretenderen dat normen en waarden bij Doe, hoog in het vaandel staat.


  Maak melding

 4. Dit had niemand verwacht.
  Net als de reacties die de aandacht moten afleiden van dit onderwerp.
  Allemaal zo voorspelbaar
  Je bent trouw aan de ideologie van je partij of niet.
  Je kan natuurlijk ook als een verrader verder door het leven willen gaan. Geld boven alles.


  Maak melding

 5. Dodson heeft duidelijk voor zijn toekomst en die van zijn gezin gekozen. Hij heeft allang Door dat in de Surinaamse hedendaagse politiek 95% vd politici daar zitten om hun zakken te vullen en hun toekomst veilig te stellen. Vanuit emotioneel oogpunt zou ik hem ook als verrader en principeloze hypocriet bestempelen, maar de ratio noopt mij te stellen dat ik enig begrip heb voor zijn keuze..Hij denkt kennelijk dat zijn partij en partijvoorzitter reeds verraad hebben gepleegd om met de NDP in zee te gaan en nu daar het spaak is gelopen verwachten ze dat hij zijn financiële toekomst op het spel zet..Behalve dat hij na het ministerschap een monisterspensioen opstrijkt op z’n ouwedagen, gaat hij voor de rest van zijn ambtenarencarriere het salaris van een directeur verdienen..Ookal wordt hij bode of schoonmaker op een ministerie. Hier geldt het gezegde: “men houdt van het verraad, maar men veracht de verrader. De politieken rol van Doe en haar voorzitter zijn uitgespeeld. Dodson kiest voor zijn financiële toekomst en dat van zijn gezin. Eerlijkheidshalve zou ik gezien de uitzichtloze financieel economische toestand vh land zeggen: Geef hem eens ongelijk..


  Maak melding

 6. Dodson mag aanblijven bij de gratie van zijn god Bouterse. Eer en principes zijn ver te zoeken in de Surinaamse politiek.
  Dodson is nog niet “binnen” dus gaat hij als schoothondje van Bouterse door met uitvoeren van de opdrachten van zijn baas.
  Hij is als geen ander in de ministerraad teruggefloten door Bouterse en toch beschouwd hij zijn functioneren als een succes. Deze man heeft het eergevoel van een schaamluis.

  Ondertussen likt Doe de wonden van de zogenaamde samenwerking met de NDP. Het is meer een onderwerping aan de NDP geworden en toch hebben ze niet het lef gehad om zelf uit de coalitie te stappen.

  BEP mag niets en kan niets in de coalitie en hoopt dat ze niet hetzelfde overkomt als DOE.

  Tot nu toe hebben alleen de VHP en de NPS de rug recht gehouden en hebben samenwerking met Bouterse geweigerd.

  Breeveld en Dodson blijken ook maar gelukzoekers te zijn.


  Maak melding

 7. Heeft het Surinaams volk niet door dat er een spelletje met het wordt gespeeld. Dit heeft weinig of niets met democratie te maken. Het is voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis dat een president zo tekeer gaat met democratische beginselen. Een ieder staat erbij en kijkt ernaar. Het zal mij niet verbazen dat er ooit onder bewind van deze …. de wapens weer worden opgepakt.


  Maak melding

 8. Ik snap de handelingen van Dodson. Hij heeft later, ook al is ie minister af, een lekkere vergoeding tot zijn dood.
  Wie zo een bod kan afslaan, zal gek zijn.
  Anderen zullen zeggen: hij heeft geen eer, hij moet solidair zijn, principe’s etc…Allemaal mooi, maar daarmee krijg je minder geld in het laatje.
  Dus ik snap dat ie het ‘edele’ werk blijft doen.


  Maak melding

 9. Ik denk dat Dodson zich ook realiseert dat DOE vanwege haar verraad geen bestaansrecht meer heeft..Breeveld had nevernooit met die moordenaar samen moeten gaan werken. Nogmaals : ik keur zijn besluit niet.goed..Maar hij is jong en denkt aan zijn eigen hachje, omdat hij weet dat hij morgen zo de laan uitgestuurd kan worden Door Bouterse, maar dan zit hij voor de rest van zijn leven gebeiteld. Het Surinaamse volk vergeet snel..Over 3 jaar weet niemand meer wie Regillio Dodson is..


  Maak melding

 10. @RobG, dat de VHP en de NPS niet met bouta zijn gaan samenwerken en dus ook geen ministers hebben geleverd…..geeft aan dat ze principes hebben……..dat kan je niet van iedereen zeggen…….sommige mensen happen toe als ze een botje krijgen toegeworpen…..gelukkig is niet iedereen zo goedkoop!!!


  Maak melding

 11. De oplossing van dit fenomeen Is het afschaffen van de regeling. Maaaaar wie gaat dit doen als ze voor hun eigen zak daar zitten. Er zijn heel weinig politici over die vooruitgang van suriname denken en op de eerste plaats zetten en eigen op tweede. Is heel trieste ontwikkeling in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 12. De Puinhopen Van 5 Jaar Desie Bouterse.

  Beste Mensen.

  Deze beste man Hr Dodson Gaat al zijn Intiligentie.. principe..Ego ga zo maar dr moenten uitschakelen en de opdrachten van Bouterse doen Uitvoeren… Al die opdrachten komen van uit Lionsberg Beste mensen.


  Maak melding

 13. Hij kan het ook doen omdat veel fouten had gemaakt en nu de kans krijgt het recht te zetten.hij moet wel uit doe vertrekken anders loopt hij kans bedankt te worden als bestuurslid


  Maak melding

 14. @RobG
  Natuurlijk zijn er mensen die voor wat geld of positie overlopen en zie wat er met ze gebeurd met het tonen van hun gebrek aan principes en karkater

  1) Hooghart (clown van de DNA die al zodra hij zijn mond open doet door Simons er aan herinnerd wordt bij zijn onderwerp te blijven)
  2) Kensenhuis (doet uit schaamte zijn mond al niet meer open).
  3) Polack ( is geheel geruisloos omdat hem een fraude zaak boven het hoofd hangt en hij alleen nog zit omdat er geen beslissing genomen is.

  Denk ook eens aan Chitan en Sapoen die alleen maar zitten vanwege het negeren van vonnissen van de rechterlijke macht. DNA leden die de legitiemiteit van de DNA aantasten.

  Best RobG het zijn niet alleen de principes en fractie discipline die het dienen van VHP en NPS leden onmogelijk maken. Het is ook het onvermogen van Bouterse om te gaan met andere meningen en kritiek die een ieder met inhoudelijke kennis er van weerhoud te dienen in een NDPregering.


  Maak melding

 15. Goh, wat een verrassing. Een Surinaamse politicus die er voor kiest om zijn eigen zakken te vullen in plaats van voor zijn kiezers en zijn integriteit.

  Om van te kotsen


  Maak melding

 16. Een stem op DOE is een stem op de MOORDENAAR. Dollarson (ook ndp) heeft voor het belang van het land gekozen. Nu komt er meer geld in zijn portemonnee en dat is in landsbelang. Hij kan dan meer uitgeven en dat is goed voor de economie, dus in landsbelang. My Peeeeeeep!


  Maak melding

 17. Ziehier, de normen en waarden van de would be econoom!!!

  “RobG
  Ook VHP-ers en NPS-ers hebben de mogelijkheid om minister te worden in het kabinet van Bouterse. Het gaat niet om partij politieke belangen maar om het belang van Suriname. Maar de haat,jaloezie en nijd zit diep in de genen van de leiders van VHP/NPS. Neem van me aan dat er veel leden zijn in VHP/NPS die graag met president Bouterse willen samenwerken. De leiders leggen hun dictatoriale wil op aan de ondergeschikten in hun partijen.

  zondag 17 juli 2016 om 12:03 uur.”

  In Suriname mag je ongestraft martelen en MOORDEN. Wat zegt u mede crimineel RobG of is het RobC(rimineel)?!


  Maak melding

 18. Bouterse is aanwijsbaar bezig Suriname te vernietigen, niet omdat hij dat per se nastreeft, maar omdat hij en zijn regering niet in staat zijn en geen flauw idee hebben het land goed te regeren. Waarom zou een nps-er of vhp-er het in zijn hoofd halen om met Bouterse samen te gaan werken, anders dan uit eigen belang op korte termijn? DOE, NPS, VHP en alle andere politieke partijen zullen zichzelf alleen maar benadelen bij de komende verkiezingen als zij nu gaan samenwerken met de NDP, iedereen die bij de komende verkiezingen een redelijke kans wil hebben gekozen teworden, doet er goed aan zo ver mogelijk uit de buurt van de NDP te blijven..


  Maak melding

 19. Politici in Suriname hebben.geen ruggegraat .geen fatsoen .geen principes ,ze zijn niets waard,gewoon sakasakas lo live son of bitches …


  Maak melding

 20. Hij heef een Sapoen uitgevoerd, was te verwachten. President gaat balans niet verstoren. Waar moet hij nieuwe minister vinden? Alle marrons zijn al minister!


  Maak melding

 21. Wie had anders verwacht??!
  Je moet wel goed naief zijn. Meesterlijk werk van DDB. Terwijl wij in huis 1 bezigzijn ons af te vragen wat de volgende stap is , is DDB reeds in huis 70 bezig met een ander plan.zo hard gaat hij.
  echt politiek.vies en smerig.Never sleep!!


  Maak melding

 22. @alontjie
  Nee man. Ik zie niemand wapens oppakken

  De zaken verlopen zoals hij dat wilt.
  Hoeveel hoor je nog van de vakbeweging, we zijn moe , het koffertje etc? Deze man,DDB,is in alle rust himself daardoor houdt men het voor gezien.hoelang kun je aan een dode paard blijven trekken?


  Maak melding

 23. Het leven van een minister is net als dat van een voetbaltrainer.
  Je kan beter worden ontslagen “wegens gewijzigde beleids- of politieke inzichten” ,dan dat je zelf ontslag neemt.
  Vroeg of laat zal Dodson ook aan de kant geschoven worden. Dat hij daarna geen politieke basis heeft om op terug te vallen zal hem worst zijn. “When money talks , bullshit walks” . In het parlement zitten er tal van ambtenaren en ex-ministers die een dubbele salaris opstrijken. Tot nu toe heb ik geen van hen horen zeggen: laten wij een wet tot stand brengen die dit soort zaken verbiedt. Er zijn weinig politici met principes en waarachtige vaderlandsliefde. Ex president Venetiaan behoort tot een uitgestorven ras dat ‘ s landsbelang boven eigen belang heeft gesteld.
  Zijn vrouw Liesbeth heeft ook aangetoond haar ziel niet voor geld aan de duivel Bouterse te willen verkopen , toen zij het groot geldsbedrag dat Bouterse haar met terugwerkende kracht wilde uitbetalen vanwege haar functioneren als first lady, weigerde.


  Maak melding

 24. Ik denk niet dat velen met dhr.Bouterse willen samen werken.Velen willen hun zakken vullen net als dhr.Bouterse.Hij wordt echt niet bewonderd om zijn kwaliteiten het enigste waar hij goed in is ..is het volk uitknijpen en zijn zakken vullen.Als dat ook op de lijst van competenties voorkomt ..doet hij een prima Job..


  Maak melding

 25. Dodson had hem niet aangepakt in die Skalianverhaal dus hij mag bliven zitten.
  Slimme vogel, die Dodson.

  En onze Carl was ons aan het verzekeren dat het zo goed als zeker is dat Dodson gaat aftreden.
  Wat snuift die Carl allemaal?


  Maak melding

 26. Dit was geen geheim We wisten allang dat Dodson zou blijven ,die mens heeft geen eergevoel,geen zelfrespekt. Het was duidelijk dat hij zou blijven.Overigens doet de ndp hard zijn best om de verraders te accomodren,dat probewerdenze ookmet chitan en sapoen die twee zijn nu homeless .Dodson of zeg maar liever dooiezoon heeft al de helft van zijn politieke graf gegraven . De andere helft volgt nog


  Maak melding

 27. Ja ja ja,just smile,het zijn allemaal regeltjes en wetjes die door het oude clubje zijn bedacht!!!!!

  En als je nog let op de datum dat ze het hebben doorgedrukt,dan kan je de komende gasten die gebruikt gaan maken van dezelfde regeltjes niet kwalijk nemen.

  @ RAY just a matter of time en je staat met een bek vol tanden!!!!!
  Het archief staat daar !!!


  Maak melding

 28. Wat een schande!! Hij was niet een echte een DOE mens maar een echte verrader!!!

  Hij moet de onderbroek van de vrouw van Bouta gaan aantrekken!!

  Hielenlikker noem ik dat!!!


  Maak melding

 29. @ RobG,

  Heb jij met leden van de NPS/VHP gesproken?
  Waar baseer jij je mening op dat veel leden van de NPS/VHP met Bouterse zouden willen samenwerken.

  Als dat zo is dan stappen ze toch over naar de NDP.
  Dat hebben een paar NPS’ers en VHP’ers al gedaan.
  Voor de leden die blijven bij hun partij kan ik alleen maar respect hebben. Overlopers hebben geen ruggengraat, ze zijn bezweken voor een hoge post en het salaris die daarbij hoort.
  Of ze zijn overgestapt omdat zowel de NPS als de VHP hen niet zijn tegemoetgekomen in hun eisen.

  Surinaamse politici hebben totaal geen principes.


  Maak melding

 30. @Karam

  Heb je ooit gehoord van zelfrespekt en eer?
  Degenen die wel weten waarvoor zelfrespekt en eer staan gaan zich nimmer verlagen zoals de ndpers het doen!!
  De ndpers weten niet eens waarvoor zelfrespekt en eer staan.


  Maak melding

 31. @karam,

  Die regeltjes en wetjes kunnen zijn bedacht door wie ook, maar wie maakt meeste misbruik? Ga dat na!

  Eerlijk gezegd, ik heb moeite met denkwijze van mensen zoals jij. Alles goed praten met wat ander heef gedaan verkeerd ooit. Zo schiet toch niks op?


  Maak melding

 32. ik zou niet eens op boterse willen pissen als hij in brand stond.
  ik zou wel in zijn bek willen schijten als hij honger had .


  Maak melding

 33. Dit alles kan en mag in SU. Kiezersbedrog? Wat is dat? Frauderen? O dit is te vergeven voor 2e kans. Als ndp-er ontslag indienen aan ndp pres? Woehahaha slager mag eigen vlees keuren.
  Hoop dat allen die 2 keer paars hebben gestemd nog dieper in de stront mogen zakken. Ze gaan op zondagen ook naar de kerk met hun Jezus en God.
  Kwakzalvers met hun hypocriete inborst gaan nu door een diepe crisis. Van jaren 80 en 90 hebben deze onnozele sloebers niks geleerd. Zakken jullie in de paarse stront!!!


  Maak melding

 34. dat was te verwachten dat hij aan zou blijven.ik schaam me om familie van hem te zijn.da doet hij alsof hij naar de kerk gaat.shame on you dodson.


  Maak melding

 35. Ons land beschikt op het ogenblik de meeste gatlikkers:
  Kesho Gangaram Panday
  Amzad Abdoel
  Minister van J enP met haar 160 kilo schoon aan de haak.
  Tal van waardeloze adviseurs
  enz. enz .enz.


  Maak melding

 36. @ray just smile,”vhp is niet de man met de hoed,en de man met de hoed is geen Vhp”

  Eer,integriteit,zelfrespekt etc etc wake up ray this is su,objectief het spel volgen.
  Een of ander profesor in NL vroeg zich ook al af hoe het CHS is veroordeeld door een rechter in SU.
  @ bargoeddaar
  De spelregels (grondwet)zijn daar.en een ieder maak er gebruik van,basta !!!!!
  Het “oude clubje ” had geen rekening gehouden met de vergrijzing.
  Zachtte heelmeesters maken stikende wonden.
  En ja ook bij de VHP staat de tweede lijn te trapelen,want die hebben het al lang door nog één termijn in de oppositie, en ja,ze zijn uitgespeeld !!!

  Aub pls objectief blijven,plak mij geen etiket op.


  Maak melding

 37. @karam,

  Als je steeds maar beweert dat je nationalistischer bent dan anderen, zoals NDP dat steeds beweert, dan moet je juist beter gedragen dan anderen en niet zeggen die wet was gemaakt door anderen dus geldt ook voor mij.
  Nee, dan je moet wet verbeteren!
  NDP helaas verbetert wetten niet en misbruikt ze. Daarom zijn ze dus slechter dan die anderen.


  Maak melding

 38. Mijn makker Karel Breefeld en ik vinden dat Dodson moet aanblijven. Opdat wij alle informatie verkrijgen wat er gebeurt en besproken wordt in het kabinet.


  Maak melding

 39. @Karam
  Karam de VHP werd eruitgezet door verkiezingsfraude van het CHS.en weet je wie de leiding had. Ja Silos die graag uit haar rolstoel valt en beloond is geworden met een brandnew wagen voor haar verraad/Nee de vhp gaat zich niet lenen voor zulke vieze spelletjes,De VHP houd de bevolking de realiteit voor en daarvan houd de bevolking niet.Het bevolking wi niet horen dat zij bankroet zijn, hou ze een Dubai voor en ze zijn met hun hoofd in de wolken. beloof ze een sneltrein, weg naar brazilie,blah.blah…en ze zijn zoet voor een paar maanden.Ze vinden het naar alle waarschijnlijk leuk om elke maand te gaan protesteren om hun salaris te ontvangen. Ze houden ervan om in groepjes te gaan protesteren vandaaag protesteert groep A,over een week is het groep B,daarna is het groepC,D en ga zomaar door .Altijd action in Suriname,het is net een land die nooit slaapt niet omdat ze werken hoor,nee maar gewoon om de vele zorgen die de ndp regering hun bezorgd..Bouta wenst ze alvast slapeloze nachten toe en het volk ziet het als een pluimpje.O.je professor in Nederland die had niet verwacht dat er nog enkel rechters zijn die het durven!
  De VHP zit in de oppositie hun zie je niet de grondwet verkrachten en hun Eigen versie van wet erin sluipen net als de ndp geboeften!!


  Maak melding

 40. De minister hoort nu bij de NDP van Bouterse en daarom mag hij aanblijven.Overlopers heb je genoeg in de Surinaamse politiek.Breeveld heeft gegokt en verloren.Ik ben moe van Bouterse met zijn beleid.Bouterse wanneer verlaat je Suriname zo dat het land vooruit kan komen.Je bent een last voor het land.Je hebt je al verrijkt met de middelen van het land.Waar zijn ze gebleven.Die mensen zijn moe geworden van jouw en je aanhangers.Mijn advies aan jouw is zo snel mogelijk opstappen.Je kunt niet goed doen alles wat je in je handen krijgt gaat kapot.


  Maak melding

 41. De ware gezichten worden getoond. Suriname ga voor een echt nieuwe politiek. Huur desnoods wat mensen van buiten om de vinger aan de pols te houden.


  Maak melding

 42. @Budayayawa,

  Niks is zeker in het leven.
  Het is mogelijk dat een toekomstige regering deze pensoenswetten met terugwerkende kracht aanpast.
  Jammer dat hij niet gekozen heeft voor loyaliteit en integriteit, want je kunt het weliswaar niet eten, maar het geeft wel een goed gevoel.


  Maak melding

 43. Sondod ,barabas,heeft gekozen voor de zilverlingen van Desie.
  Ing brede botro keba !! heer-libie-langa !!!!
  Die van Carl, de Judas Iskariot, bing botro keba !!!
  Wat een idioten zijn de aanhangers van deze awari-domri’s !!!
  Het arme volk betaalt het gelag;deze boerikies blijven boerikies hun leven lang !!
  Suriname trotse tropen boeven en schurkenland.
  Vroeger zongen wij uit “tropenzang”:
  Suriname heerlijk tropenland (stilletjes heerlijk “stropenland”
  zonder dat de meester wist wie dat had gedaan)
  Maar Desie weet alles, wat in het land gebeurd;dus ook wie
  de dieven en roofmoordenaars zijn!!


  Maak melding

 44. @Jiyani,

  Er zijn veel leden in de gelederen van NPS en VHP die sympathiseren met de NDP. Door nijpende bepaalde belangen durven ze niet openlijk voor uit te komen dat ze NDP-er zijn. Bij de algemene geheime verkiezingen voor het bestuur van het land geven ze hun stem wel aan de NDP. Trouwens de heer Dodson is altijd een NDP-er geweest. Hij zat bij DOE maar zijn hart was bij de NDP.


  Maak melding

 45. Aan zijn grote dikke lippen is te zien dat hij baas bouterse goed kan pijpen..
  Mé kong mé kong dédéson joe moesoe tang lekie minister.


  Maak melding

 46. @Robje-G-de-Desi-slaaf

  Inderdaad, DODSONS hart was bij de FAILLISSSEMENTS-PARTIJ, de NDP ! SRANANG SKEER !!!

  En hij heeft zich OPENLIJK aangesloten bij de bij de GRONDWETS-VERKRACHTERS !

  Nog steeds is de Staatsveilighied, op BEVEL van DESI in gevaar, volgens oa Silos en Dodson !

  Is een beloning waard !

  Volk van Sranang en Democratie, Gecondoleerd !!!

  PS : NDP, POT UN MONI BAKA ! NDP, POT UN GOWTU BAKA !
  NA A VOLK AB DEN SANI DISI, NDP NO KANG TEK
  DENG !!


  Maak melding

 47. “RobG
  @Jiyani,

  Er zijn veel leden in de gelederen van NPS en VHP die sympathiseren met de NDP. Door nijpende bepaalde belangen durven ze niet openlijk voor uit te komen dat ze NDP-er zijn. Bij de algemene geheime verkiezingen voor het bestuur van het land geven ze hun stem wel aan de NDP. Trouwens de heer Dodson is altijd een NDP-er geweest. Hij zat bij DOE maar zijn hart was bij de NDP.

  zondag 17 juli 2016 om 22:48 uur.”

  Een gluiperd dus, net als je MOORDENAAR baasje keizer Bigi Mofo I.


  Maak melding

 48. @Shantaram
  Een goede lijder is ondergeschikt aan zijn onderdanen. Jij bent een waardeloos mens

  Ongeletterde Santekraam,ga je Nederlands bijspijkeren,als je hier wil reageren.


  Maak melding

 49. @Sabatoe Franse
  Aan zijn grote dikke lippen is te zien dat hij baas bouterse goed kan pijpen..
  Mé kong mé kong dédéson joe moesoe tang lekie minister.

  Niet ergeren,aan zulke reacties,hou op met dot takie.het is asociaal om zo te reageren wees niet zo dom.zo bereiken we niks.


  Maak melding

 50. Doodson is ook een gewone politieke hoer die voor de grootste njang gaat. Als zijn baas Carl Judas Breedbek dat kan doen waarom hij dan ook niet?


  Maak melding

 51. Hahahaa RobG zegt dat Dodson al die tijd NDPer was.

  Gaat er geen walging door je heen dat deze een mol was?

  Je praat over andere partijen maar in jouw ogen hoort iedereen ndp te steunen door dik en dun.

  Er mag geen kritiek zijn en als het er is dan krijgt het meteen een stempel.

  RobG, je hebt de recente onderwijs kosten al recht gemaakt, de kromming heb jij uit de banaan kunnen halen net als minister Peneux.

  De banaan van de NDP, daar ga jij echt voor.

  Jouw talenten horen thuis in huizen van plezier.

  Alle overspel, immoraliteit, corruptie en bandeloosheid wordt met de mantel der liefde bedekt.

  Ga zo door, je gaat over de lijken.

  Velen zeggen juist dat ze spijt hebben door hun stem aan de NDP omdat deze de mooiste verhalen met succes wist te verkopen.

  Wat jij niet weet is dat er twee ouder gezinnen zijn die beiden werken en nog niet uitkomen. Denk aan gezinnen waar de moeder als schoonmaakster en de vader als tuinman of wachter werken.
  In je volgende post ben ik er zeker van dat je dit verhaal over armoede in jouw voordeel zal gebruiken.

  Ik weet dat jij je zelf niet als slecht persoon ziet. Dat zegt president grootleugenaar ook over zichzelf. Zijn stopwoord is “geloof me” . Gelukkig zegt de president dat, want presidenten hoor je niet te geloven tenzij ze nadrukkelijk zeggen dat je hen moet geloven.


  Maak melding

 52. AAN ALLE BOERIEKIES EN RIOOLRATTEN !!!!!!!!! HIER IS DAMSKO AAN T WOORD.
  WAT HAD DODSON MOETEN DOEN,AFTREDEN ???????????..IK WIST WEL DAT JULLIE AFGEDANKTE SJTOMME BOERIEKIES WAREN MAAR DIT TS DE KLAP OP DE FIENPERIE,….JULLIE …GROTE EZELS,SNAPPEN TOCH NIET WAAROM HIJ DIT GEDAAN HEEFT.DENK MAAR EROVER NA,IK SPREEK JULLIE OVER ENKELE DAGEN,WANT GE ZIJT TOCH TRAAG VAN BEGRIP ! OLIEBOLLEN !!!!!!!


  Maak melding

 53. Baja baja baja bouterse doet met suriname hoor!!!!
  Intussen stijgt de $ koers dagelijks!!!!
  Bouterse moet gewoon weg opstappen!
  Het wordt steeds erger in su!!!!!!!!!
  Kijk waarop bouterse lijkt op een opgezwollen kikker die totaal geen kaas heeft gegeten hoe e land te besturen man!


  Maak melding

 54. Breaking news jogi heeft via de slakken gang,audiëntie gevraagd bij de president Suriname ,met het verzoek minister van geiten zaken te worden ,maar is gewogen en te licht bevonden,zo zie je maar weer,de abanies staan te trappelen om samen te werken met de NDP ,vorige week al liet kakadien doorschemeren ,dat als hij wordt gevraagd om min van H I te worden hij dat serieus in overweging zou nemen,jammer voor hem want Dodson blijft op zijn plaats,een meesterlijke zet van de grote ziener in het belang van Su ,de ratten willen het zinkend schip van Chan en de veertig rovers al verlaten,money no e meki moro bij OW ,de zogenaamde ondernemertjes moeten nu zelf goede produkten gaan fabriceren iets wat ze nooit hebben geleerd,het was altijd winti waai lanti pai,


  Maak melding

 55. Gaan jullie bouta kont likken!!!!!!
  Het gaat zoooo barrrr slecht in het land!
  Zelfs gado no wanie a didibrie bouta!!!!!
  Bouta aka moordenaar time will tell!


  Maak melding

 56. @Srafu, het regeerprogramma van de NDP is het beste wat Suriname ooit heeft gehad. Ja, zelfs in de periode toen Suriname onder Nederland viel had Nederland nooit een dergelijk uniek programma voor Suriname opgesteld. Srafu, het moet goed tot je doordringen dat wij allen het betreuren dat er een terugslag is in de wereldeconomieen en dat heeft zijn effecten op de Surinaamse economie.VHP en NPS zullen Suriname nooit tot ontwikkeling brengen. Ze kunnennhet gewoon niet.

  @Mi wan braak,

  Jij bent het duidelijk bewijs van een Front aanhanger die totaal verbijsterd door het leven gaat. Je hoofd is verkeerd geprogrammeerd geraakt door de leugens en het bedrog uit kamp Front. Jij moet goed uitkijken met je hersenen.Je neemt letterlijk alles over wat het Front produceert over de regering.Begrijp jij de bedoelingen van het Front?


  Maak melding

 57. Ondanks het feit, dat we kunnen spreken van een karakteristieke ”Babylonische spraakverwarring”, die z’n weerga niet kent, voel ik mij verplicht om het e.e.a. omtrent de zo verguisde Terugroepwet te ventileren. Ik hoop hiermede te kunnen bewerkstelligen, dat sommige echt ter zake deskundigen het stilzwijgen doorbreken, en de andere ( quasi )- deskundigen zichzelf het stilzwijgen opleggen, dan wel zich voortaan bij hun leest houden. Dit laatste geldt zowel voor enkele juridisch geschoolden, als voor de vele “omhooggevallen” nullen en “politieke onbenullen”, die uiterst arrogant de “toppoliticus” uithangen.

  Ik ontkom niet aan de indruk, dat men constant een loopje denkt te kunnen nemen met de intelligentie van dit volk, en dus ook met de mijne!

  In de periode van de Constitutionele Assemblee hebben alle leden een bijdrage mogen leveren aan de totstandkoming, de uiteindelijke vormgeving, de landelijke informatiecampagne, en de afkondiging van de Grondwet van 1987.

  Ik wil hierbij in herinnering brengen en benadrukken, dat deze Grondwet in het kader van de “Her- democratisering” werd geconcipieerd, bediscussieerd, geamendeerd, gecorrigeerd en uiteindelijk werd geaccordeerd op alle niveaus en in samenspraak met en door alle in die tijd gevestigde Politieke en Bestuurlijke Hoge Colleges van staat, w.o. Het Militair Gezag c. q. de Revolutionaire Leiding, de Regering, het Topberaad, de Denkgroep, en De Nationale Assemblee.

  Zoals bekend waren bij dit proces vele gerenommeerde ideologisch- en anderszins geschoolde Politici, Politicologen, Staatsrechtsgeleerden en overige Juristen, Leiding en Topkaderleden van Politieke partijen, de Vijfentwintig Februari Beweging, Bestuurskundigen, kortom grote delen van de politieke elite, én de bevolking actief, direct of indirect betrokken.

  Dit proces duurde bijna 3 jaar, en resulteerde tenslotte in de massale en unanieme aanname van de Grondwet, bij Referendum door de Bevolking van Suriname.

  Voor alle duidelijkheid moet worden herhaald en benadrukt, dat het gehele proces plaatshad onder de regie van degenen, die van Februari 1980 tot heden, de leiding uitmaken van het “Revolutionair Proces”, en tegenwoordig dus de NDP ( de nieuwkomers daargelaten!).

  In deze GRONDWET staat onder “BEGINSELEN VAN DEMOCRATISCHE STAATSORDENING, eerste Afdeling POLITIEKE DEMOCRATIE”, ondubbelzinnig dat:

  Het terugroeprecht ten aanzien van de gekozen volksvertegenwoordigers een waarborg is voor een waarachtige democratie, en dat:

  Het lidmaatschap van de Nationale Assemblée o.a. eindigt door terugroeping van het lid op de wijze bij wet te bepalen.

  Het is dan ook verbazingwekkend, vreemd en uitermate hypocriet, leugenachtig, bedrieglijk en verwerpelijk om te beweren, dat de Terugroepwet ongrondwettelijk is. Voorwaar een Assemblee- voorzitter, maar ook een “Presidentskandidaat”, die zelf Jurist is, onwaardig!

  Nog onwaarachtiger wordt het, wanneer we weten, dat de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers werd behandeld en goedgekeurd in De Nationale Assemblee in 2005!

  Dit betekent, dat de huidige voorzitter toen ook lid was en deelgenoot was van het besluit WTV!

  Let op: Wanneer het goed uitkomt, wordt weleens hypocriet beweerd, dat “er feitelijk geen oppositie- en coalitie besluiten zijn”, maar dat:” De NATIONALE ASSEMBLEE BESLUITEN NEEMT!”

  Echter wordt de al langer dan15 jaar bestaande wet, die glashelder en tot in de puntjes de terugroeping regelt, plotseling bestempeld als een: “ongrondwettelijk onding”!

  Deze wet die duidelijk gericht is op het waarborgen van de Waarachtige Democratie, blijkt hoe betreurenswaardig ook, hoogst noodzakelijk en misschien zelfs onmisbaar te zijn, in aanmerking genomen de mentaliteit en principeloosheid van sommige Surinaamse “politici”.

  De WTV biedt een politieke oplossing voor een politiek probleem, en moet ook als zodanig worden geïnterpreteerd, toegepast en geëxecuteerd. Niets meer, en niets minder!

  Het is frustrerend om te moeten vaststellen, dat sommige juristen en “politici” de kwestie hebben doen verworden tot de genoemde “Babylonische spraakverwarring”, waarbij de doorsnee Surinamer het bos ingestuurd wordt en de weg volkomen kwijtraakt in een wirwar van juridische spitsvondigheden,- muggenzifterij, – touwtrekkerij en -haarkloverij, oneigenlijke stellingname, onware en onlogische beweringen en moment-, gelegenheids- en mis- interpretaties, en het zoeken naar spijkers op laag water.

  Dit alles, om de meest grove vorm van volks- c. q. kiezersbedrog, politiek verraad en overloperij goed te praten en, zelfs de Rechter te misleiden, d. m. v. valse documenten en argumenten.

  Het nu ter discussie stellen, en zelfs willen intrekken en herformuleren van de WTV, is m. i. de meest grove vorm van “gelegenheidswetgeving”/ c.q. het vertrappen van de Grondwet!


  Maak melding

 58. $ RobG
  @Srafu, het regeerprogramma van de NDP is het beste wat Suriname ooit heeft gehad.

  www voor voegen:
  gov.sr/media/3045311/regeerakkoord-2015-2020.pdf

  Beste RobG u dwaalt weer er is geen regeerprogramma van de NDP maar van de COALITIE waarin de NDP een grote hand heeft.
  Ik heb het hierboven ingevoegd zodat u kunt lezen wat men gaat waar maken en welke beloften met voeten getreden worden.

  Wel is er een NDP verkiezingsprogramma leest u aub van af pagina 45 hoeveel open deuren er ingeschopt worden en vooral hoeveel falen er van de regering Bouterse I toegegeven wordt.

  www voor voegen:
  ndpsuriname.com/wp-content/uploads/2015/05/Beleidsvisie-NDP-2015-2025_Finale.pdf

  Zie dat alle plannen gebaseerd zijn op speculatie op stijgende prijzen en bijdragen van Surgold en Staatsolie.

  Zie hoe banaal men een wisseltrekt op Suralco en Brokopondo.

  Beste RobG zoveel gebakken lucht kan niemand verzinnen.


  Maak melding

 59. @ RobG

  “Srafu, het moet goed tot je doordringen dat wij allen het betreuren dat er een terugslag is in de wereldeconomieen en dat heeft zijn effecten op de Surinaamse economie.”

  Er zijn alleen heel grote problemen daarwaar fraude en corruptie of onderdrukking de dienst uit maakten. Dat waren de landen waar men net als in Suriname mooiweer speelde door hoge grondstoffen prijzen en de angst voor een melt down van de economie.

  Venetiaan heeft in 2008 de toenmalige kredietcrisis wel weten te counteren toen daalde de import wel op een wijze dat er balans ontstond en de deviezen voorraad in takt beleef, etc..
  Het gevolg was uit eindelijk dat Bouterse toen ging roepen dat het land Skeer was nu weet men wat dat echt betekend.


  Maak melding

 60. Beste RobG

  Zie hier het beleidvan de Regering Bouterse. Het woord crisis, herstel, stabilisatie komt er niet in voor.

  www voor voegen
  gov.sr/regering/beleid.aspx

  Het is net als u theorie overgeschreven uit een of ander brochure van een groot grutter wellicht Albert Hein aangezien daar een raadsadviseur van de President Filiaal chef geweest is.


  Maak melding

 61. @Robje-de-Desi-slaaf-G

  U bazelt maar wat, het zogenaamde “NDP-regeer-programma” is een sprookjesverhaal, gebakken lucht !
  MONI NO DE !

  Zie het Sneltreinproject, zie de 18000 volkswoningen, zie de fly overs, zie de cassavefabriek, zie de ONGEBOUWDE dijken en wegen, zie de nieuwe ziekenhuizen etc etc !
  Vandaar ook geen WERKGELEGENHEID, het gehele bedrijfsleven stort nagenoeg in door WANBELEID !!

  Bovendien is er geen ECHTE begroting die wordt gehanteerd ! Complete financiele chaos met opgerekte LENINGSMOGELIJKHEDEN, dus vergroting van de reeds
  ABOMINABEL HOGE STAATSSCHULD !

  De prijzen van grondstoffen op de wereldmarkten DALEN AL JAREN, dus komt u niet meer met dit FLUT-ARGUMENT !
  De begrotingen hadden AL LANG dienen te worden bijgesteld NAAR BENEDEN !!!

  Maar, de NDP hanteert eigenlijk geen begrotingen en geeft VEEL TEVEEL geld uit aan ONPRODUCTIEVVE zaken zoals een VEEL TE GROOT AMBTENARENAPPARAAT, dat DESI onlangs gewoon met DUIZENDEN heeft uitgebreid !
  De openlijk toegestane corruptie kost de Sranangmangs en de staat Vele Miljoenen !

  Het verder uitpersen van de Surinaamse burgers, zodat de NDP-clan op grote voet verder kan leven, zal door de BEVOLKING worden stopgezet !

  Kom maar op met jullie BTW, verhoging brandstofprijzen,
  motorrijtuigebelastingen, verhoging bustarieven en NDP-DEVALUATIES etc etc !!

  PE A MONI DE ! PE DEN RESERVES DE !

  PE A MMONI E GO, WANT NEKS NO E WORDE !!

  SOSO NDP-PLANNEN, UITVOERING NO DE ,
  MA A MONI GWE !!!

  PS : Nieuwe productie-plannen NDP, Cacao en Cocosnoten,
  zullen volgens prof Desi, HEEL SNEL valuta opleveren !
  Alweer een ONZINNIGE NDP-DROOM ! A Volk E PINA !


  Maak melding

 62. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  DAMSCO…DUIVELAANHANGER EN AFGOD VAN DESI BOUTERSE EN ALLE ANDEREN DIE MET DE DUIVELSE PRAKTIJKEN EN VOODOO SAMENWERKEN OM DE MACHT TE BEHOUDEN IN SURINAME, EN OM ZICHZELF TE VERRIJKEN VOOR WAT DAN OOK. WAAROM BLIJVEN JULLIE MOEDER AARDE VAN SURINAME VERGIFTIGEN EN MOET HET VOLK OOK HIERONDER BLIJVEN LIJDEN ?

  HOE LANG DENKEN JULLIE NOG ZO ONEERLIJK EN ONRECHTVAARDIG DOOR TE KUNNEN GAAN?
  NIETS IS EEUWIG, DUS OOK JULLIE DUISTERE MACHTSPELLETJES NIET! MET JULLIE ONZUIVERE HANDELINGEN ZIJN JULLIE OOK MEDE VERANTWOORDELIJK VOOR DE GROTE RAMPEN EN GROOT LEED WAT ER MOMENTEEL IN DE WERELD GEBEURD. DE SAMENWERKING VAN DE REPTIELMENS MET DE DUIVEL IS WERELDWIJD GOED ZICHTBAAR.

  MOEDER AARDE HEEFT TIJDENS DE KOLONIALE TIJD AL VEEL MOETEN LIJDEN ONDER DOMINANTE KWADE KRACHTEN, EN MET DE GEWETENLOZE BOUTERSE ALS PRESIDENT IS HET ERGER GEWORDEN.

  LICHTBOODSCHAP: ‘ DE MACHT VAN HET LICHT EN DE KRACHTIGE GEEST VAN DE VOOROUDERS VAN DE INHEEMSEN ZULLEN MOEDER AARDE WEER ZUIVEREN EN ALLE DUIVELSE RITUELEN EN KWADE KRACHTEN VERNIETIGEN OP HAAR GROND’. HET ZIJT ZO.

  MOEDER AARDE HEEFT WERELDWIJD GENEZING NODIG! HET GOEDE MOET HET van het kwaad gaan WINNEN. HET LICHT VAN DE duisternis! EN DIT ZAL ZEKER OOK GEBEUREN!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 63. @Robje-G-de-Desi-slaaf :

  Het BESTE dat Suriname kan overkomen is dat ALLE Sranangmangs en ALLE politieke partijen AFBLIJVEN
  VAN DE ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT
  en van ONZE GRONDWET !!

  Tevens moeten de machthebbers niet met VALSE POLITIEKE ARGUMENTEN BEWEREN DAT DE STAATSVEILIGHEID
  IN GEVAAR IS !!!

  Terwijl de NDP, in strijd met een helder VERBOD in de Grondwet, openlijk bezig is met het Saboteren van een lopend strafproces !

  PS : Het NDP-Faillissement van Sranang vreet rustig verder aan het volk en aan het bedrijfsleven !


  Maak melding

 64. RobG
  @Srafu, het regeerprogramma van de NDP is het beste wat Suriname ooit heeft gehad.

  Beste RobGestoord..

  Welke onderdelen van dit beste ooit regeerprogramma zijn daadwerkelijk uitgevoerd?

  NIKS!!


  Maak melding

 65. True Surinamic
  “Ik snap de handelingen van Dodson. Hij heeft later, ook al is ie minister af, een lekkere vergoeding tot zijn dood.
  Wie zo een bod kan afslaan, zal gek zijn”

  Je snapt het oftewel je begrijpt het, maar heb je er ook begrip voor?

  Als hij intelligent is,( wie twijfelt hieraan, immers dat moet je toch wel zijn als je minister bent), dan had hij ook kunnen opstappen en een goede baan op topniveau in Su kunnen vinden. Immers hij is van hoogniveau.
  Dan had hij en schoon geweten, een goed salaris (misschien wat minder dan het salaris van een minister),
  zelfrespect en een baan.
  Nu wordt hij voor verrader gezien, zijn vrouw of vriend (mocht hij homo zijn), zijn kinderen (indien hij deze heeft), worden misschien iedere dag beschimpt omdat hij alleen aan zijn salaris heeft gedacht.
  Anderzijds wist zijn partij waar ze aan begonnen en nu ze misschien hun zin niet hebben gekregen, voor wat dan ook, tonen ze hun verraad en schopt Bouterse ze weg. Vanuit dat oogpunt bezien begrijp ik Dodson, maar heb ik er desalniettemin geen begrip voor


  Maak melding

 66. Wie bekend is met politiek Su, is niet verbaasd hierover. Dod was en is altijd NDPer, hij heeft DOE als dekmantel gebruikt om in de regering te komen. Als lid van de NDP zou het hem noiit en te nimmer lukken. djompofutu e pai neks no fout


  Maak melding

 67. Suriname is in 6 jaren tijd helemaal verloren gegaan.Het land is leeggeroofd. Al zijn leiders zijn rijk geworden en het volk is belazerd.Brunswijk/Somohardjo zijn mede aansprakelijk.Al hun bezittingen moet worden verbeurt verklaart omdat ze op een niet correcte manier er aan gekomen zijn.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.